ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
מהו זפק מחמיץ?
מנהל: מפקחים
Re: מהו זפק מחמיץ?
לאורטל!
אל תמהרי לתת לו יותר מידי אוכל. אם בבוקר הזפק תיהיה ריקה, אז תיתני לו שתיים שלוש סיסי כדי לראות שהכל בסדר
וכדאי שתעשי משהו לגבי הלחות, כי זה באמת מאט את העיכול. אז בהצלחה ותמשיכי לעדכן.
אל תמהרי לתת לו יותר מידי אוכל. אם בבוקר הזפק תיהיה ריקה, אז תיתני לו שתיים שלוש סיסי כדי לראות שהכל בסדר
וכדאי שתעשי משהו לגבי הלחות, כי זה באמת מאט את העיכול. אז בהצלחה ותמשיכי לעדכן.
בינתיים קמתי כדי לראות מה קורה,
הזפק ירד לגמרי והלחות עומדת על 63%.
אני לא אתן לו הרבה אוכל בבוקר.. אבל מה לגבי ההמשך?
אני רק שמחה שבינתיים הכל בסדר...
שיהיה בוקר טוב לכולנו!!
הזפק ירד לגמרי והלחות עומדת על 63%.
אני לא אתן לו הרבה אוכל בבוקר.. אבל מה לגבי ההמשך?
אני רק שמחה שבינתיים הכל בסדר...
שיהיה בוקר טוב לכולנו!!
תגידו כשהלחות היא מעל 79% זה בסדר?
בוקר טוב אורטל,
כמות ההאכלה הינה שונה מגוזל לגוזל כך שאי אפשר לקבוע במדוייק את כמות המזון להאכלה,את
אמורה לראות בעת ההאכלה את מצב הזפק,הזפק אמור להיות עגלגל משהו ולא קשה מידיי,בגלל שדיברת
על האטה בעיכול הייתי ממליץ לדלל מעט יותר את הדייסה ולא לדחוס,תמיד עדיף לתת ארוחה נוספת מאשר
דייסה סמיכה ורבה,לדעתי הלחות צריכה להיות בסביבות 65-70 אחוז,את יכולה לווסת אותה ע"י פתיחת דלת האומנת מעט (חריץ קטן) למניעת עומס
חום רב מאוד.
שמח שיש שיפור ,הרבה הצלחה בהמשך.
כמות ההאכלה הינה שונה מגוזל לגוזל כך שאי אפשר לקבוע במדוייק את כמות המזון להאכלה,את
אמורה לראות בעת ההאכלה את מצב הזפק,הזפק אמור להיות עגלגל משהו ולא קשה מידיי,בגלל שדיברת
על האטה בעיכול הייתי ממליץ לדלל מעט יותר את הדייסה ולא לדחוס,תמיד עדיף לתת ארוחה נוספת מאשר
דייסה סמיכה ורבה,לדעתי הלחות צריכה להיות בסביבות 65-70 אחוז,את יכולה לווסת אותה ע"י פתיחת דלת האומנת מעט (חריץ קטן) למניעת עומס
חום רב מאוד.
שמח שיש שיפור ,הרבה הצלחה בהמשך.
הי אלי, דיללתי לו את הדייסה בארוחת הבוקר ונתתי לו רק 5 cc
אני גם חושבת שעדיף לדלל ולהוסיף עוד ארוחה.
החום עומד על 33 34 מעלות והלחות בין 65% ל70% ככה שנראה לי שמהבחינה הזאת הכל בסדר..
אמשיך לעדכן בהמשך...
תודה לכולם!!
אני גם חושבת שעדיף לדלל ולהוסיף עוד ארוחה.
החום עומד על 33 34 מעלות והלחות בין 65% ל70% ככה שנראה לי שמהבחינה הזאת הכל בסדר..
אמשיך לעדכן בהמשך...
תודה לכולם!!
אורטל ראשית אני שמחה שיש שיפור.
אני לא יכולה להגיד לך כמה דייסה צריך לתת, ראשית זה אצל כל גוזל אחר, שנית אני מאכילה עם כפית.
מה שרציתי להביא לתשומת ליבך זה שהזפק צריך להיותמלא אבל גם גמיש ללחיצה עדינה.
זה צריך להזכיר לך בלון שלא מנופח לגמרי.
עוד דבר שאת יכולה לראות שאת מאכילה אפשר להבחין בצוואר של הגוזל בבועת אוויר, שהיא בדרך כלל עולה למעלה כשמאכילים. הבועה הזאת כאילו לא נותנת לאוכל לגלוש החוצה, לקנה שאז זה סיפור מן ההפטרה.בגלל זה גם אסור להאכיל יותר מדי כי בין הושט והקנה אין הפרדה כמו אצל בני אדם.
אז עדיף קצת פחות מאשר טיפה יותר.
בהצלחה בהמשך
אני לא יכולה להגיד לך כמה דייסה צריך לתת, ראשית זה אצל כל גוזל אחר, שנית אני מאכילה עם כפית.
מה שרציתי להביא לתשומת ליבך זה שהזפק צריך להיותמלא אבל גם גמיש ללחיצה עדינה.
זה צריך להזכיר לך בלון שלא מנופח לגמרי.
עוד דבר שאת יכולה לראות שאת מאכילה אפשר להבחין בצוואר של הגוזל בבועת אוויר, שהיא בדרך כלל עולה למעלה כשמאכילים. הבועה הזאת כאילו לא נותנת לאוכל לגלוש החוצה, לקנה שאז זה סיפור מן ההפטרה.בגלל זה גם אסור להאכיל יותר מדי כי בין הושט והקנה אין הפרדה כמו אצל בני אדם.
אז עדיף קצת פחות מאשר טיפה יותר.
בהצלחה בהמשך