ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.
לרוב אין מה לדאוג, הגוזלים משלימים את הניצוי וההתפתחות , אני מדבר באופן כללי ולא חלילה במצב שהגוזלים חולים.
בתקופה זו תנסה להעשיר את המזון של ההורים בחלבונים , מזון בצים מפוזר על ירקות או פירות לחים יכול לחולל שינוי אדיר בהתפתחות ובניצוי.
היי שלומי,
לאחר התמונות ולאחר השיחה שניהלנו במפגש תוך כדי מבט על התמונות אני הגדלתי את התמונה בבית .
המסקנה שלי היא שישנה התערבות חיצונים לפחות חלקית בחוסר ניצוי, אם תגדיל את התמונה תראה באופן כמעט ברור מקומות בהם
ישנו דימום קרוש , אין ספר שבמקומות בהם רואים דימום (אפשר לראות גם שהכנף ובאזור הזנב במקום שיש ניצוי ישנם סימני דם ) בוצעה תלישה של הנוצות. על פי רוב גוזלים להורים חולים במחלות כגון פוליומה נניח לא שורדים במקרה זה אנו רואים גוזלים מפותחים ועירנים אך חסרי ניצוי במקומות מסויימים בגוף.
אני יכול לשער על פי מראה עיניים שישנה התערבות ותלישת נוצות , יתכן שזה בשלב מוקדם אך ישנם סימנים ברורים לכך על פני העור.
כרגע נותר להמתין ולראות כיצד מתפתח הניצוי בהמשך והאם הם משלימים את הניצוי כשהם לא יהיו תלויים בחסדי ההורים וחשופים לתלישת נוצות.
היי שלומי יש לי כרגע גוזלים בתאים והם בניי
3 שבועות ויש להם ניצוי כמעט מלא ,תנסה לשנות תזונה כמו שאלי אמר לך
אני נותן כל יום תערובת השריה ,מזון ביצים ירקות ברוקולי ,גזר ,תפוח עץ
4 פעמים בשבוע ביצה קשה עם הקליפה מרוסקת ,ותערובת קוקוטילים כמובן כל יום
תנסה ,ותראה אם יש שינוי .