ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

חשש לסבב 4 אצל התוכונים

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

ninka
בקיעה
בקיעה

Re: חשש לסבב 4 אצל התוכונים

שליחה על ידי ninka »

עד עכשיו לא בקעה שום ביצה..וראיתי אותם מזדווגים..אז כבר לא יבקע ולזרוק אותם?
היו להם סבבים מצויינים אבל אחד אחרי השני ומאז הביצים כולם היו ריקים...היא נחה כחודשיים והחזרתי את התא ושוב זה ככה..הם ההטלות המרובות עשו את שלהם ולא יהיו יותר גוזלים?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אם עבר הזמן תשליכי את הביצים, אחרת היא תטיל שוב ולא תדעי מה חדש ומה ישן.
יהיו שוב ביצים פוריות וגוזלים, זה קורה שהביצים לא פוריות.
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

היזדווגות בזמן גוזלים מעידה על זה שהם מודעים לזה דהביצים לא פוריות?
מאור79
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי מאור79 »

לא כי הזכר עולה על הנקבה מלא והביצים שלה פוריות.הם מזדווגים כדי לקשר את היחסים שלהם אחד לשנייה
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

פתחתי ביצה ביצה.
את האמת 2 זרקתי כי הן היו מלוכלות,בשאר היה צהוב כמו בחביתה נוזלי וב2 האחרים צהוב ממש יבש.

אלי,למה מאז ההטלה האירונה ושלושת הגוזלים המוצלחים מאז לא יוצא גוזלים ורק ביצים כאלה? מה זה אומר? :(,זה ישתנה?
למה זה קורה? ומה זה אומר בכלל הצהוב הזה? שמלכתחילה לא היו שם גוזלים?

מקווה שיהיו בכל מקרה...היא כבר מכינה את התא.. אומנם יש לי את גוצי הסנגל והכול...אבל עדיין מתגעגעת לתינוקות הקטנים האלה ולציפיה איזה צבע הם יהיו ועוד.

ניסיתי גם לשים להם קערה בכלוב ללכות אבל הם פחדו.. אז הוצאתי. לא מבינה למה הביצים תמיד ללא גוזלים.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

בבקשה לא להפנות אלי שאלות ישירות, כשמפנים אלי שאלות אחרים נמנעים מלענות ולא שומעים דעות אחרות וחבל.

לפי מה שאני מבין מתוך ניסיון ומעקב אז ביצים לא פוריות בגלל חוסר תזמון.
בתהליך היווצרות הביצה אצל הנקבה לפני סגירת הקליםה וההטלה הביצה עוברת באיזור שבו הזרע של הזכר מתחבר לביצה.
במידה והזרע לא נקלט בתוך הביצה מהביצה לא יתפתח גוזל. היא תהיה לא מופרית בדיוק כמו הביתים שאנו רוכשים בסופר.
מה שקורה זה שהנקבה כבר מוכנה לקראתץ הטלת הביצים עוד לפני שהזכר מעביר אליה את הזרע הנחוץ כדי להפרות את הביצה
וכך מוטלות ביצים לא פוריות.
זה קורה אפילו בטבע ולא רק בשבי, זה דבר זמני שמסתדר מאליו.
מאור79
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי מאור79 »

אל תדאגי תני לטבע לעשות את שלו.אחרי שלושה ימים כשהיא תדגור תבדקי עם פנס אם הן אכן פוריות אם הן לא אז תזרקי ואם כן פוריות אז תשאירי.חשוב לצייןשהיא דוגרת שלושה ימים ולא נימצאת בתא כי הנקבות שאצלי מהטלת הביצה הראשונה נימצאות המון עם הביצה אבל הן רק לידה ולא דוגרות עליה.כשהנקבה מתחילה לדגור היא כזה יושבת מוזר על הביצים כדי שיתחממו היא מתחילה לדגור מהביצה השלישית+-.לתוכונים שלי יש המון ביצים אם את רוצה אוכל למכור לך בממש זול או שאת יכולה לקנות ממגדל.הביצים שאצלי כרגע פוריות אז לא כדאי להעביר שהעובר לא ימות.גם צריכים שהנקבה שלך תתחיל לדגור על הביצים שלה בקיצור זה קל אבל ההסבר ארוך.אם את רואה שהביצים שלה לא פוריות אחרי שלושה ימי דגירה+ אז תחליפי את הביצים בביצים פוריות ואפילו את יכולה לשים יותר ביצים ממש שהיא הטילה ואז היא תדגור עליהן והם יהיו כאילו הגוזלים שלה רק DNA אחר
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

לא בודקים לאחר שלושה ימים, לאחר שלושה ימי דגירה עדיין לא רואים בבירור האם הביצים פוריות.
בודקים לאחר חמישה ימים - שבוע לפחות כדי להיות בטוחים.
מאור79
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי מאור79 »

אבל ניתן לראות נימי דם.אני ראיתי מהיום בשני לדגירה וכתבתי ששלושה ימים +-יכול להיות יותר ויכול להיות פחות
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

לא יודע לאחר כמה זמן ראית, לא אחראי להגיד שאחרי שלושה ימים אפשר לדעת בבירור אם מדובר בביצה פוריה או לא. מי שלא יראה נכון עוד
יכול להשליך ביצים לא פוריות. מחכים לפחות חמישה שיה ימים לפני שמקבלים החלטות. אין לאן למהר.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”