ראשית לעניין גזירת הנוצות, קיטום נוצות רק אצל מגדל בעל ניסיון או וטרינר , ישנם סיכונים בגזירה לא נכונה ולכן חשוב שבעל מקצוע או מישהו מיומן ומבין שיעשה זאת.
לגבי ההאכלה, אתה פועל נכון, בשלבים אלא אל תלחץ עליו וחשוב לרכוש את אמונו, התוכי יכול לקשר בין מתן התפוח לבין ניסיונות להעלותו על היד או לגעת בו ולהרתע מלהתקרב גם לאכול את התפוח, תהיה סבלני מעט ותרכוש את אמונו, בשלב מאוחר יותר תעלה אותו על היד.
מאחר והוא אינו גזור נוצות יש בעייה עם שיחרורו מהכלוב כי אתה מסתכן בכך שהוא יתעופף בבית ויפגע, חשוב שלא אתה תחזיק בו בעת גזירת הנוצות מאחר ויש עימו בעייה של בניית אמון .אני בכל זאת חושב שכדאי לגזור לו את הנוצות כדי שתוכל להתקדם עימו ולהוציאו מהכלוב ללא חשש שהוא ינסה להתעופף .
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
תוכי חדש בבית
מנהל: מפקחים
Re: תוכי חדש בבית
לבד מה זה "בעל מקצוע" אני בתור ילד גוזר לתוכי שלי... פשוט צריך לדעת איפה לגזור
Re: תוכי חדש בבית
[quote="3080";p="69049"]לבד מה זה "בעל מקצוע" אני בתור ילד גוזר לתוכי שלי... פשוט צריך לדעת איפה לגזור[/quote]
יפה שאתה גוזר לבד אבל לצערי לא לכולם יש את הידע .
גזירה לא נכונה יכולה לגרום לתוכי ליפול לרציפה ולא לדאות ולגרום לפציעה קשה בעצם החזה, או לחליפון גזירה לא מספקת שכתוצאה ממנה התוכי מתעופף והמגדל נשאר פעור פה כי הרי הוא גזר את הנוצות, גזירה לא נכונה יכולה בהחלט לגרום למריטת נוצות כתוצאה מהתעסקות עם הנוצות הגזורות לא טוב.
מגיעים אלי לא פעם רוכשים שמספרים לי איך התוכי התעופף לאחר גזירה ואגב גם לאחר גזירה אצל וטרינר, לכן אני אומר שצריך "בעל מקצוע" ולא צריך לזלזל . בנוסף אני ממליץ לכל מגדל לא לסמוך על וטרינר או על מגדל, פשוט לאחר קיטום נוצות לא להיות שאנן ולשחרר את התוכי אלא לתת לו לנסות ולהתעופף בחדר סגור על מנת לקבוע את רמת הקיטום.
יפה שאתה גוזר לבד אבל לצערי לא לכולם יש את הידע .
גזירה לא נכונה יכולה לגרום לתוכי ליפול לרציפה ולא לדאות ולגרום לפציעה קשה בעצם החזה, או לחליפון גזירה לא מספקת שכתוצאה ממנה התוכי מתעופף והמגדל נשאר פעור פה כי הרי הוא גזר את הנוצות, גזירה לא נכונה יכולה בהחלט לגרום למריטת נוצות כתוצאה מהתעסקות עם הנוצות הגזורות לא טוב.
מגיעים אלי לא פעם רוכשים שמספרים לי איך התוכי התעופף לאחר גזירה ואגב גם לאחר גזירה אצל וטרינר, לכן אני אומר שצריך "בעל מקצוע" ולא צריך לזלזל . בנוסף אני ממליץ לכל מגדל לא לסמוך על וטרינר או על מגדל, פשוט לאחר קיטום נוצות לא להיות שאנן ולשחרר את התוכי אלא לתת לו לנסות ולהתעופף בחדר סגור על מנת לקבוע את רמת הקיטום.