ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
מחלת מקור והנוצות
מנהל: מפקחים
Re: מחלת מקור והנוצות
אני מקווה שניקית הכל טוב טוב..עם הכל נוקה טוב אז לא נראלי שיש סיכון..
ושתי התוכים רחוקים אחד מהשני כן?
אחי אני לא יודע כמה אתה קשור לדררה אבל הייתי ממליץ למסור אותה למישו שאין לו תוכים בבית כי אצלך זה יכול להיות מסוכן..זה עובר אפילו דרך האבק נוצות!
עם היה לי תוכי חולה בבית לא הייתי מביא אחר עד שהייתי מוצא סידור
ושתי התוכים רחוקים אחד מהשני כן?
אחי אני לא יודע כמה אתה קשור לדררה אבל הייתי ממליץ למסור אותה למישו שאין לו תוכים בבית כי אצלך זה יכול להיות מסוכן..זה עובר אפילו דרך האבק נוצות!
עם היה לי תוכי חולה בבית לא הייתי מביא אחר עד שהייתי מוצא סידור
התוכי בעבודה אצל אבא שלי העברתי אותו לפני שהבאתי אותם וניקיתי טוב טוב לקחתי לי שעה ומשהו רק עם הסקוץ לנקות את הכלוב ויש לי עכשיו 4 דררות אחד ברח גוזל בן חודשיים וחצי אחרי שגזרתי לו תכנפיים הוא ברח לא יודע איך משהו מוזר ביותר חיפשתי ולא מצאתי אותו והדררות במרחק של הקקדו 5 מטר בערך ולא יודע משהו מוזר למה שאני ראיתי על התוכי שחולה ראיתי אותו ככה שלא היה לו משהו חומר אבל היה עליו סימנים ראו שמשהו איתו לא בסדר והוא היה עם בת זוג ולה לא קורה כלום ועכשיו גם לדררות שהביאו גוזלים לא קרה כלום אבל שמתי לב רקק לזכר מתחיל כזה כמו שיש לדררה אבל רק לזכר הנקבה והגוזל בסדר משהו מוזר לי אני לא יודע מזה

הדררה שאתה חושב שחולה שעכשיו בעבודה של אבא שלך הייתה בכלוב עם כל שאר הדררות?
ואותו כללוב במרחק 5 מטר מהקאקדו?
עם כן לא נשמע לי טוב אבל חכה שאלי יענה
ואותו כללוב במרחק 5 מטר מהקאקדו?
עם כן לא נשמע לי טוב אבל חכה שאלי יענה
תשמע שרון,בדרך כלל כשמבקשים ייעוץ לא חייבים לפעול על פי דעתו של נותן הייעוץ,בכל זאת חבל לי שתיפגע ואני אומר לך שוב,קח
את הדררה שאצל אביך ותעביר אותה למקום שבה יטפלו בה ללא תוכים נוספים,תתייעץ עם גדי שרביט הוא יכול לתת לך אולי פיתרון.
לגבי שאר התוכים ,מאחר וכנראה אתה לא מתכוון לבדוק אותם (ציינת שלא תשקיע 300 ש"ח בתוכי שעולה 90 ש"ח) ולכן אינך יודע
מה מצבם,ומאחר ולא יעזור במידה והם חולים או נושאים את המחלות כגון פוליומה או מחלת הנוצות במוקדם או במאוחר בגלל הקירבה
גם הקקדו ידבקו ואז ההוצאה של ה-300 ש"ח שלא רצית להוציא תעלה לך בחיי הקקדו שעלו לך 10000ש"ח.
קח את התוכי לבדיקה ואם יתברר שהוא נושא את אחת המחלות האלא תצטרך לקחת תוכי נוסף מהגידול של הדררות לבדיקה ספציפית של
המחלה שבה התוכי שאצל אביך נמצא חיובי לה,במידה והם חולים הייתי אומר שאתה במצב לא הכי טוב.
תצטרך להעביר את הדררות ולבדוק את הקקדו למחלות.
רק כך תוכל לדעת בוודאות מה קורה.
שאלה,האם הקדדו בדוקים למחלת פוליומה והמקור או שהוריהם בדוקים למחלות אלו?
את הדררה שאצל אביך ותעביר אותה למקום שבה יטפלו בה ללא תוכים נוספים,תתייעץ עם גדי שרביט הוא יכול לתת לך אולי פיתרון.
לגבי שאר התוכים ,מאחר וכנראה אתה לא מתכוון לבדוק אותם (ציינת שלא תשקיע 300 ש"ח בתוכי שעולה 90 ש"ח) ולכן אינך יודע
מה מצבם,ומאחר ולא יעזור במידה והם חולים או נושאים את המחלות כגון פוליומה או מחלת הנוצות במוקדם או במאוחר בגלל הקירבה
גם הקקדו ידבקו ואז ההוצאה של ה-300 ש"ח שלא רצית להוציא תעלה לך בחיי הקקדו שעלו לך 10000ש"ח.
קח את התוכי לבדיקה ואם יתברר שהוא נושא את אחת המחלות האלא תצטרך לקחת תוכי נוסף מהגידול של הדררות לבדיקה ספציפית של
המחלה שבה התוכי שאצל אביך נמצא חיובי לה,במידה והם חולים הייתי אומר שאתה במצב לא הכי טוב.
תצטרך להעביר את הדררות ולבדוק את הקקדו למחלות.
רק כך תוכל לדעת בוודאות מה קורה.
שאלה,האם הקדדו בדוקים למחלת פוליומה והמקור או שהוריהם בדוקים למחלות אלו?
יותר פשוט שיקח אחת מהגידול דררות לבדיקה ואחד מהקאקדואים..בדיקת דם ואתה יכול לדעת מה לעשות בהמשך תשקיע את זה כמו שאלי אמר כי אתה לא רוצה לאבד את הקאקדואים
ההורים שלהם בדוקים למחלות האלה והם נקיים מזה
אבל אתה אמרת בעצמך שאם אין מגע בתוכים או בי אז לא יעבור מחלות ואני יכול להרחיק את הכלוב של הדררות 15 מטר מהקקדו
וכן הוא היה באותו כלוב של הקקדו ואלי אמרתה שצריך לשטוף טוב עם אקונומקיה הכל וככה עשיתי אז אין סיבה שמהכלוב יצוץ מחלה
מחר אני יקח אותו לוטרינר ונראה מה הוא יגיד
אני גם הוצאתי את כל שאר הציפורי האהבה וקוטלים ומכרתי אותם משום שהם מביאים הכי הרבה מחלות ואני לא ידעתי שהם מביאים הכי הרבה מחלות אם הייתי יודע מהתחלה לא הייתי מביא אותם
אבל אתה אמרת בעצמך שאם אין מגע בתוכים או בי אז לא יעבור מחלות ואני יכול להרחיק את הכלוב של הדררות 15 מטר מהקקדו
וכן הוא היה באותו כלוב של הקקדו ואלי אמרתה שצריך לשטוף טוב עם אקונומקיה הכל וככה עשיתי אז אין סיבה שמהכלוב יצוץ מחלה
מחר אני יקח אותו לוטרינר ונראה מה הוא יגיד
אני גם הוצאתי את כל שאר הציפורי האהבה וקוטלים ומכרתי אותם משום שהם מביאים הכי הרבה מחלות ואני לא ידעתי שהם מביאים הכי הרבה מחלות אם הייתי יודע מהתחלה לא הייתי מביא אותם

[quote="55";p="62001"]מי אמר שמיקום כל תוכי בצד אחר לא יכוללהדביק?אתה תחליף להם אוכל ומים וכשתעבור לקקדו תתרחץ ותחליף בגדים?
ומי אמר שתוכים שמטילים ביצים אינם יכולים להיות חולים?
ככה לא בונים בית גידול.אם אין לך כסף לעשות בדיקת דם לדררה למה לרכוש קקדו?זה בדיוק כמו לרכוש רכב מסוג פאררי
אבל שלא יהיה לך כסף לתדלק את הרכב.
אני חושב שאתה עושה טעות חמורה ,אבל השיקולים הם שלך בלבד.[/quote]
תקרא מה כתבתי לך כששאלת אותי לגבי מיקום ולגבי הדבקה כששאלת לדעתי.
רחיצת כלים וניקוי הכלוב יכולים למנוע הדבקה אבל אבק נוצות שנדבק בבגדים ונושא חיידק יכול למשל להדביק,מגע בנעליים בלשלשת
של התוכים ולאחר מכן העברתו לסביבת הכלוב עם הקקדו יכול להדביק.
אם יש לך חשש לתוכים חולים אתה חייב לבצע בדיקות או לחילופין להוציא את התוכים ולהעבירת לטיפול במקום אחר.
ומי אמר שתוכים שמטילים ביצים אינם יכולים להיות חולים?
ככה לא בונים בית גידול.אם אין לך כסף לעשות בדיקת דם לדררה למה לרכוש קקדו?זה בדיוק כמו לרכוש רכב מסוג פאררי
אבל שלא יהיה לך כסף לתדלק את הרכב.
אני חושב שאתה עושה טעות חמורה ,אבל השיקולים הם שלך בלבד.[/quote]
תקרא מה כתבתי לך כששאלת אותי לגבי מיקום ולגבי הדבקה כששאלת לדעתי.
רחיצת כלים וניקוי הכלוב יכולים למנוע הדבקה אבל אבק נוצות שנדבק בבגדים ונושא חיידק יכול למשל להדביק,מגע בנעליים בלשלשת
של התוכים ולאחר מכן העברתו לסביבת הכלוב עם הקקדו יכול להדביק.
אם יש לך חשש לתוכים חולים אתה חייב לבצע בדיקות או לחילופין להוציא את התוכים ולהעבירת לטיפול במקום אחר.