ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

תוכית מנקה או מורטת נוצות?

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
yonit
ביצה
ביצה

Re: תוכית מנקה או מורטת נוצות?

שליחה על ידי yonit »

היי שוב,
אני מנסה להעלות סרטון של שקשוקה צועקת וקצת מסתבכת עם זה...

הסופ"ש היה מאוד קשה, שוקה צעקה ממש מלא בווליום מאוד כואב לאוזן, היה קשה להיות במחציתה.
מצד שני, כשהתרחקנו היא הייתה שקטה.
משמע- כשהיא לבד היא שקטה וכשהיא בחברה היא צועקת ברמה מאוד מאוד לא נעימה.
אני לא חושבת שהיא מפחדת כי היא מחפשת את החברה, היא הולכת אחריי ואחרי בן זוגי,
היא מרגישה חופשייה כבר לטפס עלינו בלי שביקשנו - שזה נפלא !!
אני רוצה בחברתה מאוד ונשבר לי הלב לרחיק אותה,
מצד שני הצעקות מאוד - מאוד - מאוד לא נעימות..

יש כמה סרטונים מאתמול, הייתי שמחה להעלות כאן אך אני לא מצליחה משום מה.. :/

אשמח לעזרה .
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

היי,
אין אפשרות להעלות סירטונים ישירות לאתר, העלי את הסירטונים ליוטיוב או פליקס ותני לנו קישור.

מאוד מוזר לי המצב שאת מתארת. יש לי חשש כבד שלתוכי יש בעיית גמילה. יתכן וגמלו את התוכי בצורה לא נכונה.
לכן חשוב לי לראות את הסירטון.

בהצלחה.
סמל אישי של משתמש
yonit
ביצה
ביצה

שליחה על ידי yonit »

היי!
הצלחתי להעלות את הסרטון ליוטיוב:
http://www.youtube.com/watch?v=6tPHrIC0Llc
חשוב לי להדגיש שהצעקות הנשמעות שם יחסית "רגועות"..

בן זוגי דיבר אמש עם המגדלת ממנה רכשנו את התוכית מאחר והמצב מחמיר והווליום רק עולה, הצעקות מאוד צורמות וכואבות (גם במרחק).
היא אכן ציינה שייתכן שזה קשור לאותה דייסה וכעת אנחנו מורידים את המינון ל-10 (חצי מזרק).

מודאגת.
:I
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

לצערי מהצפייה בסירטון אני לא יכול להגיד בוודאות במה מדובר. פשוט אין את האפשרות לראות את דפוסי ההתנהגות.
שומעים בסירטון שהתוכי משמיעה קול. אל תטעו לחשוב שהקולות שהיא משמיעה עכשיו אלו קולות נדירים. אלו קולותיו
של התוכי, קולות אלו ואחרים ילוו אתכם בתדירות כזאת או אחרת.

על אף שמהצפייה לא יכולתי להתרשם ולהסיק מסקנות, אני עדיין עומד מאחרי הקביעה שלי שמדובר בתהליך גמילה שלא בוצע כשורה.
עכשיו אתם מורידים בעצת המגדל את המינון...נו? ומה המגדל מסיק מזה שהכמות ירדה מ 20ML ל 10ML?
כיצד הוא חושב שזה ישפיע על הגוזל?

אני אנסה להסביר את תהליך הגמילה ואת התופעות שנלוות אליו.
גוזל צריך לקבל מזון מהמגדל בארוחות סדירות כל עוד הוא אינו אוכל באופן עצמאי.
יש לשלב את תהליך הגמילה עם חשיפתו של הגוזל למזון מוצק.
תוך כדי התענינתו של הגוזל במזון המוצק ואכילתו מורידים את המינון של הארוחה האמצעית.
נוצר מצב שבו התוכי מקבל דייסה מהמגדל אבל במקביל מתחיל לאכול מזון מוצק.
כשהתוכי מנשנש מהמזון המוצק אפשר להוריד את ארוחת הצהריים.
מעתה המגדל ימשיך ויאכיל את התוכי כאשר במקביל התוכי אוכל יותר ויותר מהמזון המוצק.
נוצר מצב שבו התוכי "מלא" מהמזון המוצק ומן הסתם כמויות הדייסה יורדות.
תמיד צריך לשים לב האם אין נסיגה והתוכי לא מפסיק לאכול מזון מוצק, במידת הצורך יש להגדיל את כמות הדייסה.
בהמשך תרד ארוחה נוספת כאשר התוכי נמצא על ארוחה אחת ואוכל מזון מוצק.
המשך ההאכלה בארוחה עד שהתוכי מראה סימנים שהוא אינו רוצה לאכול כאשר המינון יורד בהתאם ולאורך זמן.

אם וכאשר נדלג על שני השלבים הסופיים לתוכי יהיה חוסר פסיכולוגי. הוא ירגיש תלוי במגדל ובבעליו מבחינת המזון
על אף שיש לו מזון נגיש.
ייוצר מצב שבו התוכי יבקש מזון גם אם אין לו בעייה של אכילת מזון מוצק כדי למלא את החסר וכדי להבטיח פסיכולוגית
שיש מי שמטפל בו ודואג לתזונתו.

אני מציע לך כך:
לחלק את המנה של ה 20ML לשני חלקים. 10 בבוקר ו 10 בערב.
בכל יום תורידי 2 ML מהכמות. כלומר תוך שישה ימים את מסיימת את המתן הדייסות כאשר ההפסקה נעשית בהדרגה.

במקביל להירגע. תוכים ובמיוחד הגדולים שביניהם מאוד פיקחים. הם מצליחים להבין כיצד אנחנו מרגישים מתנועות הגוף
שלנו, אנחנו משדרים רוגע וסמכותיות הם רגועים, אנו נשדר לחךץ ותחושת חוסר אונים הם יהיו לחוצים יותר.
תוכים ישתמשו בדפוסי התנהגות כדי להפעיל ולשלוט בנו לטובת צרכיהם.
הצעקות גורמות לכם להתייחס לתוכי, להביט עליו, לגשת להרגיע, לנסות להשתיק..אולי לתת דייסה? אולי לשחרר או לסגור בכלוב?
כל מה שתיארתי זהו חלק קטן מה שאנו כמגדלים מביעים מבלי לומר מילה.
אני אתן לך דןגמא אחת פשוטה וממנה תשליכי הלאה לכל המצבים שתיתקלי עם התוכי.
כשאת נכנסת לחדר התוכי מתחילה לצרוח. אל תביטי בה. אל תדברי אליה...היא אויר היא אינה קיימת עבורך.
כמה זמן יקח לתוכי להבין שהוא לא מצליח להסב את תשומת ליבך והצעקות לא גורמות לך להתייחס אליו? תלוי באופי של התוכי.
אבל הוא יבין. לעומת זאת נצלי הזדמנויות בהן התוכי שקט, אז שבחי אותו ודברי אליו. תני לה חיזוקים וביטחון.
תוכי יעשה הכל על מנת לקבל יחס. אם הפעולות שלו לא מוצאות חן בעינייך אל תתני יחס התעלמי מהתוכי לחלוטין.
אגב, יתכן שבימים הראשונים הצעקות יתגברו..התוכי לא יבין למה כשהוא צעק "רגיל" התייחסו אליו ועכשיו לא שומעים אותו.

הייתי רוצה שתסתכלי בסירטון שהעלית שוב, אבל, אל תסתכלי על התוכי, תסתכלי עלייך. תחשבי שאת התוכי והוא המגדל
איך ההרגשה שלך כתוכי לתגובה לצעקה? התוכי רואה בדיוק כמונו. אם תרתעי ותגיבי כך הוא יצעק בהתאם לנסיבות בהן
הוא ירצה להרתיע.
המגע שלך די מהוסס, את מתכוונת ללטף את התוכי בראש אבל יש לך רתיעה מסויימת כשהוא מסובב את הראש, את עוברת למקור ומוותרת.

בדרך כלל ממבט חטוף של כמה שניות בסירטון אפשר לקבל רושם מוטעה, אבל זה מה שאני ראיתי (את מוזמנת לשלול) וכך קיבלתי דיעה.
נסי ללטף את התוכי מנקודת מוצא של שליטה.
אם תניחי את התוכי על היד כשאת עומדת, הורידי את היד עם התוכי כשהיד שלך בקו החגורה. היד צמודה לגוף עם התוכי.
ביד השנייה כסי את ראשו (קמרי את כך היד כמו כיפה) ולטפי לכיוון הגב.
לאחר מכן הרימי את התוכי ושבחי אותו. זוהי שיטה טובה ליצור קשר עם התוכי מצד אחד ומצד שני התוכי מרגיש די תלוי בך ולכן הוא
נמנע מלהגיב .

אשמח אם תמשיכי לעדכן.
סמל אישי של משתמש
yonit
ביצה
ביצה

שליחה על ידי yonit »

תודה רבה !!!
מאוד מפורט ומלמד,
בהחלט אקפיד ואנסה את עצותיך גם בנוגע לדייסה, בנוגע ליחס שלי אל התוכי ואעדכן.

לגבי הסרטון- הייתי מאוד עדינה כי חיכיתי שהיא תצעק (בשביל לשלוח לך..), ברגע הנתון היא הייתה ב"סשן" צעקות ואיך שהפעלנו את המצלמה היא מעט נרגעה (אולי האור מהמצלמה?), לכן הייתי דרוכה.
מקבלת את הביקורת לחלוטין! ויחד עם זאת חשוב לי לומר שאין לי שום בעיה ללטף את התוכית שלי :)
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

יופי, שמח לשמוע שזה לא כמו שנראה. בסך כל התוכית נראית מאוד חמודה.
בהצלחה.
סמל אישי של משתמש
yonit
ביצה
ביצה

שליחה על ידי yonit »

שלום שוב !!
אחרי כמה ימים אני רק רוצה לעדכן ולשאול שאלה.
קודם כל התוכית ממשיכה לצעוק. גילינו את אטמי האזניים מחדש ומשתדלים להתעלם מהתוכית כשהיא צועקת עד כמה שניתן.
הצעקות בהחלט גברו בשלב מסויים כמו שהבטחת, זה היה נורא קשה בעיקר בקטע של ההתעלמות כי אנחנו מאוד רוצים להיות איתה ולשחק איתה (בן זוגי בנה לה ממש "לונה פארק" גדול ויפהייפה) אך היא צועקת ואנו נאלצים להתעלם ולא להתייחס אליה- מה שנראה לי עוזר כי היא בוחנת אותנו מאוד.
העניין הוא שזה קשה כשהיא משוחררת חופשייה בבית כי היא מחפשת אותנו. לדוגמה- אנחנו יושבים בסלון והיא מטיילת וצועקת ומנסה לטפס על הספה. היא מאוד עקשנית אז היא גם מצליחה (למרות שזה קשה לה היא מטפסת בעיקר עם המקור- וממש רוצים לעזור אבל איך שמושיטים יד היא צועקת, אז...ממשיכים להתעלם). לאחר שהיא מצליחה היא מטפסת לדוגמה עליי מהרגל לבטן, מתיישבת על הכתף, נרגעת טיפה ואז- סשן צרחות נוראיות...
הייתי מתעלמת אם היא לא הייתה יושבת לי על הכתף וצועקת לתוך האוזן שלי, ולכן אני מורידה אותה חזרה אל הרצפה ושוב הכל חוזר.
יש בעייתיות בלהתעלם כשהתוכי בא איתי במגע.
היה יום אחד שהיא התיישבה לי על הבטן (נמנמתי על הספה בסלון), היישירה מבט אל הפנים שלי וצעקה צעקה צעקה בלי הפסקה במשך 20 דק' באמת שניסיתי להתעלם עד שהחלטתי שזהו- וקמתי ושמתי אותה על גג הכלוב שלה (חופשייה. לא בתוך הכלוב, אני לא אוהבת שהיא כלואה בלי סיבה), שם היא המשיכה לצעוק.
גם לדוגמה- אם היא שקטה במשך יותר מחמש / עשר דקות אנחנו אוספים אותה ומחמיאים לה ושמחים שרים לה ומלטפים ואפילו מביאים גרעין, ואז- כשהיא על היד שלנו עם הגרעין בפה- היא צועקת! מה עושים בסיטואציה זו?....

מקוה שהעידכון הבא יהייה יותר שקט ופחות עמוס מילים.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

היי יונית,
ראשית אני אתייחס דווקא למשפט שבו את כותבת ואני מצטט "עד שהחלטתי שזהו- וקמתי ושמתי אותה על גג הכלוב
שלה (חופשייה. לא בתוך הכלוב, אני לא אוהבת שהיא כלואה בלי סיבה), שם היא המשיכה לצעוק."

תשווי לרגע את הבית שבו את גרה לכלוב של התוכי שלך. האם את בתוך הבית חשה בנוחות או שמה את מרגישה כלואה?
התוכי שלך צריכה להרגיש בתוך הכלוב מצויין גם אם אתם בבית. אני ממליץ בחום להרגילה לשהות בתוך הכלוב הסגור גם
כשאתם בבית והיא צריכה ללמוד להעסיק את עצמה ללא בעייה.

קראתי שוב את הדיון מההתחלה. המצב אינו מצב טבעי. האקלקטוסית לא מתנהגת כשורה כאשר כמו שציינתי קודם לי
נראה שהבעייה הינה בעיית גמילה שגרמה לבעייה התנהגותית.
אם תמשיכו במתכונת שאת מתארת לי של התעלמות בעת רעש וחיזוקים חיוביים כשהיא שקטה הסיכוי שההתנהגות
הרועשת תיפסק גדולה מאוד.

את לא צריכה לחשוש להרים את התוכית ולהחזירה לכלוב אם ההתנהגות שלה לא מקובלת.
אל תהפכי את התוכי לתלותי מידי כי זה עלול להביא לבעיות התנהגות קשות.

כיצד האקלקטוסית מגיבה כשאת מגיעה עם הדייסה? האם אותן קריאות? האם עם ניענוע הראש למעלה ולמטה? את יכולה לתאר לי?

מבין את התחושה הקשה שלכם לנוכח הצעקות. כמו שאמרתי קודם לרוב עם גישה נכונה המצב ישתנה לטובה.
סמל אישי של משתמש
yonit
ביצה
ביצה

שליחה על ידי yonit »

שלום שוב !

קודם כל חשוב לי לומר שאני לומדת ממך הרבה, ולקחתי לתשומת ליבי את עניין הכלוב, אני מקפידה ליישם זאת.
מובן לי עכשיו שהכלוב אינו "עונש", והוא מקום טבעי לתוכית שלי.

ועכשיו אעבור לחדשות - יש שיפור !!!
הורדנו מאוד את מינון הדייסה (10 מ"ל אחת לשלושה ימים), והיא מורידה את מינון הצעקות בהתאם!
קודם המינון ירד ועכשיו גם הווליום ירד. היא עדיין מוציאה כאן ושם צעקות אבל זה כבר ממש שונה ממה שהלך לפני שבוע...
היא גם מתחילה לשלוט בתעופה שלה בצורה ממש מרשימה! אם בהתחלה היא הייתה "מתרסקת" לתוך מראות וחלונות או נוחתת הרבה אחרי המקום שאיליו היא כיוונה, עכשיו היא ממש מדוייקת!
נכון שהיא לא עפה הרבה וגם לא כזה רחוק (בכל זאת כנפי התעופה שלה גזורות) אבל היא מדוייקת.
היא נוחתת בדיוק על המקל עמידה בצד הכלוב, בדיוק על הנדנדה, בדיוק על משענת הכסא ובדיוק על הכתף :)

היא משמיעה קולות כאילו היא "מברברת" עם עצמה וזה מאוד מאוד מרגש !! כמובן שאני עונה לה ושרה איתה והיא מגיבה בשמחה.
אז תודה רבה על כל ההבהרות והעיצות, אני מאוהבת בציפור שלי ושמחה שיש מקום להתייעץ בו !
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

היי יונית,
שמח לשמוע, חדשות טובות מתקבלות תמיד בשימחה.
אני חייב להעיר ולהאיר את עיניכם לנושא התעופה. אל תהיו שאננים, אני מכיר לא מעט מגדלים שמצטערים על
הרגע שבו החליטו לא לגזור נוצות או שלא הקפידו לגזור נוצות בזמן.
כמו שאת רואה תוכי גזור נוצות נותר עם יכולת לעוף, אומנם קטנה אך היכולת הקטנה לעיתים מספיקה עבורו כדי שיצליח לעוף.
כיוון הרוח, הגובה ממנו התוכי מתחיל לעוף למשל יכולים לעזור לו להמריא ולהחזיק את עצמו באויר לא מעט זמן.
שימרו עליה היטב.

נשמח לעידכונים בהמשך.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”