ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
איך להכניס את התוכי לכלוב?
מנהל: מפקחים
Re: איך להכניס את התוכי לכלוב?
אני חושב שאין צורך בכפפה אבל אם זה יתן לך ביטחון תשתמש בכפפה לפחות בהתחלה, תהיה החלטי שים לו את הצבע ואמור לו "עלה" במידה והוא יוריד את הראש והמקור לכיוון האצבע לרוב הוא לא יעשה זאת המטרה לנשוך חזק אלא להזיז את היד ואולי גם להראות שאינו מרוצה. נסה להרימו ועדכן אותנו.
בהתחלה שמתי את היד באיזור החזה והוא ניסה לנשוך בעדינות שוב ושוב, והוא התרחק
אז ניסיתי ללטף את המקור שלו עם האצבע, הוא נתן לי.. האם זאת סוג של התקדמות??
אז ניסיתי שוב לשים לו את האמצע בחזה והוא נשך לי את האצבע בחוזקה..
מה עושים?!!
אז ניסיתי ללטף את המקור שלו עם האצבע, הוא נתן לי.. האם זאת סוג של התקדמות??
אז ניסיתי שוב לשים לו את האמצע בחזה והוא נשך לי את האצבע בחוזקה..
מה עושים?!!
תשחק עימו פחות עם המקור, אין צורך להחזיק לו את המקור.העובדה שהוא נותן לך להחזיק בו זה כבר מראה שכן אפשר להתקרב אליו.
תנסה עם יד אחת לתת לו גרעין או משהו טעים כאשר אתה מראה לו את הגרעין קצת גבוה מעל הראש כדי שישים לב לגרעין ותוך כדי תכניס לו את היד מתחת לרגליים, פשוט תדחוף מעט ותכריח אותו לעלות ברגע שהתוכי יעלה תרחיק אותו מהכלוב או מהגוף כך שלא יהיה לו לאן לרדת או לטפס, אתה יכות להשתמש עם בגד עם שם שרוול ארוך ולכסות את היד, במקום אצבע הכנס לו את היד מכוסה בשרוול.
תנסה עם יד אחת לתת לו גרעין או משהו טעים כאשר אתה מראה לו את הגרעין קצת גבוה מעל הראש כדי שישים לב לגרעין ותוך כדי תכניס לו את היד מתחת לרגליים, פשוט תדחוף מעט ותכריח אותו לעלות ברגע שהתוכי יעלה תרחיק אותו מהכלוב או מהגוף כך שלא יהיה לו לאן לרדת או לטפס, אתה יכות להשתמש עם בגד עם שם שרוול ארוך ולכסות את היד, במקום אצבע הכנס לו את היד מכוסה בשרוול.
הוא יותר מדיי לחוץ ודרמטי,
וואי זה מתסכל ברמות..
אולי אני צריך לחכות עוד כמה ימים???
הוא מדבר איתי חופשי, שורק, מסתובב בחדר..
עד שמנסים לגעת בו...
וואי זה מתסכל ברמות..
אולי אני צריך לחכות עוד כמה ימים???
הוא מדבר איתי חופשי, שורק, מסתובב בחדר..
עד שמנסים לגעת בו...
מה הכוונה ב"לחוץ ודרמטי" ? מה הוא עושה כשאתה ניגש מתקרב עם היד? הוא עדיין על המקל בראש הכלוב?
חבל לקנות זאקו בוגר, תוכים בוגרים אתה לא יודע מה עברו ואיך יתנהגו אתה צריך הרבה סבלנות.בהצלחה.
עזוב, הוא באמת לחוץ..
השאלה היא אחרת = האם זה טיבעי שתוכי בן שנה וחצי שהגיע לבית חדש אחרי 3 ימים עדין לא נותן לאף אחד לגעת בו??
השאלה היא אחרת = האם זה טיבעי שתוכי בן שנה וחצי שהגיע לבית חדש אחרי 3 ימים עדין לא נותן לאף אחד לגעת בו??
על פי מה שאתה אומר "אם אני זוכר נכון הוא כן הרים אותו, אבל הוא עדיין היה תוקפן כי היו הרבה אנשים באיזור.." נראה לי שגם למגדל הוא לא היה חברותי במיוחד, לכן מה יותר קל מלהרים טלפון למגדל ולהגיע אליו לביקור עם התוכי (במידה והוא הציג את התוכי כמוחתם וחברותי)
שיראה לך כיצד הוא מעלה אותו ליד, תשב לידו בניחותא ושהוא יסביר לך כיצד לגשת לתוכי ולהרים אותו וכו'.
התוכי לא מראה סימני מצוקה על פי התיאור שלך ומסתובב בבית, נראה גם שבראש הכלוב הוא מרגיש די טוב ושומר כבר על הטריטוריה ולא נותן לכם להתקרב יותר מידי.אתה יכול לנסות להכניסו היום לכלוב ומחר לפתוח רק את הדלת הקידמית ולא לתת לו את האפשרות לטפס למעלה, ירצה לצאת שיעבור דרכך, כלומר שים לו את היד מחוץ לדלת עם צ'ופר ותנסה לקרב אותו, אם לא הולך תסגור את הדלת ותנסה שוב מאוחר יותר, נסה לגרום לו לעלות על היד במידה וירצה לצאת, לא תמיד התוכים ירצו לצאת כי לעיתים הם מרגישים די נוח ומוגנים בכלוב אבל שווה ניסיון, אתה חייב ביות יותר אסרטיבי בניסיון להעלותו על היד, שוב במידה ואתה חושש מנשיכה כסה את היד בחולצה עם שרוול ארוך.
לאחר שהתוכי יעלה על היד אתה כבר עשית מהלך אחד קדימה, בכל מהלך כזה תתן צ'ופרים והרבה תשבוחות, נסה שלא יהיו בסביבה אנשים נוספים, זה יכול להמעיט מהלחץ עליו ולהיות יותר נינוח כלפיך.
המשך לעדכן.
**נערך
אגב, תקרא את המאמר הוא יכול לעזור לך בגישה.
שינוי התנהגות של תוכי נושך.
שיראה לך כיצד הוא מעלה אותו ליד, תשב לידו בניחותא ושהוא יסביר לך כיצד לגשת לתוכי ולהרים אותו וכו'.
התוכי לא מראה סימני מצוקה על פי התיאור שלך ומסתובב בבית, נראה גם שבראש הכלוב הוא מרגיש די טוב ושומר כבר על הטריטוריה ולא נותן לכם להתקרב יותר מידי.אתה יכול לנסות להכניסו היום לכלוב ומחר לפתוח רק את הדלת הקידמית ולא לתת לו את האפשרות לטפס למעלה, ירצה לצאת שיעבור דרכך, כלומר שים לו את היד מחוץ לדלת עם צ'ופר ותנסה לקרב אותו, אם לא הולך תסגור את הדלת ותנסה שוב מאוחר יותר, נסה לגרום לו לעלות על היד במידה וירצה לצאת, לא תמיד התוכים ירצו לצאת כי לעיתים הם מרגישים די נוח ומוגנים בכלוב אבל שווה ניסיון, אתה חייב ביות יותר אסרטיבי בניסיון להעלותו על היד, שוב במידה ואתה חושש מנשיכה כסה את היד בחולצה עם שרוול ארוך.
לאחר שהתוכי יעלה על היד אתה כבר עשית מהלך אחד קדימה, בכל מהלך כזה תתן צ'ופרים והרבה תשבוחות, נסה שלא יהיו בסביבה אנשים נוספים, זה יכול להמעיט מהלחץ עליו ולהיות יותר נינוח כלפיך.
המשך לעדכן.
**נערך
אגב, תקרא את המאמר הוא יכול לעזור לך בגישה.
שינוי התנהגות של תוכי נושך.
האמת שאני לא מבין מה כל הסיפור פה...
הוא חדש אצלהם והוא עוד לא רגיל אליהם לפי דעתי זה טבעי לגמרי שהוא עדיין לא עולה על היד הוא צריך זמן להתרגל(למקום, למשפחה וכדומה)
לי למשל היה קוקטייל שרק לאחר כמה שבועות הסכים לעלות לי על היד...
הוא חדש אצלהם והוא עוד לא רגיל אליהם לפי דעתי זה טבעי לגמרי שהוא עדיין לא עולה על היד הוא צריך זמן להתרגל(למקום, למשפחה וכדומה)
לי למשל היה קוקטייל שרק לאחר כמה שבועות הסכים לעלות לי על היד...
תודה רבה, אני אנסה היום...
משהו לא נראה לי בסדר..
המגדל הזה גידל את התוכי שהיה גוזל, אז מכר למשפחה ואז הם החזירו לו אותו בגיל שנה וחצי..
עכשיו נזכרתי בדיוק מה שהלך שם בחנות,
בחנות המגדל לא הצליח לגרום לתוכי לעלות על ידו אז הוא לקח מגבת ועם המגבת הוא לקח את התוכי ושם אותו בכלוב הקטן..
אני חושב שזה גרם לי להרים גבה, זה משהו שלא אמור להיות ככה...
אבא שלי רוצה לקנות תוכי אחר, אני אמרתי לו שעדיף לנסות עוד קצת (חח למרות שזה ממש מתסכל) אבל אסור לוותר..
אם המגדל עצמו לא הצליח לגרום לתוכי לעלות על ידו, זה כבר מראה על סימן כלשהו.. לא?
משהו לא נראה לי בסדר..
המגדל הזה גידל את התוכי שהיה גוזל, אז מכר למשפחה ואז הם החזירו לו אותו בגיל שנה וחצי..
עכשיו נזכרתי בדיוק מה שהלך שם בחנות,
בחנות המגדל לא הצליח לגרום לתוכי לעלות על ידו אז הוא לקח מגבת ועם המגבת הוא לקח את התוכי ושם אותו בכלוב הקטן..
אני חושב שזה גרם לי להרים גבה, זה משהו שלא אמור להיות ככה...
אבא שלי רוצה לקנות תוכי אחר, אני אמרתי לו שעדיף לנסות עוד קצת (חח למרות שזה ממש מתסכל) אבל אסור לוותר..
אם המגדל עצמו לא הצליח לגרום לתוכי לעלות על ידו, זה כבר מראה על סימן כלשהו.. לא?