ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
ג'קו חדש- עזרה...
מנהל: מפקחים
ג'קו חדש- עזרה...
שלום וברכה
אתמול בשעה טובה בא אל ביתינו ג'קו חמוד בן 3 חודשים.
עם כלוב גדול ומאובזר בצעצועים ואוכל, הוא מנסה עכשיו להתרגל לסביבה החדשה.
שאלתי היא כזאת- כמה זמן לתת לו להתרגל בתוך הכלוב?
מתי אוכל להוציא אותו? מתי הוא כבר יוכל לבוא על היד שלי?
האם יש לכם טיפים לימים הראשונים שלו כאן בבית?
תודה
אתמול בשעה טובה בא אל ביתינו ג'קו חמוד בן 3 חודשים.
עם כלוב גדול ומאובזר בצעצועים ואוכל, הוא מנסה עכשיו להתרגל לסביבה החדשה.
שאלתי היא כזאת- כמה זמן לתת לו להתרגל בתוך הכלוב?
מתי אוכל להוציא אותו? מתי הוא כבר יוכל לבוא על היד שלי?
האם יש לכם טיפים לימים הראשונים שלו כאן בבית?
תודה
Re: ג'קו חדש- עזרה...
לוקח להם בערך לפי מה שאני יודע כמה ימים אולי כמה שבועות להתרגל לסביבה החדשה שלהם
אתה יכול להוציא אותו מתי שאתה רוצה
ומה זאת אומרת מתי הוא יבוא אל היד שלך תרגיל אותו אלייך תיקח אותו תרים אותו תשחק איתו ואז הוא יתרגל אלייך
אתה יכול להוציא אותו מתי שאתה רוצה
ומה זאת אומרת מתי הוא יבוא אל היד שלך תרגיל אותו אלייך תיקח אותו תרים אותו תשחק איתו ואז הוא יתרגל אלייך

תנסה להוציא אותו ואם הוא רוצה לחזור לכלוב לך איתו לחדר אחר שהוא לא רואה את הכלוב תשחק איתו תלטף אותו ובסופו של דבר הוא יתרגל
השאלה היא אם להתחיל ישר להוציא אותו מהכלוב או לתת לו יום יומיים להתרגל לכלוב שלו ורק אז להוציא אותו?
ראשית מזל טוב,
נהוג לתת לתוכי זמן התאקלמות אך כל תוכי ואופיו,ישנם תוכים שמיד יצאו ויעלו על היד ואחרים שיקח להם זמן ויחששו מהסביבה החדשה , לכן אי אפשר לומר לך עשי כך או כך, הכל תלוי בתוכי , אם הוא חברותי ונותן לך לגשת וללטף ולהרים אותו כמובן שתשתפי פעולה , אם את חשה שהוא נלחץ תמתיני מעט ותני לו להתרגל אלייך ממרחק מה, הכל על פי ההתנהגות של התוכי.
חשוב שלא להפעיל עליו לחץ, תני לתוכי לחוש בביטחון במחיצתך ואל תכפי עליו דברים שאינו רוצה , לפחות לא בהתחלה.
בהצלחה.
נהוג לתת לתוכי זמן התאקלמות אך כל תוכי ואופיו,ישנם תוכים שמיד יצאו ויעלו על היד ואחרים שיקח להם זמן ויחששו מהסביבה החדשה , לכן אי אפשר לומר לך עשי כך או כך, הכל תלוי בתוכי , אם הוא חברותי ונותן לך לגשת וללטף ולהרים אותו כמובן שתשתפי פעולה , אם את חשה שהוא נלחץ תמתיני מעט ותני לו להתרגל אלייך ממרחק מה, הכל על פי ההתנהגות של התוכי.
חשוב שלא להפעיל עליו לחץ, תני לתוכי לחוש בביטחון במחיצתך ואל תכפי עליו דברים שאינו רוצה , לפחות לא בהתחלה.
בהצלחה.
אני בעד לשחק להרגיע ולהיות איתו בטבעיות הוא לא מכיר כלום ולכן זה הזמן להרגיל אותו לכל מהשיהיה בעתיד ואתם זה חלק ממה שהוא צריך להתרגל אליו.
כל זה בגלל שהוא ממש גוזל אם היה בוגר צריך היה לתת לא יותר זמן בכדי שיסמוך עליכם!
כל זה בגלל שהוא ממש גוזל אם היה בוגר צריך היה לתת לא יותר זמן בכדי שיסמוך עליכם!
פדרבוש נולד ב 15 באוקטובר 2011
נקנה ב 1 במרץ 2012
נקנה ב 1 במרץ 2012
האם זה נכון שאם אני מראה לו פחד או לחץ (כי הצעקה והביס מהצהריים באמת היו מבהילים) הוא ימשיך עם התנהגויות כמו נשיכות ולא ירצה לבוא אלי וכו'?
כשאתה מקבל נשיכה וצועק התוכי חושב שאתה מרוצה מזה ומקבל על זה תשומת לב והוא חושב שהוא עשה דבר טוב
צריך להתעלם כמה שאפשר ואם קיבלת את הנשיכה שהוא היה מחוץ לכלוב אתה צריך מייד להחזיר אותו לכלוב למרות שבמקרה שלך לחזור לכלוב אצלו זה בנתיים דבר טוב..
צריך להתעלם כמה שאפשר ואם קיבלת את הנשיכה שהוא היה מחוץ לכלוב אתה צריך מייד להחזיר אותו לכלוב למרות שבמקרה שלך לחזור לכלוב אצלו זה בנתיים דבר טוב..
האמת היא שפיתחתי סוג של פחד ממנו- והוא צוציק בן 3 חודשים
בינתיים אני נותנת לו לצאת מהכלוב ולהסתובב למעלה. כדאי לחכות כמה ימים עד שהוא יעלה לי על היד?
בינתיים אני נותנת לו לצאת מהכלוב ולהסתובב למעלה. כדאי לחכות כמה ימים עד שהוא יעלה לי על היד?
לא מבין למה פיתחת פחד , זה יכול להיות המצב הכי גרוע מבחינתך ,התוכי חש היטב ברתיעה וגילוי פחד ואת גורמת לו להתנהג
בצורה שלילית. נראה לפי תאורך שהתוכי שולט במעשיך ולא להיפך.
עלייך להיות נחושה ולא לגלות סימני פחד, גשי אליו הניחי את ידיך באיזור החיבור של הרגליים עם הבטן והרימי למעלה תוך כדי דחיפה
מעט אחורה ,תוך כדי אימרי את המילה "עלה" ,הכריחי אותו לעלות על ידיך והרחיקי אותו מהכלוב.
שימי לב , אל תצמידי אותו אלייך מאחר והוא ינצל זאת באופן מידי להיאחז בבגדים ולטפס עלייך לאיזור הכתף מה שאינו רוצי כלל לפחות לא בשלב זה. בשלב זה שהוא על ידיך לטפי אותו ודברי אליו.
תנסי את שאמרתי ותגידי לי איך את מתקדמת ומהם תגובותיו.
אגב, כיצד הוא התנהג אצל המגדל , האם הסכים שילטף אותו בכל הגוף או בחלקו, האם נענה למגדל או שפחד ממנו?
בצורה שלילית. נראה לפי תאורך שהתוכי שולט במעשיך ולא להיפך.
עלייך להיות נחושה ולא לגלות סימני פחד, גשי אליו הניחי את ידיך באיזור החיבור של הרגליים עם הבטן והרימי למעלה תוך כדי דחיפה
מעט אחורה ,תוך כדי אימרי את המילה "עלה" ,הכריחי אותו לעלות על ידיך והרחיקי אותו מהכלוב.
שימי לב , אל תצמידי אותו אלייך מאחר והוא ינצל זאת באופן מידי להיאחז בבגדים ולטפס עלייך לאיזור הכתף מה שאינו רוצי כלל לפחות לא בשלב זה. בשלב זה שהוא על ידיך לטפי אותו ודברי אליו.
תנסי את שאמרתי ותגידי לי איך את מתקדמת ומהם תגובותיו.
אגב, כיצד הוא התנהג אצל המגדל , האם הסכים שילטף אותו בכל הגוף או בחלקו, האם נענה למגדל או שפחד ממנו?