ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
מזון לג'אקו
מנהל: מפקחים
מזון לג'אקו
שלום לכם
האם מותר לג'אקו לאכול מוצרי חלב?
חן
האם מותר לג'אקו לאכול מוצרי חלב?
חן
Re: מזון לג'אקו
לא
מוצרי חלב מסוכנים לתוכים..הם בכלל לא בנויים למרכיבים של החלב
מוצרי חלב מסוכנים לתוכים..הם בכלל לא בנויים למרכיבים של החלב
קיימים הרבה ויכוחים על תזונה המכילה מוצרי חלב . הבעיה היא שבאופן טבעי, לתוכים אין סבילות ללקטוז.
רוב מוצרי החלב מכילים אחוז גבוה של לקטוז, העלולים לגרום לשלשולים אצל ציפורים, אבל מעט מוצרי חלב כגון גבינה , יוגורט,
וחלב ו רזה מכילים אחוז נמוך של לקטוז, ואפשר להזין את התוכי שלך כל עוד אינך מאכילו בכמויות גדולות בכל פעם.
מעבר לכך, מוצרי חלב הינם מקור טוב לסידן.
מנסיון אישי, ברור שתוכים אוהבים חלב ודגני בוקר (קורנפלקס).
אם הדגנים מכילים סוכר, תני לתוכי שלך חלב עם מעט מאוד דגנים מסוג זה.
והיה והדגנים הינם מסוג בריא יותר וללא סוכר, את יכולה לתת לו כמות גדולה יותר של דגנים.
http://tukinfo.com/viewtopic.php?f=15&t ... 7%9D#p4707
אביעד, קבעת באופן גורף שאסור לתת חלב לתוכים.
זה לא מדוייק.
אנא עיין בשורות הר"מ.
רוב מוצרי החלב מכילים אחוז גבוה של לקטוז, העלולים לגרום לשלשולים אצל ציפורים, אבל מעט מוצרי חלב כגון גבינה , יוגורט,
וחלב ו רזה מכילים אחוז נמוך של לקטוז, ואפשר להזין את התוכי שלך כל עוד אינך מאכילו בכמויות גדולות בכל פעם.
מעבר לכך, מוצרי חלב הינם מקור טוב לסידן.
מנסיון אישי, ברור שתוכים אוהבים חלב ודגני בוקר (קורנפלקס).
אם הדגנים מכילים סוכר, תני לתוכי שלך חלב עם מעט מאוד דגנים מסוג זה.
והיה והדגנים הינם מסוג בריא יותר וללא סוכר, את יכולה לתת לו כמות גדולה יותר של דגנים.
http://tukinfo.com/viewtopic.php?f=15&t ... 7%9D#p4707
אביעד, קבעת באופן גורף שאסור לתת חלב לתוכים.
זה לא מדוייק.
אנא עיין בשורות הר"מ.
אביבה זה מצחיק..פשוט כשכתבתי שאסור לתת חלב לתוכים ניזכרתי בדיונים קודמים
אבל בכל מקרה רשמתי שאסור לתת חלב בגלל שגוף התוכי פשוט לא בנוי לחלב פרה[יש גם האומרים שהוא לא טוב לאנשים] וחוצמזה, הדיון שניזכרתי בו היה קשור לקנרים ופיניקים שיש מגדלים שנותנים קצת חלב בשביל שיטילו יותר או משהו בסגנון..לא זוכר בדיוק את הדיון, אבל פה מדובר על תוכי ג'אקו שלא קשור לקנרים או לביצים..
אבל בכל מקרה רשמתי שאסור לתת חלב בגלל שגוף התוכי פשוט לא בנוי לחלב פרה[יש גם האומרים שהוא לא טוב לאנשים] וחוצמזה, הדיון שניזכרתי בו היה קשור לקנרים ופיניקים שיש מגדלים שנותנים קצת חלב בשביל שיטילו יותר או משהו בסגנון..לא זוכר בדיוק את הדיון, אבל פה מדובר על תוכי ג'אקו שלא קשור לקנרים או לביצים..
אני חושבת שהבנת לא נכון או שאולי אני טעיתי 
אולי הכוונה היתה לבנות תאי הטלה מקרטון חלב?
http://www.efinch.com/milknest1.htm

אולי הכוונה היתה לבנות תאי הטלה מקרטון חלב?
http://www.efinch.com/milknest1.htm
Re:
[quote="203";p="8172"]אביבה זה מצחיק..פשוט כשכתבתי שאסור לתת חלב לתוכים ניזכרתי בדיונים קודמים
אבל בכל מקרה רשמתי שאסור לתת חלב בגלל שגוף התוכי פשוט לא בנוי לחלב פרה[יש גם האומרים שהוא לא טוב לאנשים] וחוצמזה, הדיון שניזכרתי בו היה קשור לקנרים ופיניקים שיש מגדלים שנותנים קצת חלב בשביל שיטילו יותר או משהו בסגנון..לא זוכר בדיוק את הדיון, אבל פה מדובר על תוכי ג'אקו שלא קשור לקנרים או לביצים..[/quote]
התייחסתי לתוכן שורותיך המודגשות.
למרות שחיפשתי באתרים שונים בארץ ובחו"ל, לא ראיתי כל מאמר התומך בתוכן זה מלבד הקישור שצרפתי.
והיה וטעיתי, אשמח אם אתה או גולשים אחרים יעמידו אותי על טעותי.
מעבר לכך תגובתי הראשונה באשכול זה, התייחסה לנושא מתן חלב לתוכים וזו כללה גם לתוכי ג'אקו מן הסתם.
אבל בכל מקרה רשמתי שאסור לתת חלב בגלל שגוף התוכי פשוט לא בנוי לחלב פרה[יש גם האומרים שהוא לא טוב לאנשים] וחוצמזה, הדיון שניזכרתי בו היה קשור לקנרים ופיניקים שיש מגדלים שנותנים קצת חלב בשביל שיטילו יותר או משהו בסגנון..לא זוכר בדיוק את הדיון, אבל פה מדובר על תוכי ג'אקו שלא קשור לקנרים או לביצים..[/quote]
התייחסתי לתוכן שורותיך המודגשות.
למרות שחיפשתי באתרים שונים בארץ ובחו"ל, לא ראיתי כל מאמר התומך בתוכן זה מלבד הקישור שצרפתי.
והיה וטעיתי, אשמח אם אתה או גולשים אחרים יעמידו אותי על טעותי.

מעבר לכך תגובתי הראשונה באשכול זה, התייחסה לנושא מתן חלב לתוכים וזו כללה גם לתוכי ג'אקו מן הסתם.
אני לפעמים בבוקר נותן לאקלקטוס שלי מעט מהקשה של הלחם כשעליו מרוחה מעט גבינה אבל ממש ממש ממש מעט יותר מזה אני לא מעז,גם אני שמעתי,
שזה לא הכי טוב לתת דברי חלב.
שזה לא הכי טוב לתת דברי חלב.