ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

עוד שאלות של מגדלים מתחילים

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
ציפציפורה
ביצה
ביצה

עוד שאלות של מגדלים מתחילים

שליחה על ידי ציפציפורה »

וזה הולך ככה:
איך מורידים קוקטייל מהכתף מבלי להתכסח איתו ולהיות איתו ברוגז? בהתחלה זה היה יותר פשוט: כשרצינו להוריד את ספארקי היינו מקרבים את הכתף לכלוב שלו והוא היה עובר ממנה אל גג הכלוב. זה הסתדר גם כשהיינו מניחים מול הכתף מקל והוא היה עובר ממנה אליו, גם אל מסעד גבוה של כורסה כשהיינו מפזרים לו שם זרעונים או משהו כזה. אבל בזמן האחרון הפרחח כבר למד את הטקטיקה (ולחשוב שחשבנו שהוא סובל מפיגור שכלי...) ולא מוכן בשום פנים לעזוב את הכתף. כאשר הוא מרגיש שזה מה שהולך לקרות הוא רץ מהר לכתף השניה ואם צריך עולה על הראש. מה עושים? אי אפשר כל החיים להחזיק אותו שם?!
ועוד שאלה, ברשותכם: האם ניתן לקחת תוכי לטיול בחוץ? בהנחה כמובן שמזג האוויר נוח ומאפשר זאת? אם כן איך עושים זאת?
ולסיום (בינתיים...): קראנו פה ושם שהם זקוקים לאמבטיה/מקלחת. האם זהו צורך הכרחי או רק המלצה? אלו סיכונים עלולים להיות כרוכים בכך? למה עלינו לשים לב כשעושים זאת והעיקר: איך בדיוק עושים זאת?
תודה חברים וחג שמח!!!
סמל אישי של משתמש
shiponix
גוזל
גוזל
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: דיויד

Re: עוד שאלות של מגדלים מתחילים

שליחה על ידי shiponix »

אהלן,

בעיקרון, זה קצת בעייתי. קוקוטיילים מומלץ מאד להקפיד איתם שהכתף היא לא לכל היום. מהר מאד הם נתפסים על הקונספט של להיות על הכתף ומהר מאד שוכחים מהיד, מהשולחן, מהמקל. הם פשוט רוצים כתף. למה? כי זה הכי גבוה.
לדעתי אתם צריכים להכין סצנה שלמה של משחקים וחטיפים, עולם ומלואו מחוץ לכתף שלכם ופשוט לא לתת לו יותר את האופציה הזאת. גם הגוזלים אצלי, לא מקבלים את האופציה הזאת, ועם כמה שזה נוח לי פשוט להעביר אותם לכתף, אני נמנע.

תוכי כעיקרון אפשר לקחת החוצה. צריך לוודא שהנוצות שלו גזורות היטב. להימנע מלעשות את זה בסביבה גבוהה (לא על גג למשל) ולהיות עירניים אליו כל הזמן. זה סיכון, קחו את זה בחשבון.

לגבי אמבטיות, הרבה תוכים ירגישו טיפות של מים, ייפרסו כנפיים ויתחילו להשתולל מאושר. חלק פשוט יברחו לצד השני. התריק הוא להראות להם שיש קערה עם מים (לא עמוקים, נגיד עד סוף הרגליים שלהם) ואולי גם איזה זרם חלש חלש, הם יעשו את שאר העבודה. לדאוג שהסביבה תיהיה חמימה יחסית, בלי רוחות ואם יש שמש בחוץ לשם לקחת את התוכי אחרי המקלחת (בתוך הכלוב כן? :) ) בהצלחה!
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

היי ציפציפורה,

ההצעה הטובה ביותר היא לא לתת לו לעלות על הכתף,את צריכה לקחת בחשבון שככל שיעבור הזמן יהיה לך קשה יותר ויותר להורידו משם.
התוכי מנצל את האפשרות ל"טייל" על הכתפיים ומעלה לראש מבלי שנוכל בעצם להביאו למצב שאין לו לאן לפנות ולאלצו לעלות על היד.

אין ספק שלתוכי מאוד נוח על הכתף,הוא חש שליטה מבחינת ראייה כוללת על הסביבה ומצד שני קרוב אלייך .

כדי שתוכלי להוריד את התוכי ללא בעייה מהכתף הוא אמור להישמע לפקודות וזה מצריך הרבה השקעה ואילוף.
האילוף צריך להתבצע במקום ניטרלי,למשל בחדר בו התוכי אינו מורגל לשהות ולא בסמוך לכלוב.את יכולה להשתמש במשענת של
כסא כמעמד ולתרגל עימו את הפקודות "עלה" "רד" .בכל פעולה שהתוכי מבצע יש לצ'פר אותו ולשבח.עדיף לתת לתוכי צ'ופר שהוא יתעסק
איתו מספר שניות לכל היותר על מנת שלא יצא מהריכוז.את צריכה להגיע למצב שהתוכי מבצע את הפקודות ללא היסוס.
בכל התקופה של האילוף אסור לך להעלות את התוכי לכתף.צריכים להיות עיקביים וסבלנים וזה לוקח לא מעט זמן.

בעיקרון אין בעייה להוציא תוכי מהבית,על התוכי צריכה להיות מולבשת ריתמה למען בטיחותו.
גם תוכי שגזור נוצות בצורה טובה עדיין יכול לקפוץ מהכתף ולעוף מספר מטרים,קרו כבר מקרים שתוכי עף אל מותו מחוץ לבית,אם לכביש או ישירות לפיו של חתול שלקח אותו וברח.אני כבר לא מדבר על מקרים שהתוכי תפס משב רוח והצליח להגיע לצמרת עץ.
לכן ,הצעתי היא שלא לקחת סיכונים מיותרים ולוותר על ריתמה.

לגבי מקלחת לתוכי,
צורך הכרחי,התוכי זקוק לרחצה מבחינות רבות אך העיקרי ביניהם הינו ניקוי הנוצות והגוף מהאבק שמצטבר.
חשוב את המקלחות הראשונות לעשות בצורה של משחק ובלי להפעיל לחץ על התוכי,בעיקרון אנחנו צריכים לתת לתוכי את האפשרות והוא צריך להשתמש בה,אם נכפה על התוכי מקלחת הוא תמיד ירתע.

במקלחת אין סיכונים ,יש להקפיד שהתוכי לאחר המקלחת ישהה בטמפרטורת סביבה של 24 מעלות מינימום וללא רוח ישירה.
אפשר לנגב קלות לאחר מקלחת אבל לדעתי אין בכך צורך התוכי מסתדר היטב ומשתמש בעודפי המים להמשך הניקוי של הנוצות.
ישנם שיטות שונות ואני מצרף לך לינק לשיטות ולהסבר.

מקלחת לתוכים

בהצלחה.
ציפציפורה
ביצה
ביצה

שליחה על ידי ציפציפורה »

היי. תודה רבה על התשובה המפורטת.
מה זו ריתמה? איפה רוכשים? איך משתמשים? בכלל לא ידעתי שקיים דבר כזה לתוכי.
האם מישהו יוכל לומר לי מהו סדר יום מומלץ לתוכי? אני יודעת שזה בטח נשמע מגוחך אבל יש לי תחושה שמעודף רצון להיטיב עם התוכי הוא יצא מה זה מפונק.
פשוט ישנן שעות במשך היום, לסירוגין, שאנו יוצאים מן הבית. הבנתי שלא טוב להשאיר אותו מחוץ לכלוב אף על פי שזה נראה לי איום לראות אותו בכלוב וזה מה שאנחנו עושים. ההיעדרות שלנו איננה ארוכה בדרך כלל. מס' שעות בבוקר ואולי לפעמים שעתיים אחה"צ. ואז מרוב רצון לפצות אותו אנחנו כל הזמן מתעסקים איתו, מלטפים אותו שרים לו שורקים לו וכו' ולא לוחצים עליו להעסיק את עצמו באופן עצמאי (אולי כי כשהוא נשאר בכלוב הוא באמת לא זז שם מעל המקל שלו ולא משחק בכלום. הוא נראה לי ממש מדוכא). אז אם תוכלו האם תוכלו להמליץ לנו על סדר יום פחות או יותר?
תודה.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אני לא רואה צורך בסדר יום ,להיפך הרגלתו של התוכי למן שיגרה לא הכי טובה (במיוחד לתוכים גדולים)ושינוי השיגרה יגרום לו למתח.
אם הוא נמצא לבד במשך חלק מהיום ויש לו צעצועים שונים וכו' הוא ילמד להתעסק עימם ולהעסיק את עצמו.
אל תידאגי יותר מידי למצב שהוא בתוך הכלוב,לעיתים טוב להם בתוך הכלוב מאשר מחוצה לו,הם מרגישים בטוחים יותר ויודעים שזהו מקום מבטחים עבורם.
אני חושב שתתנהגו על פי רצונכם והתוכי יתאים את עצמו להתנהלות הכללית,כלומר אם אתם מחליטים להוציאו אז כמובן שאין בעייה,אך הרגילו
אותו שכשאתם בבית הוא גם נמצא בכלוב.
"פינוק" יתר יכול לגרום לבעיות במיוחד כשאין אפשרות מסיבות כאלה ואחרות לתת אותה כמות יחס,הדבר מיד יתבטא כנטישה או חוסר
רצון בתקשורת.תוכי שגדל כהלכה זהו תוכי שמורגל להסתדר בכל מצב נתון,אם בכלוב,אם מחוצה לו ואם בעליו לא נמצאים לעיתים תקופה ארוכה.
אני אביא לך כדוגמה את ילדינו,אם נחזיקם על הידיים,ניתן ללא סוף,נפנק, וכו' הם יהיו מאושרים אבל אם לא נוכל לבצע את אחת המשימות שציינתי הם יהיו מצוברחים ויתלוננו במקרה הטוב,במקרה הרע יותר יבכו יצעקו ולא יבינו מה קרה,למה אנחנו פתאום מפסיקים לתת יחס.
זה פשוט אותו דבר,אל תחשבי על התוכי כעל מסכן נטוש וכו',כך תגדלי תוכי שבעצמו ירגיש מצויין.
ציפציפורה
ביצה
ביצה

שליחה על ידי ציפציפורה »

שוב תודה.
אקח לתשומת ליבי את ההמלצות.
מה בנוגע לרתמה? האם תוכל לפרט?
תודה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

כמו הרבה דברים אחרים שבחו"ל נמצאים בשפע אצלנו די קשה להשיג,בכל אופן קצת על הריתמה,ישנם רצועות המתחברות
לחיתול לתוכי,דבר שנהוג להשתמש בו בחו"ל במיוחד כשיוצאים לביקור אצל חברים משפחה או סתם לטיול ולא מעוניינים להתלכלך.
דנו בזה בעבר בלינק הבא:

Re: כמה עולות כופתיות? ועוד שאלות..

את יכולה לראות גם בסירטון מתוך תוכיטיוב במה מדובר ואיך זה מולבש - "כיצד לחתל תוכי"

http://www.tukinfo.com/tube/index.php?m ... 8Cl28P5vl8

זה בנוגע לרצועה הכוללת "חיתול" ,כאמור פיתרון לא רע ליציאה מהבית למי שלא רוצה דרגות על הכתף.

בנוגע לריתמה בלבד,מדובר על ריתמה בסיגנון של ריתמות של כלבים רק קטנות יותר,הריתמה חובקת את גופו של הציור
ומחוברת לרצועה אשר ניתנת לחיבור או לאחיזה אלינו.
הריתמה הינה בטיחותית מאחר ואם קורה והתוכי נבהל ועף מהכתף החגורה החובקת מונעת גרימת נזק בעת העצירה,לעומת זאת
סוגי שרשראות אשר מחוברים לרגל עלולים ברגע העצירה לשבור את הרגל ולגרום נזק ניכר לתוכי.

צריך לקחת בחשבון שלא כל תוכי מוכן ברצון שילבישו עליו את הריתמה או את החיתול וזה גם מצריך סבלנות.בדרך כלל
נוהגים עוד בגיל צעיר להרגיל את התוכי לעניין.

קישור המדגים כיצד מולבשת הריתמה:

http://www.youtube.com/watch?v=DY1qMSUl ... ed&search=

אפשר בעיקרון להזמין את הריתמה מחו"ל ואפשר להוזיל את עלות המשלוח אם משתתפים מספר חברים.
ישנם מידות לסימון ע"פ גודל התוכי .
ישנו גם אתר המלמד כיצד להכין באופן עצמאי ריתמה כזאת.
הלינקים לאתר ההזמנות ולהכנת ריתמה באופן עצמאי:

http://www.featheredfamily.com/harness.htm

אתר להזמנה מחו"ל

http://www.windycityparrot.com/page/Win ... 0401813011
ציפציפורה
ביצה
ביצה

שליחה על ידי ציפציפורה »

תודה רבה רבה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”