לא מדובר בחיסון. מדובר בטיפול מונע לטפילים שכמובן אינם קיימים כי הוטרינרית לא ראתה אותם. בכל זאת, זהו טיפול מונע שניתן כמעט ע"י כל וטרינר שמגיעים אליו. בקשר למתן יחס, צעצועים, גירויים וכו' זה דבר מובן מאליו.
אתה מבקש תשובה אבל איני רואה ששאלת שאלה. אתה מוזמן לשאול.
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
התוכית המתוקה שלי נשרה נוצות!מה לעשות?!!?
מנהל: מפקחים
Re: התוכית המתוקה שלי נשרה נוצות!מה לעשות?!!?
אני שואל אם לפי דעתך וטרינר בעל ידע רחב לבעלי כנף היה מטפל בצורה אחרת..
או במילים אחרות כמו שאמרת,הנושא של מריטה קשה מאוד ואף לפעמים קשה אם בכלל לצאת מזה.
ומשום מה הוטרינרית הזו יותר מדי אופטימית.
כאילו כלום לא קרה.
מה שד"ר שרביט רשם "בעיית מריטת נוצות בתוכים הנה בעייה בעל ספקטרום רחב מאוד הכוללת היבט רפואי והיבט התנהגותי פסיכוגני.
יש לקחת קודם כל את התוכי לבדיקה וטרינרית מקיפה אצל וטרינר של תוכים.
בבדיקה יש לבדוק נשאות ל-3 מחלות: כלמידיופילה,מחלת המקור והנוצות , ופוליומה.כמו כן יש לבדוק תחת מקרוסקופ המצאות טפילי עור. באם הבדיקות שליליות יש לבדוק תפקודי כבד.
במקביל יש לבדוק האם התוכי גדל בתנאי ממשק טובים, האם תזונתו הנה של כופתיות באיכות גבוה מגוון במגוון פירות וירקות העשירים בויטמין A.
יש לבדוק האם לתוכי מספיק צעצועים בכלוב, האם אתה מרטיב את הנוצות שלו אחת ל-3 ימים, שעות שינה- האם הוא מקבל לפחות 10 שעות שינה ביום, האם אתם משאירים לו רדיו/טלויזיה כאשר אתם עוזבים את הבית והאם אתם מעשנים לידו.
כפי שאמרתי הנושא רחב מאוד ולכן יש לקחת אותו לווטרינר של תוכים לשם בדיקה מקיפה.
"
=============
לא משתווה למה שהיא רשמה,עושה רושם שבלי נדר.אני חייב לקחת אותה לאשדוד.
או במילים אחרות כמו שאמרת,הנושא של מריטה קשה מאוד ואף לפעמים קשה אם בכלל לצאת מזה.
ומשום מה הוטרינרית הזו יותר מדי אופטימית.
כאילו כלום לא קרה.
מה שד"ר שרביט רשם "בעיית מריטת נוצות בתוכים הנה בעייה בעל ספקטרום רחב מאוד הכוללת היבט רפואי והיבט התנהגותי פסיכוגני.
יש לקחת קודם כל את התוכי לבדיקה וטרינרית מקיפה אצל וטרינר של תוכים.
בבדיקה יש לבדוק נשאות ל-3 מחלות: כלמידיופילה,מחלת המקור והנוצות , ופוליומה.כמו כן יש לבדוק תחת מקרוסקופ המצאות טפילי עור. באם הבדיקות שליליות יש לבדוק תפקודי כבד.
במקביל יש לבדוק האם התוכי גדל בתנאי ממשק טובים, האם תזונתו הנה של כופתיות באיכות גבוה מגוון במגוון פירות וירקות העשירים בויטמין A.
יש לבדוק האם לתוכי מספיק צעצועים בכלוב, האם אתה מרטיב את הנוצות שלו אחת ל-3 ימים, שעות שינה- האם הוא מקבל לפחות 10 שעות שינה ביום, האם אתם משאירים לו רדיו/טלויזיה כאשר אתם עוזבים את הבית והאם אתם מעשנים לידו.
כפי שאמרתי הנושא רחב מאוד ולכן יש לקחת אותו לווטרינר של תוכים לשם בדיקה מקיפה.
"
=============
לא משתווה למה שהיא רשמה,עושה רושם שבלי נדר.אני חייב לקחת אותה לאשדוד.
Re: התוכית המתוקה שלי נשרה נוצות!מה לעשות?!!?
טוב שהיא אופטימית, הוטרינרית שלקחת אליה לא נתנה לתוכי טיפול. בדיקה לטפילים עושים תחת מיקרוסקופ.
תוכי "בריאה מאוד" קובעים רק לאחר בדיקה. תוכי יכול להיראות בריא מאוד ולהיות נשא של מחלות. אם התוכי נשא של מחלת המקור
והנוצות לדוגמא והמחלה מתפרצת הוטרינרית שלך לא תדע על פי מבט מה מצבה. במיוחד כשמצב הנוצות של התוכי כפי שרואים בתמונות.
זה שהיא אמרה שהיא משועממת וכו' את זה גם אני יכול להגיד לך מבלי שתיקח אותה לוטרינר. הבעייה שלא תמיד מדובר אך ורק בשיעמום.
לסיכום, מריטה/כסיסה הינה בעייה מאוד מורכבת. עד היום לא מצאו את הסיבה הישירה שתוכים עושים זאת בשבי. אתה יכול לשמוע את כל הסימפטומים כמעט שיש לתוכי שנקשרים למריטה, מחלות, הרעלות,טפילים,דיכאון, תיסכול מיני, שיעמום ועוד.
תוכי "בריאה מאוד" קובעים רק לאחר בדיקה. תוכי יכול להיראות בריא מאוד ולהיות נשא של מחלות. אם התוכי נשא של מחלת המקור
והנוצות לדוגמא והמחלה מתפרצת הוטרינרית שלך לא תדע על פי מבט מה מצבה. במיוחד כשמצב הנוצות של התוכי כפי שרואים בתמונות.
זה שהיא אמרה שהיא משועממת וכו' את זה גם אני יכול להגיד לך מבלי שתיקח אותה לוטרינר. הבעייה שלא תמיד מדובר אך ורק בשיעמום.
לסיכום, מריטה/כסיסה הינה בעייה מאוד מורכבת. עד היום לא מצאו את הסיבה הישירה שתוכים עושים זאת בשבי. אתה יכול לשמוע את כל הסימפטומים כמעט שיש לתוכי שנקשרים למריטה, מחלות, הרעלות,טפילים,דיכאון, תיסכול מיני, שיעמום ועוד.