ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

הוספת בת זוג לקוקטייל האכלת-יד

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
Amir96
גוזל
גוזל
שם פרטי:: עמיר

Re: הוספת בת זוג לקוקטייל האכלת-יד

שליחה על ידי Amir96 »

תודה רבה על התשובה אמיר תמונה

לגבי תערובת השרייה/הנבטה הוא כבר רגיל לזה והוא גם מת על זה תמונה

לגבי התערובת העשירה. לשים לו שני כלי אוכל שבאחד יש רק דוחן ובאחד יש את כל מה שהוא לא אוכל? אם כן נראה לי שבחיים הוא לא יתחיל לאכול כי עכשיו שהם באותו כלי הוא לא אוכל..

עריכה: אלי לא שמתי לב לתגובה שלך, עכשיו אני אקרא אותה..

עריכה 2: אבל זה לא בשקלים בודדים זה כל פעם במקום לשלם 20 שקל צריך לשלם + 50 שקל..
וגם ראיתי באחד הנושאים שפתחו בימים האחרונים כמה תגובות שאמרו שאם נותנים לו כופתיות יש לתת גם את התערובת זרעים בנוסף בשביל לגוון בתזונה.. ככה שבכלל זה יוצא כאילו אני קונה גם וגם.

להרגיל אותו כמו שמתן אמר זה לא אפשרי?
נערך לאחרונה על ידי Amir96 ב 07 מאי 2012 22:01, נערך פעם 1 בסך הכל.
קניתי את צ'יף הקוקטייל שלי ב 30.10.11
צ'יף בקע ב 3.9.11

"הִסְתַּכֵּל בִּשְׁלשָׁה דְבָרִים וְאִי אַתָּה בָא לִידֵי עֲבֵרָה - דַּע מַה לְּמַעְלָה מִמְּךָ, עַיִן רוֹאָה וְאֹזֶן שׁוֹמַעַת, וְכָל מַעֲשֶׂיךָ בַּסֵּפֶר נִכְתָּבִין"
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

קודם כל אתה יכול לקנות כמות של 4 קילו ולשלם הרבה פחות (30 ש"ח לקילו) זאת במידה והתוכי אכן אוכל את הכופתיות.שנית כשאתה נותן תערובת בנוסף לכופתיות זה לא גם וגם, התוכי לא יאכל גם תערובת וגם כופתיות בכמות מעבר למה שהוא יכול לאכול. אם הוא יאכל תערובת אז הוא יאכל פחות כופתיו. כך שאתה לא משלם פעמיים.
לגבי סוגי זרעים שהוא לא אוכל. כמו בכל דבר אחר ובדיוק כמונו התוכי יאכל קודם את מה שהוא אוהב ומכיר ונמשך אליו. אם הוא אוהב מאוד גרעינים הוא יאכל קודם את כל הגרעינים אם הוא רגיל לדוחן הוא יאכל דוחן. לכן צריך לתת לתוכי להתמודד עם מזון חדש שבנמצא. ברגע שהתוכי סיים את הדוחן לא להוציא את הזרעים שאינו אוהב אלא להשאיר אותם ולאפשר לו לנסות ולאכול אותם. אם בכל פעם תמלא מחדש הוא לא יתרגל לזרעים אחרים.
סמל אישי של משתמש
Amir96
גוזל
גוזל

שליחה על ידי Amir96 »

טוב מה אני כבר יכול לעשות, הצלחת לשכנע אותי תמונה

פעם עשיתי הזמנה מתוכי אינפו ונשאר לי 4 ק"ג תערובת עשירה לתוכי קוקטייל, אז אני לא יודע מה לעשות, יש לך אולי רעיון?
ועד שאני אביא את הכופתיות, בינתיים לעשות מה שאמרתם עם התערובת עשירה(לשים שני כלים - באחד דוחן ובאחד כל מה שהוא לא אוכל) או שכבר לא צריך כי אני מביא כופתיות?
ואם כן לעשות את זה אז אני מפחד שהוא לא יאכל בכלל וישאר מורעב, כי עכשיו לדוגמא הוא סיים את כל הדוחן בכלי ובדר"כ אני מחליף לו, אני חושש שאם אני לא אחליף לו עכשיו הוא לא יאכל בכלל..
צ'יף בקע ב 3.9.11

"הִסְתַּכֵּל בִּשְׁלשָׁה דְבָרִים וְאִי אַתָּה בָא לִידֵי עֲבֵרָה - דַּע מַה לְּמַעְלָה מִמְּךָ, עַיִן רוֹאָה וְאֹזֶן שׁוֹמַעַת, וְכָל מַעֲשֶׂיךָ בַּסֵּפֶר נִכְתָּבִין"
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

תשאיר לו אחרת הוא לא יאכל. אתה יכול להשתמש בתערובת במקביל לכופתיות או לסיים את התערובת.
סמל אישי של משתמש
Amir96
גוזל
גוזל

שליחה על ידי Amir96 »

קניתי 6 ק"ג ועדיין לא ביזבזתי 2 אז איך אני אסיים 4 תמונה הוא כבר יהיה אבא עד אז תמונה

שכתבת "תשאיר לו אחרת הוא לא יאכל" התכוונת 'אחרת הוא לא יאכל' את הדברים המזינים? או שאולי רצית לכתוב "תחליף לו אחרת הוא לא יאכל"?
צ'יף בקע ב 3.9.11

סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

כתבתי ברור- תשאיר לו את הזרעים שלא נאכלים על ידו מאחר והוא לא יאכל אותם במידה ותוסיף לו את הזרעים האהובים עליו.
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

מאמינה שהוא התכוון שתשאיר לו אחרת הוא לא יאכל את הזרעים שהוא לא אוכל מהתערובת (כתבת שהוא אוכל בעיקר דוחן ולא את השאר)

אל תדאג, התערובת לא תלך לפח.. מה שכן אני מציעה לאחסן במקפיא לפחות חצי כמות כדי לשמור על טריות (אני עושה ככה)

תוכי שניזון רק מתערובת זרעים חייב לקבל (ולאכול) פירות ירקות והשרייה, אם הוא לא מקבל את אלה,
זה ממש לא משנה כמה ומה הוא אוכל מהתערובת זרעים כי גם ככה יש לו חוסרים רציניים בתזונה

גם תוכי שניזון מכופתיות צריך לקבל תוספות, גם בשביל גיוון, וגם בשביל בריאות
בכל זאת אין מקור טוב יותר לחומרים מזינים ממקור טבעי

ההבדל בין תוכי שניזון מכופתיות לבין תוכי שניזון מזרעים זה כמות התוספות שצריך לתת לו
תוכי שאוכל תערובת צריך יותר תוספות, כלומר לקבל לעיתים תכופות יותר מגוון רחב של תוספות
ואילו תוכי שניזון מכופתיות לא חייב לקבל באותה תכיפות.. אבל כן רצוי שהוא יקבל כמו שאמרתי

בהצלחה תמונה
סמל אישי של משתמש
Amir96
גוזל
גוזל

שליחה על ידי Amir96 »

תודה רבה אלי ושירלי תמונה
צ'יף בקע ב 3.9.11

סמל אישי של משתמש
Amir96
גוזל
גוזל

שליחה על ידי Amir96 »

חבר'ה לא נראה לי שאני אמצא נקבת קוקטייל האכלת יד בוגרת שאוכלת כופתיות..
כמה שאני מנסה לחפש ותאמינו לי שאני מנסה הרבה אבל אני לא מוצא..

ואמרתם לי לא להחליף לו אוכל ונראה לי שהוא משלשל קצת, יכול להיות שזה בגלל זה? אוכל כבר הוספתי לו כי דאגתי שזה מזה.

אם שניהם יאכלו תערובת עשירה לתוכי קוקטייל עם תוספות מתאימות ולעיתים קרובות זה לא יהיה טוב? כי אני כמעט בטוח שיהיה קשה למצוא אחת שרגילה לכופתיות..
צ'יף בקע ב 3.9.11

סמל אישי של משתמש
matzas
בקיעה
בקיעה
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: אמיר

שליחה על ידי matzas »

למה אתה חייב בוגרת שאוכלת כופתיות??

יש לי זוג קוקטליים, כשקיבלתי אותם הם היו רגילים רק לתערובת זרעים.
ניסיתי לאט לאט להרגיל אותם, ולא כל כך הצלחתי...
לא רצו לאכול, לא כופתיות, לא ירקות, לא פירות, לא השרייה... --- רק תערובת...
אבל שמתי להם בכלוב כופתיות - שיהיה...

היום יש להם גוזלים...
והם התחילו לאכול הכל...
כל מה שאני שם - נאכל...
השרייה - הם מחסלים בכיף - הם מעדיפים את זה אפילו על התערובת היום.
כופתיות - הם אוכלים.
פירות - אוכלים בקושי.
ירקות - אוכלים.

אני מפזר על ההשרייה גם מזון ביצים - וגם הוא נאכל - כלא היה...

לכן, אני חושב שזה לא חשוב למצוא נקבה שאוכלת כופתיות כבר...

אם אתה רוצה להרבות אותם, לפי דעתי ונסיוני, כשהיו גוזלים הם יאכלו הכל....

מה גם בזמן הכנת הביצים, הם נמשכו יותר למזון ביצים ולאבן גיר...
אני שמתי להם מזון ביצים יבש בכלי נוסף, בלי להרטיב אותו, ככה שהוא לא היה מתקלקל מהר...

בהצלחה.
בברכה

אמיר
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”