ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

שאלות להתחלת בית גידול...

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
wwwwww
בקיעה
בקיעה
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: יניב7

Re: שאלות להתחלת בית גידול...

שליחה על ידי wwwwww »

עכשיו ראיתי
תודה רבה רבה :) :) :)
תמונה
" :) חולה על תוכים :) "
סמל אישי של משתמש
אחסאן
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: יש כינוי

שליחה על ידי אחסאן »

אלי הסנטף לא מתקלקל מהשמש במשך הזמן?? עדיף סקורית במקום סנטף?
האם ריפוד הרצפה באדמה יותר טוב מה נסורת?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

החומרים הפלסטים מאוד עמידים, מכיר מקומות שזה מחזיק כבר שנים ללא בעייה.
האיסכורית זה פח צבוע, לדעתי עולה יקר יותר אבל בוודאי שאפשר להשתמש בה לכיסוי הגג.

במקרה שלפננו מדובר בריצפת בטון, ריצפת בטון ניתנת לשטיפה וזה מאוד נוח לניקוי במיוחד אם יוצרים תעלות ניקוז למים ולליכלוך.
דיברנו על פיזור נסורת על גבי הבטון. הנסורת שמפוזרת על הבטון סופגת את הלשלשת, מונעת ריחות לא נעימים וכך אפשר לנקות בתדירות גדולה יותר.
סמל אישי של משתמש
wwwwww
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי wwwwww »

ואיך מנקים נסורת??
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

ניקוי הנסורת די פשוט, מטאטים עם מטאטא ואוספים לשקית זבל. שוב, נסורת על ריצפת בטון מאפשר ספיגת נזולים וריחות אך זה לא משהו שחייבים אותו. בריצפת בטון בהחלט אפשר להשתמש בלחץ מים לשטיפה וניקוי.
אבי777
ביצה
ביצה

שליחה על ידי אבי777 »

אלי שלום,
אני מצטרף לשאלה בנוגע למירווח בין תאי ההטלה- גם לי יש בית גידול דומה ובניתי שורה של תאי הטלה צמודים, האם זה יפריע ברבייה?
אי אפשר להרחיק אחד מהשני כיון שבניתי את התאים עם פלטות ארוכות שבתוכן התאים.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

היי אבי,
בדיוק כמוך לפני שנים לא מועטות בניתי תא ארוך שלם שמחולק למספר תאים. מתוך כך למדתי שזה לא הכי מוצלח.
חלק קטן של הזוגות קיבלאת הנוכחות של זוג תוכים בתא שלצידו מבלי שהרגיש מאויים.
כשהתאים די קרובים נוצר מצב שבו זכר של תא אחד כמעט צמוד לזכר של תא שכן. נוצר מצב שבו כל זכר מרגיש מאויים ומנסה לשמור על הטריטוריה שלו. מכאן ועד להתחלת הפרעות ומרדפים הדרך קצרה.
כמו שציינתי, היו זוגות קצת יותר רגועים והיו כאלה שזה הפריע להם מאוד. לכן, ההמלצה שלי היא לאפשר לכל זוג מקום קינון שאין בו הפרעה או איום. לא מצידם על זוג אחר ולא מצד זוגות אחרים עליהם.
זו הסיבה שבגללה אני ממליץ למקם את התאים באותו גובה. תא גבוה יותר יחשב למוצלח או בטוח יותר מבחינת התוכים, לכן יתכן שהתכוים יריבו על מנת לתפוס אותו. מידי פעם קורה שזוג יקנן יטיל ביצים וזוג אחר יחשוק בתא ויגרש את הנקבה והזכר.
מצידנו כמגדלים אנו צריכים למנוע זאת מראש.
סמל אישי של משתמש
אחסאן
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי אחסאן »

אתה לא ממליץ לפזר אדמה על הבטון.!!. בווליר שבניתי עשיתי איתום למים מסביב לווילר במסטק כלומר אין אפשרות לשטוף את הרצפה במים.. עשיתי האיתום כדי שלו יכנס מים מהגשם ויגרום לריחות
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

הריצפה שלך בטון? אם יש גג אין צורך באיטום, כמה מים יגיעו כבר לחלק של הכלוב? אולי יש לך שיפוע והמים יכנסו לכלוב.
בכל מקרה, תוכים ימעטו להיות על ריצפת הכלוב. רק במקרה שהאוכל יונח להם על הריצפה ולא תהיה להם ברירה הם ירדו.
לרוב הם יעדיפו לשהות במקום גבוה בכלוב. לכן, אדמה לא ממש נותנת להם הרבה.
כשיש כמות של תוכים ישנה הצטברות של לשלשת בריצפה במקום שבו הם עומדים וישנים בדרך כלל. לכן חשוב לנקות ולשמור על הגיינה.
כדי לעשות זאת כל מגדל משתמש בשיטות שלו. ישנם שפורסים ניילון (דק כמו של מפות שולחן ) על הריצפה ומידי מספר ימים מגלגלים את הניילון עם כל הליכלוך וזורקים.
ישנם שמפזרים נסורת, יש מגדלים שמסתפקים בשטיפת הריצפה ועושים זאת אחת למספר ימים. כל אחד והשיטות שלו.
האמת שזה לא כל כך משנה, העיקר שהסביבה תהיה נקייה.
סמל אישי של משתמש
wwwwww
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי wwwwww »

55 כתב:היי אבי,
בדיוק כמוך לפני שנים לא מועטות בניתי תא ארוך שלם שמחולק למספר תאים. מתוך כך למדתי שזה לא הכי מוצלח.
חלק קטן של הזוגות קיבלאת הנוכחות של זוג תוכים בתא שלצידו מבלי שהרגיש מאויים.
כשהתאים די קרובים נוצר מצב שבו זכר של תא אחד כמעט צמוד לזכר של תא שכן. נוצר מצב שבו כל זכר מרגיש מאויים ומנסה לשמור על הטריטוריה שלו. מכאן ועד להתחלת הפרעות ומרדפים הדרך קצרה.
כמו שציינתי, היו זוגות קצת יותר רגועים והיו כאלה שזה הפריע להם מאוד. לכן, ההמלצה שלי היא לאפשר לכל זוג מקום קינון שאין בו הפרעה או איום. לא מצידם על זוג אחר ולא מצד זוגות אחרים עליהם.
זו הסיבה שבגללה אני ממליץ למקם את התאים באותו גובה. תא גבוה יותר יחשב למוצלח או בטוח יותר מבחינת התוכים, לכן יתכן שהתכוים יריבו על מנת לתפוס אותו. מידי פעם קורה שזוג יקנן יטיל ביצים וזוג אחר יחשוק בתא ויגרש את הנקבה והזכר.
מצידנו כמגדלים אנו צריכים למנוע זאת מראש.
ולעשות 2 טורים זה בסדר??
תמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”