בגלל זה שאני גידלתי אז רוב הגידול היה בזוג לכל כלוב כך אתה יותר שולט על בעיות ומונע הפרעות בין זוג לזוג ..........
אם התופעה תמשך ההיתי בודק אם יש להם תולעי מעיים .......
כך הצע חמה זרוק את הביצים תנקה את התאים בעזרת חומר ניקוי כמו אקונומיקה מדוללת במים חצי ספל אקונומיקה על 7 סיפלי מים ....
על תכניס אךת התאים תן להם מנוחה של חודש ותכניס מקווה בשבילך שהכל יהיה בסדר .
מה גם בתקופת שנה כזאת שהחורף סוער לא מומלץ להרבות התא ניהיה לח והלחות לא נספגת והאם לא מחממת מספיק בקיצור בסיס למחלות ולמוות גוזלים .
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
גוזלי תוכונים נמצאו מתים בתא
מנהל: מפקחים
Re: גוזלי תוכונים נמצאו מתים בתא
אני לא שולט בציפורים/תוכים..
אני לא יכול להגיד לו "אל תזדווג עכשיו.."
הכלוב הוא כלוב גדול יחסית ולא כלוב לזוגות בודדים ככה שהשליטה שלי עליהם היא מזערית ואף מינימלית.
להתחיל להפריד עכשיו זוגות זוגות או להבדיל להפריד את הזוגות שהתחברו לא ראלי וגם מבחינתי, מבחינת המצפון שלי זה לא נותן לי..
אני לא יכול להגיד לו "אל תזדווג עכשיו.."
הכלוב הוא כלוב גדול יחסית ולא כלוב לזוגות בודדים ככה שהשליטה שלי עליהם היא מזערית ואף מינימלית.
להתחיל להפריד עכשיו זוגות זוגות או להבדיל להפריד את הזוגות שהתחברו לא ראלי וגם מבחינתי, מבחינת המצפון שלי זה לא נותן לי..

תקשיב, תלמד, תחכים, תפנים, תתנסה...אבל הכי חשוב תהנה!
Re: גוזלי תוכונים נמצאו מתים בתא
אני בטוח שאם תשב לידם הם לא יתנהגו באופן טבעי. ההמלצה הראשונית היא לבצע הפרדה בין התוכונים לציפורים. אפשר לעשות זאת ע"י חלוקת הכלוב או בשיטה אחרת אבל זה כבר ימנע חיכוכים רבים.
לגבי הניקוי. מה שמתן הציע טוב אבל האקונומיקה נספגת בעץ וצריך לבצע שטיפה טובה וייבוש מלא. אפשר לנקות עם סבון ומים .להשאיר את הסבון לאחר קירצוף למשך כמה דקות לפחות ואז לשטוף היטב ולייבש.
פעולות אפשריות זה לנסות ולתצפת על התוכים מרחוק מבלי להפריע אם זה ניתן ולראות מה מתרחש. אולי שינוי במיקום התאים וכמובן ניקוי התאים וחיטויים.
לגבי תערובת הזרעים. זה שאתה קונה מאותו אדם לא אומר תמיד שהזעים טריים ואיכותיים הן מבחינת תוקף והן מבחינה תזונתית.
פשוט תבדוק האם תערובת הזרעים באמת איכותית ומכילה מגוון זרעים גדול.
שינוי מקום כלי האוכל לא יכול או צריך להשפיע על בריאות התוכים במיוחד אם אין בעייה של נגישות.
לגבי המזון, יתכן שכמות הירק /פרי שהתוכונים אוכלים גדולה מידי. אם התוכונים יאכלו 50% ירק ו 40% פרי מהמנה היומית שלהם יום כן ויום לא זה יכול להסביר את הלשלשת שנראית נוזלית ואת צבעה.
תן לתוכים לאכול שליש תערובת זרעים, שליש ירקות פירות (יותר ירקות) ושליש השרייה. בשלבי הריבוי ההטלה וההאכלת הגוזלים תוסיף מזון ביצים רך . במזון ביצים איכותי ישנם תוספי ויטמינים שעוזרים להתפתחות הגוזל מצד אחד ומצד שני מקילים על ההורים בהעברת מזון רך.
לגבי הניקוי. מה שמתן הציע טוב אבל האקונומיקה נספגת בעץ וצריך לבצע שטיפה טובה וייבוש מלא. אפשר לנקות עם סבון ומים .להשאיר את הסבון לאחר קירצוף למשך כמה דקות לפחות ואז לשטוף היטב ולייבש.
פעולות אפשריות זה לנסות ולתצפת על התוכים מרחוק מבלי להפריע אם זה ניתן ולראות מה מתרחש. אולי שינוי במיקום התאים וכמובן ניקוי התאים וחיטויים.
לגבי תערובת הזרעים. זה שאתה קונה מאותו אדם לא אומר תמיד שהזעים טריים ואיכותיים הן מבחינת תוקף והן מבחינה תזונתית.
פשוט תבדוק האם תערובת הזרעים באמת איכותית ומכילה מגוון זרעים גדול.
שינוי מקום כלי האוכל לא יכול או צריך להשפיע על בריאות התוכים במיוחד אם אין בעייה של נגישות.
לגבי המזון, יתכן שכמות הירק /פרי שהתוכונים אוכלים גדולה מידי. אם התוכונים יאכלו 50% ירק ו 40% פרי מהמנה היומית שלהם יום כן ויום לא זה יכול להסביר את הלשלשת שנראית נוזלית ואת צבעה.
תן לתוכים לאכול שליש תערובת זרעים, שליש ירקות פירות (יותר ירקות) ושליש השרייה. בשלבי הריבוי ההטלה וההאכלת הגוזלים תוסיף מזון ביצים רך . במזון ביצים איכותי ישנם תוספי ויטמינים שעוזרים להתפתחות הגוזל מצד אחד ומצד שני מקילים על ההורים בהעברת מזון רך.