ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

למה התוכי מלשלש זרעים שלמים ?

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: למה התוכי מלשלש זרעים שלמים ?

שליחה על ידי שירלי87 »

ואו מלחיץ קצת לקרוא את זה.. אני מקווה שזה משהו חולף כי הוא באמת נראה ומתפקד יותר טוב, הערב לפני שעתיים בערך אמא שלי
קראה לי מהר כדי לראות שהוא מטפס על הכלוב, עד היום הוא רק מטייל בתחתית ופתאום הוא טיפס על הסורגים לגובה של רבע כלוב..
אני גם מחזיקה אותו כשאני מחליפה לו מצע בכלוב והוא נותן ללטף ולגרד לו בראש, כנראה נעים לו כי צומחות שם נוצות (רואים אותן)
הוא חוקר את הצבעות עם המקור ונושך קצת כשנמאס לו..
הוא גם הולך וזז יותר, ביום הראשון הוא היה כמו קרש כזה צנום, עכשיו הוא מנקה את עצמו, מתמתח.. הוא שר/מקטר בקול רם יותר..
אני ממש אתכזב אם יקרה משהו כי כל הסימנים חיוביים.. אבל מה שלא בשליטתי..מה אפשר לעשות.. נקווה לטוב

אני לא מקרבת אותו לתוכים ואני מקפידה לרחוץ ידיים ולהחליף בגדים אחרי שאני נוגעת בו..
החלטתי שאני אשאיר אותו אצלי בתקווה שהוא יבריא כמובן, כי הוא פשוט כובש.. וגם אם יהיה שיפור בחודש-חודשיים הקרובים אני לא
אכניס אותו לכלוב של הקוקטילים... יש כלוב בשבילו ואין שום לחץ להעביר אותו לשם.. אני לא אעמיד בסיכון את התוכיםתמונה

לגביי המשקל, אני רושמת מהיום שקניתי את המשקל..לפני יומיים בצהריים הוא היה 58 ג',
אתמול שקלתי אותו בבוקר (לפני אוכל) הוא היה 56 ג', בצהריים הוא היה 60 ג'
היום בבוקר הוא היה 58 ג' ובצהריים 61 ג' (בצהריים לא איפסתי אחרי ששמתי נייר מגבת, אז יכול להיות שגרם אחד היה בגלל הנייר)

מחר בבוקר אני אטחן לו הרבה כופתיות שיהיה לו קל יותר לאכול ואני אמשיך לעקוב
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

השקילה צריכה להתבצע בבוקר לפני האוכל, לשקילה בצהריים אין משמעות כל כך כי את לא יודעת כמה אוכל יש לו בזפק באותו רגע.
לאחר לילה הם מתרוקנים גם מלשלשת כך שהקילה ברורה ונכונה.

המטרה לא הייתה להלחיץ אותך חלילה וויתכן מאוד שאני טועה, אני מסתמך על מאמרים שקראתי בעבר בנוגע ללשלשת ולמה זה קורה, זה לא בהכרח מה שיש לו ואני מחזיק ביחד איתך אצבעות שימלא את החסר במהרה ויגדל ללא בעיה.
את גם אומרת שהוא פעיל ואין סימנים נוספים אז בכלל זה טוב.

העיקר להיות עירנים ולהקפיד לשמור על היגיינה מהתוכים האחרים שזה מאוד חשוב שמקרים של הבאת תוכי חדש.
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

כן בבוקר זה לפני שהוא אוכל.. ובצהריים המשכתי לשקול רק כי נלחצתי לראות 56 כשלפני כן הוא היה 58..
הבנתי שזה בגלל שהוא התרוקן אבל שקלתי אותו בצהריים שוב רק להרגיע את עצמי...לוודא שהוא אוכל תמונה

ואני בטוחה שהוא אוכל ולא עושה את עצמו כי אחרי שעה בערך יש מלא קליפות ומעט זרעים שלמים, אם הוא לא אוכל את הזרעים ורק מקלף
הייתי רואה על המצע ובמגירה הרבה זרעים קלופים.. אבל יש רק קליפות ולשלשלת

תודה על המענה, אני מקווה לטוב( תמונה) אבל כדאי שאני אהיה מוכנה לכל מצב..
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אני חושב שאת עשית מצידך מעל ומעבר, הוצאת אותו ממקום בו הוא לא היה שורד, נתת לו מקום טוב עם אוכל ומים טריים, את מרעיפה עליו אהבה ודואגת , נותר לקוות שכל מה שאת נותנת לו יעזרו לו להתאושש בצורה טובה .
סמל אישי של משתמש
דקל
ניצוי חלקי
ניצוי חלקי

שליחה על ידי דקל »

שירלי אולי תתייעצי עם הוטרינר בפורום,אולי יש תופעה כזו..
תמונה
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

אם לא יהיה שינוי מחר אני אשאל את ד"ר שרביט איזה בדיקות צריך/מה זה יכול להיות..
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

עדכון, הוא מהבוקר מלשלש רגיל.. מוצק.. ובצבע של הכופתיות - הוא טוחן אותן!! איזה כיף..

תודה לכולם על המענה תמונה
סמל אישי של משתמש
דקל
ניצוי חלקי
ניצוי חלקי

שליחה על ידי דקל »

יופי :)
הוא אכל היום דוחן ולשלש כמו שצריך או רק כופתיות?
איזה כיף שהוא אוכל כופתיות :)
תמונה
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

על הבוקר החלפתי לו מצע (אגב כבר בבוקר ראיתי שהלשלשת הסתדרה, כנראה בגלל הכופתיות שהוא אכל אתמול)
והתחלתי לרסק כופתיות ולשים לו בכלוב כל פעם קצת, עד שסיימתי לרסק את כל הכופתיות (חופן כופתיות) הוא בינתיים טחן כי לא היה
תערובת בכלוב והוא היה רעב כנראה
כשסיימתי עם הכופתיות שמתי לו גם תערובת- הוא המשיך לאכול כופתיות ועשה סיבוב ונתקל בתערובת והתחיל לאכול אותה
בסביבות אחה"צ ראיתי שהוא אוכל כופתיות כלומר הוא אוכל גם וגם - והלשלשת תקינה! ולפי הצבע אני רואה שהרוב הוא אוכל כופתיות
וכן, תענוג... אין על פריטי בירד!תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

תמונהאיזה כיף לשמוע שהכל תקין. הכי טוב שאוסיף לך קמע של תוכי אינפו להצלחה והכל יהיה מושלם תמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”