ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

התיעצות לגבי בחירת תוכי

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

uf527
בקיעה
בקיעה

Re: התיעצות לגבי בחירת תוכי

שליחה על ידי uf527 »

אלי אני לא ראיתי מישהו שרשם שתוכי פראי לא יכול להפוך למחברת.

גם תוכי האכלת יד נחשב כמחוברת.

בכל מקרה שמעתי לא מעט אנשים שאמרו שאין דבר כזה "החתמה" ואני במושג הזה לא משתמש.
tucash
ביצה
ביצה

שליחה על ידי tucash »

ג'וני ושאר החברים (-:

בתנאים כפי שהצגתי (אין ביכולתי כעת לבנות כלוב קבע בגדלים כפי שג'וני הציע), האם פשוט לוותר ?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

קודם כל אם אתה מתכוון לגדל את התוכי בחצר - תוותר. אני אישית לא הייתי מוכר תוכי שעומדים להחזיק אותו בחצר בוודאי לא תוכי מוחתם.
אני אסביר לך גם מדוע, יתכן שבתקופה הראשונה החצר תהיה באמת מקום יחסית מרכזית והתוכי יראה אותך יחסית הרבה אבל מה קורה בחורף? תסכים איתי שכשאתה צופה בטלוויזיה אתה לא בחצר, וכשאתה קורא או כותב במחשב אתה לא בחצר גם כשאתה באזור המטבח אתה לא בחצר ובכל המקומות שציינתי חשוב שהתוכי יוכל לראות אותך לצפות בך ולתקשר עימך. תוכי שחי בחצר זהו תוכי בודד ולכן תוכי שעבר תהליך החתמה אינו מתאים לגידול מחוץ לבית.
7399 כתב: בכל מקרה שמעתי לא מעט אנשים שאמרו שאין דבר כזה "החתמה" ואני במושג הזה לא משתמש.

אז אנשים אמרו, זה עדיין לא אומר שמה שאחרים אומרים זה מה שנכון. אתה יכול לא להשתמש במושג הזה וזה עדיין לא משנה את העובדות. אתה יכול לקרוא מאמרים בנושא החתמה ותהליך החתמה ומה המושג הזה אומר הכל גלוי ברשת היום.
אני מחתים ואחרים אולי מחברתים כי זה התהליך אצלם, כל אחד ואופן הגידול שלו..
uf527
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי uf527 »

ואני חושב בדיוק ההפך.

זה שמשתמשים במושג הזה לא הופך אותו למושג נכון.
jhony_bravo
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי jhony_bravo »

אלי החתמה או הטבעה קיימת רק אצל עופות קרקע (יוצאי דופן הם הדגרתליים) וזאת בשל העובדה שהאפרוחים צריכים לעקוב אחר ההורים
אצל גוזלים אין החתמה מהסיבה הפשוטה שהם לא צריכים לעקוב אחר ההורים שלהם (כי הם חובשי קן)
חברות לעומת זאת יכול להיעשות ברוב מיני התוכים ללא קשר להאכלת היד (האכלת יד לא גורמת להחתמה) אולם עדיף לחברת מגיל צעיר
תוכאש אין צורך להתייאש או לוותר פשוט להחליט האם אתה מגדל תוכים לנוי ואז במידה ואתה משתמש בכלוב שבחוץ תוכל להביא רק תוכים קטנים
או לחלופין לשכנע את אשתך להכניס את התוכי לתוך הבית (לדעתי האופציה המומלצת) כך תהנו מחיית מחמד מדהימה ותוכלו לתת לה המון יחס
אין שכל אין דאגות רק הגוף צועק והחברה סובלת
תוכים מגדלים באהבה או לא מגדלים בכלל
עד שלא תשבור את הכוס בחתונה לא תבין את המשמעות של המשפט: שברת - שילמת
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אתם מבלבלים מושגים!
אני לא מנסה לשכנע , זכותכם לחשוב ולהשתמש במושגים שנראים לכם. המושג "החתמה" אינו קיים מהיום ולא אני המצאתי אותו.
משתמשים במושג טובי המומחים בארץ ובעולם שמבצעים את התהליך. דוגמא קטנה לשימוש במושג מפי ד"ר יוני יהודה שבעצמו מבצע את התהליכים ולא רק בתוכים.
ד"ר יוני יהודה מחנך ומסייע טיפולי בעזרת בעלי חיים, מחלוצי התחום בארץ ובעולם.mh
מייסד ומנהל את "מרכז חוויות" לסיוע טיפולי בעזרת בעלי חיים.
חוקר ומפתח את מודל "המשולשים הטיפוליים- יישומים פסיכותרפוייטים בעבודה עם בעלי חיים".
מומחה לקשר אדם חייה
מרצה בתחום במכללות ואוניברסיטאות בארץ ובחו"ל.
מוסמך בסדנאות וסיוע פסיכותרפוייטי- E.A.G.A.L.A. לצמיחה וללמידה בשילוב סוסים.
מומחה לגידול והחתמת בעלי חיים לסיוע טיפולי, בעל ניסיון רב בעבודה בסביבת בעלי חיים עם מגוון רחב של אוכלוסיות Vet-Technician
מדריך מומחה Supervision של A.A.T- סיוע טיפולי בעזרת בע"ח, פרטני וקבוצתי.
Interactive Coaching למטפלים מתחומים כלליים, סדנאת A.A.T, E.A.G.A.L.A, ורכיבה טיפולית.

לכתבה עצמה:
http://www.tukinfo.com/animals/around-t ... D7%9D.html

האכלה אינה "החתמה" ולא כל מאכיל גם מחתים.חלק ניכר מבעיות ההתנהגות שמתפתחות אצל תוכים למשל נגרמות בגלל רמת החתמה ירודה. האכלה בלבד אינה החתמה ויצירת קשר או חיברות עם התוכי גם היא אינה קשורה לתהליך ההחתמה. ישנם גני חיות שמאכילים בעלי חיים אך מאחר ובעלי החיים אמורים לחזור לטבע הם אינם מחתימים אותם והמגע עם בעלי החיים כמעט ולא קיים, במקרים מסויימים אפילו המאכיל מחופש לחיה אותה הוא מאכיל .
tucash
ביצה
ביצה

שליחה על ידי tucash »

ג'וני תודה רבה!

את אופציית השכנוע מיציתי כבר מזמן בפשרה של כלוב בחצר.
בהתחייבות מצידה שכשיהיה חדר נוסף בבית הבא אוכל לגדל (כמו שצריך) בתוך הבית.

תוכים לנוי,
שכני מגדל כאלו לרוב, מכל המינים (-: ואני רוצה את ה"דבר האמיתי" .

אלי_לאה, תודה גם לך, הנימוקים שלך הגיונים (כך חשבתי מראש אבל קיבלתי כאן חיזוקים מבעלי הידע).

אז אמתין...לבית הבא, ובנתיים אשאר כצופה (-:
jhony_bravo
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי jhony_bravo »

אין צורך להתייאש ולהרים ידיים שכנוע זו פעולה ארוכת טווח (לרוב תכשיט/ניקיון הבית/מחווה רומנטית גדולה או כל האפשרויות ביחד יקלו בשכנוע)
אתה בנתיים יכול להקים כלוב גדול ולגדל בו תוכים קטנים האכלות יד תוכל ליצור להקה מעורבת של המינים הבאים:
תוכונים אנגליים,דררה ראש שזיף,קוניור גרין צ'יק,בורקיס,ליאונלייטד, קוקטילים,וקאקריקים באותו הכלוב (הכלוב חייב להיות גדול מאוד)
אם תבנה כלוב גדול ותרכוש תוכים האכלות יד תוכל להיכנס ולשחק איתם כל יום
אין שכל אין דאגות רק הגוף צועק והחברה סובלת
תוכים מגדלים באהבה או לא מגדלים בכלל
עד שלא תשבור את הכוס בחתונה לא תבין את המשמעות של המשפט: שברת - שילמת
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

2934 כתב:אין צורך להתייאש ולהרים ידיים שכנוע זו פעולה ארוכת טווח (לרוב תכשיט/ניקיון הבית/מחווה רומנטית גדולה או כל האפשרויות ביחד יקלו בשכנוע)
ארז אתה לא רציני.. תמונה זה לא שיכנוע זה שוחד כבר..במערכת יחסים אין מקום לרכישת תכשיט כדי לקבל אישור לבצע משהוא שחשוב לך.
אם זה עובד כך אז זה גרוע. אני מאמין ואפילו בטוח שיש סיבות מוצקות לכך שאין רצון לגדל בבית בעל חיים ולכן השינוי צריך לבוא מתוך האדם ולא בתמורה לנתינה כזאת או אחרת כי איפה זה נגמר?
בכל מקרה אשר אני בטוח שבשלב מסויים זה יסתדר לך, דברים משתנים גם דעות ואפילו ראיית עולם, החשוב הוא לעשות את הדברים בשיתוף ולקבל את הדברים באהבה, כשיגיע הרגע והכל יסתדר זה יהיה הרגע המושלם לגדל תוכי בצורה נכונה וההנאה של כולכם תהיה רבה ומושלמת.

תעדכן אותנו כשזה יקרה, אני אשמח בשימחתך.
tucash
ביצה
ביצה

שליחה על ידי tucash »

תודה רבה חברים יקרים על התשובות.

זה חייב לקרות בדרך הנכונה.

תודה אלי_לאה.

ג'וני , אני אעדכן כמה קארט התכשיט (-:

אעדכן בעזרת השם כשזה יקרה.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”