ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

קוקטייל חדש - ואנחנו חדשים בנושא... קצת דאגות וזקוקים לעצות

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: קוקטייל חדש - ואנחנו חדשים בנושא... קצת דאגות וזקוקים לע

שליחה על ידי eli_lea »

תוכים שותים מעט מאוד מים, כמעט ולא מורגש. כך שאין צורך להתרגש מכך שמפלס המים בכלי האוכל נותר כפי שהוא.
אני אישית לא יכול להמליץ על וטרינר מסויים באיזור ירושלים מאחר ואיני מכיר לא אישית ולא דרך חברים.
חשוב מאוד שהוטרינר יהיה וטרינר שמתמחה בתוכים ולא וטרינר כללי. יש הבדל גדול בגישה ובידע.

לגבי עלויות, כדאי להתקשר ולשאול. אין מחירים קבועים וזה כמובן תלוי מה נעשה.
כדאי שתחליטו מראש ותתייעצו לגבי הבדיקות שאתם הולכים לבצע. הבדיקות יכולות להסתכם במאות שקלים ולכן אל
תהססו לבקש הסברים למה נחוצה כל בדיקה. ממה שאני יודע רוב הוטרינרים ממליצים על הכל כי הם מעוניינים לדעת שהתוכי
שמגיע אליהם בריא לחלוטין תמונה
האם התוכי גזור נוצות?
karlinsky
ביצה
ביצה

שליחה על ידי karlinsky »

אני מניח שכן. הוא לא מסוגל לעוף יותר מדי רחוק, ובעיקר... "דואה". הגיע ככה עוד מהחווה אני מניח.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

הבנתי.
כשמלטפים כדאי להשתמש בשתי הידיים , למשל לשלוח אליו מול הפנים את יד ימין כאשר אתם ארוחזים בה צ'ופר ותוך כדי להושיט
את יד שמאל מהצד וללטף את הראש. לנסות להעסיק אותו עם היד המושטת.
מספיק ליטוף מהיר והחזרת יד שמאל. ישר לשבח "כל הכבוד" או איך שאתם משבחים אותו.
בעצם התוכי קולט שליטפו אותו , שיבחו אותו וצ'יפרו אותו מבלי שנגרם לו נזק וזה לא נורא. חשוב לא "למתוח את החבל" ולא להשאיר את היד זמן ארוך מידי כדי שהוא לא ירגיש לחוץ ואז האפקט של התרגיל מאבד מערכו.
בהמשך להתקדם על פי התחושה והסיבולת של התוכי.

כשהתוכי עולה ליד לעיתים קרובות הוא מקרב את המקור ליד. לעיתים אף מנסה להיאחז עם המקור ולתפוס את היד. לפעמים התנועה מתפרשת כניסיון לנשוך אך לא תמיד זה נכון.
אם התוכי אינו חש ביטחון על היד והיד אינה יציבה הוא יחפש איך להיאחז בה בעזרת המקור. אם התוכי בעבר עמד על היד והיא התנדנדה וגרמה לו לחוסר יציבות הוא יככול להיות די מפוחד ולהתנהג כך.
חשוב שתעלו את התוכי על היד אבל לא תנענעו אותה. אם נניח אתם מעלים את התוכי על היד כשהוא על ראש הכלוב החזירו אותו תוך 10 שניות בערך חזרה למקל. שבחו אותו (מאוד חשוב ) וחזרו על הפעולה.
הפעולה עצמה נותנת לתוכי ביטחון שכשהוא עולה על היד לא מנענעים אותו ולא מעבירים אותו ממקום למקום. הוא מרגיש טובה יותר מאחר והוא עלה ויד למקום ממנו הוא עלה. אם הוא ידע שהוא עולה וחוזר הוא ירגיש בטוח יותר לעלות.

האם לאחר ההסבר שלי לגבי הנשיכות אתם חושבים אחרת לגבי רצונו לנשוך או שאתם עדיין בטוחים שבכוונתו לנשוך?
karlinsky
ביצה
ביצה

שליחה על ידי karlinsky »

אין שום ספק שהוא מנסה לנשוך. למעשה, ברגע שיד כלשהי מושטת אליו הוא פותח את המקור ומביא את הראש קדימה באגרסיביות. אני יכול אולי לצלם סרטון.
karlinsky
ביצה
ביצה

שליחה על ידי karlinsky »

הנה, "טרי טרי":

http://www.youtube.com/watch?v=VTU8kkuzNIE

ב0:14 אני מנסה להגיש לו אגוז כצ'ופר. כמו שאפשר לראות - זה לא בדיוק עובד :(
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

חשוב לא לסגת עם היד כשהוא עושה זאת. הוא לומד די מהר כיצד לגרום לכם להירתע ולכן הוא ימשיך באותה צורה לתקוף.
לנסות להימנע מלהביא אותו למצבים בהם הוא תוקף ואתם נסוגים.
למשל, אם אתם מכניסים את היד לכלוב להוציאו והוא תוקף או בורח בכלוב מיותר לבצע את הפעולה הזאת מאחר וידו תהיה על העליונה. שוב, הוא מצליח להדוף אתכם ע"י תוקפנות והוא יאמץ את ההתנהגות כמעט על כל דבר שיקרה ולא ימצא חן בעיניה.
עדיף במקרה כזה לפתוח את הכלוב ולאפשר לו לצאת החוצה בעצמו. מחוץ לכלוב לנסות ולהרימה. לא להושיט לו אצבע מאחר וקל לו יותר לתקוף את האצבע לעומת האמה. להנסות ולהרימו על היד ולא לסגת אם הוא מנסה לנשוך, פשוט להסב את תשומת ליבו.
לדוגמא, אם התוכי עלה על האמה ומוריד את הראש לנשוך תשתמש ביד השנייה כשהיא מושטת מולו כדי שתשומת הלב שלו תהיה מופנית אליה.

לאפשר לה לרדת די מהר חזרה למקל העמידה לפני שתתחיל לחפש דרכים לעוף מהיד.
באילו מצבים אתם כן מצליחים להעלותה ליד?
אגב, לי עדיין נראית נקבה ולא זכר אבל קשה לדעת וימים יגידו.
karlinsky
ביצה
ביצה

שליחה על ידי karlinsky »

טוב - הזמן חלף ועבר ויש עידכונים(לטובה לטובה :>) -
לקחנו אותו לווטרינר שבדק אותו פיזית וכן לקח לו דם בשביל לבדוק קלמידיה וסלמונלה ותודה לאל אין כלום.
נתן לנו כמה עצות פה ושם כמו לנסות לגעת בו ולהיות איתו כמה שאפשר וכו'

והנה הזמן חלף, והמתוק הקטן שלנו הוא אכן מתוק וקטן. הוא מאוד אוהב ליטופים ומחפש מגע. הוא עדיין לא כ"כ שש לאכול מהיד אבל נראה לנו שזה בעיקר בגלל שהאוכל לא כ"כ לטעמו. אגב, כחלק מהבדיקות ששלחנו למעבדה גם עשינו לו בדיקת מין ואכן הוא זכר.

מצורפת תמונה של החומד פורס כנפיו הדרקוניות אחרי שהוא סיים ללעוס קצת את השיער של חברה שלי:

תודה לכולכם על העזרה וההכוונה הראשונה - ועם זאת מסר לבעלי תוכים לעתיד - לכו לווטרינר גם בשביל עצות מקצועיות וגם בשביל בדיקות :)
קבצים מצורפים
rish+bb.jpg
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

שמח לשמוע שאתם מסתדרים עימו, בהצלחה.
שלח תגובה