ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

ג'אקו רועש במיוחד

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
קובי חי
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: קובי חי
איש קשר:

Re: ג'אקו רועש במיוחד

שליחה על ידי קובי חי »

איתגרת אותי
יש לי אפשרות להזיז את הכלוב לפתח של חדר העבודה. כשהוא שם הוא בקשר עין איתי, מתעסק עם עצמו ועם הצעצועים שלו ויושב בשקט.

עכשיו כמה שאלות:
1. כמה זמן להיות בסטטוס הזה? כל היום? מה לעשות כשאני צריך לצאת מן החדר למשל למטבח (ואז מתחילות הצריחות פעם נוספת)
2. כיצד אתה ממליץ לתת לו חיזוק חיובי במקרה שבו הוא שקט ורגוע? הוא לא מגיב למשל לחטיפים. הוא בדרך כלל זורק אותם על הרצפה ועסוק יותר בלעשות לי "צומי" ורק בשלב מאוחר יותר הוא ירד למטה וירים את החטיף.
3. תעסוקה - יש לו המון צעצועים, בעקבות העצה שלך הוצאתי את כולם ושמתי אחד, אני מחכה שהוא ישחק איתו ואז מחליף לו בצעצוע אחר. הבעיה שגם כשהוא משחק עם הצעצועים ומתעסק איתם הוא קולני וצועק.
רוקד עם זאבים
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: ג'אקו רועש במיוחד

שליחה על ידי eli_lea »

1. אני הייתי מנסה לבצע שינויים בהדרגה. למשל,בשלב ראשון הצבת הכלוב באיזור שבו הוא בקשר עין איתי ללא מאמץ.
שלב שני הייתי מסיט את הכלוב כך שכשהו על מקל העמידה החביב עליו הוא עדיין רואה אותי אבל הכלוב לא ממש מולי.
בשלב השלישי הייתי מסיט את הכלוב למצב שבו הוא עומד על מקל העמידה שלו אני מוסתר אך אם הוא יגיע לחלק הקידמי של הכלוב הוא יוכל לראות אותי. כלומר לאפשר לו לראות אותי אם הוא יתאמץ ויטגיע לחלקו הקידמי של הכלוב.
כל שלב כזה צריך לקחת כמה ימים, אני סומך על האינטואיציה שלך .
חלק ניכר מהצעצועים שתלויים בכלובי התוכים הינם צעצועים שמייפים עבור המגדלים את סביבת הכלוב. לכן חלק ניכר מהצעצועים נוצתרים כמעט בשלמותם לאורך זמן. מטרת הצעצוע הינו לספק לתוכי תעסוקה, לאפשר לו לכרסם, לגרד, לשבור להפעיל את המקור ולשייף אותו.
צעצועים שנותרים שלמים בכלוב הופכים די מהר לחלק מהסביבה ואינם גורמים לגירויי.
לא פעם לקוחות גורמים לי לחיוך כשהם טוענים שהצעצוע שנרכש "לא החזיק הרבה זמן מעמד" ...ואני עונה שזהו הדבר הכי טוב שאפשר לקבל. צעצוע שהתוכי נמשך אליו, מכרסם אותו מוציא את האגרסיות שלו זה הצעצוע הטוב ביותר.
לכן כמו שציינת אני ממליץ לבצע תחלופה של צעצועים ולא להשאיר את כולם בכלוב. צעצוע שהתוכי מתחיל לכרסם ולהתעסק עימו יכול להתחלף בצעצוע אחר וכן הלאה. כשנחזיר את ה
צעצוע הקודם לתכוי כבר יהיה את החשק להמשיך ולהתעסק עימו.
במקביל לצעצועים אפשר לתת לתוכי ענפים מעצים מותרים, לתלות ענפים ועלים על סורגי הכלוב, גלילי נייר לכירסום. גלילי נייר שעשינו בהם חורים ותקענו שקדים, גרעינים ודברים שהתוכי אוהב ותלינו עם חוט במקום שקשה לו להגיע. (שימו לב שהחוט בטיחותי)

תמשיך לעדכן תמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”