ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

הוספת בת זוג לקוקטייל האכלת-יד

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
Amir96
גוזל
גוזל
שם פרטי:: עמיר

Re: הוספת בת זוג לקוקטייל האכלת-יד

שליחה על ידי Amir96 »

מה גיל הבגרות של הזכרים ומה גיל הבגרות של הנקבות? פחות או יותר..
לגבי מזון ביצים, אתה מדבר על מזון ביצים זאת אומרת לקנות מיוחד או פשוט לתת קצת ביצה מידי פעם?
קניתי את צ'יף הקוקטייל שלי ב 30.10.11
צ'יף בקע ב 3.9.11

"הִסְתַּכֵּל בִּשְׁלשָׁה דְבָרִים וְאִי אַתָּה בָא לִידֵי עֲבֵרָה - דַּע מַה לְּמַעְלָה מִמְּךָ, עַיִן רוֹאָה וְאֹזֶן שׁוֹמַעַת, וְכָל מַעֲשֶׂיךָ בַּסֵּפֶר נִכְתָּבִין"
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

רק מוכן. מפזרים על ההשרייה או הירקות כשנותנים לתוכים.
סמל אישי של משתמש
Amir96
גוזל
גוזל

שליחה על ידי Amir96 »

תודה רבה תמונה ואשמח אם תענה לי גם על השאלה הראשונה אם אתה יודע.
ו 1 ק"ג של מזון ביצים לכמה זמן מספיק בערך?
צ'יף בקע ב 3.9.11

"הִסְתַּכֵּל בִּשְׁלשָׁה דְבָרִים וְאִי אַתָּה בָא לִידֵי עֲבֵרָה - דַּע מַה לְּמַעְלָה מִמְּךָ, עַיִן רוֹאָה וְאֹזֶן שׁוֹמַעַת, וְכָל מַעֲשֶׂיךָ בַּסֵּפֶר נִכְתָּבִין"
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

קוקטילים תיאורטית יכולים להתרבות בגיל מספר 8 חודשים (8 חודשים ופחות) אבל בהחלט לא מומלץ לאפשר ריבוי בגיל כזה. גיל מתאים לריבוי זה גיל שנה וחצי.

מזון ביצים יכול להספיק לתקופה ארוכה. מפזרים כפית על האוכל פעמיים שלושה בשבוע אם אין גוזלים וכשיש גוזלים אפשר להוסיף כל יום.
אני לא יודע להגיד לך בדיוק לכמה זמן זה מספיק. מי שמשתמש במזון ביצים ויש לו קוקטילים יכול להגיד לך פחות או יותר לכמה זמן זה מספיק.
סמל אישי של משתמש
Amir96
גוזל
גוזל

שליחה על ידי Amir96 »

אוקיי תודה הבנתי לגבי המזון ביצים.

לגבי הריבוי, צ'יף עכשיו בן שמונה חודשים, אבל הוא התחיל לשרוק שריקות חיזור כבר מגיל 4-5 חודשים(אם אני לא טועה), יש קשר בין זה לבין הגיל המתאים לריבוי?

ואם הוא בן שמונה חודשים עכשיו, מתי להביא לו את הבת זוג?
צ'יף בקע ב 3.9.11

סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

עכשיו הוא בגיל שמתאים לריבוי, אתה יכול כבר להביא נקבה.. עד שהם יתרגלו זה לזו גם ייקח קצת זמן
בהצלחה תמונה
סמל אישי של משתמש
Amir96
גוזל
גוזל

שליחה על ידי Amir96 »

תודה שירלי תמונה

בכל מקרה גם ככה ייקח לי קצת זמן עד שאני אמכור את הכלוב השני שקניתי.. ועד שאני אמצא קוקטיילית האכלת יד / האכלת יד לשעבר בגיל המתאים.
צ'יף בקע ב 3.9.11

סמל אישי של משתמש
Amir96
גוזל
גוזל

שליחה על ידי Amir96 »

יש בעיה קטנה..

עכשיו שמתי לב שמתוך התערובת עשירה לתוכי קוקטייל שיש לצ'יף הוא אוכל רק את הדוחן, גם שאני מחליף לו אוכל אני רואה שנשארים לו כל מיני דברים קטנים ירוקים/אדומים/כתומים(לא יודע את שמם) וגם מקודם הסתכלתי עליו שהוא אכל וכל פעם הוא לקח רק דוחן, אפילו שיש שם גם גרעינים..

מה לעשות? לכופתיות אני לא כ"כ רוצה להרגיל אותו בגלל שזה יקר.. 1 ק"ג של כופתיות עולה 45 ש"ח(או 2 ק"ג - 70) לעומת 2 ק"ג של תערובת עשירה שעולה 20 ש"ח תמונה

יש לכם מה להציע או שהפתרון היחיד זה להעביר אותו לכופתיות תמונה
גם סתם לידע כללי הייתי שמח אם תסבירו לי איך משפיע התזונה של ההורים על הגוזלים..
צ'יף בקע ב 3.9.11

סמל אישי של משתמש
matzas
בקיעה
בקיעה
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: אמיר

שליחה על ידי matzas »

מה שההורים אוכלים / מלקטים מגיע לגוזלים.

כל עוד אין גוזלים אפשר להתחיל להרגיל אותו לתערובת, למרות שהוא אוכל רק את הדוחן, תנסה להיפטר מהדוחן, אחרי שהוא אוכל, תשפוך מכלי לכלי, ותן לקליפות לעוף ואת שאר הדברים שים בצלוחית נוספת.

ואז תפעל לפי התהליך שמתואר בפורום כיצד להרגיל לכופתיות, רק במקום לשים כופתיות שים את התערובת ללא הדוחן...

בנוסף תתחיל להרגיל להשרייה.

לגבי המזון ביצים, אני משתמש בזה כבר חודשיים / שלושה והגעתי לחצי פחות או יותר.... אני מאמין שזה מספיק לחצי שנה בערך... (אבל יש לי גוזלים, אז אני משתמש בזה יותר בזמן האחרון - כל יום.)
בברכה

אמיר
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

הכופתיות בסופו של דבר אינן יקרות יותר מתערובת ואם כן אז בשקלים בודדים.
כשהתוכי אוכל כופתיות הוא אוכל נטו מזון ללא שאריות. כאשר התערובת מכילה לעיתים זרעים שלא נאכלים ונזרקים ומלבד זאת התערובת מכילה כמות קליפות נכבדה.בפשטות אני אסביר, כשהתוכי אוכל גרעין משקל הקליפה לעיתים כמעט כמשקל הגרעין. כמובן שאת הקליפה הוא לא אוכל אבל את הכופתיות הוא אוכל בשלמותן.
כשהתוכי אוכל כופתיות הוא מקבל את הנחוץ לו מבחינת ויטמינים מינרלים חלבונים וכל השאר. כשהתוכי אוכל תערובת זרעים אנחנו בעצם לא יודעים או לא יכולים לדעת מה הוא קיבל גם מהסיבה שלא כל הזרעים נאכלים.

תוכים שהתזונה שלהם גרועה או חסרה בויטמינים הנחוצים עלולים לסבול משלל בעיות בריאות. שלא כמו היונקים יונקים שמעבירים לעובר שבביטנם מזון דרך השילייה אצל התוכים האם מעבירה לביצה את כל החומרים התזונתיים להם הוא זקוק כדי להתפתח.
אם האם הטילה ביצה והיא סובלת מתזונה לא נכונה או מחוסרים יהיו לגוזל בביצה חוסרים מה שימנע ממנו להתפתח. אם המזון שהאם העבירה לביצה יגמר הגוזל ימות בביצה. אצל יונקים למשל העובר ימשיך ויקבל מזון באופן רצוף מהשילייה.
חוסרים בחלבונים, מינרלים,סידן וכו' בהחלט יכולים לפגוע בהתפתחות העובר בביצה .
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”