ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

ביצה כלואה ??? קוקטייל

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: ביצה כלואה ??? קוקטייל

שליחה על ידי eli_lea »

הקליפה לא מושלמת בעת ההתהוות אלא בסוף התהליך כמעט כשהביצה נמצאת לפני היציאה.
למדתי על בשרי שלעיתים ההתערבות וההשערות שהוטרינרים משערים יוצרים את הבעיות שאינן נמצאות מלכתחילה או שפותרות את הבעיות שלא צצו בכלל, אני לא אומר שבכל מקרה וכל וטרינר אבל אני אומר ויודע שצילום רנטגן אינו נותן אינדיקציה לגבי רמת הסידן בדם ומצריך בדיקת דם.
מאחר ולא נצפתה בעיה כלשהיא ובטח שלא כליאת ביצה הטיפול לעניות דעתי מיותר ואין צורך בטיפול מונע .
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

איך היא מתנהגת מאז הזריקות? זה עזר לה לפחות או שהיא אותו דבר?
וחשבתי שהוא עשה בדיקה ולא שיער.. לשער גם אני יכולה אבל וטרינר צריך לעשות בדיקות ולפי זה לתת טיפול

תמונה
Lansvacer
ביצה
ביצה

שליחה על ידי Lansvacer »

אלי - מסכים איתך לגמרי. אפילו אני מנסיוני המצומצם (רק כמה שנים עם קוקטיילים) כבר הבנתי שלפעמים ביקור אצל וטרינר יכול להזיק יותר מלהועיל, אבל שוב... לא יכלתי להשאר בחוסר אונים וחוסר ידיעה ו'לקוות לטוב'.. לא נחפור יותר בעניין הזה.

שירלי - המקור להשערה היה אך ורק העובדה שצפינו בתמונה וראינו ביצה לא מושלמת בשלב יחסית מאוחר (יומיים אחרי ההטלה הראשונה). לעניות דעתי זו השערה די מבוססת בהסתמך על כך שהביצה 'מוכנה' ליציאה כשתהליך ההתהוות מסתיים והיא צברה מספיק סידן (או כל דבר אחר נוסף שמשלים את ההתהוות).
כמובן שיתכן והעיכוב הזה נובע מדברים אחרים, אבל קטונתי...
ובקשר לשוני בהתנהגות, זה לא עזר ולא שינה כי מלכתחילה היא לא התנהגה מוזר או באופן מחשיד. היא כן הייתה קצת עייפה כשהחזרתי אותה לכלוב אבל אני מניח שזה בגלל ה'חוויה' המטלטלת אצל הוטרינר.

כרגע היא בתא הטלה. מקווה שמחר יהיו חדשות טובות.

דבר אחרון - אני אמור לתת לה סידן נוזלי פעם ביום, הוא אמר שזה אמור להנתן דרך הפה, אבל יש מצב שהיא לא תעשה לי חיים קלים עם זה.
אין באמת איזו אפשרות יצירתית אחרת יותר קלה נכון? :/
אלי - אני מניח שאתה לא בעד זה כלכך...
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

נכון שאני לא בעד מהסיבות שציינתי קודם. תוכי שמטילה ביצים ונמצאת בתהליך דגירה נמצאת בנקודה הכי רגישה שיש. לבוא ול"שגע" אותה בטיפולים ובמיוחד כשאין סיבה? זה טוב בשביל שאתה תהיה רגוע...ואני אומר אין ולא הייתה סיבה, לא צניחת בטן או רחם ולא תקיעת חצוצרות אם יקרה משהו לתוכי שלך זה יתכן מאוד שיקרה כתוצאה מההזרקות ומההפרעות. אני לא מטפל בבעיה שאין לתוכים שלי, זה שראיתם ביצה בהתהוות זה אומר שהיא לא תטיל אותה? תחכה שהיא לא תטיל ואז תטפל, הזרקת הסידן בין יום תהפוך את התוכי שלך לספוגה בסידן והביצה תוטל עם קליפה?
הספקתי לראות מספר תוכים לפני הטלה בשביל להבין שהבטן לא צנחה. התרחבות האגן ואיזור הביב טבעיים לאחר הטלה .
שמע ממני, עזוב את התוכי לנפשה, תן לה שקט מזון מועשר ותן לטבע לעשות את שלו, היא פעילה אוכלת הולכת מטפסת מה שתוכי עם בעייה של ביצה כלואה לא עושה ואיני רואה סיבה לכל המהלכים שנועדו למניעה (כמעט בוודאות ללא צורך) ולהעשרה ולא של המזון.
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

מסכימה עם אלי, אגב למקרה שאין - תשים קבוע מקור סידן בכלוב
אצלי הם לבד אוכלים כמה שהם צריכים, אם לא צריכים לא אוכלים.. זה עדיף מאשר להזריק לפה מבלי לדעת אם היא צריכה בכלל
וגם הטיפול גורם סטרס במיוחד במצב עדין כזה לקראת הטלה..

מציעה לא להתקרב לכלוב מחר ובכלל בכל השבוע הקרוב שהיא אמורה להמשיך להטיל..
תשגיח ממרחק שהיא מתנהגת כרגיל (אוכלת שותה מטפסת), אם היא בתא לא להילחץ זה נורמלי כי הם מתחילים לדגור (אצלי התחילו מהביצה השנייה)

מקווה שיהיה בהצלחה תמונה
Lansvacer
ביצה
ביצה

שליחה על ידי Lansvacer »

מסכים גם.
לא תכננתי מלכתחילה להתחיל להציק לה עם דברים, רק רציתי דעתכם. מספיק כאב לי הלב לטרטר אותה באוטו וזריקות והכל :(
יש לה אבן סיד בכלוב, לפעמים אני קולט אותה מכרסמת מזה, מקווה שהיא כן מכרסמת יותר ופשוט לא הבחנתי בכך.
גם הזכר האמת די חוגג על האבן.
Lansvacer
ביצה
ביצה

חדשות טובות

שליחה על ידי Lansvacer »

יש ביצה שניה. נראה לי שהיא הוטלה היום בבוקר-צהריים.
לקח אומנם בין 3-4 ימים אבל זה בסוף הגיע.
אז עכשיו היא שוב יושבת לה באמבטיה ועושה כמה דקות של ספא.

יש לכם מושג אולי אם המרווחים הגדולים יחסית האלה אומרים משהו על מספר מצומצמם של ביצים בסופו של דבר?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

מרווחי הזמן לא יכולים להעיד על כמות הביצים שהנקבה תטיל. ישנם תוכים שיטילו בזמנים קבועים וחלקם אף יטילו מספר מצומצם של ביצים ואחרים יטילו את אותו מספר ויותר כאשר מרווחי הזמן שונים בין הטלה להטלה.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”