ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
גוזל קוקטייל עם נכות - שאלה למנוסים
מנהל: מפקחים
עזרה עם הטמפרטורה
אין לי מושג אם אני בטמפרטורה המתאימה או ממש לא בכיוון.
כרגע הוא בתוך קופסה קטנה שנמצאת בתוך צידנית, וצמוד לצידנית כרית חימום.
יכול להיות שאני בטמפ' מתאימה ויכוללהיות שממש חם ויכול להיות שממש קר לצערי אין לי שמץ.
אם למישהו פה יש אומנת או מנורת חימום או מדחום שאפשר לסמוך עליו שמתאים למדוד חלל (יש לי שניים ואני לא מצליח להבין מהם), אני מוכן להגיע במיידי לכל אחד באיזור המרכז, מוכן גם בתשלום להשאלה.
כרגע הוא בתוך קופסה קטנה שנמצאת בתוך צידנית, וצמוד לצידנית כרית חימום.
יכול להיות שאני בטמפ' מתאימה ויכוללהיות שממש חם ויכול להיות שממש קר לצערי אין לי שמץ.
אם למישהו פה יש אומנת או מנורת חימום או מדחום שאפשר לסמוך עליו שמתאים למדוד חלל (יש לי שניים ואני לא מצליח להבין מהם), אני מוכן להגיע במיידי לכל אחד באיזור המרכז, מוכן גם בתשלום להשאלה.
Re: גוזל קוקטייל עם נכות - שאלה למנוסים
אני לא מהמרכז לצערי, מציעה לך לקנות בסופר פארם מד טמפרטורה לחדר, שמים כזה בחדרי תינוקות..
ותוכל גם לקנות בדרך מנורת שולחן רגילה או מנורת חימום כמו שמוכרים לזוחלים בחנות חיות
אם הרגליים שלו קרות - טמפרטורה לא גבוהה מספיק
אם הוא מרחיק כנפיים מהגוף ו/או מתנשף - טמפרטורה גבוהה מדי
עריכה: מה לגבי אוכל, אתה מאכיל/תאכיל אותו בדייסה? אתה יודע מה לעשות?
ותוכל גם לקנות בדרך מנורת שולחן רגילה או מנורת חימום כמו שמוכרים לזוחלים בחנות חיות
אם הרגליים שלו קרות - טמפרטורה לא גבוהה מספיק
אם הוא מרחיק כנפיים מהגוף ו/או מתנשף - טמפרטורה גבוהה מדי
עריכה: מה לגבי אוכל, אתה מאכיל/תאכיל אותו בדייסה? אתה יודע מה לעשות?
היי שירלי ועוד שאלות
קניתי מדחום כזה!
סופסוף הצלחתי להגיע לאיזור 34 מעלות בתוך הצידנית (אילתור בשל העדר אמצעים), לצערי אני נאלץ למלא את הכרית חימום במים רותחים כל כמה שעות.
בנוגע להאכלה- שמתי לב לחלל עם אוויר בזפק של הגוזל אחרי שהאכלתי אותו (יותר באיזור הגב), יש מושג ממה זה נובע ואיך להמנע?
סופסוף הצלחתי להגיע לאיזור 34 מעלות בתוך הצידנית (אילתור בשל העדר אמצעים), לצערי אני נאלץ למלא את הכרית חימום במים רותחים כל כמה שעות.
בנוגע להאכלה- שמתי לב לחלל עם אוויר בזפק של הגוזל אחרי שהאכלתי אותו (יותר באיזור הגב), יש מושג ממה זה נובע ואיך להמנע?
אם אתה מתכוון מימין לצוואר זה נורמלי ותקין, זה האוויר שנמצא בזפק
כשנכנס אוכל האוויר עולה למעלה, וזו אחת האינדיקציות שהזפק מלא - שרואים את בועת האוויר הזו

לא כל כל יודעת איך זה עובד עם הצידנית והכרית, אבל נרא לי שכדאי שיהיה כלי קטן עם מים ללחות
ואם תשיג מנורה אז בהחלט צריך כלי עם מים
(צריך לדאוג שהכלי יהיה רחב אבל שהגוזל לא יוכל להגיע למים בשום אופן)
כשנכנס אוכל האוויר עולה למעלה, וזו אחת האינדיקציות שהזפק מלא - שרואים את בועת האוויר הזו
לא כל כל יודעת איך זה עובד עם הצידנית והכרית, אבל נרא לי שכדאי שיהיה כלי קטן עם מים ללחות
ואם תשיג מנורה אז בהחלט צריך כלי עם מים
(צריך לדאוג שהכלי יהיה רחב אבל שהגוזל לא יוכל להגיע למים בשום אופן)
,תודהה!!
ממש הרגעת אותי עם התמונה הזו.
אני רוצה לשלוח לך הודעה פרטית, מנסה להבין איך עושים את זה..
אני רוצה לשלוח לך הודעה פרטית, מנסה להבין איך עושים את זה..
שוב בקשר לטמפרטורה.
לפי המדחום הטמפ' בתוך הצידנית היא 36 (הגוזל בן 9 ימים בערך), אבל עכשיו זה נראה כאילו הוא באמת מתנשף - פותח וסוגר טיפה את המקור במהירות.... מצד שני הטמפ' בסדר... זה נורא אם היא מגיעה ל-32 (לפי המדחום) ?
לפי המדחום הטמפ' בתוך הצידנית היא 36 (הגוזל בן 9 ימים בערך), אבל עכשיו זה נראה כאילו הוא באמת מתנשף - פותח וסוגר טיפה את המקור במהירות.... מצד שני הטמפ' בסדר... זה נורא אם היא מגיעה ל-32 (לפי המדחום) ?
בגילו גם 35 מעלות זה בסדר, 32 נראה לי נמוך מדי
הבעיה במד טמפרטורה הזה היא שהוא לא מתעדכן מהר (לא?)
ז"א יכול להיות שהטמפרטורה עולה או יורדת וייקח זמן עד שהמד יראה מהי הטמפרטורה.. ?
לפעמים הם עושים תנועות עם המקור כאילו הם אוכלים (פותחים וסוגרים), אולי לזה התכוונת?
או שממש רואים שהוא מתנשם?
הרגליים שלו חמות?
יש כלי עם מים בצידנית? אם חם מדי/יבש מדי הגוזל יפתח פה ויתנשם ככה..
הבעיה במד טמפרטורה הזה היא שהוא לא מתעדכן מהר (לא?)
ז"א יכול להיות שהטמפרטורה עולה או יורדת וייקח זמן עד שהמד יראה מהי הטמפרטורה.. ?
לפעמים הם עושים תנועות עם המקור כאילו הם אוכלים (פותחים וסוגרים), אולי לזה התכוונת?
או שממש רואים שהוא מתנשם?
הרגליים שלו חמות?
יש כלי עם מים בצידנית? אם חם מדי/יבש מדי הגוזל יפתח פה ויתנשם ככה..
יש איתו כוס מים.
עושה רושם שכשאני מכסה עם מגבת כמעט את כל הצידנית מלמעלה (משאיר ממש חריץ לאורך של כמה ס''מ) אז הטמפ' עולה ל36-7 והוא גם מגיב לזה בנשימות והתנשפות (או ככה נראה לי לפחות שהוא מגיב). כשאני משאיר בערך שליש מה'תקרה' פתוח אז הטמפ' יורדת ל33 בערך והוא בד''כ מנמנם....
עושה רושם שכשאני מכסה עם מגבת כמעט את כל הצידנית מלמעלה (משאיר ממש חריץ לאורך של כמה ס''מ) אז הטמפ' עולה ל36-7 והוא גם מגיב לזה בנשימות והתנשפות (או ככה נראה לי לפחות שהוא מגיב). כשאני משאיר בערך שליש מה'תקרה' פתוח אז הטמפ' יורדת ל33 בערך והוא בד''כ מנמנם....
אתה משתמש במקור חום שמשתנה כל הזמן (כרית חימום) אני לא רואה דרך לשמור על טמפרטורה יציבה. היה כבר עדיף להשתמש בנורה (מנורת שולחן) או סידור דומה כדי לשמור על טמפרטורה פחות או יותר אחידה.
אם תיקח מנורה בהספק נמוך (40W ) ותמקם אותה בגובה מסויים מפתח האומנת תגיע לטמפרטורה יציבה פחות או יותר. אבל אני חייב לציין שזה גם לא אידיאלי. במצב הקיים כנראה שאלו האפשרויות שיש. אני מציע לא להגיע לטמפרטורות גבוהות מידי ולנסות להישאר בסביבות ה 34-35 מעלות בקירוב.
צריך לזכור שאין לך שליטה על החום ולכן אתה חייב להיות עם יד על הדופק ולבדוק תכופות את המצב.
אם תיקח מנורה בהספק נמוך (40W ) ותמקם אותה בגובה מסויים מפתח האומנת תגיע לטמפרטורה יציבה פחות או יותר. אבל אני חייב לציין שזה גם לא אידיאלי. במצב הקיים כנראה שאלו האפשרויות שיש. אני מציע לא להגיע לטמפרטורות גבוהות מידי ולנסות להישאר בסביבות ה 34-35 מעלות בקירוב.
צריך לזכור שאין לך שליטה על החום ולכן אתה חייב להיות עם יד על הדופק ולבדוק תכופות את המצב.