עוד שאלה שצצה עכשיו, מה עדיף, שהם יעמדו אחד על יד השני או אחד מעל השני?
זה משנה את הגודל כמובן.
האם עדיף כלוב שהוא מטר גבוה, חצי מטר רוחב ומטר עומק..
או שעדיף כלוב שהוא חצי מטר גובה, מטר עומק ורוחב ...
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
שבת שלום! אנחנו בונים כלוב לזוגות! :-)
מנהל: מפקחים
Re: שבת שלום! אנחנו בונים כלוב לזוגות! :-)
החצי מטר כמידת גובה לתוכים בינונים מאוד גבולי לטעמי,זה לא לכאן ולא לשם,מאחר ורוחבה של הרשת מטר ואנו רוצים
לנצל אותה ככל שניתן אנו נוטים לחתוך לשניים.הייתי מעדיף שהרשת תהייה רחבה יותר,למשל 70 ס"מ גובה זה מעולה
אך בעצם אנו מאבדים את השארית וכמעט ואין מה לעשות איתה.
בעיקרון הגובה לא משחק תפקיד אצל התוכים עד לגובה מסויים כמובן,הכוונה היא שאם גובה הכלוב יהיה מטר או מטר וחצי
בסך הכל זה לא משנה מאחר והתוכים נוטים להיות בחלקו העליון של הכלוב.
מצד שני אם הגובה נניח 50 ס"מ והכלוב ארוך נוצר מצב של מעין "שרוול" שהתוכי לא יכול לנצל את כל האורך לתעופה.
לכן צריך לשמור על פרופורציה.
בכל מקרה ,קח בחשבון את נושא ההובלה והעבודה וכו' ותחשוב לכיוון של רצונך להתפתח בעתיד ואולי לאכלס זוגות גדולים יותר.
תמיד כלוב גדול אפשר לחצות אך כלוב קטן שלא יתן מענה לצרכי התוכים ישאר ללא שימוש ותצטרך לבנות כלוב חדש.
לגבי הנחת כלוב על כלוב,יש בזה חסרונות ויתרונות.
כשהכלוב ליד כלוב לדעתי הרבה יותר נוח מבחינת גישה.במיוחד כשכלוב על גבי כלוב צריך לתת את הדעת למגש ניקוי של הכלוב
העליון ואי אפשר להניח כלוב על כלוב אלא צריך הגבהה.
אם תחליט לעשות כלוב על כלוב אסביר לך בנוגע למגש תחתון.
לנצל אותה ככל שניתן אנו נוטים לחתוך לשניים.הייתי מעדיף שהרשת תהייה רחבה יותר,למשל 70 ס"מ גובה זה מעולה
אך בעצם אנו מאבדים את השארית וכמעט ואין מה לעשות איתה.
בעיקרון הגובה לא משחק תפקיד אצל התוכים עד לגובה מסויים כמובן,הכוונה היא שאם גובה הכלוב יהיה מטר או מטר וחצי
בסך הכל זה לא משנה מאחר והתוכים נוטים להיות בחלקו העליון של הכלוב.
מצד שני אם הגובה נניח 50 ס"מ והכלוב ארוך נוצר מצב של מעין "שרוול" שהתוכי לא יכול לנצל את כל האורך לתעופה.
לכן צריך לשמור על פרופורציה.
בכל מקרה ,קח בחשבון את נושא ההובלה והעבודה וכו' ותחשוב לכיוון של רצונך להתפתח בעתיד ואולי לאכלס זוגות גדולים יותר.
תמיד כלוב גדול אפשר לחצות אך כלוב קטן שלא יתן מענה לצרכי התוכים ישאר ללא שימוש ותצטרך לבנות כלוב חדש.
לגבי הנחת כלוב על כלוב,יש בזה חסרונות ויתרונות.
כשהכלוב ליד כלוב לדעתי הרבה יותר נוח מבחינת גישה.במיוחד כשכלוב על גבי כלוב צריך לתת את הדעת למגש ניקוי של הכלוב
העליון ואי אפשר להניח כלוב על כלוב אלא צריך הגבהה.
אם תחליט לעשות כלוב על כלוב אסביר לך בנוגע למגש תחתון.
אלי זה נשמע כאילו באמת עדיף שהם יעמדו אחד על יד השני לא? העומק של המטר נראה לי רחב מספיק וחצי מטר רוחב זה לא רע בכלל..
מה אתה היית עושה ? (כולל להוסיף נגיד אבל לא בהגזמה)
מה אתה היית עושה ? (כולל להוסיף נגיד אבל לא בהגזמה)

אם אין לך בעייה של מקום עשה שני קוביות של מטר על מטר,פחות חיתוכים ברשת (אתה משתמש ברוחב) ובמידה ותרצה בעתיד לאכלס
בתוכים גדולים לא תהיה לך בעייה.
אגב אלכסנדרונים הם תוכים לא קטנים,לא מעט בגלל אורך הזנב את הם תוכים שמטר על מטר זה כלוב שיעשה להם טוב.
אם תחליט להוסיף או לשנות תמיד תוכל לחצות את הכלוב לשניים ולהשתמש בו כשני כלובים כשכל כלוב במידות של 50*50*1.0 מטר.
כדאי לחשוב קדימה,במיוחד כשאתה כבר מביא רשתות ועובד.
3 רשתות ויש לך כלוב מצויין.
אם תרצה תוכל להכניס תא הטלה פנימי בצורה שדלת הגישה לתא בלבד תהיה חיצונית.
זאת דעתי על אף שאני יודע שישנם מגדלים שמגדלים במידות שציינת.
בתוכים גדולים לא תהיה לך בעייה.
אגב אלכסנדרונים הם תוכים לא קטנים,לא מעט בגלל אורך הזנב את הם תוכים שמטר על מטר זה כלוב שיעשה להם טוב.
אם תחליט להוסיף או לשנות תמיד תוכל לחצות את הכלוב לשניים ולהשתמש בו כשני כלובים כשכל כלוב במידות של 50*50*1.0 מטר.
כדאי לחשוב קדימה,במיוחד כשאתה כבר מביא רשתות ועובד.
3 רשתות ויש לך כלוב מצויין.
אם תרצה תוכל להכניס תא הטלה פנימי בצורה שדלת הגישה לתא בלבד תהיה חיצונית.
זאת דעתי על אף שאני יודע שישנם מגדלים שמגדלים במידות שציינת.
אוקי, החלטתי...
אני אעשה כלוב אחד של מטר מרובע שיש לו מחיצה אחת באמצע לאורכו.
נראה איך זה נראה, כמה זה תופס, מקסימום מוסיפים עוד אחד על ידו.
בהצלחה לי
חח
אני אעשה כלוב אחד של מטר מרובע שיש לו מחיצה אחת באמצע לאורכו.
נראה איך זה נראה, כמה זה תופס, מקסימום מוסיפים עוד אחד על ידו.
בהצלחה לי