ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
הכנות לקראת הטלה של כנרית מה צריך?
מנהל: מפקחים
Re: הכנות לקראת הטלה של כנרית מה צריך?
אם הביצים פוריות הן אמורות לבקוע בכל רגע/יום , קנרית תדגור 14 יום על הביצים עד לבקיעה, יתכן איחור אם היא התחילה מאוחר מידי
מהביצה השנייה שלישית.
מאחר והחומר קינון נגיש להם הם בדרך כל ימשיכו בפעילות של בניית הקן.
מהביצה השנייה שלישית.
מאחר והחומר קינון נגיש להם הם בדרך כל ימשיכו בפעילות של בניית הקן.
כן הביצה הראשונה והשניה לא שרדו אחת נישברה ואחת היא זרקה מהקן ככה ששני הביצים שנישארו הם השלישית והרביעית הכנרית עדיין דוגרת עליהם יש איזה שהוא סימנים שאני יכול ליראות אים הם פוריות?
קחו את החיים בשושו
אפשר לבדוק מתחת לפנס אבל כדאי להמתין ולא להפריע.
שלום .
בהמשך לשיחתנו על הקנרית היום בשעה 5 אחר הצהרים ראיתי בקן ביצה שבורה למטה מבן השניים אחרי שהנקבה דגרה עליה שבועיים האים גם הביצה השניה גורלה כזה או שכדאי ונמתין?
דבר שני האים יש צורך להפריד את הזכר במידה והביצה אינה פוריה לסבב שני או שלהשאיר אותם ביחד?
ג"-למה קורה מצב כזה שכל הביצים אינן פוריות ?
תודה קובי.
בהמשך לשיחתנו על הקנרית היום בשעה 5 אחר הצהרים ראיתי בקן ביצה שבורה למטה מבן השניים אחרי שהנקבה דגרה עליה שבועיים האים גם הביצה השניה גורלה כזה או שכדאי ונמתין?
דבר שני האים יש צורך להפריד את הזכר במידה והביצה אינה פוריה לסבב שני או שלהשאיר אותם ביחד?
תודה קובי.
קחו את החיים בשושו
אי אפשר לדעת בוודאות, צריך להמתין לפחות עד שתסתיים ספירת הימים ולתת מעט יותר לביטחון.3962 כתב:שלום .
אפשר להשאיר אותם ביחד לסבב שני, הפרדה לא תעזור ולא תבטיח ביצים פוריות.3962 כתב:
תודה קובי.
חוסר פוריות קורה לרוב מזיווג לא מוצלח , כמובן שישנם עוד סיבות אבל זה קורה גם לציפורים/תוכים שכבר הטילו את כל הביצים בעבר פוריות ולא רק ל"מתחילים" .
בוא אני יסביר לך כיצד אני טיפלתי בכנריות שלי ,
1 - דבר ראשון זה כלוב מרווח כי הכנריות נוטות להשמין במקום קטן וזה עלול לגרום לאי-פוריות ,
2 - מקלות עמידה הם חיבים להיות יציבים כי כל תנודה בזיווג עלולה לפספס את המטרה וחבל ,
3 - אוכל טוב שכולל את הזרעים ומזון ביצים ירקות פירות בכמות שיתאים לזוג בלי לבזבז סתם ,
ועכשיו הביצה כנראה היתה ריקה ולכן היא שבורה אז תדאג למקור סידן טוב וכל השאר הנח לטבע ,
ואת כל זה נתתי לכל זוג ואני קבלתי כמשוב כל הטלה שהיתה 6-5 גוזלים לשלוש הטלות בעונה לזוג,
( מידות הכלוב שלי 1מ רוחב 1מ' גובה ו- 50 סמ' עומק פשוט גן עדן ),

1 - דבר ראשון זה כלוב מרווח כי הכנריות נוטות להשמין במקום קטן וזה עלול לגרום לאי-פוריות ,
2 - מקלות עמידה הם חיבים להיות יציבים כי כל תנודה בזיווג עלולה לפספס את המטרה וחבל ,
3 - אוכל טוב שכולל את הזרעים ומזון ביצים ירקות פירות בכמות שיתאים לזוג בלי לבזבז סתם ,
ועכשיו הביצה כנראה היתה ריקה ולכן היא שבורה אז תדאג למקור סידן טוב וכל השאר הנח לטבע ,
ואת כל זה נתתי לכל זוג ואני קבלתי כמשוב כל הטלה שהיתה 6-5 גוזלים לשלוש הטלות בעונה לזוג,
( מידות הכלוב שלי 1מ רוחב 1מ' גובה ו- 50 סמ' עומק פשוט גן עדן ),

תודה אליאב יש לי כלוב סטנדרטי 50 על 50 ס"מ לזוג אני מגדל אותם בישביל הכיף לא מטרת מסחר נותן להם סידן מזון ביצים תערובת מה שצריך הכל מקווה שיהיה גוזלים זה נותן הרגשה טובה ואים היה בית פרטי תאמין לי היה לי כלוב גדול הכלוב שלי במירפסת ככה שאין לי הרבה אופציות .
איזה פירות לתת להם?
איזה פירות לתת להם?
קחו את החיים בשושו
לדוגמה תפוח עץ אגס תפוז אפרסק אלו הפירות שהיתי נותן להם 2-3 בשבוע ,
ובקיץ לא לשכוח מקלחות כי הם אוהבים להתקלח ,

ובקיץ לא לשכוח מקלחות כי הם אוהבים להתקלח ,

שלום
הביצה האחרונה שנישארה בקן הנקבה עדיין דוגרת עליה מה שניראה שהיא דוגרת על ביצה ריקה כי עברו שלושה שבועות האים להוציא את הביצה או להשאיר אותה?
האים זיווג לא מוצלח הכוונה הזכר לא מתאים לנקבה צריך להחליף נקבה ?
הביצה האחרונה שנישארה בקן הנקבה עדיין דוגרת עליה מה שניראה שהיא דוגרת על ביצה ריקה כי עברו שלושה שבועות האים להוציא את הביצה או להשאיר אותה?
האים זיווג לא מוצלח הכוונה הזכר לא מתאים לנקבה צריך להחליף נקבה ?
קחו את החיים בשושו