ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

תוכים קטנים בינונים גדולים מה קודם למה?

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

idodmx
בקיעה
בקיעה

Re: תוכים קטנים בינונים גדולים מה קודם למה?

שליחה על ידי idodmx »

אני לא חושב שזה משנה במה מתחילים.
לא היה לי שום ניסיון בתוכים לפני שקניתי את פיבי ( קוניור גרין צ'יק ),
אמנם זה לא תוכי גדול כמו ג'אקו אבל אין ספק שזה טיפול שונה מתוכון לצורך העניין.
אחרי שעשיתי המון בדיקות לראות איזה תוכי הכי יתאים לי, חקרתי על כל דבר אפשרי בקשר לקוניורים וגרין צ'יק בפרט. חקרתי גם על תוכים בכללי ועל הטיפול בהם וכ'ו.
ככה שאני חושב שאם הבנאדם מספיק בוגר כדי לרדת לפרטי פרטים על צרכי התוכים ובפרט התוכי שהוא בחר, אין סיבה לא להתחיל עם תוכי גדול. אני לפעמים רואה אנשים שאחרי שקונים את התוכי נזכרים לשאול איך מטפלים בו ומה צריך לתת לו לאכול וכל מיני כאלה. נתקלתי באחד שקנה תוכי ואפילו לא ידע איזה סוג התוכי...
אני אעיד על עצמי ואגיד שאם לא הייתה לי בעיית תקציב הייתי הולך על ג'אקו.
אז כל עוד יודעים למה נכנסים ואיך נכנסים, לדעתי אין שום בעיה להתחיל עם תוכי גדול.
דור140
ביצה
ביצה

שליחה על ידי דור140 »

[quote="55";p="74654"]אני מאמין שגם אתם נתקלתם באימרה "קודם תגדל תוכון או קוקטייל אחר כך תגדל תוכי גדול" השאלות שלי אליכם הן :

1. האם באמת זה נכון?האם כדאי להתחיל לגדל תוכי קטן ורק לאחר מכן תוכי גדול?
2. האם אתם חושבים שהניסיון עם תוכי קטן יכול לתת למגדל לרכוש ידע שעל פיו הוא יהיה מוכן לגדל תוכי גדול?
3. האם השימוש בגידול תוכון או קוקטיל כהתנסות לקראת תוכים גדולים יותר לא מפריע לכם?בכל זאת תוכון יכול לחיות עימכם לא מעט שנים
ויכול להיות חבר חמוד וחביב...מה עושים איתו לאחר שלמדנו במה מדובר?
4. נתקלתי בשאלה שנשאלה וטרינרית מוכרת ע"י בחור שחסך ורצה לרכוש תוכי גדול, תשובתה אליו הייתה ואני מצטט:

" אני ממש משוכנעת שאם לא גידלת אף פעם תוכי כדאי לך קודם לקנות תוכי קטן- קוקטיל או תוכון."

ועוד היא ציינה ואמרה "זה כמו עם מכונית, כשאתה מקבל רשיון נהיגה אתה לא מתחיל ישר לנהוג ביגואר, נכון?"
כיצד אתם חושבים על הנושא, אני בכוונה לא העליתי את הנושא כסקר על מנת לראות דעות שלכם .

לא חייבים לענות על פי הסעיפים, פשוט לרשום מה אתם חשים/חושבים.

תודה.[/quote]

יכול להיות שלהתחיל לגדל תוכים קטנים זה יביא למגדל ביטחון בהתחלה אבל אין הבדל בגידול תוכים קטנים מוחתמים גם צריכים שיצתיחסו אליהם וגם גדולים, על השאלה 2 היום אפשר ללמוד ולשאול ולקבל עזרה בינטרנט ובאתרים של התוכים והנה דוגמא לאתר שלמדתי ממנו המון אבל המון,מבחינתי אין הבדל בין תוכי שהוא נחשב מהתוכים הקטנים לתוכים הגדולים אותו דבר ,עכשיו הוטרינר הזה הביא דוגמא לא טובה בכלל כאילו אם אתה נוסע בהתחלה ועושה תאונה יעני תאבד אוטו שלא חשוב עליו ולא כואב לך הלב ולא חשוב אותו דבר רצה להביא אותה בתוכים אם התוכי הקטן ימות אם לא תטפל בו טוב או מתאונה אז לא חשוב הוא בזול וקטן ולא יכאב לך הלב זה לא מקובל עליתמונהאצלי היחס שווה לחיים של גדול וקטן בדיוק.ככה אני חושב ומרגישתמונה
סמל אישי של משתמש
אתי1
גוזל
גוזל
שם פרטי:: אתי

שליחה על ידי אתי1 »

ערב טוב לכולם....
קראתי בעיון רב מה שכתבתם...
אני מגדלת תוכונים אנגליים כבר כמה שנים..וגם כנר גידלתי תקופה לא קצרה....התחלתי בכלוב קטן ביתי וזוג תוכונים שהתרבה בהצלחה מרובה....לשמחתי הרבה!!!...כמו כן גם הברירה הטבעית היתה..פה ושם מתו או עפו..לצערי..אבל זה חלק מהגידול, מניחה...כשעברתי לדירת גן..בנינו ווליר..וקניתי גם קוקטיילים..וגם פינקים (בהפרדה בכלוב כמובן)....לאחרונה הבאתי גם זוג שלוים...כל זה למטרת תחביב בלבד...אני מאוד מאוד אוהבת לצפות בהם..לראות דרך התנהגותם...דרך חיזורם..דרך טיפולם זה בזה....
חושבת שהגידול הוא שונה- אחר לחלוטין כשמדובר בגידול של החתמה....
אני למשל חושבת שאם הייתי רוצה להחתים...מתי הייתי מוצאת זמן סביב השעון להאכיל הגוזלים למשל??...כשרוב שעות היום אני בעצם בעבודה..ואין מי שיעשה זאת..או -תוכי להחתמה צריך המון מגע ופינוק..ואני לא בבית בכלל...מבינים אותי?...
סטיתי מהנושא קמעא....
אבל עקרונית אני חושבת שאין הבדל בין תוכי גדול לקטן כמו שאמרו לפניי...כלומר רק הקטע של ההשקעה הכספית שונה..בהחלט אין להשוות למכונית שהיא חסרת רגשות וחסרת חיים...
האהבה, החום, הנתינה, הטיפול הרציף..הם אלו ששווים לכל הציפורים ובכלל לכל בעלי החיים שאנחנו מגדלים כחיות מחמד לנו.
תמונה
"יש כאלו ש-ישנים וחולמים,
ויש כאלו ש-ערים ומממשים את החלומות..."תמונה
Bugi
גוזל
גוזל

שליחה על ידי Bugi »

לדעתי שמתחילים לגדל פעם ראשונה אז להתחיל מגיל מאוחר יחסית וזה לא משנה אם הוא תוכי גדול או לא...
מיכל28
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי מיכל28 »

אני דוקה התחלתי לגדל תוכי גדול והוא היה אקלקטוס זה היה הראשון שלי אבל לא היה לי הרבה מאיפה ללמוד ואת מה שלמדתי למדתי מחבר שהיה מגדל תוכים הרבה זמן אז אחר כך קיבלתי תוכון שקראו לו קון כאילו תו-כון אז קון והוא היה חמוד כזה שזה משו הוא היה מטפס עלי ומנשק אותי בפה חחח והיינו משחקים אז יום אחד בא החבר שלי שמגדל תוכים ואמר לי מה את מנשקת אותו בפה ככה? אז אמרתי לו למה?אז הוא אמר לי אולי הוא חולה ואז הוא הפחיד אותי ולקחנו אותו לבדיקה ואז יצא בבדיקה שיש לו קלמידה ואנתנו לי אנטיביוטיקה לתת לו אחרי שנתתי לו יומים אנטביוטיקה הוא מת ....אני בכיתי שבוע והוטרינר אמר לי שזה קורה מאז אני לא הולכת לוטרינר רק אם התוכי חולה כי לא מקלקלים משו שעובד טוב.בקיצור רציתי להגיד שאני אהבתי את התוכי הקטון הזה יותר מכל תוכי שהיה לי ואז בטוח שלא קשור לגודל של התוכי לכולם יש נשמה ויש כאלה שאומרים מה???התוכי שווה 25 שקלים אני אקח אותו לוטרינר שיקח 180 שקלים בדיקה??אז מה לעשות בגלל שהואקטן אין לו נשמה?רק בגלל כמה כסף שהוא שווים החיים שלו????תמונה זה אכזריות הכי דבוהה.
עכשיו שהוטרינרית אמרה שזה כמו אוטו היא התכוונה למה?שעל קטן אפר לעשות ניסיוניםתמונה ממש תמונהטוב.
הניון בתוכי קטן או גדול אותו דבר בדיוק מי שלוקח חליה צריך להתכונן חזק חזק ולקרוא הרבה מה היא צריכה ואיך צריך להתנהג איתה והכל לפני שקונים ולא משנה עם קטן או גדול אני צודקתתמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”