ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

גלעד חוזר הביתה?

פורום בו כולנו מדברים על הכל חופשי.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
דקל
ניצוי חלקי
ניצוי חלקי

Re: גלעד חוזר הביתה?

שליחה על ידי דקל »

הייתי בשוק כששמעתי על זה.
העיקר שיחזור בריא ושלם ולא בתוך ארון.
המחיר הוא מוגזם זה בטוח אבל אני בטוח שאם הייתם במקום ההורים של גלעד
הייתם מוכנים שגם 3000 ישוחררו ושהוא יחזור אחרי כל כך הרבה זמן.
יש לי המון מה להרחיב על כל הנושא הזה ומה אני חושב על העסקה הזו
אך מה אפשר לעשות עם מדינה שכזאת?
אנ בטוח שהממשלה הייתה יכולה להקטין את כמות המחבלים אם הייתה מתעקשת ויושבת על זה עוד ועוד עם הפלסטינים.
לפחות ביבי קיים את מה שהוא הבטיח.
מה שאני מפחד ממנו הוא מה יקרה יום אחרי שגלעד יהיה בארץ.
מה עם יחטפו עוד חייל?
זה רק נותן לי עוד סיבה למה לא להתגייס לקרבי (שגם אם הייתי רוצה לא הייתי יכול מבחינה פיזית).
פשוט עצוב מה שהולך במדינה הזאת :(
תמונה
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

באמת טוב שהוא חוזר כבר.. היה מרגש לקרוא את הידיעה
וחבל שמשחררים כל כך הרבה אבל אם כל אחד ישים את עצמו במקום הוריו או במקומו... כל מחיר נשמע מקובל

אני חושבת שהבעיה בעסקאות האלה זה לא המספר/ה"מחיר", או שהמחבלים חופשיים למרות שזה מכעיס ולא הוגן,
הרי כאלה תמיד היו ותמיד יהיו.. ותמיד אפשר לתפוס אותם או..
הבעיה העיקרית לדעתי זה שעם כל עסקה ולא משנה המחיר, זה רק מעודד אותם לחטוף עוד כי הם מקבלים מה שהם רוצים...
כל עוד אנחנו מוכנים לנהל מו"מ זה רק מוכיח להם שזו שיטה עובדת... זאת הבעיה

בכל מקרה מקווה שהוא יחזור ויתאושש, וגם ההורים והמשפחה שלו.. לא רוצה לדמיין מה עבר עליהם בשנים האחרונות..
סמל אישי של משתמש
shayh
פוקח עיניים
פוקח עיניים
אזור מכירה: צפון וכל הארץ
שם פרטי:: שי

שליחה על ידי shayh »

שיהיה לו רק טוב,
והמשך חיים שקטים טובים ומאושרים
בשעה טובה,
תמונה

מזמרים, רוזלות, מני קולור, טורקיזנים, בורקיסים,
סמל אישי של משתמש
א.מ.ת
גוזל
גוזל
שם פרטי:: יש כינוי

שליחה על ידי א.מ.ת »

נכון שאם כל אחד ממנו היה שם את עצמו במקום ההורים של גלעד הוא היה מסכים תמורת כל מחיר.
אבל ראש הממשלה וכל השרים בממשלה צריכים לחשוב על מה שיקרה לכלל המדינה בעקבות עסקה כזאת.
עם כל הצער והכאב אי אפשר להתחשב רק במשפחה אחת במדינה כשזה יכול לגרום להרבה פגועים.
תמונהאריאל מאיר תורג'מןתמונה

נחמד להיות חשוב אבל חשוב יותר להיות נחמד
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

למטבע יש שני צדדים וכמובן שלכל אדם הדיעה האישית שלו , מאחר ואנו כאזרחים לא יודעים או יכולים להיכנס לפירטי העיסקה ולשיקולים
הביטחוניים הדעה שלנו לא ממש מבוססת ולא משנה מהי, כמובן שתמיד יש את החשש מחטיפות נוספות ואת החשש הגדול יותר שעיסקאות
עם אירגוני טרור באשר הן משדרות חולשה לאוייב אבל צריך לסמוך על הממשלה הנבחרת שהיא מקבלת וקיבלה את ההחלטות הנכונות.

לדעתי אם תתבצע חטיפה נוספת זה לא יתחיל ולא יסתיים בצורה שבה ניהלו את המערכה להשבת גלעד. לפחות אני מקווה שלמדו מהסיפור.
מעבר לזה כנראה שעם כל הכוח שלנו והטכנולוגיה אנחנו עדיין תלויים בהרבה מאוד גורמי חוץ וההתנהלות שראינו במהלך חמש השנים לחטיפת גלעד הייתה כפי שהייתה כתוצאה מכך.

כתוב "עם ישראל ערבים זה לזה " וכך צריך להיות ,במקביל צריך לחבק את המשפחות ששכלו את בני משפחתם בפיגועים רצחניים כי הכאב לראות את הרוצחים משוחררים לקול צהלות חונק בגרון. אני בטוח שיום ולילה יסקרו את צהלות הניצחון של אירגוני הטרור מבלי להתחשב במשפחות ובציבור הישראלי כי מדובר ברייטינג וזה הכי חשוב לעיתונאים וחבל שזה יקרה, אני הייתי מצפה שלא יראו ולא יזכירו ולא יתעדו את השיחרור ואת החגיגות אבל בטוח שזה לא יקרה.

ראש השב"כ הזכיר שישראל לא התחייבה שלא לחסל את המחבלים ששוחררו, אני מקווה מאוד שמהר מאוד זה יקרה כי במוקדם או במאוחר הם יחזרו לפעילות טרוריסטית, צריך גם לזכור שתנאי המאסר שלהם זוכים הרוצחים הנתעבים בארץ אלו תנאים שלא כולם זוכים להם במדינה מחוץ לכלא, מזון בשפע ולפי בחירה כאשר יש להם את השף שלהם , לימודים , הטבות כגון טלוויזיה בכבלים, טלפונים, ביקורים , קסטינה, אירועים חברתיים ועוד ועוד.
במדינת ישראל ישנם ילדים רעבים שמגיעים מידי יום לבית הספר ללא מזון שלא לדבר על ארוחה חמה, קשישים נוברים בפחי אשפה ועמותות צדקה שצצות בזה אחר זה כמו פטריות לאחר הגשם, כך שהמאסר בהחלט אינו עונש .

אני מקווה מאוד ששיחרור גלעד שליט והשימחה שהוא יביא עימו בעצם השיחרור למשפחתו ולעם ישראל לא יתחלפו בעצב ובכאב של משפחות שיפגעו מגורמי טרור ששוחררו.
כמו כולם גם אותי חזרתו מרגשת ואני מקווה שהוא יצליח להשתקם לאחר התקופה בשבי ויחזור לחיים נורמלים.
סמל אישי של משתמש
אלמוגי
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי אלמוגי »

אלו היו חדשות כל כך מרגשות.
סופסוף!!!
שיחזור כברררר!!!!
תמונה
תמר
ביצה
ביצה

שליחה על ידי תמר »

גם אותי זה מרגש נורא.
עם יד על הלב, לא האמנתי שהרגע הזה יגיע.
ליבי עם ההורים שלו שעברו שנים קשות מנשוא ובטח ישלמו על זה בריאותית.

אני מודה שגם אני אמביוולנטית לגבי העסקה, אבל עם כל כמה שיתכן שרציונאלית זה צעד שגוי, אני לא חושבת שאנחנו מסוגלים לעמוד מול הורים של חייל חטוף ולהצהיר שלא ננהל מסע ומתן מול גורמי טרור. אולי טוב שכך.

נקווה שהיום אנחנו מסוגלים להתמודד טוב יותר מול הטרור, מאשר לאחר העסקאות בשנות השמונים ושהחששות יתבדו. אחרי הכל לצערנו, גם בטרם השחרור מהכלא, ארגוני הטרור לא בדיוק סובלים ממחסור בכוח אדם...

חג שמח לכולם!
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אני בטוח שיש שיפור מאז מבחינת היערכות ביטחונית אם כי כולנו יודעים כמה קשה לסכל פיגועים וראינו לא מזמן את האירוע בדרום הארץ שהסתיים עם הרוגים על אף מידע מודיעיני. אני מאמין ש" נוהל חניבעל " שדובר עליו גם הוא יופעל כחלק מהלקחים, נוהל חניבעל אומר למי שאינו יודע שבמקרה חטיפה יש לירות על מנת להרוג ללא התחשבות בחייו של חטוף.

אני מעריך שאם חלילה תתבצע שוב חטיפה הפעולה לעצירתה תתגלגל אפילו לפעולה כמו שראינו בעופרת יצוקה. גורמי הטרור לא ישקטו ואני מאמין שהם ינסו בכל דרך לממש את איומם לחטוף שוב חייל על מנת לשחרר את שאר המחבלים שנשארו בכלא. אפשר כבר לראות שיש זעם על כך שחלק מהנבלות שנקראים "בכירים" לא ישוחררו בעיסקה.

מרגש זה בטוח, אני מאמין שגם המתנגדים לעיסקה מתרגשים מעצם שיחרורו הקרב של גלעד הבייתה.
סמל אישי של משתמש
roi20050
גוזל
גוזל
שם פרטי:: רועי

שליחה על ידי roi20050 »

ראיתי שיש פה כמה שחושבים שאנחנו משחררים "רק" 450 טרוריסטים.
התשובה היא חד משמעית - לא. בשלב הראשון אנו משחררים 450 טרוריסטים ואז גלעד נכנס לקהיר (זה קרה היום) ובשלב השני אנו משחררים 550 טרוריסטים, כך שבמצטבר אנו משחררים כ1000 טרוריסטים בסך הכל.

אני בעד שחרור גלעד שליט והחזרתו למשפחתו, אך שוב כמו שנאמר פעמים רבות בדיון זה, יש את הצד השני והוא המחיר הכבד של שחרור 1000 האסירים. כמובן, שהם יחזרו מהר לפעולות טרור ויגיעו ישר לטופ של הטופ של אירגוני הטרור כמו חמאס, יימח שמם.
הבנתי גם שישראל לא חויבה לשלומם של האסירים לאחר השחרור, לכן לדעתי צריך להרוג אותם בשניה שהם יוצאים מהארץ ולחסל את כולם!!

בכל מקרה, אני מקווה שהוא יחזור בריא ושלם ויחגוג עם משפחתו את חג הסוכות השני. שיהיה לכולנו המשך חג שמח ורק בשורות טובות.
שלח תגובה

חזור אל “דיבורים כמו חול ואין מה לאכול”