ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

כנראה שלתוכי יש פצע באיזור הכנף.

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
Amir96
גוזל
גוזל
שם פרטי:: עמיר

Re: כנראה שלתוכי יש פצע באיזור הכנף.

שליחה על ידי Amir96 »

הנוצות שם היו לו מסודרות(פעם) עד שאחת התנתקה לו מהכנף, לנושא:

אני חושב שהתוכי פצוע :((((

ועד לפני כמה ימים הוא היה רק עם אחת, כרגע גדלו לו שניים באותו קצב בידיוק.
מה הנוצות תעופה אלו השפיצים שיוצאים מן הכנף לכיוון הזנב? הנוצות תעופה לא נמצאות כולן בתוך הכנף תמונה

לגבי הפרישת כנף, אם מישהו ישים לו יד מעל הראש הוא ינסה לנשוך, רק לי הוא נותן להחזיק או ללטף אותו, ומאיפה להחזיק שאני פורש לו את הכנף?
קניתי את צ'יף הקוקטייל שלי ב 30.10.11
צ'יף בקע ב 3.9.11

"הִסְתַּכֵּל בִּשְׁלשָׁה דְבָרִים וְאִי אַתָּה בָא לִידֵי עֲבֵרָה - דַּע מַה לְּמַעְלָה מִמְּךָ, עַיִן רוֹאָה וְאֹזֶן שׁוֹמַעַת, וְכָל מַעֲשֶׂיךָ בַּסֵּפֶר נִכְתָּבִין"
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אתה יכול להחזיק אותו ושמישהו אחר יעזור ויפרוש את הכנף, כשפורסים כנף לא מחזיקים מהנוצות מאחר וכל תזוזה של התוכי עם הכנף עלולה לשבור את הנוצות.צריך להחזיק באיזור בו מרגישים את הכנף עצמה ולפרוש את הכנף בעדינות.
סמל אישי של משתמש
Amir96
גוזל
גוזל

שליחה על ידי Amir96 »

אין ניסיתי הכל לא הולך, הוא על היד מנסים לתפוס את הכנף(לא החזקתי בנוצה) והוא בורח, או שהוא עף או שהוא רץ בחדר ושמנסים לקחת את היד מאחורי הגב שלו ולהחזיק אותו הוא פשוט רץ עליי, לא יודע מה לעשות כל מה שניסיתי לא עובד ונראה לי שגרמתי לעוד נזק כי הוא עף עוד כמה פעמים ושהגיע לרצפה הוא צעק..
צ'יף בקע ב 3.9.11

"הִסְתַּכֵּל בִּשְׁלשָׁה דְבָרִים וְאִי אַתָּה בָא לִידֵי עֲבֵרָה - דַּע מַה לְּמַעְלָה מִמְּךָ, עַיִן רוֹאָה וְאֹזֶן שׁוֹמַעַת, וְכָל מַעֲשֶׂיךָ בַּסֵּפֶר נִכְתָּבִין"
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אתם מלחיצים אותו וזה לא טוב. תניחו לו שירגע. אם אתם לא יודעים איך להחזיק אותו זה יכול ליצור אצל התוכי לחץ ואפילו פגיעה פיזית.
אני מציע שתתנו לו להירגע ותטפלו בו מחר. אפשר להניח מגבת על ההתוכי כך שרק הראש יהיה מחוץ למגבת להחזיק אותו עם המגבת ולשים לב שלא מפעילים יותר מידי לחץ על הגוף.
תסתכל בסירטון הבא כיצד הם מחזיקים את התוכי :
Re: גזירת כנפיים
סמל אישי של משתמש
Amir96
גוזל
גוזל

שליחה על ידי Amir96 »

אוקיי אלי אבל איך אני אעשה את זה, רק שאני אתקרב עם המגבת הוא ירוץ, אני מכיר אותו.. ואיך בידיוק לתפוס עם המגבת, לשים אותה כמו כפפה ולתפוס אותו?
צ'יף בקע ב 3.9.11

סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

תראה בקישור לסירטון שנתתי לך איך התוכי עטוף. שים אותו על השולחן צמוד אליך ותכסה במגבת .שים לב לכך שיהיה לו אויר לנשום כשאתה מחזיק אותו ותחזיק אותו ברגש.
סמל אישי של משתמש
Amir96
גוזל
גוזל

שליחה על ידי Amir96 »

אבל אם אני אשים אותו על שולחן ואתקרב בשביל לכסות אותו עם המגבת הוא מיד ירוץ.
צ'יף בקע ב 3.9.11

סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

הוא לא עולה לך על היד? כשהוא על היד שלך שמישהו אחר יכסה אותו ויחזיק.
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

איך הכנף שלו עכשיו? עדיין מורחקת מהגוף?
סמל אישי של משתמש
Amir96
גוזל
גוזל

שליחה על ידי Amir96 »

תודה רבה על העזרה אלי ושירלי! תמונה

לא שירלי, הכנף בסדר. אמרתי לכם זה פעם ככה פעם ככה- היום עדיין זה לא קרה פעם אחת אפילו ונקווה שלא יקרה.

אתמול שאני ואמא שלי ניסינו לעשות מה שאמרתם הוא נכנס ללחץ כי לא עשינו כ"כ מה שהיה צריך ומה שרצינו, אתמול כשעשינו את זה זה קרה לו שוב כי הוא עף.

לבינתיים אני מעדיף לא לגעת בכנף כי יכול להיות שזה עבר(לא בטוח), אם זה יקרה לו פעם נוספת אני אעשה מה שצריך כמו בסרטון, או שאתם ממליצים לפרוש את הכנף עכשיו?
צ'יף בקע ב 3.9.11

שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”