ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

גוזלי סנגל

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
aliav56
פוקח עיניים
פוקח עיניים
שם פרטי:: יש כינוי

Re: גוזלי סנגל

שליחה על ידי aliav56 »

כן ראיתי אותם אתמול בחנות של יוסי והם חמודים מאוד ...
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

תודה :).
מקווה שהם יתרגלו לאנשים ושיגיעו לבתים טובים
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

לא יודעת עם צריך לפתוח נושא חדש לשאלה אז אשאל כאן.
עם הסנגל שאני רוצה לקנות לא בדוק מחלות מה זה אומר לגביי? קונים לא קונים? המוכר אמור לעשות להם את הבדיקה או שבעצם הקונה?
והסנגל גמול על כופתיות ותערבות פרמיום.זה טוב? מה זה בכלל התערובת הזאת? שאלות ממש אחרונות לפני הקניה..כי בשישי בבוקר אני מתכוונת לנסוע לקנות..
סמל אישי של משתמש
aliav56
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי aliav56 »

בדרך כלל נהוג שהקונה עושה את הבדיקות בגלל השקט הנפשי והרוגע וגם שיתכן ולפעמים המוכר מזייף תעודה

אז עדיף לבדוק עצמאית .כעת תמיד טוב לתת את הכופתיות כמנה עיקרית ואת שאר הזרעים רק כנישנוש וכמובן

לא לשכח את הירקות והפירות מזון ביצים סבידה-סידן וכל פינוק אפשרי אבל לתת מכל דבר במידה ולא להגזים.

מאחל לך קניה מהנה ושתהני מכל רגע איתו-איתה והרבה שמחה בבית .
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

בנוגע לבדיקות, אני יכול לחלק את זה למספר אפשרויות אבל אגע בבסיס.
אם את רוכשת מבית גידול שיש לו את ההורים של הגוזל שלך והוא אינו עוסק במסחר של תוכים, כלומר לא קונה ומוכר תוכים ( מלבד ההורים שיש לו) הסיכויים להידבקות במחלות קטנים יותר.
אם אותו מגדל גם עורך בדיקות מידגמיות להורים ולגוזלים ויכול להציג לך אותם את יכולה להיות שקטה.

אם המגדל לא עונה על שני הקריטריונים שציינתי, אינו עושה בדיקות לאף תוכי ..יש בעייה.
לטעמי ישנם שתי בדיקות חשובות, המקור והנוצות ופוליומה. אלו שתי המחלות שאין להם טיפול, כלומר אם התוכי שלך נשא של המחלות האלה
הוא חי על זמן שאול, זה יכול לקחת חודש, שנה שנתיים. אפשר לומר שהתסמינים של המחלה בהחלט לא נעימים ולכן אלו המחלות שאני ממליץ לבדוק ולהתייחס אליהן.
ישנה מחלת הכלמידיה, שכולם בודקים אותה בהמלצת הוטרינרים ופוסחים על שתי המחלות שציינתי. אם את כבר בודקת את שתי המחלות את יכולה לצרף את מחלת הכלמידיה, התוספת בסביבות 120 ש"ח לדעתי.
אם את הולכת לבדוק רק את הכלמידיה לדעתי מיותר אבל זה תלוי בך.
בדיקת כל המחלות יכולה להסתכם (הערכה גסה) בסביבות 350 ש"ח. במידה וצריך טיפול כמובן שהתרופות יעלו כסף ובדיקה חוזרת לוודא שהחיידק נעלם.

כמו שציין ידידי אליאב, המוכר אינו מחוייב לבצע את הבדיקות הספציפיות לתוכי שהוא מוכר, העלויות לבדיקות הכלליות די גבוהות וכנראה הוספתן למחיר התוכי לא ימשוך קונים.
לכן, את יכולה לעשות שני דברים, האחד לבחון את המגדל, את האיזור בו הוא מגדל את הגוזלים, את התנאים בהם הוא מגדל
אולי לראות את ההורים קיימים ובריאים, לשאול על בדיקות שנעשו בעבר הלא רחוק וכו', לפי זה להחליט האם את מבצעת בדיקות או מוותרת.

ראשית כופתיו, כופתיות מהוות את בסיס המזון של התוכי אבל לא מומלץ להאכיל בכופתיות בלבד. לכן, בשלב ראשון בקשי מהמגדל כמות כופתיות מאותו סוג שהוא האכיל את התוכי כדי שהמזון יהיה לו מוכר ועם טעם מוכר.
לאחר מכן בידקי האם הכופתיות מיצרן מוכר ואמין ומחברה מוכרת. לעיתים מגדלים ינסו לחסוך וישתמשו בכופתיות שונות.
הכופתיות צריכות להיות בסיס המזון ולהוות כ 75% מהמנה היומית, כתוספת יש לתת תערובת זרעים מתאימה ( פרימיום זה שם , צריך לראות מה התערובת מכילה, טריות המוצר תוקף וכו') , ירקות , פירות, תערובת השרייה וסידן.
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

ממה שאני יודעת הוא מוכר גוזלים מהזוגות שיש לו..
דרך אגב עוד 40 יום יש מצב שאני טסה ל3 וחצי חודשים..ממצב קלוש..ועדיין עם אקנה את התוכי ואטוס לתקופה כזאת..יקרה משהו? יהיה מי שיוציא אותו..אבל בזמן הזה הוא יתרגל לאחרים? או מה עושים במצב כזה? זה ניראה לי פתאום שתוכי זה יותר קשה לגידול מחיות אחרות. רוצה להיות מוכנה מראש :)
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

שלושה וחצי חודשים זה הרבה זמן, התוכי בוודאי לא יכיר אותך כשתחזרי לאור התקופה הקצרה שתהיי איתו. השאלה הנשאלת היא האם מי שיטפל בתוכי יעשה זאת נכון.זה לא מספיק להוציא אותו מהכלוב או לתת לו לאכול. התוכי צריך יחס וקשר טוב עם הסובבים.
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

לכמה זמן אפשר לטוס שזה יהיה בסדר לתוכי?
ואתה אומר שזה לא מספיק להוציא אותו ולתת לו לאכול..
אני אביא לו אוכל..אפתח את הכלוב..אלטף אותו,אדבר איתו המון כי אני אוהבת לחפור ועל הדרך אקווה שהוא ילמד לדבר :),אשחק איתו..או שסתם יהיה עלי או על סטנד כשאני עושה משהו או רואה טלויזיה..זה מספיק? ומאמינה שבחודש וקצת כבר אתייעץ פה ואפעיל הגיון בריא בגידול של התוכי..ועם אטוס אעביר את המידע לבני המשפחה שימשיכו.

דרך אגב בחודש הראשון שלו פה אני אהיה איתו מלא בבית..ואז או אטוס (מחכה לשמוע לכמה זמן אפשר שיהיה בסדר עם התוכי) או שאלך לעבוד ואגיע הביתה ב16-17. אז הוא ישאר עם משחקים וטלויזיה אשים לו שירים.. זה בסדר? וגם היחס שפירטתי למעלה זה בסדר ?

ואיך מתנהגים אל התוכי כשבחודש הראשון אני מלא איתו ואחרי כמה זמן פתאום הוא סגור בכלוב יותר ממה שהוא רגיל ועוד הרבה זמן? אני רוצה לעשות כול מה שצריך..שפתאום הגוזל לא יהפוך ללא נחמד בגלל שאני לא ידעתי לטפל בו
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

6212 כתב:כמה זמן אפשר לטוס שזה יהיה בסדר לתוכי?
כאשר מדובר בתוכי חדש שמגיע הבייתה כדאי בתקופה הראשונה לא לנסוע לנסיעות ארוכות אלא אם יש מישהו שיטפל בתוכי כנדרש עד לחזרתך.

6212 כתב:ואתה אומר שזה לא מספיק להוציא אותו ולתת לו לאכול..
נכון, תוכי צריך גם יחס ומגע. לכן בני הבית בהיעדרך לא יכולים להסתפק בכך שהם יתנו לו לאכול ויוציאו אותו, עליהם גם לשחק עימו ולתת לו יחס.
6212 כתב:אני אביא לו אוכל..אפתח את הכלוב..אלטף אותו,אדבר איתו המון כי אני אוהבת לחפור ועל הדרך אקווה שהוא ילמד לדבר :),אשחק איתו..או שסתם יהיה עלי או על סטנד כשאני עושה משהו או רואה טלויזיה..זה מספיק? ומאמינה שבחודש וקצת כבר אתייעץ פה ואפעיל הגיון בריא בגידול של התוכי..ועם אטוס אעביר את המידע לבני המשפחה שימשיכו.
מה שאת מתארת זה גם יחס, לדבר אליו זה יחס, לדאוג שיהיה בקרבתך זה יחס, לתת לו צ'ופרים ולאלף אותו זה יחס.
אף תוכי לא יתחבר אליך תוך חודש ועוד הראשון שלו אצלך בצורה כזאת שהוא יזכור אותך לאחר שתיעדרי שלושה חודשים. תצטרכי להתחיל מחדש את תהליך ההיכרות.
6212 כתב:ואיך מתנהגים אל התוכי כשבחודש הראשון אני מלא איתו ואחרי כמה זמן פתאום הוא סגור בכלוב יותר ממה שהוא רגיל ועוד הרבה זמן? אני רוצה לעשות כול מה שצריך..שפתאום הגוזל לא יהפוך ללא נחמד בגלל שאני לא ידעתי לטפל בו
מכיוון שכך תצטרכי לשחק עימו פחות ולהרגילו למצב בו הוא סגור בכלוב גם כשאת נמצאת איתו בבית כהכנה לקראת התקופה שבה לא תהיי בבית.
סמל אישי של משתמש
אחסאן
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי אחסאן »

המזון שבתחתית הכלוב הוא תערובת של מה???
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”