ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

עזרה בקניית תוכי! כל המרבה הרי זה משובח

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: עוזי
איש קשר:

Re: עזרה בקניית תוכי! כל המרבה הרי זה משובח

שליחה על ידי uzibu »

אם תדאג שהוא ישהה כמה שיותר מחוץ לכלוב עם מינימום זמן סביר אז בסופו של יום יהיה בסדר.
הנאה בהקשר לכלוב או בכללי? אני לא יכול לדעת מה אתה מצפה מהארה כך שקשה לי לענות לך.
כל אחד ואהבתו, דעתו וההגבלות שלו. אם תעשה "שיעורי בית" כפי שצריך לא חושב שתהיה בעיה
ותהנו שניכם אחד מהשני.. :)

בהצלחה.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
סמל אישי של משתמש
אוריוספוב
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי אוריוספוב »

תודה על העזרה עוזי עזרת לי מאוד!
נשתמע
תמונה
סמל אישי של משתמש
aviadZ
ביצה
ביצה

שליחה על ידי aviadZ »

[quote="2054";p="35400"]תודה על העצות!
תראה בקשר לזה שהתוכי יעמוד על הסטנד אין לי בעיה כי המזווה שלי סגור אך יש מספר חלונות כי יש שם גם ארונות סגורים עם כלי עבודה. הפחד שלי שיום אחד מישהו יחליט לפתוח את החלון של המזווה (כי המזווה בגינה כמו חדר באמצע הגינה עם רעפים והכל)והתוכי יחליט להתעופף לו לשלום או שיצור לכלוך משמעותי מחוץ לסטנד או לכלוב. כמובן שאני יהיה בבית אז התוכי יהיה איתי בשאר חלקי הבית.[/quote]
לא מומלץ שהכלוב יהיה מול החלון מכיוון שבחורף החלון מפריש קור

בהצלחה
סמל אישי של משתמש
עידו
פלומה
פלומה
שם פרטי:: עידו

שליחה על ידי עידו »

אביעד ברוך הבא
אוריוסופוב
גם לך ברוך הבא
יש משהו חדש בעניין התוכי??
עם אין לך מקום לכלוב A50 או ל1.70 מטר אז אתה יכול לקנות כלוב יותר קטן (קצת) ולתת לו להיות משוחרר רוב היום.
אני ממלית יותר על האפשרות לקנות כלוב "קבריולט" כמו שאומרים (יעני גג נפתח) עם התוכי יהיה במזווה כמו שהבנתי אותך אז הוא לא יהיה במרכז הבית (עם אני לא טועה) וכדי שהתוכי יהיה במקום הכי פעיל בבית או במקום שהוא די פעיל.

תעדכן אותנו לגבי רכישתך
וממי אתה קונה
עידו
תמונה
סמל אישי של משתמש
אוריוספוב
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי אוריוספוב »

[quote="2014";p="35504"][quote="2054";p="35400"]תודה על העצות!
תראה בקשר לזה שהתוכי יעמוד על הסטנד אין לי בעיה כי המזווה שלי סגור אך יש מספר חלונות כי יש שם גם ארונות סגורים עם כלי עבודה. הפחד שלי שיום אחד מישהו יחליט לפתוח את החלון של המזווה (כי המזווה בגינה כמו חדר באמצע הגינה עם רעפים והכל)והתוכי יחליט להתעופף לו לשלום או שיצור לכלוך משמעותי מחוץ לסטנד או לכלוב. כמובן שאני יהיה בבית אז התוכי יהיה איתי בשאר חלקי הבית.[/quote]
לא מומלץ שהכלוב יהיה מול החלון מכיוון שבחורף החלון מפריש קור

בהצלחה[/quote]

לא זה ברור. החלון מעל הכלוב ולא מול הכלוב אם וכאשר. והוא גם יהיה סגור העניין הוא שבמזווה שלי קר יותר משאר חלקי הבית.
תמונה
סמל אישי של משתמש
אוריוספוב
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי אוריוספוב »

[quote="1715";p="35505"]אביעד ברוך הבא
אוריוסופוב
גם לך ברוך הבא
יש משהו חדש בעניין התוכי??
עם אין לך מקום לכלוב A50 או ל1.70 מטר אז אתה יכול לקנות כלוב יותר קטן (קצת) ולתת לו להיות משוחרר רוב היום.
אני ממלית יותר על האפשרות לקנות כלוב "קבריולט" כמו שאומרים (יעני גג נפתח) עם התוכי יהיה במזווה כמו שהבנתי אותך אז הוא לא יהיה במרכז הבית (עם אני לא טועה) וכדי שהתוכי יהיה במקום הכי פעיל בבית או במקום שהוא די פעיל.

תעדכן אותנו לגבי רכישתך
וממי אתה קונה
עידו[/quote]

אתה צודק עידו התוכי לא יהיה במרכז הבית. וחלק מהזמן אני יפתח את הכלוב וישים אותו על המרפסת שיהיה קצת חופשי. ומתי שאני יהיה בבית אני יכניס אותי איתי לבית.
תמונה
סמל אישי של משתמש
אוריוספוב
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי אוריוספוב »

עוד שאלה לעוזי, לאלי, לעידו לכל מי שרוצה שיעזור.
קראתי ודיברתי עם מספר אנשים שארה הוא תוכי צווחן ורועש. אך אם אני קונה תוכי כגוזל עד כחצי שנה ואני מאלף אותו שהוא יקבל זמן נגיד מוקצב ביומיום האם הוא יהיה מורגל לכך שלא כל הזמן יהיה סביבו חברה ויהיה רועש פחות? כי האמת שזו הדאגה המרכזית שלי (לא הכסף, המקום, השכנים) אלא הרעש שאני לא יתשגע מהרעש הוא יעשה.
האם הוא יהיה עד כדי כך בלתי נסבל ועם קולות גבוהים או שאפשר לחנך אותו שלא יהיה רועש בצורה מחפירה?

בתודה אור
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

תיקח בחשבון שזהו קולו של הארה,אי אפשר לחנך אותו להיות אילם או להנמיך את הקול,ולגבי השכנים תמונה ימים יגידו.
אם יתמזל מזלך הוא יהיה בין הארות השקטות והפחות רועשות וישמעו אותו רק הדיירים ברחוב שאתה גר.
במידה והוא יהיה קצת יותר רועש גם ברחובות הסמוכים ישמעו צעקה שלו.
פגשתי כבר חברים שמכרו ארה לאחר שהשכנים הגיעו איתם לבית משפט אז אני מציע לך לחשוב טוב האם באמת תהיה
מסוגל לזה,אולי אני נשמע קיצוני אך גידול ארה אינו פשוט כלל וחבל שתתאכזב.
עשה שיעורי בית כמו שאמרתי לך ואל תמהר,תבדוק עם אנשים שמגדלים ארה ואין להם אינטרס .
לסיכום:ארה הוא תוכי יפה,מדהים,פיקח ובעל כושר דיבור..מאידך נחשב לתוכי רועש ברמה גבוהה במיוחד.

בהצלחה בבחירה והמשך לעדכן.
סמל אישי של משתמש
aviadZ
ביצה
ביצה

שליחה על ידי aviadZ »

לדעתי האישית חבל שתביא אותו תיקשר אליו ותיאלץ למכור אותו...!

ארה הוא צועק ברמות חבל על הזמן
יש לי חבר עם ארה והוא גר בבית פרטי ועדיין בית ליד אנשים מתלוננים.
קצת קשה עם תוכי רועש כזה

בכל מקרה אני מאחל לך הרבה הצלחה
סמל אישי של משתמש
אוריוספוב
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי אוריוספוב »

השכנים עושים גם ככה רעש ככה שאם הוא ירעיש לה יהיה לי נורא.
הבעיה היא איתי אני לא רוצה להגיע למצב שאמא שלי תשתגע ממנו או שבמקרה הגרוע אני ישתגע מהצרחות שלו (היו לי כלב הרבה שנים שלצערי נפטר מזקנה, הוא גם היה נובח הרבה ולא היה לי בעיות עם השכנים) פשוט מידי פעם זה היה מאוד מאוד מציק כל הנביחות אז השאלה שלי היא שארה תפסיק לצרוח רק לאחר תשומת לב או שמתישהו הוא יפסיק?
עוד שאלה אני מאוד מתלבט בין הארה לג'אקו אני יודע ששניהם מאוד חכמים ופיקחים אך שהראה גדול יותר שזה חסרון הג'אקו גם חכם ופחו גדול מהארה. העניין הוא שאני לא מוצא חן במראה של הג'אקו אני אוהב ציפורים יפים צבעוניים ולא רק אפורים. כך שאני לא רוצה שבסופו של דבר אני יבחר בג'אקו ואני לא אוהב אותו כמו שאני רוצה לאהוב חיית מחמד בגלל שהוא לא צבעוני או עם מראה אקזוטי.
מה דעתכם?
תמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”