ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
שינוי התנהגות של תוכי נושך.
מנהל: מפקחים
Re: שינוי התנהגות של תוכי נושך.
תודה רבה אלי....נהנתי לקרוא את המאמר.
לאחרונה מיקו נושך קצת אותי ואת בני הבית בזמן שמנסים לעשות משהו נגד רצונו (לקחת לו משחק מהפה או להחזיר אותו לכלוב אחרי זמן קצר שהוא היה בחוץ). אני יתחיל לעבוד לפי השיטה שלך במאמר...
לאחרונה מיקו נושך קצת אותי ואת בני הבית בזמן שמנסים לעשות משהו נגד רצונו (לקחת לו משחק מהפה או להחזיר אותו לכלוב אחרי זמן קצר שהוא היה בחוץ). אני יתחיל לעבוד לפי השיטה שלך במאמר...
בהצלחה.
- מתניה שניידר
- בקיעה

מה זה להכניס תוכי לתוך קופסת נעליים???
תן חיוך הכל לטובה!!!!!!!!!!!!!!

אלי שאני שם את התוכי שלי על השולחן לשחק .ואחרי כמה זמן שאני רוצה להחזיר אותו למקום הו מתחיל לנשוך ולא עולה על היד מה אני יכול לעשות כדי שיפסיק עם זה
?

אימון אימון ועוד אימון, פעולות פשוטות שאנו מבקשים מהתוכי לבצע כמו "עלה" "רד" וכו' צריכים להיקלט עמוק בתוכי, תוכי יקלוט פעולות כאלה ויגיב להן באופן מידי אם תתאמן איתו על פעולות אלה . לאחר אימון של מספר ימים שכל אימון אורך מספר דקות תראה את ההבדל , לעיתים קרובות התנועה עצמה תגרום לתוכי למלא את הפקודה.
איך עושים זאת:
הכן לך מעמד, המעמד יכול להיות גם משענת של כסא אם אין לך מעמד מוכן, חשוב שהתוכי לא יהיה על משטח שעליו יוכל "לטייל" אלא מעמד
עץ עליו הוא יעמוד ויוכל לזוז רק לצדדים .
הכן את המעמד במקום שאינו כל כך מוכר לתוכי והוא אינו חש בו בנוח , כדאי לעשות זאת בחדר אחר מהחדר בו מוצב הכלוב של התוכי כאשר אין הפרעות בסביבה כמו קולות ,כניסה ויציאה של בני הבית וכו'.
לאחר שתשים את התוכי על המעמד העלה אותו לאצבע תוך כדי פקודה "עלה" , שמור מרחק בין היד כשהתוכי עליה לבין הגוף, אם תצמיד את היד לגוף התוכי יאחז ויטפס עליך, ברגע שהתוכי עולה לך על האצבע תנעל עם הבוהן את אצבעות רגליו כך שלא יוכל לטפס או לזוז, שבח אותו מאוד תוך כי שהוא עולה על היד ותן צ'ופר (לא חייב) אם יש משהו כזה שהוא אוהב מאוד ואוכל מהר, החזר אותו למעמד ואמור לו "רד".
עשה זאת במשך מספר דקות כאשר אתה מראה לתוכי התלהבות , התוכי יחוש בהתלהבות שלך וישמח לבצע שוב ושוב את הפקודה.
במידה ולא הולך כל כך בהתחלה אל תתייאש , נסה שוב ביום אחר וכך הלאה, מספיק 5-10 דקות של אימון ביום ותוך כמה ימים כשתושיט לו את היד הוא כבר יעלה .
שים לב שחשוב מאוד לסיים כל אימון כזה בצורה שהתוכי יחוש שעברה עליו חוויה טובה, תמיד בהרגשה טובה ואפשר לעשות זאת ע"י מתן צ'ופר בסוף שהוא יכול להתעסק עימו .
כאן המקום להגיד שלעיתים התוכי יוותר על צ'ופר על מנת לקבל תשבוחות, אני עם מיקה מעולם לא עבדתי עם צ'ופרים , תמיד עבדתי עם תשבוחות והיא נהנית מזה לא פחות מאשר הייתי נותן לה צ'ופר. פשוט צריך באמת להביע שימחה והתלהבות והתוכי יהנה מכך מאוד.
איך עושים זאת:
הכן לך מעמד, המעמד יכול להיות גם משענת של כסא אם אין לך מעמד מוכן, חשוב שהתוכי לא יהיה על משטח שעליו יוכל "לטייל" אלא מעמד
עץ עליו הוא יעמוד ויוכל לזוז רק לצדדים .
הכן את המעמד במקום שאינו כל כך מוכר לתוכי והוא אינו חש בו בנוח , כדאי לעשות זאת בחדר אחר מהחדר בו מוצב הכלוב של התוכי כאשר אין הפרעות בסביבה כמו קולות ,כניסה ויציאה של בני הבית וכו'.
לאחר שתשים את התוכי על המעמד העלה אותו לאצבע תוך כדי פקודה "עלה" , שמור מרחק בין היד כשהתוכי עליה לבין הגוף, אם תצמיד את היד לגוף התוכי יאחז ויטפס עליך, ברגע שהתוכי עולה לך על האצבע תנעל עם הבוהן את אצבעות רגליו כך שלא יוכל לטפס או לזוז, שבח אותו מאוד תוך כי שהוא עולה על היד ותן צ'ופר (לא חייב) אם יש משהו כזה שהוא אוהב מאוד ואוכל מהר, החזר אותו למעמד ואמור לו "רד".
עשה זאת במשך מספר דקות כאשר אתה מראה לתוכי התלהבות , התוכי יחוש בהתלהבות שלך וישמח לבצע שוב ושוב את הפקודה.
במידה ולא הולך כל כך בהתחלה אל תתייאש , נסה שוב ביום אחר וכך הלאה, מספיק 5-10 דקות של אימון ביום ותוך כמה ימים כשתושיט לו את היד הוא כבר יעלה .
שים לב שחשוב מאוד לסיים כל אימון כזה בצורה שהתוכי יחוש שעברה עליו חוויה טובה, תמיד בהרגשה טובה ואפשר לעשות זאת ע"י מתן צ'ופר בסוף שהוא יכול להתעסק עימו .
כאן המקום להגיד שלעיתים התוכי יוותר על צ'ופר על מנת לקבל תשבוחות, אני עם מיקה מעולם לא עבדתי עם צ'ופרים , תמיד עבדתי עם תשבוחות והיא נהנית מזה לא פחות מאשר הייתי נותן לה צ'ופר. פשוט צריך באמת להביע שימחה והתלהבות והתוכי יהנה מכך מאוד.
אלי התוכי שלי מקשיב לפקודה בו הוא מבין שהוא על הסטנד ואני אומר לו בוא הוא עולה על היד /האצבע אבל שאני שם אותו על השולחן הוא מסרב לעלות על היד!!!!!
מה לעשות
מה לעשות

יתכן שמספר פעמים הרמת אותו מהשולחן והכנסת אותו לכלוב...התוכי מקשר מהר מאוד בין הדברים, מאחר שטוב לו ונעים על השולחן א שהוא מעדיף אותו על פני החזרה לכלוב הוא מסרב לעלות, בכלל כדאי להשתמש בפקודה עלה לא כדי להכניס את התוכי לכלוב, אם רוצים להכניסו לכלוב לא לפקוד עליו "עלה" ומיד להכניסו לכלוב, קודם תצ'פרו אותו, תעשו סיבוב של חצי דקה ואז תכניסו אותו לכלוב, ההכנסה לכלוב צריכה להיות מלווה בתשבוחות ואפילו צ'ופר, התוכי לא צריך להרגיש מוענש, אולי לא כל כך טוב לו לחזור לכלוב אבל הוא מקבל תשבוחות וצ'ופר והוא מרגיש הרבה יותר טוב והחוויה של החזרה לכלוב נעשית מהנה.
התוכי שלי כל הזמן על הסטנד שמעל הכלוב והוא מאוד אוהב להיות שם הוא אף פעם לא נמצא בתוך הכלוב רק אם הוא רוצה לישון או לשתות