ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

שאלה על גוזל גאקו

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

נוי
ביצה
ביצה

Re: שאלה על גוזל גאקו

שליחה על ידי נוי »

[quote="55";p="31560"]...אגב אלו שלא יצליחו לגדל ג'אקו או שזה יראה להם יותר קל ושצריך פחות להשקיע באקלקטוס לא יגדלו גם אקלקטוס כמו שצריך.[/quote]

אני לא מקבל את האבחנה הזאת.
למרות הערכה הרבה שיש לי (על סמך האתר) אליך, אני חושב שאתה טועה.
לג'אקו יש נטיה מוגברת לפתח בעיות התנהגותיות, ולא פעם זה בגלל דברים שלא קשורים במגדל, כמו לידת תינוק או מעבר בית.
זה נכון שיש תוכים שינהגו כך ויש שינהגו אחרת, וזה נכון שיש משפחות שכולן "מכורות" לתוכי, אבל מניסיוני יש הרבה יותר ג'אקואים שיקשרו רק לאדם אחד מאשר לכל המשפחה (ונדמה לי שהיה דיון על זה פה בפורום לפני כחצי שנה שזאת היתה מסקנתו).
צריך לקחת בחשבון שתשובות בפורום משרתות הרבה מאוד גולשים שהם לא מנוסים כמוך ולכן מה שנכון אליך לא בהכרח נכון לגביהם (למשל מגדל מנוסה שיקבל נשיכה ישתדל לא להזיז את היד ובטח לא לקפוץ או להחזיר לתוכי, מגדל חדש יהיה פחות סבלני ועלול לעשות טעות שתפגע קשות ביחסים עם התוכי, יש לי סיפר מעולה על קאקדו בהקשר זה).

ולכן (וסוף סוף לעצם העיניין) אני מכיר לא מעט מגדלים שלא יצליחו/הצליחו לחיות בשלום עם ג'אקו ויחיו/חיים מצויין עם אקלקטוס ותוכים שונים ופחות "בעייתים" מג'אקו.
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: עוזי
איש קשר:

שליחה על ידי uzibu »

אנחנו מדברים על התוכים ולא על המגדלים.. על המגדלים אין לנו שליטה, למרות שזו המטרה של הקהילה בין היתר ללמד.
אם למגדל יש פחות סבלנות ו\או דברים נוספים לא עושה את הג'אקו נקשר לאדם אחד. נכון כפי שציינתי ג'אקו דורש יותר
יחס מאשר לדוגמא אקלקטוס בכדי לזכות באמון של הסובבים, אך שוב הכל תלוי בסופו של יום בסביבה.

זה שאקלקטוס יותר "נוח" זה לא אומר דבר. גם תוכון יותר "נוח" מאקלקטוס.
מגדל שרוכש ג'אקו (כמו כל זן אחר) צריך ללמוד ככל שניתן על התוכי ומה הוא דורש ובמידה ויש לו את היכולת להעניק
לו את מה שהתוכי צריך לא תהיה בעיה כלל. כנ"ל לגבי הסובבים לגבי אותו תוכי.

זה קל מאוד להאשים את התוכי בכך שהוא לא נותן להתקרב לכולם מאשר לאשים את הסובבים שלא הצליחו לתת את היחס
ולדאוג לאמון אותו התוכי דורש. אני מכיר אין ספור מגדלים בעלי משפחות שנהנים מהתוכי ולעומת זאת גם כאלה שיש להם
תוכים שונים ומשונים (מתוכון ומעלה) שלא נותן להם להתקרב.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
איש קשר:

שליחה על ידי uzibu »

דבר נוסף. חישבו על כל הג'אקויים שנמכרים בגילאים שונים. כיצד לאחר המכירה התוכי נקשר לאדם אחר?
בדיוק באותו דרך ניתן לגרום לתוכי להקשר למספר אנשים ללא המכירה. שוב הכל תלוי בדרכו של המגדל.
UziDesign
ניר בב
גוזל
גוזל

שליחה על ידי ניר בב »

[quote="55";p="31560"]כל אחד עושה את הבחירה שלו, אם נראה לך שזהו סיכון לגדל ג'אקו כנראה שמיליוני בני אדם לוקחים סיכון והרוב
מביניהם שאכן נותנים לתוכי יחס ותנאים הולמים נהנים ממנו.
אגב אלו שלא יצליחו לגדל ג'אקו או שזה יראה להם יותר קל ושצריך פחות להשקיע באקלקטוס לא יגדלו גם אקלקטוס כמו שצריך.[/quote]

זה נכון שיש כאלה שחושבים שלטפל באק יותר קל מבגאקו אבל לא יצליחו לטפל בשניהם.
אבל כן הכוונה של אהרון האם לא יקרה לתוכי שום דבר אחרי העזיבה.
כלומר התגובה של הגאקו במקרה הזה.
נכון שיש סיכוי שלא יקרה לו כלום....אבל גאקו שהמטפל העיקרי שלו עוזב אותו אחרי שנתיים!?
לדעתי יש בזה סיכון גבוה..!
ובמקרה הזה נכנס האק לתמונה...האקים נחשבים כמורטים הרבה פחות מהג'אקו ונראה לי יקבלו את הנושא ביותר "הבנה"
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
איש קשר:

שליחה על ידי uzibu »

כפי שאלי כתב זה תלוי ביחס הסביבתי משאר בני המשפחה. אם הוא היחיד שיתן יחס ויעזוב אחרי תקופה
זה בהחלט לא יהיה דרך. אבל... נשאלת השאלה (שנית) מה קורה לתוכי שנמכר אחרי שנתיים?
וכאן המקרה יכול להיות שונה. הוא יקבל יחס מכולם וישאר באותו בית מוכר כך שהמקרה יכול להיות הרבה
יותר "קל" ממכירה, לכן אם כך יהיה אני לא צופה "בעיה".
UziDesign
ניר בב
גוזל
גוזל

שליחה על ידי ניר בב »

גאקו שנמכר אחרי שנתיים זאת בעיה רצינית ולא מומלצת....
רק צריך לשאול את אהרון כמה זמן בני הבית ישחקו עם התוכי ביום כשאהרון יהיה בבית (עכשיו לפני הישיבה) וכמה זמן ישחקו איתו כשאהרון יהיה בישיבה.
אני לא בטוח שהגאקו שבדרך כלל (בדרך כלל!!) נקשר לבן אדם אחד או שניים
יוכל להיקשר לכל שאר בני המשפחה כשאהרון ישחק איתו שעה ביום ואפילו יותר ובן בית 5 ד'...!
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
איש קשר:

שליחה על ידי uzibu »

זאת אומרת לפי דעתך כל תוכי שנמכר הוא והבעלים החדשים בבעיה רצינית? כמה ג'אקויים נמכרים?
אתם צריכים לעשות הפרדה בין תוכי שדורש "פחות" ויותר "נוח" מאשר לקבוע חד משמעית שזה לא ניתן וזה האופי של התוכי.
נכון שג'אקו יכול להקשר יותר לאחד מבני המשפחה וזה לא בהכרח מי שמטפל בו (מאכיל אותו וכו') אבל אין שום סיבה שעם
טיפול הולם הוא לא יהיה קשור גם לשאר בני המשפחה.

אגב סתם לידע כללי הבן שלי בן שנתיים ונותן פחות מכולם יחס לתוכי ואף "מתעלל בו" וקוקו פשוט חולה עליו.
אתה חושב שמקרה זה יוצא דופן? אתה חושב שהתוכי שלי מיוחד? לא. הוא פשוט מקבל יחס שאנחנו הפנמנו וידענו שהוא זקוק לו.
מעבר לכך שכל בני הבית מקבלים ממנו יחס מעולה נטול נשיכות וכו', ראה מצב בו היה המפגש הראשון אצלי בבית כ-40 איש
ורעש וכו' מצב בו התוכי היה אמור להיות בלחץ ואיך עדי התקרבה אליו וליטפה אותו כמו כלום. זה לא תוכי מיוחד.. הוא פשוט קיבל
יחס מיוחד.

אתה מוזמן להריץ חיפוש "ג'אקו נקשר לאדם אחד" פה באתר ולראות דיונים שונים בנושא.
ג'אקו צריך יחס "מעבר" וג'אקו זה לא תוכון ולא קוקטייל ומצריך ידע כזה או אחר בכדי לטפל בו נכון ולקבל יחס נטול בעיות ואוהב בחזרה.

מצב נוסף,
אדם "יתפשר" בגלל המצויין בתגובות אלו ויקנה תוכי יותר "נוח", אך בגלל שזה תוכי שליבו לא היה חפץ מתחילה האם התוכי
יקבל את אותו היחס שהיה מקבל הג'אקו? אני מכיר לא מעט מכירים בהם אנשים התפשרו וכך התוכי החדש שלהם נראה.

התשובה ניתנת בסוף ע"י המגדל שרוכש את התוכי ותלוי בו בלבד ובבני המשפחה.

עריכה:
כנסו לפורום אילוף... תראו כמה תוכים בעלי בעיה של נשיכות (למרות שאני אישית חושב כמובן שהבעיה לא בתוכי)
כמה מהם ג'אקויים? האם ניתן לומר על כל התוכים בדיונים שם שהם נקשרים לאדם אחד? מדוע לתוכים אלו ניתן
להסביר כיצד לטפל "בבעיה" ואילו לג'אקו אומרים שהוא נקשר לאדם אחד? כי הוא מצריך יותר? אני אישית לא מקבל זאת.
UziDesign
סמל אישי של משתמש
עידו
פלומה
פלומה
שם פרטי:: עידו

שליחה על ידי עידו »

תוכי הוא חיה שנקשרת העיקר למטפל
בעיקר ג'אקו
אבל עם כל בני המשפחה ישחקו עם התוכי הוא יקשר לכולם ויסכים לעלות עם כולם ולעשות הכל עם כולם.
הדאקו שלי אצלי יומיים וכולם משחקים איתו שווה בשווה ואפילו משחקים איתו ביחד שיחקנו איתו גם מונפול והוא היה על הרצפה עם כולם ושמח ואפילו קופץ לכל מי שקורה לו.

עם אתה רוצה ג'אקו חשוב שכולם וביחוד אתה ישחקו איתו,
עם אתה נמצא איתו רק יום אחד בשבוע אז שתחק איתו רוב היום ככה הוא יקשר גם אלייך.
עם אין לך זמן אז אל תקנה ג'אקו תקנה תוכי פחות תלותי
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אגב בנוגע לאקלקטוס, ידוע וברור למגדלי האקלקטוסים מסוג נקבה שהן הופכות לאגרסיביות במיוחד בהגיען לגיל בגרות, גם
למטפל הן מתייחסות באגרסיביות, לכן לכל תוכי ישנם את היתרונות והחסרונות , האקלקטוס נחשב לתוכי מאוד פסיבי , לאחדים
הוא מתאים ולאחרים לא.

השליטה לחיי התוכי ועיצוב אישיותו מופקדת בידינו , אנו אלא שאחראים לניקיון הכלוב ,לתזונה נאותה ולא פחות חשוב קיום תקשורת
עם התוכי.אצלי גוזל לא יוצא מהבית ללא הסבר ממצה על חשיבות הנושא, הקונים מקבלים הדרכה ובדרך כלל מגיעים המשפחה
המורחבת כולל הילדים שאני דורש שיגיעו לקבלת התוכי,אני ממליץ להם על דרכי התקשרות עם התוכי לדוגמה:
לכל בן משפחה יהיה באופן קבוע סוג של צ'ופר יחודי, אחד יתן למשל גרעינים בלבד,שני יתן בוטנים בלבד וכך הלאה,התוכי במהרה
ידע לשייך כל צ'ופר לבן המשפחה ואף ימתין לו במשך הזמן .

לא יתכן שבני משפחה יתעלמו מהתוכי לאורך זמן , לא יצרו עימו קשר ומגע ולאחר מכן יתלוננו שאין אינטראקציה בינם לבינו או כפי שנוהגים
לומר "הוא לא אוהב אותי " או "הוא קשור לאשתי " .ואין זה משנה באיזה תוכי מדובר.
סמל אישי של משתמש
עידו
פלומה
פלומה
שם פרטי:: עידו

שליחה על ידי עידו »

אלי אתה צודק לגמרי
עוד משהו זה שתוכי שלא מתייחסים אליו עלול להתחיל לנשוך ואף למרוט וזה מצב שדי קשה לחזור ממנו.
אני חוזר ואומר שעם אין לך זמן לג'אקו או אקלקטוס תקנה תוכי פחות תלותי
תמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”