אלי תודה רבה, גם לי היה נראה מעט מדי 4 ארוחות...אלי, לעלות במ"ל אחד כל יום או כל מספר ימים?
אליאב התוכי הראשון זה הקוניור פרלי שמת לי ביןם שישי האחרון...
התוכי השני זה הקאיק ראש שחור שברח לי לפני יותר משנה וכנראה שורד בטבע כי כבר ראו אותו...
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
פאקו ופולי והגוזל החדש ג'אקו בשם פפה
מנהל: מפקחים
Re: פאקו ופולי והגוזל החדש ג'אקו בשם פפה
הפרלי נראה יפה מאוד בתמונה,,,
שי אלי צודק שצריך להוסיף ארוחות. מה סמיכות הדייסה. יכול גם להיות שהוא דליל מדי ואז זה מתעכל מהר מידי, עם זה שאני אישית מעדיפה שהדייסה לא תהיה סמיכה מדי, כי אז זה מתעקב בזפק.מה כמות המים, והאבקה שאתה מכין לו את דייסה" איזה תוצרת אתה משתמש?
ואני מקווה שאתה יודע שצריך להכין מנה טריה בכל ארוחה , אסור לאחסן, ולחמם. אני כותבת לך את זה מאחר שקיבלת הוראות לא מוצלחות בלשון המעטה מהמגדל, שאני כבר לא יודע למה לצפות
.
שים לב שהארוחה האחרונה לא יהיה יותר מאוחר משעה 22-23 בלילה, ובבוקר בין 6-7 ארוחה ראשונה.שמור שיהיה לו מסםיק חם.
תתן עידכון מה מצב.
ואני מקווה שאתה יודע שצריך להכין מנה טריה בכל ארוחה , אסור לאחסן, ולחמם. אני כותבת לך את זה מאחר שקיבלת הוראות לא מוצלחות בלשון המעטה מהמגדל, שאני כבר לא יודע למה לצפות
. שים לב שהארוחה האחרונה לא יהיה יותר מאוחר משעה 22-23 בלילה, ובבוקר בין 6-7 ארוחה ראשונה.שמור שיהיה לו מסםיק חם.
תתן עידכון מה מצב.

אווה, תודה.
אני יודע שצריך "מנה חמה", אני מכין כמובן חדש בכל ארוחה וזורק את השאריות, המגדל באמת הטעה אותי ולכן לא אנקוב בשמו
אבל מראש חשבתי שזה מעט מדי ולכן העלתי בקצת בכל פעם ..
מה שאני לא מבין הוא כמה מ"ל צריך לתת (כי אני נותן לו11),ומתי להתחיל להעלות את הכמות, כי לי נאמר להעלות כל יום במ"ל אחד ולי זה נראה מהיר מדי.. אני משתדל לתת לו את הארוחה האחרונה עד חצות אבל זה לא תלוי בזמן כמו שזה תלוי בזפק שלו.
אני חייב לציין שיש לי רקע בהאכלת גוזלים קטנים יותר וזו הפעם הראשונה שאני מאכיל ג"אקו ולכן ישנו פחד כזה או אחר שהכמויות לא אותו הדבר..
אני יודע שצריך "מנה חמה", אני מכין כמובן חדש בכל ארוחה וזורק את השאריות, המגדל באמת הטעה אותי ולכן לא אנקוב בשמו
אבל מראש חשבתי שזה מעט מדי ולכן העלתי בקצת בכל פעם ..
מה שאני לא מבין הוא כמה מ"ל צריך לתת (כי אני נותן לו11),ומתי להתחיל להעלות את הכמות, כי לי נאמר להעלות כל יום במ"ל אחד ולי זה נראה מהיר מדי.. אני משתדל לתת לו את הארוחה האחרונה עד חצות אבל זה לא תלוי בזמן כמו שזה תלוי בזפק שלו.
אני חייב לציין שיש לי רקע בהאכלת גוזלים קטנים יותר וזו הפעם הראשונה שאני מאכיל ג"אקו ולכן ישנו פחד כזה או אחר שהכמויות לא אותו הדבר..

עיקר העיקרים:
האכלה עד שהזפק מתעגל אך לא מתוח,צריך להרגיש במגע כמו כדור ספוג רך (מגע עדין לא ללחוץ)
בועת אויר בצד הצוואר תסמן שהזפק מלא.
סמיכות המזון:על פי ההוראות של היצרן ע"ג האריזה
חום הדייסה:39 מעלות בקירוב,אתה יכול לבדוק על פרק כף היד את החום (כמו לתינוקות)צריך לזכור שהמזון
יורד לזפק ונאגר שם להבדיל מאיתנו שהמזון ממשיך דרכו לקיבה,מזון בטמפרטורה גבוהה מידיי עלולה לגרום לכויות בזפק
טמפרטורה:שמירת טמפרטורה קבועה על פי גילו של הגוזל,גיל יום 37 מעלות,כל שבוע להפחית מעלה.
בטמפרטורות נמוכות במיוחד יתכנו בעיות עיכול ובעיות בזפק.
לחות:להוסיף לחות לאומנת למניעת התייבשות הגוזל.
*עדיף להאכיל את הגוזל יותר ארוחות ופחות בכמות.
האינדיקציה הטובה ביותר הינה בדיקת התרוקנות הזפק,גם כאן חילוף החומרים בין גוזל לגוזל שונה,וודא שאכן הזפק התרוקן
לחלוטין טרם הארוחה הבאה ועל פי הזמנים האלו חלק את הארוחות.
כפי שאווה אמרה,תן לגוזל ארוחה אחרונה כך שהזפק במהלך הלילה יתרוקן לחלוטין,במידה ועדיין בבוקר ישנו מזון בזפק ישנה בעייה.
עקוב אחר הלשלשת של התוכי,שים לב לכמות לצבע ולשינויים,הפסקת הלשלשת מראה על בעייה במערכת העיכול.
האכלה עד שהזפק מתעגל אך לא מתוח,צריך להרגיש במגע כמו כדור ספוג רך (מגע עדין לא ללחוץ)
בועת אויר בצד הצוואר תסמן שהזפק מלא.
סמיכות המזון:על פי ההוראות של היצרן ע"ג האריזה
חום הדייסה:39 מעלות בקירוב,אתה יכול לבדוק על פרק כף היד את החום (כמו לתינוקות)צריך לזכור שהמזון
יורד לזפק ונאגר שם להבדיל מאיתנו שהמזון ממשיך דרכו לקיבה,מזון בטמפרטורה גבוהה מידיי עלולה לגרום לכויות בזפק
טמפרטורה:שמירת טמפרטורה קבועה על פי גילו של הגוזל,גיל יום 37 מעלות,כל שבוע להפחית מעלה.
בטמפרטורות נמוכות במיוחד יתכנו בעיות עיכול ובעיות בזפק.
לחות:להוסיף לחות לאומנת למניעת התייבשות הגוזל.
*עדיף להאכיל את הגוזל יותר ארוחות ופחות בכמות.
האינדיקציה הטובה ביותר הינה בדיקת התרוקנות הזפק,גם כאן חילוף החומרים בין גוזל לגוזל שונה,וודא שאכן הזפק התרוקן
לחלוטין טרם הארוחה הבאה ועל פי הזמנים האלו חלק את הארוחות.
כפי שאווה אמרה,תן לגוזל ארוחה אחרונה כך שהזפק במהלך הלילה יתרוקן לחלוטין,במידה ועדיין בבוקר ישנו מזון בזפק ישנה בעייה.
עקוב אחר הלשלשת של התוכי,שים לב לכמות לצבע ולשינויים,הפסקת הלשלשת מראה על בעייה במערכת העיכול.