ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
התוכי אוכל ציפורניים
מנהל: מפקחים
התוכי אוכל ציפורניים
הי, התוכי שלי נוהג לנסות לאכול לעצמו את הציפורניים, זה לא כל כך מפריעלי, הבעיה היא שלפעמים הוא מחליט לנסות גם את שלי, יש בזה בעיה? ואיך אפשרלמנוע את זה? (קראתי את המאמר על הנשיכות, אני רק רוצה לדעת אם יש לזה סיבה או שזה סתם סקרנות)
תודה!
תודה!

Re: התוכי אוכל ציפורניים
אתה מדבר על מזמר?
הוא ממש מכרסם את הציפורניים או שהוא משחק איתם ?אם הוא מכרסם כדאי להתייחס לכך בצורה אחרת מאשר משחק בציפורניים,בכל
מקרה התופעה יכולה להיות כתוצאה ממשחק,או כירסום עצמי כתוצאה מתיסכול / מתח .
יתכן שהוא משחק עם הציפורניים שלך והתגובות מלהיבות אותו ולכן הוא ממשיך,נסה להסב את תשומת ליבו לכיוון אחר כשהוא עושה זאת ללא התייחסות ספציפית לכירסום.
הוא ממש מכרסם את הציפורניים או שהוא משחק איתם ?אם הוא מכרסם כדאי להתייחס לכך בצורה אחרת מאשר משחק בציפורניים,בכל
מקרה התופעה יכולה להיות כתוצאה ממשחק,או כירסום עצמי כתוצאה מתיסכול / מתח .
יתכן שהוא משחק עם הציפורניים שלך והתגובות מלהיבות אותו ולכן הוא ממשיך,נסה להסב את תשומת ליבו לכיוון אחר כשהוא עושה זאת ללא התייחסות ספציפית לכירסום.
כן, אני מדבר על מזמר, והוא מכרסם לעצמו את הציפורניים גם כשהוא עומד רגוע על האצבע שלי,
הוא לא מכרסם חזק אלא הוא רק 'מגרד' לעצמו את הציפורן ולפעמים גם את הרגל שלו.
לא נראה לי שזה מחסור בסידן כיוון שיש לו אבן גיר והוא אוכל אותה לפעמים, ואני נותן לו לפעמים גם קליפות של ביצה.
הנה תמונה שלו אוכל לאח שלי את הציפורן בתיאבון רב. (בכל פעם שהוא עושה את זה אני מזיז את היד כך שהוא מאבד טיפה שיווי משקל ואז הוא מפסיק)

הוא לא מכרסם חזק אלא הוא רק 'מגרד' לעצמו את הציפורן ולפעמים גם את הרגל שלו.
לא נראה לי שזה מחסור בסידן כיוון שיש לו אבן גיר והוא אוכל אותה לפעמים, ואני נותן לו לפעמים גם קליפות של ביצה.
הנה תמונה שלו אוכל לאח שלי את הציפורן בתיאבון רב. (בכל פעם שהוא עושה את זה אני מזיז את היד כך שהוא מאבד טיפה שיווי משקל ואז הוא מפסיק)

מה הגיל של התוכי ?
לפי התמונה הוא צעיר
לפי התמונה הוא צעיר
מזמרים, רוזלות, מני קולור, טורקיזנים, בורקיסים,
הוא פוצע את הרגל שלו או פוגע בציפורן ?
או שהוא רק משחק ?
או שהוא רק משחק ?
שמע חיים
אני מגדל מזמרים המון זמן מעולם לא שמעתי או ראיתי בעיה של תוכי שאוכל את הציפורנים שלו,
במידה והוא פוצע את הרגל שלו זו בעיה,
אך לפי מה שאני מבין הוא רק משחק { במידה ואני מבין נכון }
וגם שהוא על היד שלך אז הוא בעצם משחק בציפורן , הוא לא נושך חזק נכון ?
אני מגדל מזמרים המון זמן מעולם לא שמעתי או ראיתי בעיה של תוכי שאוכל את הציפורנים שלו,
במידה והוא פוצע את הרגל שלו זו בעיה,
אך לפי מה שאני מבין הוא רק משחק { במידה ואני מבין נכון }
וגם שהוא על היד שלך אז הוא בעצם משחק בציפורן , הוא לא נושך חזק נכון ?
לא, הוא לא נושך חזק, זה באמת נראה רק משחק, הציפורניים שלו שלמות לחלוטין, (נראה לי שאני אצטרך לשייף לו אותם טיפה, הם כבר ממש ארוכות!) רק בהתחלה אני קצת חושש מכל דבר, פשוט זה הפעם הראשונה שאני מגדל תוכי... אתם בטח מכירים את זה. (אמנם גידלתי הרבה בעלי חיים אחרים, אבל תוכי זה קצת שונה.)

אני מציע שתתעלם,גם מכירסום הציפרניים שלכם,אל תגיבו כלל בתגובות שיכולות לגרום לתוכי להפוך את הכירסום למשחק,עשו
זאת ע"י הסבת תשומת ליבו לדברים אחרים,אם תמשכו את האצבעות תצעקו או תצחקו התוכי יהפוך זאת למשחק ולא יפסיק.
זאת ע"י הסבת תשומת ליבו לדברים אחרים,אם תמשכו את האצבעות תצעקו או תצחקו התוכי יהפוך זאת למשחק ולא יפסיק.