ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

חושב על גידול של תוכי בינוני

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

עופר
בקיעה
בקיעה

Re: חושב על גידול של תוכי בינוני

שליחה על ידי עופר »

אני חושב שג'אקו הוא תוכי שמצריך הרבה מאוד תשומת לב.
1. ציינת שרוב היום הוא יהיה לבד, אז למה להסתבך?
2. יכול להיות שאלי צודק והג'אקו לא נקשר לבן אדם אחד (זה ויכוח ישן), אתה עכשיו לבד והג'אקו חייב להקשר רק אליך, מה יקרה כשהמשפחה תגדל?

אני הייתי הולך על תוכי בינוני (כפי שציינת בכותרת), גם אלכסנדרין, גם פיונס וגם סנגל הם אפשרות טובה.
עופר
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

הג'אקו אינו מצריך הרבה תשומת לב, הג'אקו מצריך ידע מצד המגדל , מגדל שיבין ויקבל הדרכה כיצד להתנהג עם התוכי
ויפעל על פי הכללים יצליח לגדל תוכי לתפארת, זה נכון לגבי רוב התוכים הגדולים ולאו דווקה נכון לגבי הג'אקו.

ג'אקו כגון התוכים הגדולים יקבל יחס ואהבה בכל מינון שתיתן לו, אם התוכי יהיה רגיל לשעתיים ליטוף בנוצות הזנב ביום
הוא בהחלט יפגע מכך שתחליט לפתע שהוא צריך להסתפק בחצי שעה.
כרגע אני מדבר על ג'אקו שהמגדל לוקח עם הגמלו, כפי שהמגדל יעצב את אופיו ואיך שהמגדל ירגיל אותו כך התוכי יחייה
בצורה טובה, אם המגדל ירגיל את התוכי להיות בחלק מהיום סגור התוכי יתרגל ולא יפתח בעיות התנהגות, אם התוכי יתרגל למינון מסויים ונורמאלי של יחס התוכי יתרגל ולא יפתח בעיות התנהגות, אם התוכי יתרגל לכך שיש אנשים בבית אבל הוא בכלוב אז הוא לא יצרח ולא ישתולל ויעסיק את עצמו.
אם המגדל יהיה עם התוכי במשך כל היום וירגיל אותון לאורח חיים שהתוכי הוא המרכז והחיים סובבים סביבו התוכי לא יבין לאיפה נעלם היחס ,התוכי לא יבין מדוע "כועסים" עליו ולא מתייחסים אליו ,הוא לא יבין מדוע "מנדים" אותו ויפתח בעיות התנהגות.

אני חושב שהתיאורים שנתתי די ברורים , להאשים את התוכי בכל הבעיות זה הכי פשוט מבחינתנו, "ג'אקו תוכי של אדם אחד" למשל זוהי המצאה של אנשים שהגישה שלהם והרצון שלהם להתקרב לתוכי ולתת מעצמם שואף לאפס, ברוב המקרים מדובר באנשים שאינם אוהבים חיות.

אם ניקח את הג'אקו בטבע הג'אקו יאכיל אך ורק את בן/בת זוגו , עדיין לא נצפה ג'אקו או תוכי בטבע שיאכיל סתם תוכי אחר שאין לו קשר עמוק עימו כמו אעם גוזליו.
לראייה , מיקה שלי פולטת מזון להאכיל אותי, פולטת מזון להאכיל את לאה, פולטת מזון להאכיל את טלי ביתי שבאה לשהות מידי פעם בבית, כולם נוגעים בה, עם כולם היא מתקשרת, האם היא תוכי של אדם אחד? האם היא נקשרת לגברים בגלל מינה?האמת שמינה לא מתועד אך היא מתנהגת אותו דבר לבני המין הזכר והנקבה.

אז למה לא אומרים אלכסנדרין של בן אדם אחד?למה לא אומרים קוניור של בן אדם אחד? כל התוכים באמת קשורים לשני הבעלים? בכל בית תראו שהאשה או הגבר שניהם מרימים את התוכי?אולי ההסבר הוא שאנו מצפים מהג'אקו שיתנהג בצורה מסויימת ויבין אותנו, אולי בגלל שהוא אנטלגנטי יותר? שמעתי לא מעט סיפוריןם כמו - "אז נכון שאין לבעלי עצבים לתוכי, ונכון שרק אני משחקת עימו, נותנת לו צ'ופרים, מספרת לו בלחש איך היה לי קשה במשך היום והוא הקשיב ואפילו עשה מבט שמח כשחייכתי, ונכון שכשבעלי מגיע הבייתה הוא בכלל לא מעיף לעברו מבט אפילו שהוא עומד על הסורגים בפינה ומנסה לקרוא לו, ונכון שמעולם בעלי לא נתן לו בוטן או צ'ופר...או יותר נכון הוא ניסה פעם אחת והתוכי לא כל כך שיתף פעולה, מאז בעלי החליט שהוא לא כל כך אוהב אותו.

כל מגדל שהתוכי שלו בעייתי צריך לבדוק את התנהלותו ולא להאשים את התוכי, צריך להכיר את אופיו של התוכי, ישנם תוכים שקל יותר עימם ותוכים שקשה יותר, עם כל סוג וסוג האחריות מוטלת עלינו לחנך ולנקוט בפעולות הנכונות והרצויות על מנת שהתוכי יחייה בשלום עם כולם.

אני יכול לומר שבאותה מידה אפשר להאשים כלב שלא חונך כראוי על כך שכשקוראים לו והוא ממשיך לרוץ או לא מגיב בכלל, חוסר מקצועיות מצד המגדל הוא הגורם העיקרי למצב ולא ניתן להאשים כמובן את הכלב.

בהקשר לזה אומר מספר מילים לגבי האלכסנדרין, האלכסנדרין אומנם תוכי מרשים אך בעל אופי הפכפך, מסוג התוכים שבכל בוקר מחדש צריך לקנות את אמונם, אם אתה מקצוען ויש לך גישה לא תהיה לך בעייה לגדל תוכי מהסוג הזה ובמיוחד אם הוחתם כראוי.
לעומת זאת בסדר גודל של הבינונים הסנגל הוא תוכי קלאסי מאחר ואופיו כשל האפריקאים .

שוב , אני מציע לקובי שלא ימהר , על אף שאני כבר מתחילת דבריו הבנתי שהוא מחפש את התוכי שיהווה עבורו אתגר ותוכי שעימו הוא יוכל ליצור מערכת יחסים המבוססת על תקשורת מעבר לאילוף בסיסי של "עלה" "רד" , אני מציע לך קובי שלא תמהר על מנת שלא תעשה טעויות באופן הגידול, מאחר ויש לך את הגישה כך אני מאמין (מגדל בעלי חייים שונים) יהיה לך קל יותר באופן כללי ממגדל שאין לו כלל ידע בתחום.

מאחל לך הצלחה ונשמח לשמוע ממך עידכונים בעתיד לגבי בחירתך ובאופן כללי.
סמל אישי של משתמש
אביגיל3
ביצה
ביצה

שליחה על ידי אביגיל3 »

אלי, אני שמעתי שהאמזונות הם תוכים אינטליגנטיים מאוד. האם הם ברמה של הג'קו?
ניר בב
גוזל
גוזל

שליחה על ידי ניר בב »

כן, יש כאלה שאומרים שהאמזונות מדברות יותר טוב מהגאקויים.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

ישנם אמזונות שמדברות היטב וממוקמות גבוה צמוד לג'אקו או במקום השני אחריו, לא כל סוגי האמזונות מדברים היטב ויש לא מעט סוגים, הסוגים שמדברים היטב הם האמזונות בעלי הראש הצהוב כגון הדאבל יילו הד והיילו נאפ , רמת החיקוי שלהם טובה מאוד, הבעייה העיקרית זוהי רמת הרעש של האמזונה , האמזונה נחשב ומדורג כתוכי רועש וחלקם אף בדרגה גבוהה.והבעייה השנייה מחירם של צהובי הראש מרקיע שחקים.
עופר
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי עופר »

[quote="55";p="71205"]
אני חושב שהתיאורים שנתתי די ברורים , להאשים את התוכי בכל הבעיות זה הכי פשוט מבחינתנו, "ג'אקו תוכי של אדם אחד" למשל זוהי המצאה של אנשים שהגישה שלהם והרצון שלהם להתקרב לתוכי ולתת מעצמם שואף לאפס, ברוב המקרים מדובר באנשים שאינם אוהבים חיות. .[/quote]

הויכוח לגיטימי, אבל לכתוב אמירה כזאת, כמו שהדגשתי, זה פיקשוש של הדיון ומאוד לא נכון!

איך אתה מעריך שהג'אקו יתנהג, אם עוד שנתיים תצטרף בת זוג למשפחה?
עופר
סמל אישי של משתמש
קובי חי
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: קובי חי
איש קשר:

שליחה על ידי קובי חי »

חברים אני בכלל בכלל לא חושב שהדיון מיותר! אני לומד פה המון וזה מאד עוזר לי אז תודה רבה.
האם מקרה שבו כרגע אני לבד ובעוד שנתיים תצטרף בת זוג - משמעו שהג'אקו לא ירצה לקבל אותה ?

הרי הם חיים 50 - 60 שנה. משפחה מתרחבת, משפחה מתכווצת. ילדים נולדים ואפילו עוזבים. זה אומר שהוא יהיה בטראומה או יתנהג בצורה כזו או אחרת בכל שינוי כזה במסגרת החיים שלי?

ואם כן - איך אפשר למנוע זאת לכתחילה?

ממה שהבנתי מהמאמרים והידע שנצבר כאן בפורום הרעיון הוא להציג את הג'אקו (או כל תוכי אחר - אבל הבנתי שמדובר בבעייה ספציפית לג'אקו?) לכל מי שמגיע - ללמד אותו (או אותה) להתרגל לכמה שיותר אנשים ולאט לאט, בסבלנות, להפוך את התוכי לחברותי לכולם?
רוקד עם זאבים
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

עופר איך אתה מסביר את זה שאני מגיע לבתים שהג'אקו לא יוצא מהכלוב לבעלים ואפילו נושך ואצלי הוא עולה על היד? האם אני קוסם?אין שום פיקשוש, יש רק חוסר הודאה והתעלמות מהצרכים הבסיסים של התוכי, אנשים לא מטפלים בתוכי נקודה וברוב המקרים זה לא קשור לג'אקו כי זה המצב גם בבתים שמגדלים דררה, אלכסנדרין,קוניור או אמזונה, לרוב מטפל בתוכי בן אדם אחד , יתכן שבהתחלה מתלהבים והילדים משחקים והאשה משחקת ונותנים יחס,אבל לבסוף נוצר מצב שמי שמטפל בתוכי "של בן אדם אחד" זהו בסך הכל בן אדם אחד.
לפני מספר חודשים מסרו לעוזי שני קוקטלים שלא ניגשים לגברים, הנקבה או הזכר איני זוכר בדיוק, לאחר יום במחיצתו של עוזי שניהם לא רצו לרדת ממנו.

אני מבטיח לך שעם גישה נכונה ואם בת הזוג שתצטרף למשפחה באמת תרצה להיות בקירבת הג'אטקו וליצור עימה קשר לא תהיה בעייה.
אני לא אומר שבת הזוג תתפרץ לבית והג'אקו ינתר לה ליד אבל אני כן אומר בוודאות שהתוכי יתחבר אליה לא פחות מאשר לבעליו.

אתה יודע מה אני אומר לגבי הג'אקו או לגבי חיות בכלל , עליהם אי אפשר לעבוד, אנחנו האנשים יכולים לחייך זה לזה ולהעמיד פנים אבל אצל התוכים אין מצב שיעבדו עליהם, הם חשים היטב מי אוהב ומי רוצה בחברתם .

דוגמה לשאלה שנשאלתי :שואלת אותי אשה : "למה התוכי קשור יותר לבעלי"? ואני שואל מי המטפל העיקרי בתוכי ועונה לי "הבעל", וכשאני שואל "טוב הבעל מטפל מה את עושה עם התוכי?מה הקשר שלך איתו? ואז האשה ענתה לי "האמת שאני לא מתחברת" אני אבל מידי פעם שמה גרעינים בקופסת אוכל".
יש כל כך הרבה דוגמאות שאני יכול להעלות ויש דוגמאות גם של אנשים שמפחדים ונרתעים ומנתקים את הקשר, אבל אני נשאר בדיעה שאם הם ויתרו ולא ניסו כנראה שהקשר לא חשוב להם עם בעל החיים ואין מה לבוא בטענות.

אני לא יודע הכל , אני מנסה ללמוד ולקרוא ולהצליב נתונים ולא להיות מקובע , אני רואה את התוכי שלי שמחובר לאנשים שהוא מכיר ללא בעייה, אני רואה את התוכי של עוזי שכולם משחקים איתו מהילד בגיל שנתיים ועד אשתו של עוזי, אני בקשר עם מגדלים שמספרים לי שכל המשפחה משחקת עם התוכי, אני בקשר עם מגדלים שהתוכי מתרחק מחלק מבני הבית והם מודים בפה מלא שהתוכי לא מקבל יחס .
אני מקבל נתונים ממגדלים שהתוכי קשור לכולם אך לחלק לא רוצה לעלות על היד , ישנם מצבים שונים ולכל מצב יש את הסיבה.

דווקה אני לא רואה פיקשוש בדיון, אני חושב שיש קשר ישיר בין כמות היחס או היחס בכלל שבני המשפחה נותנים לתוכי לבין התנהגות התוכי כלפיהם.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

"ממה שהבנתי מהמאמרים והידע שנצבר כאן בפורום הרעיון הוא להציג את הג'אקו (או כל תוכי אחר - אבל הבנתי שמדובר בבעייה ספציפית לג'אקו?) לכל מי שמגיע - ללמד אותו (או אותה) להתרגל לכמה שיותר אנשים ולאט לאט, בסבלנות, להפוך את התוכי לחברותי לכולם?"

לאחר ששלחתי ראיתי את שאלתך אבל אני חושב שתקבל תשובה גם לזה מתוך הכתוב למעלה.
סמל אישי של משתמש
קובי חי
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: קובי חי
איש קשר:

שליחה על ידי קובי חי »

תודה רבה על התשובות !
תמונה
רוקד עם זאבים
שלח תגובה