ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

שאלה לגבי כמות (מומלצת) של תוכים בתוך כלוב..

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: שאלה לגבי כמות (מומלצת) של תוכים בתוך כלוב..

שליחה על ידי eli_lea »

למה הוא מתחיל מהריצפה ולא בגובה? אם התוכים נמצאים בכלובים סגורים בתוך הווליר למה הדלת לא נפתחת החוצה.
תחשוב על הוספת דלת חיצונית לתא הימני כאשר הדלתות נפתחות החוצה. כדי שלא יברחו התוכים אפשר לחלק את הדלת לשני חלקים והדלת תהיה נמוכה יותר . אפשר לשים רשת שתמנע בריחת התוכים.
אפשר גם להשאיר את הדלת במקומה בצד השמאלי ולסדר שתיפתח החוצה, .אז תצטרך להיכנס לכלוב כדי לעבור לכלוב השני. בצורה כזאת אתה לא צריך לבנות עוד כלוב פנימי אלא משחרר את התוכים בכל המקום המרווח שנשאר
פשוט למצוא הגנה לדלת כגון וילון שקוף בצידו הפנימי או רשת גמישה, אם הדלת נמוכה ונמצאת בחלק התחתון הסיכוי שיברחו קלוש.
סמל אישי של משתמש
erezc83
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי erezc83 »

כל הכלוב ישנם סה"כ 2 דלות.. האחת, זו שמופיע בתמונה הראשונה הינה דלת חיצונית שנפתחת החוצה (בתוך הכלוב ישנו רשת דקה כמו של חלון, על מנת למנוע בריחה של התוכים.. שאת זה כבר לפני שבועים בערך באחת הנושאים שלי שירלי המליצה לי לעשות זאת על פי רעיון של אביהו אם אינני טועה).
הדלת השני היא פנימית, ממוקמת בתוך הכלוב על ה"קיר" אשר חוצץ את הכלוב לשניים, אין יכולת בריחת תוכים מכלוב לכלוב עקב היותה דלת צרה ונמוכה (אין לי בעיה לשים גם שם וילון) והיא נפתחת כלפי צד שמאל.
התמונה השניה, תמונת "צד הכלוב" זה רק על מנת להמחיש איך יראה הכלוב (הפנימי) שאותו רציתי להוסיף בתוך הכלוב הקיים.
ניסיתי להמחיש בתמונה שהכלוב החדש הוא לא לכל רוחב הכלוב (לא חוצה את גובה הכלוב לשניים באופן מלא), אלא חוצה אותו אך לא בשלמותו (לא מקצה לקצה) ז"א שהכלוב החדש הינו תא/"קוביה" יותר קטן ברוחבו מהכלוב עצמו.
כאשר בחלק העליון ישנם את תוכוני האהבה שנמצאים בחלל העליון ואילו את הדררות למקם ב"קוביה"
(מקווה שהצלחתי לתאר ולהסביר את מה שרציתי ושהבנתם תמונה)

אולי תמונה זו תתאר את הכוונה שלי..
1.png
כאשר החלק האדום הינו ה"קוביה" שבו אני מעוניין לשים את הדררות..
ואילו החלק הכחול הינו החלק שבו כרגע נמצאים תוכוני האהבה.

לכן אני מתחיל אותו מלטה, מהרצפה על מנת לנצל את השטח "המת" שיש לי כרגע בכלוב.
תוכוני האהבה כל הזמן נמצאים גם ככה למעלה ולכן חשבתי להכניס את הקוביה הזו לתוך החלק שלהם ושם לאכלס 2-3 זוגות של דררות.
תמונה

תקשיב, תלמד, תחכים, תפנים, תתנסה...אבל הכי חשוב תהנה!
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אז אני מבין שיש ציפורי אהבה בחלל הכלוב בחלק בו אתה רוצה להוסיף דררות?
שוב, אמרתי כבר איך אני רואה את מיקום הכלוב של הדררות בריצפה. אני לא אוהב לראות תוכים ממוקמים בריצפה מאחר ואני חש שזה מצב לא טבעי. תוכים ממקמים בגובה וזה נוסך בהם ביטחון ותחושה טובה יותר.
בכל מקרה אני הייתי פועל אחרת, הייתי לוקח כלובי רבייה 1.20*50*50 וממקם אותם מהתיקרה בקיר הפנימי כלפי מטה, גם אם תשים כלוב מתחת לכלוב עדיין התוכים יהיו בגובה.
היתרון הוא שלכל זוג מקום משלו, לכל כלוב יש את המגשים לניקוי כך שהכלוב מתחתיו והתוכים לא מתלכלכים ולא במגע עם התוכים שלמעלה.
בעצם נשאר לך חלל של 90 ס"מ מדלת הכניסה עד לכלובים שהצבת.
במידה ורוצים להכניס בווליר בגודל כזה סוגים שונים הטוב ביותר זה להשתמש בכלובי ריבוי, קשה לערבב מיני סוגים שונים בשטחים כאלה.
גם אם תחלק את הכלוב לשלושה חלקים שווים תקבל כלובים במידות 80*1.30ס"מ כל כלוב. ניתן לאיכלוס של תוכים קטנים אך עדיין אתה מוגבל לכמות לא גדולה ובטח שכשיתחיל ריבוי תצטרך פיתרון לגוזלים.
סמל אישי של משתמש
erezc83
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי erezc83 »

בוקר טוב,

הכלוב שלי כולו מאוכלס כבר.
בחלק הימני (הגדול) ישנם תוכונים ופינקים ואילו בחלק השמאלי (הקטן יותר) ישנם ציפורי האהבה.

מכיוון שכבר בניתי את הכלוב ולא הייתי מודע לבעית גובה, שהוא לא משחק תפקיד מכיוון שהציפורים תמיד נמצאים למעלה..
רציתי לנצל את הכלוב ולחצות אותו באמצע (לרוחב), ובכך להשיג בסופו של דבר שלושה תאים מכל הכלוב שלי.
כאשר התא השמאלי יהיה חצוי לשני חלקים, אחד מעל השני (הכלוב עצמו הוא לא ממוקם מהרצפה, מהאדמה אלא מוגבה ב- 30 סמ' על ידי רגלים).
אך מכיוון שבתא זה ממוקמת דלת הכניסה שלי לכלוב אינני יכול לחצות אותו ולכן חשבתי לחצות אותו עד לאמצע הרוחב.
הרוחב של כל הכלוב הוא 135 סמ', ולכן חשבתי לשים פלטת עץ אשר תהווה חוצץ בין שני חלקי התא עד לרוחב 70 סמ' ואז להוריד כלפי מטה רשת ושם לאחלס סוגי תוכים נוספים (אני מעוניין בדררות). בסופו של דבר התא שכרגע הוא 2 גובה, 1.35 רוחב, 1.1 אורך יראה בצורה הבאה:
הכלוב הפנימי (החלל הירוק בתמונה) 0.7 רוחב, 1.2 גובה, 1.35 אורך
החלק "השני" של התא הנ"ל יהיה בצורת האות "ר" (כל החלק הכחול בתמונה).

במידה ומסתכלים מהצד - זה מה שרואים:
Untitled.png
במידה ולא היה דלת הכל היה פשוט יותר, כי אז הייתי חוצה את זה לכל הרוחב, מחלק לשני חלקים ובזה היה נגמר "הסיפור"..

במידה וההצעה הזו לא טובה/לא נוחה/לא יעילה.. אשמח לקבל הצעות איך לחלק את התא הנ"ל כך שאוכל לאכלס סוג נוסף של תוכים.
אם הרעיון שלי הוא בסדר/בגדר הסביר וכן יעיל וניתן לאכלס שם תוכים אך הוא קטן לדררות אולי ארד מהם ואביא סוג אחד או לחילופין להחליף בינהם לבין האהבה (כאשר את האהבה אשים בקוביה הירוקה ואת הדררות בכחולה).. אם כן, כמה אוכל לאכלס שם דררות (בחלק הכחול)?

וד"א הייתי שמח לקבל תשובה לשאלתי:

7168 כתב: שאלה לידע כללי..
נניח ולא הייתי מתעניין, שואל ומקבל תשובות וכן הייתי מאכלס 3 זוגות של דררות, בני חודשיים..
מה היו ההשלכות לכך עם גדילתם?

תודה.
כי אני יודע למשל עם דגים, במידה ומאכלסים כמות גדולה ביחס לנפח/קיבולת האקווריום אזי יהיו דגים שלא יתפתחו נכון ולא יגיעו למקסימום אורכם, מה גם מבחינת טריטוריה יהיו מלחמות בינהם כי כל אחד מנסה לחפש את הפינה/מסתור שלו.
ואילו פה אני כן יכול לשים להם מספיק כלובים לכל זוג.

אני מצטער אם אני משגע וחופר, אבל אני באמת רוצה לעשות את זה בצורה הטובה ביותר על מנת לקבל תוצאה טובה עד כמה שניתן.
ולא רוצה לעשות טעות נוספת עם הכלוב (מבחינת הגובה שלא מנוצל בכלל, הדלתות שלא ממוקמות היטב)..

תודה על הסבלנות, המענה והעזרה תמונה
ארז
תמונה

matan_175
גוזל
גוזל

שליחה על ידי matan_175 »

ממליץ לך להוסיף קוקוטיילים מוטציות אך כמובן להוציא מהכלוב את ציפורי אהבה תשים 3 זוגות
בצבעים מיוחדים .
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

יוצא שכל החלק הצדדי זה חלק מת שאם הבנתי נכון ישמש למעבר לכלוב הצמוד..כמו בתמונה המצורפת
Untitled.JPG
אני לא רואה איך זה מסתדר מאחר והתוכים המשוחררים יפריעו לאחרים, אם תשחרר את הדררות או את ציפורי האהבה הם יצמדו לרשת הכלוב ויציקו לתוכים שבכלוב , מה שיקרה זה התעסקות מתמדת עם תוכים שמגיעים לרשת .
כמו שאמריתי, או שתרכוש כלובי ריבוי או שתבנה כלובי ריבוי ותחלק אותם לזוגות בתוך הווליר. הגודל לא מאפשר לגדל בצורה שונה.
אגב, זה לא משנה אם תביא קוקטילים, עדיין הם יחיו טוב יותר כל זוג בכלוב ולא יפריעו לאחרים.
סמל אישי של משתמש
erezc83
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי erezc83 »

כן, החלק הנ"ל יהיה חלק מת כביכול..אבל גם ככה אצלי כרגע, כל החלק המת + החלק הירוק הוא מת כי האהבה כל הזמן רק למעלה.
לכן מפה נבע הרצון לעשות את מה שהצעתי.

איך התוכים שנמצאים בחלל הכחול (שכרגע הם האהבה) יפריעו לשכנים החדשים שלהם שיאוכלסו בחלק הירוק?
הרי הדופן הקדמית של החלק הירוק יהיה מרושת ברשת, הגג שלו זה עץ, הרצפה זה הרצפה הקיימת בכלוב שאר שלושת הדפנות גם כן קיימים כבר.. שני דפנות פח (הדופן הימנית וגב הכלוב) הדופן השלישית הינה הדופן הימנית זה הרשת שחוצה את הכלוב לשני תאים.

התוכים אשר יהיו ממוקמים בתא הירוק יעמדו ויטלו על הרשת החדשה (הפנימית) ואילו התוכים אשר נוכחים בחלק הכחול נטלים על הרשת החיצונית (פניי הכלוב, שזה מה שקורה בעצם כרגע).. האם התוכים בחלל הכחול יעמדו ויטלו על הרשת הפנימית (הדופן הקדמית של התא הירוק)..?

לפי מה שהבנתי ממך (אלי) ההצעה שלך זה לבנות שני כלובי ריבוי ולמקם אותם למעלה של הכלוב.. נכון?
כאשר שניי הכלובים יהיו ברוחב של 70 סמ', אורך 55 סמ' וגובה (לא משחק תפקיד אבל יש 2 מ') ואז להצמיד אותם אחד על השני ולהדביק את שניהם למעלה על גב הכלוב..
אני פשוט הכוונה שלי הייתה במקום להכין שני כלובי רבייה לאורך ולשים אותם אחד בצמוד לשני, היה פשוט להכין כלוב רבייה אך למקם אותו בתחתית הכלוב ולעשות אותו מעט גבוה כדי שלא תיווצר תחושה שהתוכים החדשים נמצאים על הרצפה.
ככה הכלוב שמתחלק לשניים הוא לא צר אלא תופס את כל הנפח של האורך (110 סמ') במקום לחלק לגובה (כמו שהצעת) ואז אורך כל כלוב מצטמצם לחצי 55 סמ')
תמונה

סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

הכלוב הירוק יהיה מרושת וציפורי האהבה יטיילו על הרשת, דווקא בגלל שהכלוב הירוק מאוכלס בתוכים הם יגיעו אליהם מתוך סקרנות. איפה תצטבר כל הלשלשת של ציפורי האהבה ושאריות המזון? אם על הגג שעשוי מעץ יהיה לך קשה לנקות.
לכן הצעתי לך כלובי ריבוי שמגיעים עם מגשים לניקוי .אפשר לחבר שני כלובים אחד מעל השני ואתה יכול לשים כלובי ריבוי ברוחב 1.20מ' אם תאי ההטלה יהיו מקדימה.
בכל מקרה הסידור לא אופטימלי במיוחד.
תנסה לחשוב אולי לסדר אחרת כמו בתמונה:
בצד שמאל תשים את התוכונים, בצד ימין תחלק את הכלוב לשניים ובאמצע תשים מגש נשלף לניקוי, בחלק אחד תשים את הדררות ואת ציפורי האהבה בחלק השני. בכלוב של התוכים יהיו דלתות גישה מתפרקות (אפשר רשת שניתן להסירה על מנת לשים ענפי עמידה אם צריך וכו').
בחזית של הכלוב ללא הדלת אתה יכול להתקין דלתות קטנות לגישה לכלי אוכל ומים.
untitled1.JPG
סמל אישי של משתמש
erezc83
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי erezc83 »

הבעיה שלי במה שהצעת זה שאת התא התחתון בצד ימין יהיה לי קשה לנקות..
מיכוון שחלק זה (במידה ואני מעביר את התוכונים לצד שמאל) הינו תא בגודל 135 סמ' אורך, 120 סמ' רוחב ולא תהיה לי האפשרות לנקות את הכלוב.
רצפת הכלוב אצלי הנה מעץ פורמייקה חלק (ללא מגירה) ואני מנקה אותו על ידי טאטוא של הלכלוך וגרוד הלשלשת אשר נדבקת לרצפה על ידי שפכטל (כן אני יודע, קצת מבאס, קשה ולא הכי יעיל) לעשות מגירה שם יהיה (נראה לי) קצת סיפור מכיוון שאני אצטרך לחתוך את הרשת, להכין מסילה ולמצוא משטח מתאים שישמש לי בתור המגירה).

אני אנסה לראות איך אני עושה זאת בצורה הטובה ביותר, אולי אני אשים רשת (לא מקובעת) שתמשיך את הגג של החלק הירוק ובכך כל פעם על מנת להיכנס אני ארים ואחזיר אותה בסיום הטיפול בתוך הכלוב.

כל הרעיון של הכלוב והקמת בית הגידול הוא בעצם בשביל אבא שלי, כל חיי הרווקות שלו בתור ילד הוא גידל יונים, ציפורים, תרנגולות, שפנים, כבשים, עזים, כלבים ומה לא.. הוא מאוד אהב להתעסק עם חיות והייתה לו אהבה גדולה מאוד לגבי לעולם החיי ופרט לציפורים. (גם אני תמיד אהבתי לגדל חיות, אני מעל 7 שנים מגדל אקווריום של 600 ליטר, כלבים תמיד היו לנו בבית מאז שאני זוכר את עצמי)
לפני כחצי שנה גילו לו מחלה וכיום הוא מטופל במחלקה האונקולוגית כל שבועיים ו.. זמנו קצוב (אבל תמיד מקווים לטוב). הוא כל הזמן דיבר איתי וביקש שנכין "פינת חיי" (נקרא לזה) ורצה לגדל יונים כמו בילדותו..
עכשיו אחרי שהוא חלה וכבר לא עובד במקום לשבת בבית ולהשתגע משעמום הרמתי את הכלוב הזה על מנת לתת לו בזמן שנישאר לו את ההנאה שהוא רצה כל הזמן.. עצם העובדה שאני רואה אותו יושב בגינה מול הכלוב, בוהה בציפורים ושוכח לכמה שעות טובות מכל ה"צרות" זה ממלא בי מעט אושר (ומי יודע, אולי ההנאה הזו תעזור לו להתגבר על המחלה).
הכלוב בהתחלה היה אמור להיות ליונים אך בסופו של דבר הפך לבית גידול של תוכים (לא שאני מאוכזב מזה, להפך)
ולכן הכנסת גזע נוסף לתוך הכלוב זה כי הוא נדלק (נקרא לזה) על דררות ועל הקוקטיילים.. ומפה נובע הרצון שלי למלא את הסיפוק שלו ולנסות למצוא פתרון הולם "לבעיה".
תמונה

סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

מצטער לשמוע, מאחל לאביך רפואה שלמה ובעזרת השם הוא יתחזק ויתגבר תמונה
אין לך מקום באחד הצדדים להרחיב את הכלוב בעוד מטר? חיבור רשת פלטות למטר נוסף קל מאוד וההשקעה היא לא ממש גדולה.
כך באמת תוכל לתת לכל סוג מקום משלו ואפשר יהיה גקם להנות מכך שהם יהיו במקום שאפשר לתצפת עליהם בקלות.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”