ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
עזרה דחופה: התנהגות של הג'אקו תימנה
מנהל: מפקחים
Re: עזרה דחופה: התנהגות של הג'אקו תימנה
עופר התוכי יילל גם קודם לכן ,הייללות לא תמיד מעידות על רעב אלא כל הצורך בקירבה למגדל "לאם" ורצון בהמשך ההאכלה.
לדעתי הגוזל לא נגמל היטב ,אני הייתי מחזיר לו את הדייסה לארוחה אחת לפחות לתקופה של מספר ימים,במקביל לא מוותר
על הכופתיות.אני מציע לך לרכוש כמות קטנה של דייסה ולהאכילו ארוחה בבוקר,להניח בכלוב כופתיות עד חזרתך מהעבודה,כשאתה
חוזר מהעבודה תן לו מעט ירק/פרי ,כשעתיים לפני השינה תן לו לחצי שעה תערובת.בצורה כזאת התוכי יקבל את המזון הנדרש יהיה
חשוף למזון כופתיותירקות/פירות תוך כדי ניסיון להרגילו לאכול כופתיות ואין ספק בכלל שהוא יאכל אותן.
לגבי היללות,כדאי שלא תםתחו מזה עניין בשלב זה מאחר וזה מצב חולף,כשאתם יושבים לאכול וכו' והתוכי מיילל אל תתייחסו פשוט
אפילו לא במבט.הניחו לו ליילל ללא יחס וזה חשוב שהמצב יהיה עיקבי,כדאי שתהיה סבלני בשבוע שבועיים הקרובים ואני מאמין שתראה
שיפור ניכר מכל הבחינות.
לגבי הדייסה,אתה יכול לפתוח בפורום קנייה מכירה הודעה שאתה מעוניין לקנות כמות דייסה קטנה ,תציין מיקום ואם יש מגדל מהאתר
בסביבתך שמאכיל בדייסה אני מאמין שתוכיל להשיג מעט במחיר סביר ולא תצטרך לקנות כמות גדולה שתיזרק.
אגב,אני מציע שתשקול את התוכי ותעקוב אחר משקלו.
בהצלחה ועדכן אותנו בהמשך.
לדעתי הגוזל לא נגמל היטב ,אני הייתי מחזיר לו את הדייסה לארוחה אחת לפחות לתקופה של מספר ימים,במקביל לא מוותר
על הכופתיות.אני מציע לך לרכוש כמות קטנה של דייסה ולהאכילו ארוחה בבוקר,להניח בכלוב כופתיות עד חזרתך מהעבודה,כשאתה
חוזר מהעבודה תן לו מעט ירק/פרי ,כשעתיים לפני השינה תן לו לחצי שעה תערובת.בצורה כזאת התוכי יקבל את המזון הנדרש יהיה
חשוף למזון כופתיותירקות/פירות תוך כדי ניסיון להרגילו לאכול כופתיות ואין ספק בכלל שהוא יאכל אותן.
לגבי היללות,כדאי שלא תםתחו מזה עניין בשלב זה מאחר וזה מצב חולף,כשאתם יושבים לאכול וכו' והתוכי מיילל אל תתייחסו פשוט
אפילו לא במבט.הניחו לו ליילל ללא יחס וזה חשוב שהמצב יהיה עיקבי,כדאי שתהיה סבלני בשבוע שבועיים הקרובים ואני מאמין שתראה
שיפור ניכר מכל הבחינות.
לגבי הדייסה,אתה יכול לפתוח בפורום קנייה מכירה הודעה שאתה מעוניין לקנות כמות דייסה קטנה ,תציין מיקום ואם יש מגדל מהאתר
בסביבתך שמאכיל בדייסה אני מאמין שתוכיל להשיג מעט במחיר סביר ולא תצטרך לקנות כמות גדולה שתיזרק.
אגב,אני מציע שתשקול את התוכי ותעקוב אחר משקלו.
בהצלחה ועדכן אותנו בהמשך.
לפי התאור שלו התוכי רגיל לתערובת.
הוא כותב שהתוכי מחסל את התערובת שהוא מקבל בבוקר - זה מאפיין רעב, אם אין בשאר היום תערובת בכלוב - יש לתוכי סיבה ליילל.
זה נכון שהיללות יכולות להיות פינוק - אבל הוא מתאר משהו היסטרי ויכול להיות שזה רעב אמיתי ולא פינוק (או גם וגם).
עופר
הוא כותב שהתוכי מחסל את התערובת שהוא מקבל בבוקר - זה מאפיין רעב, אם אין בשאר היום תערובת בכלוב - יש לתוכי סיבה ליילל.
זה נכון שהיללות יכולות להיות פינוק - אבל הוא מתאר משהו היסטרי ויכול להיות שזה רעב אמיתי ולא פינוק (או גם וגם).
עופר
כן עופר, התיאוריה שלך בהחלט נכונה,אך גם כשהייתה תערובת במשך כל היום הוא יילל,אני ייעצתי לו להוציא בחלק
מהיום את התערובת ולהשאיר את הכופתיות,תוכי שאוכל תערובת ואוכל אותה טוב יאכל גם כופתיות,כפי שציינת הגוזל
נגמל לתערובת (לא מבין את הדבר הזה) וכמובן שלא ירצה לאכול כופתיות.
לכן אני מציע לנסות ולטפל בנושא מכל הכיוונים,דייסה בבוקר על מנת שיקבל את כל סוגי הויטמנים הנדרשים,ולאחר מכן מיני הרגלה
לכופתיות עד אחר הצהריים ,ואז לתת מעט ירקות/פירות, לאחר מכן לפני השינה תערובת לחצי שעה.
מעבר לזה חום ואהבה יכולים לעזור,שים אותו על הידיים צמוד לגוף (אפשר תוך כדי צפייה בטלוויזיה) ולטף אותו בעדינות,תן לו
חמימות ואהבה בשלב זה וזה יהיה נחמד.
אגב,הוא לא יגע בכופתיות תוך יום או חצי יום בכופתיות,תן זמן לכל תהליך,זה לוקח מעט זמן ובזמן הזה צריך לשים לב למצבו.
במידה ולא תרגיל אותו עכשיו לאכול כופתיות יהיה בעתיד קשה פי כמה להרגילו לכופתיות.
אם תוכל תנסה שוב להעלות תמונה של הגוזל.
מהיום את התערובת ולהשאיר את הכופתיות,תוכי שאוכל תערובת ואוכל אותה טוב יאכל גם כופתיות,כפי שציינת הגוזל
נגמל לתערובת (לא מבין את הדבר הזה) וכמובן שלא ירצה לאכול כופתיות.
לכן אני מציע לנסות ולטפל בנושא מכל הכיוונים,דייסה בבוקר על מנת שיקבל את כל סוגי הויטמנים הנדרשים,ולאחר מכן מיני הרגלה
לכופתיות עד אחר הצהריים ,ואז לתת מעט ירקות/פירות, לאחר מכן לפני השינה תערובת לחצי שעה.
מעבר לזה חום ואהבה יכולים לעזור,שים אותו על הידיים צמוד לגוף (אפשר תוך כדי צפייה בטלוויזיה) ולטף אותו בעדינות,תן לו
חמימות ואהבה בשלב זה וזה יהיה נחמד.
אגב,הוא לא יגע בכופתיות תוך יום או חצי יום בכופתיות,תן זמן לכל תהליך,זה לוקח מעט זמן ובזמן הזה צריך לשים לב למצבו.
במידה ולא תרגיל אותו עכשיו לאכול כופתיות יהיה בעתיד קשה פי כמה להרגילו לכופתיות.
אם תוכל תנסה שוב להעלות תמונה של הגוזל.
היי חברים,
תודה על העזרה...
הצלחתי לצרף 2 תמונות של פילוס.
אלי- איזה סוג של דייסה אני צריך לקנות?
אני אתחיל את להאכיל אותו בהתאם למה שרשמת.
מבחינת חום ואהבה- עוד קצת חום ואהבה שאני אתן לגוזל וחברה שלי עוזבת אותי
לצערי הערב הגענו לשלב של לכסות את הכלוב- צעד אחרון ולא רצוי מבחינתי.
מקווה שהדברים ישתפרו בהקדם.
שוב תודה חברים והמשך ערב נעים.
תודה על העזרה...
הצלחתי לצרף 2 תמונות של פילוס.
אלי- איזה סוג של דייסה אני צריך לקנות?
אני אתחיל את להאכיל אותו בהתאם למה שרשמת.
מבחינת חום ואהבה- עוד קצת חום ואהבה שאני אתן לגוזל וחברה שלי עוזבת אותי
לצערי הערב הגענו לשלב של לכסות את הכלוב- צעד אחרון ולא רצוי מבחינתי.
מקווה שהדברים ישתפרו בהקדם.
שוב תודה חברים והמשך ערב נעים.
הגוזל נראה בסדר גמור על פי התמונות,לא משנה מאיזו חברה תבחר לקחת דייסה,שים לב שהמטרה במתן דייסה
רק על מנת להרגילו בצורה טובה יותר לכופתיות ולשמור על מצב שלא יהיה חוסר בתזונה בשעות בהן הוא נותר ללא אוכל ורק עם הכופתיות.
בעיקרון הגוזל שלך אוכל לבד (על פי דבריך) תערובת זרעים ועוד.
לדעתי חשוב מאוד להרגילו לכופתיות.שוב תקנה כמות קטנה של דייסה ותנסה במשך מספר ימים.
רק על מנת להרגילו בצורה טובה יותר לכופתיות ולשמור על מצב שלא יהיה חוסר בתזונה בשעות בהן הוא נותר ללא אוכל ורק עם הכופתיות.
בעיקרון הגוזל שלך אוכל לבד (על פי דבריך) תערובת זרעים ועוד.
לדעתי חשוב מאוד להרגילו לכופתיות.שוב תקנה כמות קטנה של דייסה ותנסה במשך מספר ימים.
בוקר טוב,
בהמשך לשיחתנו קניתי אתמול את דייסה (תוצרת קייטי).
בערב האכלתי את פילוס (עם כפית) וגם היום בבוקר הכנתי לו את הדייסה.
יש לי כמה שאלות בנושא:
1. איך להכין את הדייסה (כמה כפות, האם היא צריכה להיות דלילה או סמיכה)?
2. האם לתת לו בבוקר ובערב?
3. שמתי לב שהצואה שלו הפכה חומה וקשה (בהתחלה היא היתה ירוקה ומימית), האם זה
בסדר?
4.והשאלה החשובה ביותר- מה אני עושה עם הצווחות שלו? (חברה שלי על סף מתן
אולטימטום- או אני או הוא. פילוס כל הזמן מיילל וצווח. למרות שהוא אכל אתמול
את הדייסה (פוסל את אופציית הרעב), ולמרות שמתייחסים אליו הוא עדין עושה המון
רעש. כמו שאמרתי בהתחלה- אני ממש לא רוצה לכסות אותו ולזרוק אותו לחדר צדדי,
אבל המצב הנוכחי לא מאפשר להיות בבית לצידו (חברה שלי עובדת מהבית אז היא ממש
סובלת ממנו).
יום נעים.
בהמשך לשיחתנו קניתי אתמול את דייסה (תוצרת קייטי).
בערב האכלתי את פילוס (עם כפית) וגם היום בבוקר הכנתי לו את הדייסה.
יש לי כמה שאלות בנושא:
1. איך להכין את הדייסה (כמה כפות, האם היא צריכה להיות דלילה או סמיכה)?
2. האם לתת לו בבוקר ובערב?
3. שמתי לב שהצואה שלו הפכה חומה וקשה (בהתחלה היא היתה ירוקה ומימית), האם זה
בסדר?
4.והשאלה החשובה ביותר- מה אני עושה עם הצווחות שלו? (חברה שלי על סף מתן
אולטימטום- או אני או הוא. פילוס כל הזמן מיילל וצווח. למרות שהוא אכל אתמול
את הדייסה (פוסל את אופציית הרעב), ולמרות שמתייחסים אליו הוא עדין עושה המון
רעש. כמו שאמרתי בהתחלה- אני ממש לא רוצה לכסות אותו ולזרוק אותו לחדר צדדי,
אבל המצב הנוכחי לא מאפשר להיות בבית לצידו (חברה שלי עובדת מהבית אז היא ממש
סובלת ממנו).
יום נעים.
אתה צריך בערך 20-25 ML דייסה מוכנה,תיקח כפית וחצי שטוחה ,תוסיף בערך פי שלוש מים תבחש ותראה למה אתה מגיע,לכל דייסה את המרקם שלה ולכן תבדוק ואם תצטרך תוסיף מעט מים,הדייסה צריכה להיות לא סמיכה מידי ולא דלילה מידי,אם אתה מרים את הדייסה עם הכפית היא לא צריכה להידבק אלא לנזול.
אני מבין שהתוכי אוכל את הדייסה ללא בעייה ,אם כן והתוכי יאכל בבוקר 20-25 ML תוציא את האוכל ותשאיר כופתיות ומים בלבד,
בערב בסביבות 17:00-18:00 תן לו תערובת למשך חצי שעה ולאחר מכן תוציא את הכלי עם התערובת .
כל הזמן שיהיו כופתיות ומים טריים,תסמן את הכופתיות כדי שתדע מה קורה.
במקביל שים אותו על המשקל כדי שנדע כמה הוא שוקל על כל מקרה שלא יקרה על אף שאיני צופה בעייה בכלל.
שים לב שאין קשר בין התזונה לבין הבכי והייללות והמטרה היא להרגילו לכופתיות ולאחר מכן לחזור לתזונה מלאה.
לגבי הייללות,האם כשאתה ניגש אליו ויוצר עימו מגע הוא ממשיך ליילל?
אני חושב שתצטרך לבקש מהחברה שלך קצת אורך רוח וסבלנות,לא להתייחס אליו כלל,בכל הזמן שהוא מיילל אפילו לא לתקשר
עימו ע"י מבט פשוט התעלמות מוחלטת, הייללות נועדו להסב את תשומת ליבכם והעובדה היא שכשאתם לא בקירבתו הוא לא מיילל.
מצד שני למצוא את הזמן שהוא שקט ונרגע ואז להוציאו ולשחק עימו.
תהיו קצת סבלנים וזה יעבור.
מוזר לי כל הקטע של היללות אבל ראינו עוזי ואני בביקור אצל מגדל גוזל שלא הפסיק ליילל מרגע שנכנסנו ועד שיצאנו,זה היה באמת
קטע שגורם ללחץ אם צריך לשמוע את היללות כל היום ואני מבין את החברה שלך ואותך.
אני מבין שהתוכי אוכל את הדייסה ללא בעייה ,אם כן והתוכי יאכל בבוקר 20-25 ML תוציא את האוכל ותשאיר כופתיות ומים בלבד,
בערב בסביבות 17:00-18:00 תן לו תערובת למשך חצי שעה ולאחר מכן תוציא את הכלי עם התערובת .
כל הזמן שיהיו כופתיות ומים טריים,תסמן את הכופתיות כדי שתדע מה קורה.
במקביל שים אותו על המשקל כדי שנדע כמה הוא שוקל על כל מקרה שלא יקרה על אף שאיני צופה בעייה בכלל.
שים לב שאין קשר בין התזונה לבין הבכי והייללות והמטרה היא להרגילו לכופתיות ולאחר מכן לחזור לתזונה מלאה.
לגבי הייללות,האם כשאתה ניגש אליו ויוצר עימו מגע הוא ממשיך ליילל?
אני חושב שתצטרך לבקש מהחברה שלך קצת אורך רוח וסבלנות,לא להתייחס אליו כלל,בכל הזמן שהוא מיילל אפילו לא לתקשר
עימו ע"י מבט פשוט התעלמות מוחלטת, הייללות נועדו להסב את תשומת ליבכם והעובדה היא שכשאתם לא בקירבתו הוא לא מיילל.
מצד שני למצוא את הזמן שהוא שקט ונרגע ואז להוציאו ולשחק עימו.
תהיו קצת סבלנים וזה יעבור.
מוזר לי כל הקטע של היללות אבל ראינו עוזי ואני בביקור אצל מגדל גוזל שלא הפסיק ליילל מרגע שנכנסנו ועד שיצאנו,זה היה באמת
קטע שגורם ללחץ אם צריך לשמוע את היללות כל היום ואני מבין את החברה שלך ואותך.
וידיעה שהגיעה זה עתה: הוא אכל מהכופתיות.
לפתע היה שקט בבית וחברה שלי לא הבניה מה קרה.. היא ניגשה לכלוב וראתה אותו אוכל.
לגבי היללות: הוא מיילל שהוא עלי, הוא מיילל שאני מלטף אותו, הוא מיילל שאני משחק איתו והוא מיילל שהוא בכלוב.
מה לגבי הצואה שלו? שמתי לב שהצואה שלו הפכה חומה וקשה (בהתחלה היא היתה ירוקה ומימית), האם זה בסדר?
לפתע היה שקט בבית וחברה שלי לא הבניה מה קרה.. היא ניגשה לכלוב וראתה אותו אוכל.
לגבי היללות: הוא מיילל שהוא עלי, הוא מיילל שאני מלטף אותו, הוא מיילל שאני משחק איתו והוא מיילל שהוא בכלוב.
מה לגבי הצואה שלו? שמתי לב שהצואה שלו הפכה חומה וקשה (בהתחלה היא היתה ירוקה ומימית), האם זה בסדר?
הצואה בסדר,צבע הצואה והמרקם משתנה בעקבות המזון הנאכל,אני מציע שאת התוספות כגון השרייה,פירות,ירקות תפסיק בינתיים.
כרגע תשאיר לו את הכופתיות ואת התערובת לחצי שעה אחר הצהריים,לאחר מספר ימים נחזיר את התוספות אבל בהדרגה ולא בכמויות.
הבסיס של 70-75% כופתיות מהמנה היומים חייב להישמר על מנת שהתוכי יקבל את התזונה המלאה.
בהצלחה.
כרגע תשאיר לו את הכופתיות ואת התערובת לחצי שעה אחר הצהריים,לאחר מספר ימים נחזיר את התוספות אבל בהדרגה ולא בכמויות.
הבסיס של 70-75% כופתיות מהמנה היומים חייב להישמר על מנת שהתוכי יקבל את התזונה המלאה.
בהצלחה.
למה הכוונה בהשרייה? ("אני מציע שאת התוספות כגון השרייה, פירות ....")
האם מדובר על התערובת? הרי את התערובת אני משרה במיים 12 שעות.
האם מדובר על התערובת? הרי את התערובת אני משרה במיים 12 שעות.