ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
תשובתכם לשאלה
מנהל: מפקחים
Re: תשובתכם לשאלה
אלי אני יודעת שיש מגדלים שמגישים לתוכים שלהם
מדי פעם עוף מבושל ללא תבלינים וגם דגים ללא תיבול
כך גם לגבי תפוח אדמה לא ציפס, מבושל במים. והם אומרים
שהתוכים ממש אוהבים את זה, ואין לתוכים שלהם שום בעיה בריאותית.
היה אפילו דיון על זה בפורום הקודם. שמוליק העלה תמונות של סלט
ירקות שהכין ופיזר בתוכו חתיכות קטנות של דג.
מדי פעם עוף מבושל ללא תבלינים וגם דגים ללא תיבול
כך גם לגבי תפוח אדמה לא ציפס, מבושל במים. והם אומרים
שהתוכים ממש אוהבים את זה, ואין לתוכים שלהם שום בעיה בריאותית.
היה אפילו דיון על זה בפורום הקודם. שמוליק העלה תמונות של סלט
ירקות שהכין ופיזר בתוכו חתיכות קטנות של דג.
- uzibu
- ניצוי מלא

- אזור מכירה: מרכז
- שם פרטי:: עוזי
- איש קשר:
אני לא יודע אם להתאכזב (כי אני אישית לא ד"ר ולא מבין בנושא)
אבל בהחלט אני יכול לומר שהתשובה היא חלקית...
מה קורה עם תבלינים? וחוץ מזה אני חושב שמה שהם לא דורשים בטבע
יש לתת באחוזים בודדים (אם בכלל) אלא אם מדעית הוכח בצורה כזו או אחרת שזה תורם לתוכי.
אני ממש נזהר כאן,מדגיש, סה"כ דעה לפי הגיון - אין לי הבנה בנושא.
אבל בהחלט אני יכול לומר שהתשובה היא חלקית...
מה קורה עם תבלינים? וחוץ מזה אני חושב שמה שהם לא דורשים בטבע
יש לתת באחוזים בודדים (אם בכלל) אלא אם מדעית הוכח בצורה כזו או אחרת שזה תורם לתוכי.
אני ממש נזהר כאן,מדגיש, סה"כ דעה לפי הגיון - אין לי הבנה בנושא.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
אני רוצה להוסיף לאשכול שפתחתי,
כבודה של שלומית לוי במקומה מונח ואין כאן ניסיון כלשהו להציגה חלילה באופן שלילי,
יתכן שהתשובה שניתנה הינה תשובה חלקית אך לא זהירה,אפשר לפרש את התשובה
בצורה שאיני חושב ששלומית התכוונה אליה,איני חושב שאכן הומלץ להאכיל את התוכי בקציצות ברוטב מתובלנות.
בנושא התזונה בכללותה ישנם דיעות שונות של מגדלים שונים,למשל אחדים תומכים במתן מוצרי חלב ואחרים לא
גם בנושאים אחרים ומאמרים המדברים על שיטות גידול ימצא המגדל הבדלים וסתירות,לכן כפי שמגדלים שונים
נוהגים אחרת יתכנו גם שיטות שונות וקו מחשבה שונה אצל וטרינרים שונים,
במקרים אלו אני חושב שהמגדל עצמו צריך לפעול על פי תחושות הבטן ולהחליט כיצד לפעול,
אמרתי כבר אבל כדאי לחדד את העניין,היום רוב המגדלים מאכילים את בעלי הכנף במזון מועשר כגון כופתיות ותוספים שונים
לכן האכלת התוכי במזון ביתי זה יכול להיות נחמד ומצחיק ואפילו נותן הרגשה של חלק מהמשפחה כשהתוכי משתתף בארוחה
אך לדעתי מיותר לחלוטין.
כבודה של שלומית לוי במקומה מונח ואין כאן ניסיון כלשהו להציגה חלילה באופן שלילי,
יתכן שהתשובה שניתנה הינה תשובה חלקית אך לא זהירה,אפשר לפרש את התשובה
בצורה שאיני חושב ששלומית התכוונה אליה,איני חושב שאכן הומלץ להאכיל את התוכי בקציצות ברוטב מתובלנות.
בנושא התזונה בכללותה ישנם דיעות שונות של מגדלים שונים,למשל אחדים תומכים במתן מוצרי חלב ואחרים לא
גם בנושאים אחרים ומאמרים המדברים על שיטות גידול ימצא המגדל הבדלים וסתירות,לכן כפי שמגדלים שונים
נוהגים אחרת יתכנו גם שיטות שונות וקו מחשבה שונה אצל וטרינרים שונים,
במקרים אלו אני חושב שהמגדל עצמו צריך לפעול על פי תחושות הבטן ולהחליט כיצד לפעול,
אמרתי כבר אבל כדאי לחדד את העניין,היום רוב המגדלים מאכילים את בעלי הכנף במזון מועשר כגון כופתיות ותוספים שונים
לכן האכלת התוכי במזון ביתי זה יכול להיות נחמד ומצחיק ואפילו נותן הרגשה של חלק מהמשפחה כשהתוכי משתתף בארוחה
אך לדעתי מיותר לחלוטין.
אלי אני אישית לא כל כך מסכים לדעתך .
גם בני האדם יודעים שיש הרבה סוגי מזון שלא בריאים ובכל זאת אוכלים אותם .
האם לא נתפנק עם איזה סטק עסיסי ועתיר כולסטרול?
שאלה קשה .ואני אישית (רק דיעה אישית)אני מעדיף להנות מהדברים שאני אוהב אפילו אם בדיעבד חיי יתקצרו במעט .
השלך את זה על בעלי החיים .
אם התוכי מאוד אוהב צ'יפס למה לא ניתן לו בפעם בשבוע חתיכה ?וכנ"ל עוד כמה דברים טובים שהוא מתחנן לקבל
החיים קשים
גם בני האדם יודעים שיש הרבה סוגי מזון שלא בריאים ובכל זאת אוכלים אותם .
האם לא נתפנק עם איזה סטק עסיסי ועתיר כולסטרול?
שאלה קשה .ואני אישית (רק דיעה אישית)אני מעדיף להנות מהדברים שאני אוהב אפילו אם בדיעבד חיי יתקצרו במעט .
השלך את זה על בעלי החיים .
אם התוכי מאוד אוהב צ'יפס למה לא ניתן לו בפעם בשבוע חתיכה ?וכנ"ל עוד כמה דברים טובים שהוא מתחנן לקבל

החיים קשים

מכל מלמדי השכלתי
לעולם על תתוכח עם אדיוט .הוא יוריד אותך לרמתו וינצח אותך בעזרת נסיונו
לעולם על תתוכח עם אדיוט .הוא יוריד אותך לרמתו וינצח אותך בעזרת נסיונו
יפה אמרת שוני,
גם אנוכי חוטא מידי פעם ואף מגניב למיקה שלי במבה או חטיף כזה ואחר,אך האם תסכים עימי שלא
כולם כמונו מעורים ומבינים היטב עד היכן נמתח הקו האדום?
אני מתאר לעצמי שעצם העלאת השאלה נובעת מחוסר ידע ולכן התשובה הייתה צריכה להיות מקיפה יותר,
ראשית פירוט מזונו הבסיסי של התוכי המכיל את כל אבות המזון הנחוצים לו, לאחר מכן פינוק בטעימות מידיי פעם באופן שאינו מזיק,
כשאני קורא תשובה מסוג זה אני חושש שאנשים עלולים לפרשה כאילו תזונתו של התוכי יכולה להתבסס
על מאכלים כגון קציצות ברוטב צ'יפס וכו',שנינו יודעים שלמגדלים מתחילים תשובה זו מספקת ועל פיה הם יפעלו.
כשההחלטה בידינו אנו יכולים לאכול סטייק עסיסי לעשן וכו' אנו מודעים לתוצאות מעשנו לוקחים החלטות ובוחרים את הדרך
הטובה עבורינו,דבר שבהחלט לא ניתן להגיד על בעלי הכנף שלנו,הם יאכלו במה שנאכיל אותם מאחר והם תלויים בנו תלות מוחלטת,
שוב לא צריך להיות כמובן קיצוניים והכל צריך להיעשות במידה.
לגבי תשובתך טובה,
סלט תפוח אדמה מבושל וחתיכות דג בסלט הכל ללא טיבול גם לי לא נראה שעלול להזיק,אגב הקביעה החד משמעית
לבעיות בריאות המופיעות עם אכילת מזון זה או אחר אינה רצינית,יתכן שהתוכי לא ימות מיד עם אכילת הדג (סתם דוגמה)או
ירגיש לא טוב במשך החודש או חודשיים לאחר האכילה,אך איני חושב שנעשו בדיקות מצטברות לגבי תוחלת החיים של התוכי,האם תוחלת החיים שלו
נשארה אותו דבר?האם התקצרה במעט?או התקצרה בחצי,אין לנו תשובות חד משמעיות ותוצאות מחקרים,לכן אני לא נוטה לקבל את המשפט הזה,,
תודה על התשובות
אשמח לשמוע עוד דיעות ממגדלים ותיקים וחדשים.
גם אנוכי חוטא מידי פעם ואף מגניב למיקה שלי במבה או חטיף כזה ואחר,אך האם תסכים עימי שלא
כולם כמונו מעורים ומבינים היטב עד היכן נמתח הקו האדום?
אני מתאר לעצמי שעצם העלאת השאלה נובעת מחוסר ידע ולכן התשובה הייתה צריכה להיות מקיפה יותר,
ראשית פירוט מזונו הבסיסי של התוכי המכיל את כל אבות המזון הנחוצים לו, לאחר מכן פינוק בטעימות מידיי פעם באופן שאינו מזיק,
כשאני קורא תשובה מסוג זה אני חושש שאנשים עלולים לפרשה כאילו תזונתו של התוכי יכולה להתבסס
על מאכלים כגון קציצות ברוטב צ'יפס וכו',שנינו יודעים שלמגדלים מתחילים תשובה זו מספקת ועל פיה הם יפעלו.
כשההחלטה בידינו אנו יכולים לאכול סטייק עסיסי לעשן וכו' אנו מודעים לתוצאות מעשנו לוקחים החלטות ובוחרים את הדרך
הטובה עבורינו,דבר שבהחלט לא ניתן להגיד על בעלי הכנף שלנו,הם יאכלו במה שנאכיל אותם מאחר והם תלויים בנו תלות מוחלטת,
שוב לא צריך להיות כמובן קיצוניים והכל צריך להיעשות במידה.
לגבי תשובתך טובה,
סלט תפוח אדמה מבושל וחתיכות דג בסלט הכל ללא טיבול גם לי לא נראה שעלול להזיק,אגב הקביעה החד משמעית
לבעיות בריאות המופיעות עם אכילת מזון זה או אחר אינה רצינית,יתכן שהתוכי לא ימות מיד עם אכילת הדג (סתם דוגמה)או
ירגיש לא טוב במשך החודש או חודשיים לאחר האכילה,אך איני חושב שנעשו בדיקות מצטברות לגבי תוחלת החיים של התוכי,האם תוחלת החיים שלו
נשארה אותו דבר?האם התקצרה במעט?או התקצרה בחצי,אין לנו תשובות חד משמעיות ותוצאות מחקרים,לכן אני לא נוטה לקבל את המשפט הזה,,
תודה על התשובות
אשמח לשמוע עוד דיעות ממגדלים ותיקים וחדשים.
לצערי מזון ביתי לפי הדוגמא שקיבלתי לא מתאים לתוכים, למרות כמו שאמרנו שאחדים כן נותנים.
נתתי לבתי ובעצם לנכדים לפני 5 שנים גוזל רוזלה מזרחית שבקעה אצלי.לא הייתה האכלת יד, ההורים גידלו אותו והיה מאוד נחמד, וגם בריא.
הוא אכל כל מה שהם אכלו . מאוד אהב צ'יפס, שניצה ועוד כל מיני מאכלים מטוגנים.בקשתי למתן את כמות המזונות שהם נותנים לו, אבל כנראה זה לא עזר.
למרות שתוחלת החיים של הרוזלות מגיע ל-20 שנה הוא הלך לעולמו
יש לי חשדות כבדים שזה עקב עודף המלח שהוא צבר מהמזון , לפי התיאור של ההתנהגות שלו בשעות האחרונות
נתתי לבתי ובעצם לנכדים לפני 5 שנים גוזל רוזלה מזרחית שבקעה אצלי.לא הייתה האכלת יד, ההורים גידלו אותו והיה מאוד נחמד, וגם בריא.
הוא אכל כל מה שהם אכלו . מאוד אהב צ'יפס, שניצה ועוד כל מיני מאכלים מטוגנים.בקשתי למתן את כמות המזונות שהם נותנים לו, אבל כנראה זה לא עזר.
למרות שתוחלת החיים של הרוזלות מגיע ל-20 שנה הוא הלך לעולמו
יש לי חשדות כבדים שזה עקב עודף המלח שהוא צבר מהמזון , לפי התיאור של ההתנהגות שלו בשעות האחרונות