ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

עונת רבייה - ארות

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

YanivL
ביצה
ביצה

Re: עונת רבייה - ארות

שליחה על ידי YanivL »

חברים, אני קורא את התגובות ושמח לקרוא.
את הזוג הזה קניתי לפני קצת יותר משנה ממישהו שאצלו הם לא עבדו ולכן הוא מכר לי אותם.
כשקניתי לקחתי סיכון תוך כדי ידיעה שאולי לא ייצא מהם כלום אבל 3 שבועות אחרי שקניתי אותם היו בתא 3 ביצים שמהם בקע גוזל אחד בלבד.
השנה הנקבה הטילה 2 ביצים (יכול להיות שיותר אבל לא בדקתי ואני לא מתכוון לפתוח את התא עד לתחילת חודש הבא) ואני מקווה מאוד שתהיה בקיעה מוצלחת.
לגבי הכלוב ואמצעי השמירה, מכיוון שלפני חצי שנה ניסו להתחזות לאנשים משמורות הטבע ולנסות לגנוב לי אותם החלטתי להעביר אותם דירה למקום אחר בו הכלוב משלושה צדדים שלו הוא מבטון ומקדימה זה סורגים עם מנעול בגודל הארה...
מעבר לכל זה יש לי גלאי תזוזה שמכוןן למרחק של 20 ס"מ מהכלוב שמפעיל אזעקה ולבסוף מקום העבודה שלי רחוק מרחק של... 15 מטרים
כך שהתוכים הפעם דיי מוגנים - ככה זה כשלא רוצים לקחת סיכון.
לגבי רמת הידע שלי בגידול, אולי אני לא יכול להגדיר את עצמי כמומחה ואולי יש לי מזל יותר משכל כפי שאחד האנשים כאן כינה אותי אבל אם אני דואג להם לשקט כשאף אחד לא מתקרב אליהם מלבדי , נותן להם אפשרות של חשיפה לשמש, מאכיל אותם בעיקר בכופתיות (וגם פירות), מנקה את הכלוב שלהם פעם בשבוע, מספק להם ענפים בכל פעם שהם מחסלים אותם , מחליף להם פעמיים ביום מים ובקיץ דואג להם לצינון קל של מים מותזים אז אני חושב שאת הבסיס לגידול תוכים יש לי.
כמובן שתמיד טוב לשאול ולהתעדכן וזו הסיבה שאני מתכתב כאן עם אנשים שבאמת עוזרים לי ללמוד עוד על החיות המדהימות האלה.
אם תהיה גם השנה בקיעה אז בוודאי שאצלם ואעדכן כאן ואני מתכוון להחתים כפי שעשיתי עם הגוזל שבקע בשנה שעברה.
רק נקווה שתהיה בקיעה.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

כל הכבוד יניב , במקרה זה חוסר הסבלנות של המגדל הקודם השתלמה לך.
לגבי מזל, אפשר לומר שהמזל שיחק לך כשקנית את הזוג הזה אבל מעבר למזל ישנם מרכיבים נוספים שיכולים לגרום רבייה או לדחות אותה, אך בגדול התנאים להצלחה הם תנאי ממשק טובים , אם נפרט למה הכוונה אז מדובר על כלוב בנוי המאפשר לתוכים לחוש ביטחון מצד אחד מצד שני מאוורר ועם חדירת שמש בחלקו (עדיף) , מזון עשיר וזמין בכל עת,שקט ושלווה במהלך רוב היום ובמיוחד חוסר בהפרעות בלילה.
כל מה שציינתי זה רק ההכנה לקראת ריבוי , צריך שהזוג עצמו יהיה מחובר היטב ובשל לריבוי , ביחד כשהזוג מקבל את כל התנאים
הסיכויים לריבוי הופכים גבוהים.
מה שבטוח זה שמזל לבד לא מספיק אבל אין ספק שעוזר.

אני מחזיק לך אצבעות שהפעם שתי הביצים תהיינה פוריות והסבב הזה יהיה מוצלח ונראה בקרוב תמונות של גוזלים.

הרבה הצלחה.
סמל אישי של משתמש
נטליקי
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי נטליקי »

יניב כל הכבוד ומזל טוב!
מחזיקה אצבעות תמונה
תמונה

Music it's my all lifeתמונה

~*Don't worry be happy*~תמונה
YanivL
ביצה
ביצה

שליחה על ידי YanivL »

יש לי שתי שאלות נוספות ואשמח לקבל עליהם תשובת :

1.מכיוון שבהתחלה ההורים של הגוזל/ים יאכילו אותם, האם האוכל (רק כופתיות) שההורים אוכלים מספיק בשביל ההאכלה של הגוזל במהלך השבועיים/שלושה הראשונים או שצריך להוסיף להורים עוד מזון?
2. מצאתי טבלה שמפרטת בכל שבוע את כמות המזון שיש להאכיל את הגוזל ואת הטמפרטורה הרצויה באומנת, העניןם הוא שהטבה מתייחסת לתוכי מסוג לורי. האם יש טבלה כזאת איפשהו שמיועדת לארות?

תודה רבה,
יניב.
סמל אישי של משתמש
חזי
פוקח עיניים
פוקח עיניים
שם פרטי:: יש כינוי

שליחה על ידי חזי »

אני היתי מצרף להם לתפריט תערובת השריה כול יום ,4 פעמים בשבוע
ביצים קשות מעוכות עם הקליפה ,ופירות וירקות
כך אני נותן לתוכים שלי גם כשאין גוזלים .
בהצלחה .תמונה
תמונה
Bugi
גוזל
גוזל

שליחה על ידי Bugi »

תעלה תמונה של הגוזל שגדל אצליך כבר אם הוא עוד אצליך.. יהיה נחמדד
YanivL
ביצה
ביצה

שליחה על ידי YanivL »

צילמתי אותו עכשיו.
תמונה של הגוזל (שכבר לא כל כך גוזל) שבקע בשנה שעברה (25.5.09)
קבצים מצורפים
27042010556.jpg
סמל אישי של משתמש
Niv
פלומה
פלומה

שליחה על ידי Niv »

יניב,
תן לנו בעידכון :)
או שעדיין לא בדקת ?
YanivL
ביצה
ביצה

שליחה על ידי YanivL »

אחי לא בדקתי כי אין טעם.
בפעם הראשונה כשבדקתי וראיתי 2 ביצים זה היה בתאריך 12.4 ואני בטוח שהנקבה הטילה את הראשונה במקרה הכי קרוב יומיים לפני כן כי ב-9.12 לא היה כלום בתא.
מאז ה-12.4 לא עברו 4 שבועות ואני לא רוצה סתם לפתוח את התא כי מספיק כשאני בא ומכניס אוכל לכלוב את מתחרפנים ומנסית לתקוף אותי אז אני זם את האוכל ונעלם.
אני אחכה עוד אז שבוע וחצי ואראה מה המצב.
סמל אישי של משתמש
Niv
פלומה
פלומה

שליחה על ידי Niv »

תשמע כול הכבוד לך, אני לא יודע אם אני יכול להחזיק ככה הרבה זמן בלי לבדו (רק שהנקבה בחוץ ) .
אם היא הטילה ב 12 עבר רק 15 יום, בע"ה עוד 10-13 יום נראה מה יש שם :)
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”