ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

חייב עזרה בגמילת גוזל קוקטייל

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: חייב עזרה בגמילת גוזל קוקטייל

שליחה על ידי שירלי87 »

מה לגביי הלשלשת שלו?
והמשקל?

אני חושבת שאם הוא בוכה ברמה כזו לא צריך לגמול אותו עדיין... לדעתי צריך להמשיך לפחות ארוחת ערב, אם לא בוקר-ערב
גם לא ברור לי כמה הוא אוכל מהמזון המוצק, מה המשקל שלו וכו'...

אגב כרגע אני מחתימה 3, הבכור בן 51 יום אם אני לא טועה והוא כבר כמה ימים מקבל רק 2-3CC בערב, הוא כבר לבד נגמל ולא בוכה לדייסה, אבל המשכתי לתת טיפה "לחיזוק".. כשאני מקרבת אליו את המזרק הוא בוכה קצת ואוכל מהדייסה בהתלהבות
אבל "סתם ככה" הוא לא בוכה, והוא אוכל עצמאית יפה, רואים במהלך היום שהזפק מלא בכופתיות, וגם הלשלשת תקינה, והמשקל תקין.
זו שקטנה ממנו ביומיים עדיין בוכה לדייסה בוקר צהריים וערב אני נותנת לה לאכול - על אף שהיא אוכלת מהכופתיות.
אולי ייקח לה יותר זמן להיגמל אבל אני חושבת שעדיף לגמול ככה..
גם שמתי לב שההורים ממשיכים להאכיל את הגוזלים אחרי שהם יצאו מהתא ואוכלים עצמאית
אז לדעתי זה חשוב להמשיך קצת שהגוזל ירגיש ביטחון.. אם הוא בוכה בכל פעם שהוא רואה אותך אני מניחה שהוא זקוק לדייסה
(פיזית/פסיכולוגית או גם וגם)

מוזמן להמתין לתגובות נוספותתמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: חייב עזרה בגמילת גוזל קוקטייל

שליחה על ידי eli_lea »

אם הגוזל עדיין מבקש דייסה תן לו כמות קטנה בבוקר ואת המנה הרגילה בערב.
אני לא ממליץ לגמול גוזל שעדיין מרגיש שהוא זקוק לדייסה. לעיתים קרובות הגוזלים מבקשים דייסה כדי לחוש בטוחים ומטופלים ע"י ההורים
כלומר יותר מבחינה נפשית מאשר מתוך רעב.
לא צריך למהר בגמילה וכדאי לתת לגוזל את הזמן הנדרש.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”