ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

יותר מידי ביצים!

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
אלמוגי
פוקח עיניים
פוקח עיניים

יותר מידי ביצים!

שליחה על ידי אלמוגי »

היי, לפני יותר מחודש הראתי לכם שלבר הקוקטיילית שלי יש 9 ביצים.
כאמור, יותר מחודש הם דוגרים ולא יצא כלום.
היה שלב מאוחר שבו הסתכלתי והיו כבר 7 ביצים, מס' ימים אח"כ שוב 9 והיום אני מסתכלת ורואה 10!!

גם צבעי הביצה שונים: יש ביצים בצבע הרגיל, יש איזה שתיים שנראות כתום בהיר כזה ואחת אפורה תמונה..

מה זה אומר?
להוציא לה את התא שתנוח איזה חודשיים? (או שיש סיכוי ששתי הביצים החדשות יותר יהיו פוריות?)

*מיותר לציין שיש לקוקטיילים תנאים מעולים, מספיק סידן, תערובת טובה, פירות וירקות, ביצה קשה...
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: יותר מידי ביצים!

שליחה על ידי eli_lea »

צריך ללמוד מהניסיון וזה חשוב, דגירה של קוקטייל אורכת 19 יום בערך, אם תקחי אלמוגי זמן מהביצה הראשונה שראית את יכולה
להוסיף שלושה ימים שנניח הקוקטלית לא דרה בהם (התחילה מהביצה השנייה) כבר קיבלת 22 יום שאת צריכה להמתין מהביצה הראשונה, לאחר מכן את יכולה להוסיף לכל ביצה יום וחצי . בעיקרון על סמך הספירה את יכולה לדעת מה קורה , האם הקוקטילית דוגרת לשווא או לא.
ולמה זה טוב לספור? בדיוק למקרים כאלה שהקוקטלית עשתה קוקטייל מהביצים כשהטילה שוב, כרגע את יכולה לטעות בין ביצים ישנות לחדשות.היה כדאי להוציא את הביצים הישנות בזמן על מנת שנוכל לעקוב אחר החדשות.

בדיקת פוריות הביצים יכול להיעשות על ידי הארה של פנים הביצה ולא ניתן לקבוע על פי צבע הקליפה האם הביצה פורייה או לא.
אם את בטוחה ויודעת מהן הביצים החדשות כמובן שכדאי להוציא את הישנות.

לגבי סיכוי שהביצים החדשות יהיו פוריות, אז כמובן שיש סיכוי, תוכלי לבצע בדיקה לאחר מספר ימים .
אם את מוציאה את הביצים כדאי שגם בהם תביטי דרך תאורה על מנת ללמוד ולראות שינויים וכיצד אפשר לזהות ביצים פוריות.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”