ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
דיון לעתיד\לגבי עיסוק וסחר בתוכים.....
מנהל: מפקחים
Re: דיון לעתיד\לגבי עיסוק וסחר בתוכים.....
אני דווקא רוצה לגדל הרבה לפני הפנסיה כי זה גם כיף..
יש סיכוי שזה יכסה את ההוצאות ויש סיכוי שאפילו יהפוך לרווח.
אבל בטח לבטח לא ישמש כמקור פרנסה(למי שמגדל כמה זוגות.לא חווה כמו יגור)
יש סיכוי שזה יכסה את ההוצאות ויש סיכוי שאפילו יהפוך לרווח.
אבל בטח לבטח לא ישמש כמקור פרנסה(למי שמגדל כמה זוגות.לא חווה כמו יגור)

"מי שמשחק באש,לא יתפלא אם נכווה"
תראה אתה יכול להחליט אם זה יהווה לך אך ורק כתחביב או כתחביב שעם הזמן יהפוך למקור פרנסה...איך אתה חושב התחילו,חוות יגור,שמאור ושאר המגדלים השונים...?....מ-0...בדיוק כמוני וכמוך...
גם קח בחשבון שכל המקומות כמו חוות יגור זה יותר חנות מאשר "חווה" "בית גידול" ולרוב קונים ממגדל כלשהו ולא מחנות...
נגיד אתה החלטת ,אני עכשיו מגדל תוכים כעבודה קבועה וכמקור לפרנסה...שאלה אחת..
איפה תאכסן את כל התוכים+הציוד+כלובים ואביזרים שונים?
גם קח בחשבון שכל המקומות כמו חוות יגור זה יותר חנות מאשר "חווה" "בית גידול" ולרוב קונים ממגדל כלשהו ולא מחנות...
נגיד אתה החלטת ,אני עכשיו מגדל תוכים כעבודה קבועה וכמקור לפרנסה...שאלה אחת..
איפה תאכסן את כל התוכים+הציוד+כלובים ואביזרים שונים?

אני לא רואה את עצמי עובד בזה אלא מגדל כתחביב
ואני חייב לציין שאתם קצת חיים בסרט -כשתחשו על זה ברצינות תבינו שזה אחרת , סתם לדוגמה ריבוי הג'אקו שציינת 1אם אתה מתפרנס מזה אז מגדלים הרבה יותר זוגות
מה גם שכל החישוב שלך מוטעה כי לא תמיד מצליחים למכור את כל הגוזלים ב3000 שקל אלא חלקם בפחות ,לא כל זוג מוציא גוזלים ולא כל הגוזלים תמיד יוצאים בריאים,
שחכת שאתה צריך לקנות כלובים ואוכל ולעשות בדיקות ושיש מס ועוד הרבה דברים( בסופו של דבר אתה עסוק בשנתיים הראשונות בלכסות הוצאות ורק אחר כך אתה מרוויח וגם זה גג 20 אלף שקל מהזוגות שציינת בשנה
ואני חייב לציין שאתם קצת חיים בסרט -כשתחשו על זה ברצינות תבינו שזה אחרת , סתם לדוגמה ריבוי הג'אקו שציינת 1אם אתה מתפרנס מזה אז מגדלים הרבה יותר זוגות
מה גם שכל החישוב שלך מוטעה כי לא תמיד מצליחים למכור את כל הגוזלים ב3000 שקל אלא חלקם בפחות ,לא כל זוג מוציא גוזלים ולא כל הגוזלים תמיד יוצאים בריאים,
שחכת שאתה צריך לקנות כלובים ואוכל ולעשות בדיקות ושיש מס ועוד הרבה דברים( בסופו של דבר אתה עסוק בשנתיים הראשונות בלכסות הוצאות ורק אחר כך אתה מרוויח וגם זה גג 20 אלף שקל מהזוגות שציינת בשנה
תלוי כמה תוכים אתה מחזיק.
כמה זוגות אתה רוצה בכללי?
אני רוצה 5-6 זוגות בינוניים.
אתה תצטרך לקנות בית או לשכור.
בית עם גינה גדולה ולבנות שם את הכלוב
ולשים את הזוגות
אתה יכול גם לקנות מחסן כמו בהום סנטר ושם להחזיק את כל הציוד שזה האוכל ושאר הדברים.
ואת האומנות וכל הדברים של ההאכלה תפנה איזה חדר אחד שיהיה שימושי רק בשביל מטרה זו.
כולם מתחילים מ-0 ומתפתחים
כמה זוגות אתה רוצה בכללי?
אני רוצה 5-6 זוגות בינוניים.
אתה תצטרך לקנות בית או לשכור.
בית עם גינה גדולה ולבנות שם את הכלוב
ולשים את הזוגות
אתה יכול גם לקנות מחסן כמו בהום סנטר ושם להחזיק את כל הציוד שזה האוכל ושאר הדברים.
ואת האומנות וכל הדברים של ההאכלה תפנה איזה חדר אחד שיהיה שימושי רק בשביל מטרה זו.
כולם מתחילים מ-0 ומתפתחים

ברור,אבל אתה מסכים איתי ש5-6 זוגות זה לא רווח רציני,לפחות לא כמקור פרנסה יחיד...אתה חושב כל המגדלים השונים מגדלים את הכול בבית?נגיד התחלת עם 5-6 זוגות הבנת את הרעיון אתה מחליט שבא לך ממש לפתוח בית גידול משלך עם "שם" וכן,אתה תגדל תוכים כמקור פרנסה.... ובא לך ממש להתחיל ולנתפתח עם זה ולא 5-6 זוגות יותר בכיווון של 50-60 זוגות ..כלובים+ציוד אתה מסכים איתי שאתה לא תאכסן את כל זה בדירה שאתה תגור בה כמו שציינת??...

אני דיברתי על העניין כתחביב ולא כמקור פרנסה
אם אתה רוצה לשים את הכל כחוות גידול אז תקנה שטח אדמה ותבנה עליו את כל הכלובים והכל.
אם אתה רוצה לשים את הכל כחוות גידול אז תקנה שטח אדמה ותבנה עליו את כל הכלובים והכל.

באמת חיים בסרט ....
החישובים שלכם גם לא נכונים מזוג גאקו אפשר בכלות להוציא בשנה 12 גוזלים וגם 15 בלי בעייה פשוט מושכים ביצים ...(לא מי שעושה את זה לא הורג תנקבה כך עושה כל מי שמגדל גאקויים במיסחריות ושיש לו תמיד גוזלים למכירה )
בוא נגיד ש מ 10 זוגות עובדים ומכירה של כלובים וציוד אפשר להתפרנס ואפילו דיי יפה ...
אני לא חושב על העתיד אני לומד חשמל וניראה מה הייה בהמשך ................
החישובים שלכם גם לא נכונים מזוג גאקו אפשר בכלות להוציא בשנה 12 גוזלים וגם 15 בלי בעייה פשוט מושכים ביצים ...(לא מי שעושה את זה לא הורג תנקבה כך עושה כל מי שמגדל גאקויים במיסחריות ושיש לו תמיד גוזלים למכירה )
בוא נגיד ש מ 10 זוגות עובדים ומכירה של כלובים וציוד אפשר להתפרנס ואפילו דיי יפה ...
אני לא חושב על העתיד אני לומד חשמל וניראה מה הייה בהמשך ................
אז מה אתה אומר פה...שזה כן יכול להוות כמקור לפרנסה בחישוב של הוצאות:
תוכים,ציוד,מזון,מים,אבזור כלובים וההוצאה שדי משמעותית מ-ק-ו-ם...!איפה תגדל את כל מה שאתה מדבר?
תוכים,ציוד,מזון,מים,אבזור כלובים וההוצאה שדי משמעותית מ-ק-ו-ם...!איפה תגדל את כל מה שאתה מדבר?

בכל מרפסת דירת גן קוטג או ווילה נורמלית אפשרי לגדל 10 זוגות.
בתך ריווחי מה חשבתה שמשעמם לאנשים אז הם מגדלים עשר זוגות ? אפשר לטלות אצלי למשל כלוב על כלוב על הקיר ולעשות שורה של 4 כאלה אצלי במירפסת ועל הקיר השני עוד שורה כזאת וכך אפשר להשתמש באמצעה והיא לא תפוסה אני לא הולך לעשות את זה אבל כן להביא זוג אחד לפחות .
10 זוגות לא דורשים כל כך הרבה טיפול ............. דיזות כלי אוכל כמו אבוס וניקיון שבועי יכולים להספיק ..
על כל גוזל גאקו שבקע והוא בריא אצל מגדל המגדל מרוויח לפחות 2000 שקל נקי אחרי האכלת הגוזל בדיסה והאכלת ההורים כמובן אבל שזה 3 חודש לטפל בגוזל וזה לא עבודה קלה בגלל זה אפשר למכור למחתימים ...
בתך ריווחי מה חשבתה שמשעמם לאנשים אז הם מגדלים עשר זוגות ? אפשר לטלות אצלי למשל כלוב על כלוב על הקיר ולעשות שורה של 4 כאלה אצלי במירפסת ועל הקיר השני עוד שורה כזאת וכך אפשר להשתמש באמצעה והיא לא תפוסה אני לא הולך לעשות את זה אבל כן להביא זוג אחד לפחות .
10 זוגות לא דורשים כל כך הרבה טיפול ............. דיזות כלי אוכל כמו אבוס וניקיון שבועי יכולים להספיק ..
על כל גוזל גאקו שבקע והוא בריא אצל מגדל המגדל מרוויח לפחות 2000 שקל נקי אחרי האכלת הגוזל בדיסה והאכלת ההורים כמובן אבל שזה 3 חודש לטפל בגוזל וזה לא עבודה קלה בגלל זה אפשר למכור למחתימים ...
רגע רגע אתה אומר לי נגיד במרפסת שלך אפשר לגדל 10 זוגות נגיד של תוכי בשווי 1000 שקל בשנה כל זוג 10 גוזלים 10 גוזלים *10 זוגות שווה 100 גוזלים כל גוזל תמכור ב1000 זה 100 אלף....תוריד ציוד,אוכל,ניקיון,עבודה,אומנת,החתמה,נסיעות וכל מה שמסביב כמה יוצא לך כבר מ-10 זוגות?....ולמה אתה כל כך בטוח שיש הרבה קונים לתוכים בסכומים כאלה....?...לפי דעתי הרוב יעדיפו להשקיע 50-250 לקוקטייל או תוכון מאשר 3,000 לגאקו לפחות לא 100 גוזלים בשנה...
אז נגיד שהחלטנו בינינו ש10 זוגות זה לא רווח רציני והחלטנו לגדל 50 זוגות..איפה אבל איפה תאכסן את כל זה?...תרכוש שטח ותאכסן?..תשכיר דירה ותאכסן?...אני חושב על זה בעתיד..והדבר הכי קריטי לי זה מקום אכסון...איפה?האם משתלם למכור בחנות?..או לגדל בדירה\חווה ולמכור את זה ככל מגדל ביד 2
אז נגיד שהחלטנו בינינו ש10 זוגות זה לא רווח רציני והחלטנו לגדל 50 זוגות..איפה אבל איפה תאכסן את כל זה?...תרכוש שטח ותאכסן?..תשכיר דירה ותאכסן?...אני חושב על זה בעתיד..והדבר הכי קריטי לי זה מקום אכסון...איפה?האם משתלם למכור בחנות?..או לגדל בדירה\חווה ולמכור את זה ככל מגדל ביד 2