ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

איך להרגיל מחדש את הג'אקו לשהייה בתוך הכלוב?

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

adir567
ביצה
ביצה

Re: איך להרגיל מחדש את הג'אקו לשהייה בתוך הכלוב?

שליחה על ידי adir567 »

אני אצלם את הכלוב...
אבל לגבי התוכי יש קטעים ביום שהוא פעיל ויש פחות...
למשל בבוקר היא ממש קולנית...משמיעה קולות ומשחקת...ולקראת הצהריים היא יותר ישנונית , ובערב היא ככה ככה...
adir567
ביצה
ביצה

שליחה על ידי adir567 »

צירפתי גם תמונות כשהיא בתחתית הכלוב....

תמונה

תמונה

תמונה

תמונה

תמונה
adir567
ביצה
ביצה

שליחה על ידי adir567 »

עוד דבר...
כשהיא נמצאת ברצפת הכלוב היא ישר מנמנמת...
כנראה שהיא התרגלה רק לישון בכלוב במהלך הלילה, אז הכלוב נותן לה אסוציאציה של שינה או משהו כזה..
יכול להיות?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אני מבקש מאוד שתקפיד על החוקים , ישנו כפתור "ערוך" במידה והינך מעוניין להוסיף תכתובת נוספת במקום לכתוב הודעה אחר
הודעה בהפרשי זמן קצרים או טרם ענו לך.

קשה מאוד לדעת או לאבחן על פי התמונות, הנימנום בצהריים טבעי , לפני החשיכה היא צריכה להיות שוב פעילה יותר ולאחר מכן טבעי שהיא תנמנם שוב, יתכן שהעמידה על המקל קשה לה והיא מחפשת משטח לעמוד עליו או שהיא חשה ביטחון ויותר נוח לה בחלק התחתון של הכלוב.
אם אין סימפטומים של מחלה תתייחס לזה כאל דבר שיחלוף וישתנה עם הזמן.
נסה לדרבן אותה לשהות למעלה בתוך הכלוב ע"י זה שתתלה לה ליד מקלות העמידה דברים טעימיםואולי צעצוע אהוב.

תמשיך לעדכן בהתפתחות.
adir567
ביצה
ביצה

שליחה על ידי adir567 »

לקחתי לתשומת ליבי את החוקים אלי..
תודה על העזרה...
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

כמה קרוב הצעצוע למקל? היא יכולה להסתובב על המקל ללא בעיה או שהצעצוע מפריע?
כי לפי התמונה האזור נותן תחושה קלסטרופובית כאילו אין מקום לזוז על המקל.. ואולי בגלל זה היא ממהרת לריצפה?תמונה

לדעתי כדאי בהמשך לפחות להוסיף עוד ענף למעלה (בכלוב) כך שיהיו "2 קומות" לעמידה, ולשים את הצעצועים באופן שלא יפריעו להסתובב
על המקל.
אם יתאפשר לך להחליף כלוב בעתיד ממליצה על A11 או הכי טוב A19, כי A10 קטן לג'אקו לפחות לדעתי.. צר וגבוה
אין הרבה מקום לזוז לצדדים, לפרוש ולנופף בכנפיים, בעיקר כשיש צעצועים בכלוב. אם רוצים שהתוכי ירגיש נוח בכלוב ויהנה להיות שם, חשוב
שהכלוב יהיה מרווח ככל הניתן
אגב יש השפעה טובה על התנהגות התוכי כשהוא בכלוב מרווח. שמעתי על הרבה מקרים וגם מניסיוני האישי התוכי רגוע יותר ושמח יותר,
אפילו שקט יותר (מבחינת צעקות, לא דיבור) כשהוא עבר מכלוב קטן לכלוב גדול, בכלוב קטן התוכי היה רועש ועצבני\לא נינוח..
בהצלחה בהרגלהתמונה
adir567
ביצה
ביצה

שליחה על ידי adir567 »

55 כתב: לפני החשיכה היא צריכה להיות שוב פעילה יותר ולאחר מכן טבעי שהיא תנמנם שוב,

תמשיך לעדכן בהתפתחות.
ככה בדיוק היא מתנהגת...
יכול להיות שמדובר בדבר חולף...

4007 כתב:.
אם יתאפשר לך להחליף כלוב בעתיד ממליצה על A11 או הכי טוב A19, כי A10 קטן לג'אקו לפחות לדעתי.. צר וגבוה
אין הרבה מקום לזוז לצדדים, לפרוש ולנופף בכנפיים, בעיקר כשיש צעצועים בכלוב. אם רוצים שהתוכי ירגיש נוח בכלוב ויהנה להיות שם, חשוב
שהכלוב יהיה מרווח ככל הניתן
תודה רבה על ההמלצה...אנסה להחליף בהקדם
adir567
ביצה
ביצה

שליחה על ידי adir567 »

אני מנסה כבר כמה ימים להרגיל אותה לפי השיטות שנתתם לי...
ללא שום הצלחה...
כשאני קם אני עדין משאיר אותה בכלוב למשך חצי שעה +-, היא ישר יורדת לרצפה ומתחילה "להתניע"
אני משחרר אותה לכמה שעות מחוץ לכלוב וכאשר אני מנסה להכניס אותה לכלוב היא פשוט נאבקת בי למרות ששמתי לה צ'ופרים בקערה וניסיתי לגרות אותה בכל דרך אפשרית....

4007 כתב:כמה קרוב הצעצוע למקל? היא יכולה להסתובב על המקל ללא בעיה או שהצעצוע מפריע?
כי לפי התמונה האזור נותן תחושה קלסטרופובית כאילו אין מקום לזוז על המקל.. ואולי בגלל זה היא ממהרת לריצפה?
תמונה
אין תחושה של צפיפות לדעתי...(ליתר ביטחון הורדתי את הצעצוע ושמתי אותו מחוץ לכלוב כך שהתפנה לה מקום בכלוב),
אם הייתה אז היא הייתה מתנהגת בצורה דומה גם בלילה כשאני מכניס אותה לכלוב לישון...
בלילה היא פשוט מבינה שהיא צריכה לישון והיא עושה את זה כמו גדולה..פשוט נרדמת בלי בעיה...
אני מתחיל להתייאש...מה עושים?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

כמו ששירלי ציינה , הכלוב צר מצד אחד ומצד שני חלקו של המקל מעוקל בצורה שאין אפשרות להשתמש בו כך שנותר ממש מרווח צר בו היא יכולה לעמוד, תחליף את הענף לענף מוארך ולא מעוקל מה שיקנה לתוכי אפשרות לזוז מצד לצד ויותר חופשיות.

כשהיא בתוך הכלוב איך היא אוכלת במהלך היום? הרי היא צריכה לעלות למעלה האם היא עולה?
adir567
ביצה
ביצה

שליחה על ידי adir567 »

רק בימים האחרונים אני שם אותה במהלך היום בתוך הכלוב... (שעה-שעתיים)
בזמן שהיא ברצפה היא לא עולה לאכול בכלל..
וגם שאני יוצא מהבית אני רוב הזמן מוצא אותה באותו מקום בכלוב פחות או יותר כשעזבתי את הבית..
רוב הזמן היא בחוץ והיא פעילה ואוכלת מצוין...
כשהיא במהלך הלילה ישנה רגיל על המקל בתוך הכלוב היא אוכלת מצוין ואפילו בשעות המוקדמות של הבוקר אני עדין שומע אותה אוכלת כשהיא על המקל..
אבל במהלך היום בשעות שהיא הייתה רגילה להיות בחוץ היא פשוט יורדת לרצפה ו"מתניע" כדי שאני אוציא אותה...

למשל כרגע אחרי שהיא התניע במשך שעה בערך היא נמצאת ברצפת הכלוב ישנונית וכנפיים שמוטות....
מה זה אומר??
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”