ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

זוג קוקטייל פנינה בחיזורים

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

stav14
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: יש כינוי ז

Re: זוג קוקטייל פנינה בחיזורים

שליחה על ידי stav14 »

החלטתי ושמתי את הקוקטיילים במקלט וכמובן הוא מאוור האם זה בסדר?אני מכבה את האור לגמרי בלילה זה בסדר?והאם הם ימצאו יותר עניין אחד בשני כשהם יהיו לבד ובלי איש לידם?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

בדרך כלל שקט ושלווה ומיעוט בהפרעות עושה טוב לתוכים ולרבייה, כמובן שישנם גם תוכים שישנה סביבם פעילות והם מתרגלים בסופו של דבר ואף מתרבים אך בעיקרון זה טוב.
לגבי המיקום החדש במיקלט, זה בסדר כל זמן שישנו איוורור , לגבי התאורה אני ממליץ לך לרכוש מנורת פלורסנט קטן (50 ס"מ) עם תאורת דיילייט (DAY LIGHT) ולחברה לטיימר (שעון שבת ) פשוט. תכוון את השעות הרצויות להדלקה וכיבוי וכך לא תצטרך להיות מוטרד , השעות יהיו קבועות וזה מעולה. בעיקרון הנורה יכולה להוות תחליף לתאורה הרגילה במקלט.
לגבי חשיכה מוחלטת בלילה, בדרך כלל אין בעייה והתוכים מסתדרים, לעיתים כתוצאה מרעשים לא מזוהים התוכים משתוללים בכלוב ונפגעים מהסורגים, זה קורה לעיתים ודיברנו על זה כאן בפורום, אפשר לפתור חלק מהבעייה ע"י השארת אור חלש דולק , אפשר משהוא בסיגנון שמחברים לשקע בחדר ילדים, ישנם כאלה שנדלקים לבד כשמתחיל להחשיך.
stav14
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי stav14 »

יש לי נורות גדולות פלוארסנטיות במקלט זה בסדר?ועוד 2 שאלות בבקשה:נאם זה בסדר שאדליק ואכבה בעצמי את התאורה והאם זה בסדר שהכלוב מונח ברצפה ולא תלוי?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

גרוע שהכלוב יהיה על הריצפה, תלה אותו על הקיר בגובה שיהיה לך נוח להוציא את המגש ולטפל בהם ולפחות מעל מטר וחצי מהריצפה.
בדרך כלל שני דיבלים ושני ברגים עם ווים מעוגלים בקצה עושים את העבודה היטב.
לגבי הפלורסנטים, כמות האור כנראה מספיקה ומחושבת אבל האיכות של האור מפלורסנט דיילייט הרבה יותר טובה, בכל אופן בטח שאתה יכול לכבות ולהדליק את האור בעצמך, אין עם זה בעייה חוץ מהקטע שאני חושב שזה לא תמיד נוח ויוצא שלא בזמן אבל זה אני , אתה תחליט מה טוב יותר מבחינתך.
קח בחשבון שהתוכים צריכים כ-12 שעות אור על מנת להתרבות (לא רק אבל זה עוזר כשהימים ארוכים) וכדאי שההדלקה והכיבוי יהיו בשעות קבועות.
Bugi
גוזל
גוזל

שליחה על ידי Bugi »

תעשה פשוט שעון...

ואלי למה מטר וחצי מהריצפה? אצלי הרגליים של הכלוב הם בגוסהה חצי מטר והכלוב הוא גובהה מטר והם מתרבים יפההה
אם התכוונת שהגג של הכלוב יהיה לפחות מטר וחצי אז לא הבנתי נכון....
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

המשמעות היחידה של הגובה זה שהתוכים מרגישים בטוחים יותר כשהם נמצאים גבוה , דבר שני כשהכלוב תלוי גבוהה הסיכוי שהכלוב "יותקף" נמוך יותר, זה יוצר מעט קושי בטיפוס או קפיצה עליו. פשוט בטוח יותר וגם התוכים מרגישים טוב יותר.
כמובן שגם בריצפה הם יתרבו אבל זה לא נכון לגדל כך.
stav14
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי stav14 »

היום הזכר התקרב לנקבה ושרק לה באוזן וכמו השתחווה לידה אבל היא תקפה אותו בנשיכה...מה זה אומר? האם בכל זאת הם יכולים להתרבות?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

זה אומר שהוא יצטרך קודם לעבוד קשה, אחר כך אם הוא יתמיד היא תחשוב האם הוא מתאים לקשר לטווח רחוק ולבניית קן משותף תמונה.
אל תדאג, בסך הכל אם הם זכר ונקבה הם יסתדרו ויתרבו, זהו חלק מהחיזור והנקבה תהיה מוכנה כשהזכר יראה לה איפה הקן ויסדר אותו
ויקרא לה לראות ולאחר מכן היא תסכים ותיעתר לחיזורים שלו.
stav14
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי stav14 »

במקלט הוא גם יעשה את חיזוריו או רק בבית?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

בכל מקום שהוא ירגיש נוח ובטוח.חיזור זה חלק מתהליך הרבייה ולכן בכל מקום שהתנאים יהיו מתאימים לריבוי הזכר יחזר אחר הנקבה.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”