ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

תוכי האכלת יד מתרגל גם לזרים בסוף?

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
tomitsme
בקיעה
בקיעה

תוכי האכלת יד מתרגל גם לזרים בסוף?

שליחה על ידי tomitsme »

אם נגיד אני קונה תוכי האכלת יד שמשחק ונותן רק למגדל שלו לשחק איתו וללטף אותו ולשים אותו על האצבע.

וממני התוכי בורח וקצת חושש.

אז זה עיניין של זמן עד שהתוכי התחבר אליי? או שאין סיכוי?

ועוד שאלה:

2. תוכי שנחשב לתוכי האכלת יד ''ברמה גבוהה'' זה תוכי שנותן גם לזרים שהוא לא מכיר לגעת בוא וללטף אותו מבלי שהוא התנגד?

תודה לעונים.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: תוכי האכלת יד מתרגל גם לזרים בסוף?

שליחה על ידי eli_lea »

אם מדובר בגוזל שנגמל לא מכבר והגוזל נותן לבעליו ללטף ולגעת בגוף והגוזל חברותי אליו התוכי מוחתם ברמה טובה ואין ספק שיתרגל אליך וגם לאחרים שיבואו עימו במגע.צריך להבין שתוכי זה לא צעצוע חסר רגשות, גם ילד קטן נרתע לעיתים מאנשים שאינו מכיר עד שהוא מרגיש בטוח. זה גם תלוי בגישה שלך, מה אתה משדר לתוכי ואיך אתה ניגש אליו.

ולשאלתך, גם תוכי שמוחתם ברמה גבוהה יכול לפחד ולהירתע, זה שהוא מוחתם לא הופך אותו לחסר אינסטינקטים או מנותק מהסביבה.
תוכי שנותן לבעליו ללטף ולשחק עימו ואינו תוקפן יהיה חברותי גם אליך, אם תיגש אליו בניחותא ומבלי להפעיל לחץ אין סיבה שהוא יהיה
תופני כלפיך.
tomitsme
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי tomitsme »

ותוכי שלא חברותי אליי וכן חברותי למגדל שלו אחרי שאני יגדל אותו ויתן לו אוכל והכל הוא יתרגל גם אליי בסופו של דבר? (האכלת יד)
עופר
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי עופר »

אין פה חוקים.
ישנם סוגים שמתחברים יותר בקלות לאנשים חדשים וישנם שלא.
תוכי צעיר יתחבר יותר בקלות מתוכי בוגר.
תוכי שקיבל יחס לא טוב מהמגדל, יהפוך לתוכי פחדן.

ובסופו של דבר יש גם את האופי של התוכי ואת האופי של המגדל.
עופר
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”