חשוב לא להוציא אותה כשהיא "מתניעה" ולא להתייחס אליה, במידה ואתה מוציא אותה כשהיא מתנהגת כך ההתנהגות תימשך, יתכן שהוצאתה מהכלוב כשהיא התנהגה כך ושהתה באותו זמן בתחתית הכלוב מביאים אותה לאותו מצב כדי שתוציא אותה שוב.
אני לא רואה עם ההתנהגות שלה בעייה כרגע, הניסיון "לתקן" דברים שלא נראים לנו או לא לרוחנו יכולים רק לגרום לנזק ולחץ, הרצון שלנו לראות את התוכי כפי שאנו מתארים לעצמנו או להחליט לו היכן לעמוד בזמן נתון משפיעה רק לרעה.
עזוב אותה, אל תתייחס, תאפשר לה להימצא למעלה בצורה נוחה ואם היא בוחרת לשהות למטה במהלך היום שתשהה למטה, אני יכול להבטיח לך שלא לאורך זמן. שוב, אני מכיר באינטלגנציה שלהם וכושר למידה כבר בגיל צעיר מאוד ומעריך שיש כאן אלמנט של פעולה שחוזרת על עצמה כדי להשיג את מבוקשה, חפירה= התייחסות והוצאה, שהייה למטה = יצירת וגרירת יחס מצידך (עובדה שאתה עוסק בזה ואתה מקרין לה מבלי לשים לב) , לכן אני אומר תתעלם לחלוטין הן הההתנעות והן מהשהיה בתחתית , עובדה היא שהיא נמצאת על המקל אוכלת וישנה שם, אולי זה לא נוח לך אבל זה ישתנה.
לתשומתץ לב, שינוייים לא קוראים בין רגע במיוחד לא אצל בעלי כנף כדי שהשינוי יתרחש עליך כמגדל להיות עיקבי אסרטיבי ועם הרבה מאוד סבלנות. אין מילה כזאת ייאוש בגידול תוכים.
הערה נוספת, כשאני מדבר אליך אני מדבר על כל הסביבה הקרובה, כלומר אם אתה תתעלם ובן בית אחר יתייחס לא עשית כלום אלא להיפך יצרת בעייה חדשה ותסכול.
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
איך להרגיל מחדש את הג'אקו לשהייה בתוך הכלוב?
מנהל: מפקחים
Re: איך להרגיל מחדש את הג'אקו לשהייה בתוך הכלוב?
ההבדל הוא שבלילה היא לא צריכה מרחב, היא עומדת במקום וישנה.. ביום היא פעילה\רוצה להיות פעילה וחשוב שיהיה לה מרחב בעיקר6830 כתב:אין תחושה של צפיפות לדעתי...(ליתר ביטחון הורדתי את הצעצוע ושמתי אותו מחוץ לכלוב כך שהתפנה לה מקום בכלוב),
אם הייתה אז היא הייתה מתנהגת בצורה דומה גם בלילה כשאני מכניס אותה לכלוב לישון...
בלילה היא פשוט מבינה שהיא צריכה לישון והיא עושה את זה כמו גדולה..פשוט נרדמת בלי בעיה...
כשהיא סגורה. בטבע הם עפים, מטיילים על האדמה.. לא נשארים במצב סטטי כל היום
כשהיא מתניעה עם הרגליים איך אתה מגיב? צריך להתעלם לגמרי, לא להסתכל עליה אפילו, לא לתת יחס, שתמשיך עד שתתעייף ותפסיק.
כשהיא רגועה אז לשחרר אותה - זה חשוב מאוד שהיא תבין שהתנהגות רגועה "מזכה" אותה והיא מקבלת את מבוקשה
אל תאבק בה כדי להכניס אותה, זה יוצר חוויה שלילית וזיכרון שלילי והכניסה לכלוב רק מעצימה את זה. צריך לסיים כל מפגש עם תוכי
בחוויה חיובית כדי שהוא ישאר עם זכרון טוב ממך. לכן אם האוכל, המים והצ'ופרים בפנים פשוט תמתין שהיא תכנס בעצמה לכלוב (הרי היא
לא תרעיב את עצמה כל היום) ואז תסגור. תדבר אליה, תתן צ'ופרים תתן יחס חיובי כשהיא בכלוב.. ואם היא מתנהגת בצורה לא רצויה
פשוט תתעלם
כנפיים שמוטות זה אופייני לתוכים צעירים/גמולים, כי השרירים לא חזקים כמו של תוכי בוגר לדעתי זה תקין אבל תחכה לעוד תגובות..
אם היא התניעה שעה היא בטח התעייפה מזה..לכן ישנונית
אתה כותב שכשהיא משוחררת היא פעילה, ואוכלת, אם גם הלשלשת תקינה לדעתי היא בריאה פשוט עייפה ומשועממת
בגיל כזה הם סקרנים ורוצים לזוז ולחקור.. אני חוזרת על עצמי קצת אבל לדעתי כלוב גדול יותר יקל על תהליך ההרגלה
בכלל ככל שיש לתוכי יותר מרחב לזוז ולשחק - הוא ירגיש נעים יותר בכלוב.
A10 כלוב גבוה ומרשים, נראה ענק עם הגג וכונסי הלכלוך, אבל גודל הכלוב עצמו 46 ס"מ לרוחב ולעומק (אם אינני טועה) זה יחסית קטן
ולא מאפשר לתוכי כמו ג'אקו לזוז יותר מדי.. זה בעצם גדול רק למראית עין, וכשהתוכי סגור הוא צריך מרחב, אין מה לעשות..
בהצלחה בהרגלה
אל תתייאש זה תהליך, היא רגילה להיות משוחררת ועכשיו היא מוגבלת זה טבעי שזה לוקח זמן ושיש "התנגדות"מצידה
תודה רבה על הכל...
לגבי הכלוב שירלי, הכלוב נמצא אצלי רק חודשיים... מה אני אמור לעשות איתו? לקנות חדש?
אתם מכירים איזה מקום שעושה אולי טרייד אין על כלובים?....אם יש דבר כזה בכלל?
הכלוב במצב מצוין...הוא אצלי במשך חודש וחצי-חודשיים....
לגבי הכלוב שירלי, הכלוב נמצא אצלי רק חודשיים... מה אני אמור לעשות איתו? לקנות חדש?
אתם מכירים איזה מקום שעושה אולי טרייד אין על כלובים?....אם יש דבר כזה בכלל?
הכלוב במצב מצוין...הוא אצלי במשך חודש וחצי-חודשיים....
אין בעד מה, בשביל זה אנחנו כאן 
תראה אני ממליצה לקנות חדש, את הישן למכור. לא מכירה מקום שעושה טרייד אין ובכל מקרה אין הפניות בקהילה על מקומות מכירה\חנויות
אבל יש פורום מכירות אתה מוזמן לפרסם שם ולשים תמונה שיראו את מצב הכלוב..(עדיף כשהוא נקי)
אתה יכול לפרסם בלוחות מכירה נוספים באינטרנט, אולי אפילו תשאל בחנויות חיות אם רוצים לקנות את הכלוב
הכי חשוב זה הכלוב החדש, אני ממליצה בחום על A19, הוא גדול מרווח, הוא יקר יותר אבל זו באמת תהיה השקעה חד פעמית אז כדאי
להשקיע לדעתי, שיהיה לג'אקו נוח ונעים בכלוב "לכל החיים"..
גם אני החלפתי לתוכים מספר כלובים, עד שהגעתי לגודל שנראה לי מתאים להם.. מאמינה שזה קורה להרבה מגדלים
בגלל זה אני ממליצה תמיד לקנות בפעם הראשונה את הכי גדול שאפשר וככה חוסכים בעצם קניות עתידיות..
בהצלחה

תראה אני ממליצה לקנות חדש, את הישן למכור. לא מכירה מקום שעושה טרייד אין ובכל מקרה אין הפניות בקהילה על מקומות מכירה\חנויות
אבל יש פורום מכירות אתה מוזמן לפרסם שם ולשים תמונה שיראו את מצב הכלוב..(עדיף כשהוא נקי)
אתה יכול לפרסם בלוחות מכירה נוספים באינטרנט, אולי אפילו תשאל בחנויות חיות אם רוצים לקנות את הכלוב
הכי חשוב זה הכלוב החדש, אני ממליצה בחום על A19, הוא גדול מרווח, הוא יקר יותר אבל זו באמת תהיה השקעה חד פעמית אז כדאי
להשקיע לדעתי, שיהיה לג'אקו נוח ונעים בכלוב "לכל החיים"..
גם אני החלפתי לתוכים מספר כלובים, עד שהגעתי לגודל שנראה לי מתאים להם.. מאמינה שזה קורה להרבה מגדלים
בגלל זה אני ממליצה תמיד לקנות בפעם הראשונה את הכי גדול שאפשר וככה חוסכים בעצם קניות עתידיות..

בהצלחה

תודה רבה !!! אני אפרסם אותו בלוחות מכירה