ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

תוכונים פיידים - תראו איזה יופי

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
שגיא5
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: יש כינוי

Re: תוכונים פיידים - תראו איזה יופי

שליחה על ידי שגיא5 »

איזה יפיים מדהימים אני יותר אוהב מהאנגלים האוסטרלים יותר פעילים וחיים מהם
סמל אישי של משתמש
Beni
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: בני

שליחה על ידי Beni »

מאוד מיוחדים...תמונה
סמל אישי של משתמש
zehavi
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי zehavi »

קודם כל תודה לכולם על הפירגון.
שנית, הנה עוד קצת פרטים לכל מי ששאל איך מוציאים גוזלים פיידים...

דבר ראשון, ברור שצריך תוכון פייד בוגר.
כמו שכתבתי יש פייד דומיננטי ויש פייד רטססיבי. יש הבדלים קטנים אבל אי אפשר ממש להבדיל עד שהתוכונים בוגרים ואז לפייד הרטססיבי נשארות עיניים שחורות מלאות ולדומיננטי יש עיגול לבן מסביב לעין (כמו לתוכונים בוגרים רגילים).
אם התוכון הבוגר הוא פייד דומיננטי, מצבנו טוב. עכשיו השאלה היא אם הוא דאבל פקטור (כלומר קיבל את הגן משני ההורים שלו) או סינגל פקטור (קיבל את הגן רק מאחד ההורים).
דאבל פקטור פייד יהיה בד"כ קרוב מאוד לצבע הבסיס כלומר צהוב (או לבן) כמעט לגמרי.
כל זיווג של דאבל פקטור עם תוכון אחר יתן 100% גוזלים פיידים. זיווג של סינגל פקטור לעומת זאת יתן 50% גוזלים פיידים.
אם הבוגר הוא פייד רטססיבי לעומת זאת, כל זיווג שלו עם תוכון אחר שלא נושא את הגן יתן גוזלים רגילים. למרות זאת, צריך לזכור שכיוון שהגן רטססיבי יכול להיות שתוכון יראה רגיל אבל יהיה נשא של הגן. במיקרה כזה, זיווג שלו עם הפייד הבוגר יתן 50% פיידים ו50% רגילים (נשאים).
מהמשפט האחרון אנחנו יכולים להבין שיכולה להיות אופציה נוספת להשיג פיידים גם אם אין לנו בוגר כזה. במקרה שיש לנו זוג שנראה רגיל אבל שניהם נשאים של הגן הרטססיבי, יהיו לנו 25% פיידים.
מקווה שלא סיבכתי אתכם יותר מדי. בשורה התחתונה שווה להחליף דם לא רק בשביל שלא כולם יהיו מאותה משפחה אלא גם כדי להגדיל את מגוון המוטציות בלהקה.
השבוע התחילו לבקוע אצלנו ביצים ובעוד חודש/חודש וחצי נראה אילו הפתעות חדשות יהיו בצבעים של הגוזלים...
קוקוטיילים, קקריקים, מזמרים, בורקסים, בנגלזים אבל תכלס, אין כמו תוכונים...
סמל אישי של משתמש
אלמוגי
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי אלמוגי »

איזה יפים!! בא לי גםם!!
תמונה
Bugi
גוזל
גוזל

שליחה על ידי Bugi »

תגיד יש לי עכשיו זכר פייד אם אני אשים אותו עם נקבה רגילה יש מצב שיצאו גוזלים פיידים?..
סמל אישי של משתמש
שלומי כהן
גוזל
גוזל
אזור מכירה: נרכז
שם פרטי:: שלומי כהן

שליחה על ידי שלומי כהן »

ברור- 50%-פייד 50% רגיל
תמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”