ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קוואקר שנושך את הידיים ועוד שאלה על התנהגות
מנהל: מפקחים
Re: קוואקר שנושך את הידיים ועוד שאלה על התנהגות
ברוך הבא,
זה שהתוכי שלך צורח ורוצה לאכול פסטה או אורז זה אומר שזה בריא וצריך לתת לו? ואם הוא יצרח כשאתה אוכל שוקולד תיתן לו שוקולד?
מי אמר לך שאף אחד לא יודע באמת מה טוב לתוכי ומה רע? מגדלים ממליצים לתת לתוכי שום, בצל, חלב, בשר קציצות ברוטב ועל מה הם מסתמכים?על זה שהתוכי לא נפל ומת באותו רגע?
זה שהתוכי בבית בתוך כלוב לא אומר שהוא צריך לאכול כמונו. מגדל טוב מבחינתי זה מגדל שמנסה להשוות את תזונת התוכי לתנאים בטבע תוך התחשבות ברמת הפעילות של התוכי.
על תערובת זרעים, ירק, פרי או כופתיות יש חילוקי דעות? תראה לי מאמר אחד או מחקר אחד שסותר את התזונה הזאת? גרעינים אכן מכילים שומנים ולכן בתנאי שבי אינם מומלצים במינון גבוה אך בטבע תחלופת החומרים של התוכי והאנרגיה שהם שורפים מותאמת לרמת השומנים שהם צורכים.
בתחילת דרכי עשיתי את כל הטעויות האפשריות מאחר ושמעתי ליועצים למינהם. היום כשאני קורא את שכותבים "היועצים והמומחים" למינהם אני מקבל חלחלה. ואם אתה רוצה קצת מידע גם עלי אז גידלתי כמה תוכים, לא 4 או 10 אבל במשך 22 שנות התעסקותי בגידול תוכים גידלתי "קצת" מעל 100 תוכים ורובם גדולים (לא טועה במספרים). אולי זה יספק אותך לגבי הידע שרכשתי.
אני בטוח שעיקר ההצלחה שלי זה משום שהתוכים שלי קיבלו מזון הכי קרוב לטבע מבלי להתחכם. כל המזונות שהייתי בספק לגביהם ירדו מהפרק. ואני אגיד לך עוד משהו. מגדלים נותנים לתוכי לאכול איתם מזונות כמו פסטה חלב לחם במבות וכו' עושים זאת להנאתם הם. כל מי ששאלתי אותו למה?אמר את אותה תשובה בנוסח כזה או אחר אומנם אבל כולם העידו שזה גורם להם להנאה.
לא הבנתי את המשפט של "אני חושב שבאופן עקרוני לחיות תחת משטר של אסור ומותר הוא הסבל האמיתי". אתה חי בעולם שכולו איסורים. אתה חי בעולם שכולו מודעות לדברים מזיקים יותר ומזיקים פחות. בכל צעד שתפנה יש אסור ומותר גם אם זה לא מוצא חן בעיניך אתה חי לפי הכללים. אבל כבן אנוש זכותך לבחור אם אתה "הורג" את עצמך ופוגע בגוף שלך או לא. אם תרצה תעשן(מקווה שאתה מסכים שזה מזיק כי אני לא מדען) אם תרצה תאכל לא נכון. אבל התוכי שלך לא חי בטבע לבחור את המזונות המותאמים לו ולכן האחריות היא עליך להאכילו במזון נכון. ואם הוא צועק לא יקרה לו כלום.
עוד דבר שצורם לי זו הבקשה שלך "שירלי - אנא ממך - נהגי באחריות בהמלצותיך". אני מאחל ל95% מהמגדלים במדינה את הידע הניסיון הגישה והאהבה שיש לשירלי לבעלי חיים. (גם לחלק מהוטרינרים "המהוללים" שקיימים בארץ)
אגב, אף אחד כאן לא תוקף אף אחד. שירלי הביעה את דעתה בצורה הכי ישירה שיש ואני מגבה כל מילה שנכתבה.
זה שהתוכי שלך צורח ורוצה לאכול פסטה או אורז זה אומר שזה בריא וצריך לתת לו? ואם הוא יצרח כשאתה אוכל שוקולד תיתן לו שוקולד?
מי אמר לך שאף אחד לא יודע באמת מה טוב לתוכי ומה רע? מגדלים ממליצים לתת לתוכי שום, בצל, חלב, בשר קציצות ברוטב ועל מה הם מסתמכים?על זה שהתוכי לא נפל ומת באותו רגע?
זה שהתוכי בבית בתוך כלוב לא אומר שהוא צריך לאכול כמונו. מגדל טוב מבחינתי זה מגדל שמנסה להשוות את תזונת התוכי לתנאים בטבע תוך התחשבות ברמת הפעילות של התוכי.
על תערובת זרעים, ירק, פרי או כופתיות יש חילוקי דעות? תראה לי מאמר אחד או מחקר אחד שסותר את התזונה הזאת? גרעינים אכן מכילים שומנים ולכן בתנאי שבי אינם מומלצים במינון גבוה אך בטבע תחלופת החומרים של התוכי והאנרגיה שהם שורפים מותאמת לרמת השומנים שהם צורכים.
בתחילת דרכי עשיתי את כל הטעויות האפשריות מאחר ושמעתי ליועצים למינהם. היום כשאני קורא את שכותבים "היועצים והמומחים" למינהם אני מקבל חלחלה. ואם אתה רוצה קצת מידע גם עלי אז גידלתי כמה תוכים, לא 4 או 10 אבל במשך 22 שנות התעסקותי בגידול תוכים גידלתי "קצת" מעל 100 תוכים ורובם גדולים (לא טועה במספרים). אולי זה יספק אותך לגבי הידע שרכשתי.
אני בטוח שעיקר ההצלחה שלי זה משום שהתוכים שלי קיבלו מזון הכי קרוב לטבע מבלי להתחכם. כל המזונות שהייתי בספק לגביהם ירדו מהפרק. ואני אגיד לך עוד משהו. מגדלים נותנים לתוכי לאכול איתם מזונות כמו פסטה חלב לחם במבות וכו' עושים זאת להנאתם הם. כל מי ששאלתי אותו למה?אמר את אותה תשובה בנוסח כזה או אחר אומנם אבל כולם העידו שזה גורם להם להנאה.
לא הבנתי את המשפט של "אני חושב שבאופן עקרוני לחיות תחת משטר של אסור ומותר הוא הסבל האמיתי". אתה חי בעולם שכולו איסורים. אתה חי בעולם שכולו מודעות לדברים מזיקים יותר ומזיקים פחות. בכל צעד שתפנה יש אסור ומותר גם אם זה לא מוצא חן בעיניך אתה חי לפי הכללים. אבל כבן אנוש זכותך לבחור אם אתה "הורג" את עצמך ופוגע בגוף שלך או לא. אם תרצה תעשן(מקווה שאתה מסכים שזה מזיק כי אני לא מדען) אם תרצה תאכל לא נכון. אבל התוכי שלך לא חי בטבע לבחור את המזונות המותאמים לו ולכן האחריות היא עליך להאכילו במזון נכון. ואם הוא צועק לא יקרה לו כלום.
עוד דבר שצורם לי זו הבקשה שלך "שירלי - אנא ממך - נהגי באחריות בהמלצותיך". אני מאחל ל95% מהמגדלים במדינה את הידע הניסיון הגישה והאהבה שיש לשירלי לבעלי חיים. (גם לחלק מהוטרינרים "המהוללים" שקיימים בארץ)
אגב, אף אחד כאן לא תוקף אף אחד. שירלי הביעה את דעתה בצורה הכי ישירה שיש ואני מגבה כל מילה שנכתבה.
1/2. אמרתי כולסטרול? התכוונתי לשומן רווי. אין דבר כזה שומן בריא ושומן לא בריא. (כאילו יש - אבל הכוונה באופן עקרוני. ולא טוב ורע במלוא מובן המילה), במילים אחרות - הכל במידה (טוב ורע במידה ואתה לא מגזים). וגם באגוזים יש שומן רווי (בין 5-15 אחוז בכלל המשקל הוא שומן רווי). ושומן רווי הוא שומן מסוכן (ולזה התכוונתי בסתימות בורידים) כי הוא שוקע בדם.
העיניין הוא שבשומן מהחי יש יותר שומן רווי - ומכיוון שהדיון הוא לא על בשר כי אני לא חושב שמישהו בהיגיון בריא מאכיל את התוכי שלו בבשר.
הדיון הוא מאוד ברור: האם אפשר לתת לתוכים לאכול דברים שהם לא אכלו בטבע.
והתשובה לטעמי היא אחת: כן! ושוב ההסתייגויות הנורמאליות.
על רוב הדברים אני חושב שאנחנו מסכימים. לא הייתי נותן לו לאכול במבה באופן קבוע וגם לא אורז פסטה וכו.
רוב היום התוכי סגור בתוך כלוב עם אוכל מסויים שאתה שם לו וזהו. זה רוב התזונה שלו, וכפי שציינה TOVITO הוא אוכל כופתיות (ואני חושב שנסכים שזה עדיף על רוב התוכים שאני מכיר שאוכלים רק מיקס אגוזים וגרעינים).
עכשיו השאלה הנשאלת האם אפשר לתת לתוכי כפינוק אורז, פסטה וכו. (וזה לא נחשב אוכל מעובד - לא מוסיפים לאורז מלח בייצור).
והתשובה היא - לדעתי - אם הוא אוהב את זה וזה לא האוכל העיקרי שלו - למה לא?
ולא, זה לא עושה שום סתימה, בדיוק כמו שחיטה ושעורה (שהפחמימות שם הן עמילן) לא מזיקות לו.
אם צריך לחלק את מה שתוכי אוכל ל3: תפריט עיקרי/ממתקים/איסור מוחלט
הייתי ממקם את האורז באמצע - כממתק שלא תורם לו את כל הערכים התזונתיים שהוא צריך, זה סתאם משהו שונה רך שכיף לאכול. (בדיוק כמו שעדיף שבני אדם יאכלו לחם מחיטה מלאה ולא מקמח לבן כי פשוט אין שם ערכים תזונתיים מלבד פחמימות.)
אם את חולקת עלי, זה בסדר, נפרד כידידים חלוקים בדעתנו.
(ולא אני לא חושב שתוכים שמחים יותר או פחות בגלל אוכל, אלא בעיקר בגלל כמות היחס שהם מקבלים).
העיניין הוא שבשומן מהחי יש יותר שומן רווי - ומכיוון שהדיון הוא לא על בשר כי אני לא חושב שמישהו בהיגיון בריא מאכיל את התוכי שלו בבשר.
הדיון הוא מאוד ברור: האם אפשר לתת לתוכים לאכול דברים שהם לא אכלו בטבע.
והתשובה לטעמי היא אחת: כן! ושוב ההסתייגויות הנורמאליות.
על רוב הדברים אני חושב שאנחנו מסכימים. לא הייתי נותן לו לאכול במבה באופן קבוע וגם לא אורז פסטה וכו.
רוב היום התוכי סגור בתוך כלוב עם אוכל מסויים שאתה שם לו וזהו. זה רוב התזונה שלו, וכפי שציינה TOVITO הוא אוכל כופתיות (ואני חושב שנסכים שזה עדיף על רוב התוכים שאני מכיר שאוכלים רק מיקס אגוזים וגרעינים).
עכשיו השאלה הנשאלת האם אפשר לתת לתוכי כפינוק אורז, פסטה וכו. (וזה לא נחשב אוכל מעובד - לא מוסיפים לאורז מלח בייצור).
ולא, זה לא עושה שום סתימה, בדיוק כמו שחיטה ושעורה (שהפחמימות שם הן עמילן) לא מזיקות לו.
אם צריך לחלק את מה שתוכי אוכל ל3: תפריט עיקרי/ממתקים/איסור מוחלט
הייתי ממקם את האורז באמצע - כממתק שלא תורם לו את כל הערכים התזונתיים שהוא צריך, זה סתאם משהו שונה רך שכיף לאכול. (בדיוק כמו שעדיף שבני אדם יאכלו לחם מחיטה מלאה ולא מקמח לבן כי פשוט אין שם ערכים תזונתיים מלבד פחמימות.)
אם את חולקת עלי, זה בסדר, נפרד כידידים חלוקים בדעתנו.
(ולא אני לא חושב שתוכים שמחים יותר או פחות בגלל אוכל, אלא בעיקר בגלל כמות היחס שהם מקבלים).
אלי,
תוכי וילד זה שני דברים מאוד שונים אבל אפשר להקביל אותם לצורך הדיון הנ"ל.
אני לא דיברתי על במבה, דיברתי על אורז ופסטה. בשניהם אין תוספי מלח ומינראלים.
אני משוכנע שאתה אוהב את מה שאתה עושה וזה יפה ששניכם עוזרים לאנשים זהו לא הדיון.
אני רק אמרתי ואומר זאת שוב: אתה בחרת ל"חנך" את התוכי שלך בתזונה טבעית נטו (יש אנשים כאלו גם הם בעצמם בוחרים לחיות כך.)
וזה לגיטימי מאוד בעיניי, אבל להגיד שזאת הדרך הנכונה ולחיות ורק כך צריך לחיות זאת הטעיה.
אתם בוחרים להתייחס לבמבה כל הזמן, כשהשאלה הייתה לגבי פחמימות, (בבמבה THE LEAST OF YOUR PROBLEMS זה הפחמימות) המלחים והתוספים ששמים שם הם הבעיה העיקרית - מלח גם לא ממולץ לבני אדם.
האם אמא שנותנת לבן שלה במבה היא אמא לא טובה? האם יגיע לכאן מטפל / מגדל שיגיד כמוך שהוא מגדל מעלה 100 תוכים ונותן להם אחת לשבוע במבה 1 הוא מגדל רע?
כל מה שאמרתי ואני שב וחוזר - זה המינון! (אפשר לקחת את האבוקדו כדוגמא מעולה - אבוקדו מכיל רעל שרעיל גם לבני אדם. מכיוון שאנחנו יצורים במשקל של כ80 קילו ותוכי שוקל בערך 1/800 מזה כמות הרעל שהוא יכול לספוג היא קטנה באותה המידה. כנ"ל לגבי אלכוהול. אם תתן לתוכי שלך לשתות 10 מ"ל אלכוהול זה בערך כמו שאתה שתית 8 ליטר!).
וכשאני אומר שאפשר לתת לתוכי לאכול אורז, זה פשוט ממלא לו את הבטן ללא דברים חיוניים שהוא צריך, ולכן זה לא מזין אותו (וגם אותנו). זה לא יחסום לו שום איברים והוא לא ימות מזה. אם הוא יאכל אורז כל יום כל היום אז הנזק יהיה בכך שיהיה חסר לו ויטמינים וכל שאר אבות המזון. (בדיוק כמו בני אדם).
כל שהפריע לי במה שכתבה שירלי, זה ההחלטיות שבה היא קבעה שצריך לדבוק במה שהחיה קיבלה בטבע במאת האחוזים ושכל סטייה מכך הינה מסוכנת, אין בכל כל אמת. ובעיקר בדוגמאות של אם היה חסר לו משהו הוא היה נכנס למסעדה ואוכל משם.
וכדי לחזק את טענותי אקח דוגמא טרגית: פרשת רמדיה. הפגם ברמדיה היה שהיה חסר ויטמין מסויים שהכרחי להתפתחות המח.
לא כל מי שאכל רמדיה צמחית נפגע, אלא רק תינוקות שקיבלו רק רמדיה צמחית, כי היה חסר להם את הויטמין המסויים הזה. מי שקיבל תזונה נוספת - למשל חלב אם או חלב שונה לא נפגע.
אפשר להקביל את זה בדיוק לתוכי שאוכל רק אורז ופסטה. הוא פשוט לא יקבל את כל מה שהגוף שלו צריך ומזה אפשר למות. לא הפסטה תהרג אותו אלא התזונה הלקויה בחסר.
כפי שTOVITO רשמה, היא מאכילה אותו בכופתיות - על כך אין ויכוח, התוכי מקבל את הויטמנים שהוא צריך.
אם התוכי נהנה לאכול אורז ותפוח מיובש כפינוק הוא יאריך חיים בדיוק כמו תוכי שקיבל תפוח או בננה.
ובהקבלה לרמדיה הצמחית: תינוק שניזון בעיקר מחלב אם, אך כשלא היה חלב אם הוא קיבל את הרמדיה הצמחית, לא סבל משום תופעה. (אתם מוזמנים לבדוק את הנתונים).
אני חושב שאפשר להסביר לאנשים את המציאות, תוכי אוכל הרבה יותר מאיתנו ביחס משקל לכמות אוכל ולכן כמות הרעלים שהוא יצבור אם יאכל דברים לא בריאים ההשפעה תיהיה גדולה יותר משמעותית. למשל, אם הוא אכל 2 חתיכות במבה זה כאילו אתה אכלת 2 אריזות (תלוי כמובן במשקל של התוכי).
אני לא דיברתי על במבה, דיברתי על אורז ופסטה. בשניהם אין תוספי מלח ומינראלים.
אני רק אמרתי ואומר זאת שוב: אתה בחרת ל"חנך" את התוכי שלך בתזונה טבעית נטו (יש אנשים כאלו גם הם בעצמם בוחרים לחיות כך.)
וזה לגיטימי מאוד בעיניי, אבל להגיד שזאת הדרך הנכונה ולחיות ורק כך צריך לחיות זאת הטעיה.
אתם בוחרים להתייחס לבמבה כל הזמן, כשהשאלה הייתה לגבי פחמימות, (בבמבה THE LEAST OF YOUR PROBLEMS זה הפחמימות) המלחים והתוספים ששמים שם הם הבעיה העיקרית - מלח גם לא ממולץ לבני אדם.
האם אמא שנותנת לבן שלה במבה היא אמא לא טובה? האם יגיע לכאן מטפל / מגדל שיגיד כמוך שהוא מגדל מעלה 100 תוכים ונותן להם אחת לשבוע במבה 1 הוא מגדל רע?
כל מה שאמרתי ואני שב וחוזר - זה המינון! (אפשר לקחת את האבוקדו כדוגמא מעולה - אבוקדו מכיל רעל שרעיל גם לבני אדם. מכיוון שאנחנו יצורים במשקל של כ80 קילו ותוכי שוקל בערך 1/800 מזה כמות הרעל שהוא יכול לספוג היא קטנה באותה המידה. כנ"ל לגבי אלכוהול. אם תתן לתוכי שלך לשתות 10 מ"ל אלכוהול זה בערך כמו שאתה שתית 8 ליטר!).
וכשאני אומר שאפשר לתת לתוכי לאכול אורז, זה פשוט ממלא לו את הבטן ללא דברים חיוניים שהוא צריך, ולכן זה לא מזין אותו (וגם אותנו). זה לא יחסום לו שום איברים והוא לא ימות מזה. אם הוא יאכל אורז כל יום כל היום אז הנזק יהיה בכך שיהיה חסר לו ויטמינים וכל שאר אבות המזון. (בדיוק כמו בני אדם).
כל שהפריע לי במה שכתבה שירלי, זה ההחלטיות שבה היא קבעה שצריך לדבוק במה שהחיה קיבלה בטבע במאת האחוזים ושכל סטייה מכך הינה מסוכנת, אין בכל כל אמת. ובעיקר בדוגמאות של אם היה חסר לו משהו הוא היה נכנס למסעדה ואוכל משם.
וכדי לחזק את טענותי אקח דוגמא טרגית: פרשת רמדיה. הפגם ברמדיה היה שהיה חסר ויטמין מסויים שהכרחי להתפתחות המח.
לא כל מי שאכל רמדיה צמחית נפגע, אלא רק תינוקות שקיבלו רק רמדיה צמחית, כי היה חסר להם את הויטמין המסויים הזה. מי שקיבל תזונה נוספת - למשל חלב אם או חלב שונה לא נפגע.
אפשר להקביל את זה בדיוק לתוכי שאוכל רק אורז ופסטה. הוא פשוט לא יקבל את כל מה שהגוף שלו צריך ומזה אפשר למות. לא הפסטה תהרג אותו אלא התזונה הלקויה בחסר.
כפי שTOVITO רשמה, היא מאכילה אותו בכופתיות - על כך אין ויכוח, התוכי מקבל את הויטמנים שהוא צריך.
אם התוכי נהנה לאכול אורז ותפוח מיובש כפינוק הוא יאריך חיים בדיוק כמו תוכי שקיבל תפוח או בננה.
ובהקבלה לרמדיה הצמחית: תינוק שניזון בעיקר מחלב אם, אך כשלא היה חלב אם הוא קיבל את הרמדיה הצמחית, לא סבל משום תופעה. (אתם מוזמנים לבדוק את הנתונים).
אני חושב שאפשר להסביר לאנשים את המציאות, תוכי אוכל הרבה יותר מאיתנו ביחס משקל לכמות אוכל ולכן כמות הרעלים שהוא יצבור אם יאכל דברים לא בריאים ההשפעה תיהיה גדולה יותר משמעותית. למשל, אם הוא אכל 2 חתיכות במבה זה כאילו אתה אכלת 2 אריזות (תלוי כמובן במשקל של התוכי).
בטח שזה במלוא מובן המילה.. טוב - משהו שמועיל, רע - משהו שמזיק. לא נתנו להם סתם כינויים7478 כתב:אין דבר כזה שומן בריא ושומן לא בריא. (כאילו יש - אבל הכוונה באופן עקרוני. ולא טוב ורע במלוא מובן המילה),
למיטב ידיעתי באגוזים וגרעינים יש בעיקר שומן חד בלתי רווי, ובחלקם יש ממש מעט שומן רווי.
וכן יש הבדל בין השמנים. שומן רווי (שנמצא בשפע במזון מהחי) פוגע וגורם סתימות עורקים, שומן חד בלתי רווי ושומן רב בלתי רווי
הם מועילים ותורמים לגוף (מורידים כולסטרול "רע"). הם "טובים" כי אנחנו צריכים לאכול אותם, כמובן לא בהגזמה.
האגוזים בין היתר מכילים ויטמין E, מגנזיום, אבץ, חומצה פולית ועוד - שמסייעים לחילוף החומרים, למערכת החיסונית,
להפחתת סיכון לסרטן ולשמירה על כלי הדם. יש בהם חומצות שומן שהגוף שלנו לא מייצר בעצמו, והם מועילים לו.
אם אוכלים יותר מדי מן הסתם זה ישמין.
לעומת זאת, שומן רווי מהחי לא מועיל בכלום, וגם בכמות קטנה הוא מזיק. לכן הוא "רע".
תתפלא, אבל יש הרבה שמאכילים את התוכי בבשר.. ויש גם וטרינרים שממליצים על זה (הרי התוכי מגיע אליהם כשהוא לא מרגיש טוב)
לסיכום, אגוזים בריאים כמובן במינון נכון. בשום מקום לא כתבתי שצריך להלעיט את התוכי באגוזים.
אמרתי שזה צ'ופר - בריא, טבעי, ולא מזיק, זה לא יסתום לו עורקים ולא יפגע בכבד לא יקשה על העיכול ולא כלום.
זה רק יועיל לו וזה יהיה לו טעים.
אם תתן לתוכי פעם בחודש גבינה, או בשר, גם בכמות קטנה, זה יזיק לו כי אם נשווה "ביס" מבשר לבין "ביס" מאגוז
(נניח שבאגוז יש שומן רווי), הבשר יזיק כי בו יש כמות הרבה יותר גדולה של שומן.
אוכל מעובד זה מזון שעבר שינוי, שלא נמצא במצב הטבעי שלו. בישול, אפייה, טיגון =שינוי. אורז מבושל = אוכל מעובד.7478 כתב: הדיון הוא מאוד ברור: האם אפשר לתת לתוכים לאכול דברים שהם לא אכלו בטבע.
זו ההגדרה, לא אני המצאתי...
לא אמרתי שפחמימות מורכבות עושות סתימה בורידים, אמרתי שקשה לגוף לפרק ולהשתמש בהן, ושתיתכן השפעה על מערכת העיכול.
אם התוכי חולה או נמצא תחת טיפול אנטיביוטי בכלל לא כדאי לתת לו את ה"פינוקים" האלה כי זה עלול להזיק.
בטח שאפשר לתת לו אורז ופסטה כפינוק. למה לא כדאי לתת? מהסיבות שציינתי. זה מתעכל לאט וזה לא מזין..
והסיבה העיקרית שאני לא ממליצה היא כי בסופו של דבר זה בא על חשבון המזון העיקרי שלו.
וגם כי לפעמים יש אנשים שיתנו את המזון הזה עם תיבול ואולי עם תוספות לא בריאות אחרות.
יש פינוק טבעי ומזין, אז למה לא לתת אותו?
בתערובת יש מעט שיבולת שועל וחיטה, וגם את המעט הזה הם אוכלים בעיקר לאחר השרייה..
אני מחלקת את המזון לארבע: מזון עיקרי, חטיפים, מזון מיותר, מזון רעיל - אורז נכנס ל"מיותר".
מזון עיקרי 90%, חטיפים 10%, מיותר ורעיל 0.
למה לתת לתוכי מנה מבושלת שלא מועילה לו בכלום, במקום צ'ופר טבעי שגם מועיל וגם טוב לעיכול? זאת השאלה.
בטח שאפשר לתת לו מזון שלא נמצא בטבע, אבל למה?
אם הוא יהנה באותה המידה (אם לא יותר) ממזון טבעי, למה להוסיף לו מזון חסר תועלת בתזונה שלו?
למה להרגיל אותו לאכול מה שאתה אוכל, לרצות לאכול את מה שאתה אוכל?
כשתאכל שוקולד או גלידה או משהו מזיק אחר, והתוכי ממש ירצה טעימה, מה אז?
אתה לא חושב שהוא יהיה מתוסכל שאתה כבר לא חולק איתו את המזון שלך?
תרשה לי לחזור להתחלה, למה כתבתי כאן ספציפית שזה לא מומלץ. תראה מה היא כתבה -
זה מה שקורה כשהתוכי מקבל קצת אורז פה ושם, הוא מתרגל לאכול מזה,3630 כתב:בריאן מאד אוהב אורז, אז כל פעם שאנחנו מבשלים אורז אנחנו נותנים לו קצת.. ירקות הוא לא כל כך אוהב אבל לא ניסינו את כל מה שיש ברשימה אז אני לא יודעת. פירות אנחנו נותנים לו לפעמים אבל לא הרבה... הבאנו לו קצת תפוח יבש כי ראינו שהוא מאד אוהב אבל אני רואה עכשיו שזה לא מומלץ. יש לנו תערובת גרעינים שאנחנו גם נותנים לו לפעמים.
וזה בא על חשבון פירות וירקות שחשובים לו ומכילים ויטמינים ומינרלים חשובים.
תערובת זרעים/כופתיות בלבד זה לא תזונה מספיקה. אומנם כופתיות בריאות אבל חשוב שהתוכי יקבל גם מזון טרי.
אין צורך להיפרד, אתה מוזמן להישאר ולכתוב את דעתך. אני לא נפגעת ואני מקבלת כל הערה, גם אם היא מוגזמת -
"נהגי באחריות בהמלצותייך" כאילו המלצתי להרעיב את התוכי או לכלוא אותו בכלוב כל היום
כשבסך הכול כתבתי שמזון מסוים הוא לא מומלץ כי הוא לא מועיל בכלום, כשהבנתי שהוא חלק עיקרי בתזונה של תוכי מסוים.
זאת כן הדרך הנכונה לחיות, וזה לא "קללה" להגיד שתזונה בריאה מונעת מחלות ובעיות בריאותיות - זו האמת.7478 כתב:זאת הדרך הנכונה ולחיות ורק כך צריך לחיות זאת הטעיה.
אף אחד לא מכריח כאן אנשים מה לאכול ומה לתת לתוכי לאכול, אבל אתה מסכים איתי שאנשים צריכים לדעת אם X בריא, מזין או מזיק?
זה מה שעושים כאן, נותנים עובדות ומידע. המגדלים/קוראים פועלים לפי שיקול דעתם.
זה לא רק המינון, זה תלוי גם במזון. 30 גרם אגוזים ו-30 גרם שוקולד זה שני דברים שונים.7478 כתב:כל מה שאמרתי ואני שב וחוזר - זה המינון!
אם התוכי אוכל פסטה בכל יום, בטח שזה מזיק, לא כי הפסטה רעילה, אלא כי זה בא על חשבון אוכל מזין, ותזונה לקויה פוגעת בבריאות.
באמת, זה מה שקבעתי? מוזר זה הציטוט המדויק -7478 כתב:כל שהפריע לי במה שכתבה שירלי, זה ההחלטיות שבה היא קבעה שצריך לדבוק במה שהחיה קיבלה בטבע
במאת האחוזים ושכל סטייה מכך הינה מסוכנת, אין בכל כל אמת.
"יש בתזונה הטבעית הזאת את כל מה שהם צריכים" בפרי, ירק, תערובת יש את כל אבות המזון שהתוכי זקוק להם ואי פעם יזדקק להם.
אם תוכי היה צריך בשר או חלב כדי לשרוד, הוא היה אוכל אותם בטבע. מה שקרי כאן? במה טעיתי? אנא הסבר.
בשר ומוצרי חלב, ומזון מזיק אחר (מתובל, מלוח, מתוק) - שהם לא בריאים. זו אמת לאמיתה. מה לעשות.
מוצרי חלב, בשר ושאר מוצרים מהחי (עצמות דגים וכד') מזיקים, ככל שהמינון גבוה כך הנזק יהיה חריף יותר
אין שום תועלת בזה, התוכי לא צריך "סידן" מחלב, ולא צריך "חלבון" מביצה - ולא אני קבעתי, אימא טבע קבעה...
אתה מוזמן לקרוא את "מחקר סין" ועוד הרבה מאמרים בנושא, יש קשר ישיר בין מזון מהחי למחלות לב, השמנה, ומספר סוגי סרטן.
לא כתבתי שאם היא תמשיך להאכיל אורז התוכי ימות או שיש בכך סיכון. כתבתי שזה לא מזין, לא בריא, בא על חשבון מזון בריא, ולכן לא מומלץ.
מאוד שונים אבל מאוד דומים- אפשר להקביל בהחלט מאחר וגם הילדים וגם בעלי החיים שברשותינו תלויים בנו. כמו שאני לא אתן לילד שלי לעשן כי הוא מאוד רוצה ככה אני לא אתן לתוכי שלי תזונה שעלולה לפגוע בו.7478 כתב:אלי,
עכשיו תגיד שלעשן זה לא מקובל..אבל למה לחיות תחת משטר של אסור ומותר? הרי ישנם מעשנים שחיים עד גיל 100 והתחילו לעשן בגיל 8.
אני בחרתי לחנך את התוכי שלי ואת התוכים בבית הגידול שלי בתזונה טבעית מאחר וזו הדרך הנכונה לטפל בתוכים.7478 כתב:אלי,
יתכן שכשמדובר בתוכי האכלת יד בבית קשה לראות את ההבדלים ואת ההשלכות אבל כשאתה מגדל תוכים לריבוי התוצאות מדברות בעד עצמן. אני מכיר בתי גידול שמאכילים בג'אנק ומתפלאים מדוע אין תוצאות בריבוי . פשוט מאוד תזונה לקויה.
בהחלט זו הדרך הנכונה מאחר וברגע שאתה מתחיל להאכיל את התוכי במזונות שדיברנו עליהם קשה מאוד לשלוט בתזונה נכונה, תמיד דבר בא על חשבון דבר אחר.
אתה יכול להאמין לי שהתוכים שלי אוכלים טוב יותר ומגוון יותר מתוכים שאוכלים אורז או פסטות מבושלות.
7478 כתב:אלי,
סיפר לי בחור שהתוכי שלו לא הרגיש טוב שהחל לאבד שליטה ואחיזה במקל. הוא הגיע לוטרינר ובבדיקות מסתבר שיש לתוכי כשל בכליות. מסתבר שהוא היה נותן פעם ביום במבה, גם האשה נתנה פעם ביום במבה כשהוא היה בעבודה. גם הילד הגניב לו במבה מידי פעם.
התוכי גם מאוד אהב להשתתף בארוחת הערב והיה טועם מהסלט המתובלן אבל רק קצת..
אתה יכול להשוות בין כלייה של תוכי לבן אדם? אם אמא נותנת לבן שלה לאכול אריזה של 10 במבות גדולות במכה או לאורך היום היא אמא גרועה מבחינתי וזה היחס ביננו לתוכי.
7478 כתב:
בוודאי שהיא קבעה בהחלטיות. מהסיבה הפשוטה שמזונות אלו מזיקים חד משמעית. מינון קטן או מינון גדול. מזון שאינו בריא בא על
חשבון מזונות אחרים .
כבני אדם היינו רוצים לחקות את הטבע, כשאני מסתכל על התוכים שלי אני מדמיין את ההתנהגות שלהם בטבע. היכון נוח להם יותר, מה מפריע להם פחות ואיפה בטבע הם היו בוחרים שתא ההטלה יוצב. הלוואי שהייתי יכול לחקות את הטבע.
אתה בהחלט מחזק את טענתה של שירלי- "היה חסר להם את הויטמין הזה" תוכי שאוכל מזון כגון פסטה שהעיכול שלו אורך זמן רב מצד אחד ומצד שני גורם לתוכי לתחושת שובע בא על חשבון מזונות שהתוכי זקוק להם, ומאחר שכך עלול לסבול בחוסרים מצטברים ובעיות בריאות.7478 כתב: וכדי לחזק את טענותי אקח דוגמא טרגית: פרשת רמדיה. הפגם ברמדיה היה שהיה חסר ויטמין מסויים שהכרחי להתפתחות המח.
.
אני למדתי שאי אפשר להסביר לאנשים את המציאות כי קשה להם להתמודד עם "קצת מותר" .אני מדריך אנשים ומשפחות בגידול תוכים
(לא 4 ולא 10 - עשרות רבות של משפחות) ובאופן חד משמעי אני אוסר עליהם לתת צ'ופרים ומזונות מעובדים. מצד שני אני נותן להם ופותח בפניהם אין ספור מזונות ומאכלים שהתוכי יכול לאכול מהם ולהרגיש לא פחות טוב מתוכי שיתנו לו פסטה. באופן מפליא הם עומדים בזה ללא בעייה.יודעים מה אסור ומה מותר.
תוכי צריך תזונה מאוזנת ואנו כמגדלים צריכים ויכולים לתת לו מבלי שיחוש תסכול.
לסיכום דברי אני אומר שיש מגוון כל כך גדול ואפילו מהנה מאוד לתוכים שחבל לתת מזונות שלא מועילים או מזיקים גם בטווח הרחוק. למה אתה נהנה לראות את התוכי אוכל פסטה ולא גבעול סלרי? למה אנשים נהנים כשהתוכי משתתף איתם בארוחה? מהסיבה הפשוטה, כי זה עושה להם טוב, כי הם מרגישים שהם מקרבים את התוכי אליהם והופכים אותו ל"אחד משלהם".
שירלי בקשה צנועה היות ואין לי סבלנות לתרגם תתרגמי לנו בבקשה חגי
היי חגי, לא הבנתי מה אתה מבקש שאני אתרגם 
אגב TOVITO, מתנצלת ש"השתלטנו" על הדיון שלך... אם יש לך שאלות או הערות בבקשה תרגישי חופשי לשאול

אגב TOVITO, מתנצלת ש"השתלטנו" על הדיון שלך... אם יש לך שאלות או הערות בבקשה תרגישי חופשי לשאול

him 084 כלל פשוט:לא נותנים לתוכים אוכל שלא מיועד להם או,אוכל שמיועד לבני אדם.
מכיוון שניסיתי כמה פעמים לעשות ציטוט ללא הצלחות פשוט אעתיק את מה שרשמת:"עכשיו השאלה הנשאלת האם אפשר לתת לתוכי כפינוק אורז, פסטה וכו."
לא עדיף לתת להם ירק או איזשהו גרעין?אני לא חושב שהם יאהבו את זה פחות וזה גם יותר בריא.
מכיוון שניסיתי כמה פעמים לעשות ציטוט ללא הצלחות פשוט אעתיק את מה שרשמת:"עכשיו השאלה הנשאלת האם אפשר לתת לתוכי כפינוק אורז, פסטה וכו."
לא עדיף לתת להם ירק או איזשהו גרעין?אני לא חושב שהם יאהבו את זה פחות וזה גם יותר בריא.
את לא קראת את התשובה של חיים שנתן שתי כתבות באנגלית חגי
כן, בדקתי את הקישורים (ברפרוף) יש שם המלצה לתת מזון מהחי ואוכל "של בני אדם"
שני ה"מאמרים" נכתבו על ידי מגדל ולא על ידי וטרינר או תזונאי,
ובכל זאת יש שם המלצה לתת לתוכי אוכל שהמגדל יודע בוודאות שהתוכי לא מסוגל לעכל
(ראה את הציטוט שלי מהתגובה שלי להודעה של חיים)
כיוון שאני לא מסכימה עם ההמלצות האלה אני לא רואה טעם לתרגם אותם
אבל אני אעבור שוב בדקדוק ואם יש משהו חיוני, אני אתרגם בהזדמנות
שני ה"מאמרים" נכתבו על ידי מגדל ולא על ידי וטרינר או תזונאי,
ובכל זאת יש שם המלצה לתת לתוכי אוכל שהמגדל יודע בוודאות שהתוכי לא מסוגל לעכל
(ראה את הציטוט שלי מהתגובה שלי להודעה של חיים)
כיוון שאני לא מסכימה עם ההמלצות האלה אני לא רואה טעם לתרגם אותם
אבל אני אעבור שוב בדקדוק ואם יש משהו חיוני, אני אתרגם בהזדמנות