אני יודע שאבא שלי כיבה את החימום בלי כוונה אבל שאני אומר שנמאס לי מגידול תוכונים ואני עובר לגידול קוקטילים זה מההתרשמות הכללית שלי מגידול תוכונים וקוקטילים ולא בגלל הגוזל הזזה ספציפית התוכונים הפכפכים מידי בשבילי הם יכולים להסתדר עם תוכי אחד במשך כמה חודשים ופתאום להתהפך עליו הם לא הורים טובים בכלל וגם לפני שההורים ברחו הם רק האכילו את הגוזלים וגם זה היה רק הזכר בזמן שהנקבה נטשה אותם לגמרי והתעלמה מהם והייתה עסוקה רק בבן זוג שלה ידוע שקוקטילים הורים טובים חברותיים יותר ונחשבים לתוכים שקטים מבחינת מריבות גם תוכון נחשב ליחסית שקט אבל אצלי לא ראיתי את זה ולא הכלובים שלי לא קטנים בכלל וראיתי ריבים בין התוכונים שלי גם בזמן שהיה לי כלוב מרפסת ענק והיו בו סה"כ 4 תוכונים בכלוב שהיה מספיק ל20 לדעתי ובכל זאת לא הפסקתי לראות ריבים עברתי לכלובים קטנים יותר אבל מרווחים עדיין והחלפתי את התוכונים באחרים ועדיין זה המשיך יותר מזה לקוקטילית שלי נגרמה טראומה מבעלי כנף אחרים שלא עוברת לה עד היום בגללם היום היא מפחדת מתוכים אחרים אבל עד גיל 3 היא הייתה חברותית לכולם עד שתוכון פצע אותה בעיין ומאז היא פוחדת להתקרב לתוכים אחרים ויותר מזה גם פוחדת להתקרב לאנשים שהיא לא מכירה וחפצים חדשים דברים שלא היו עד שנפצעה מתוכון . התוכונים גם יותר מידי היפר אקטיבים וקשה לעקוב אחריהם ולראות מה מצבם בקיצור אני התייאשתי מגידול תוכונים בלי קשר לגוזלים אלה מהאופי הכללי שלהם ולעומת זאת אני דווקא מעדיף קוקטילים פשוט הגוזל ההוא היה הקש ששבר את גב הגמל גוזל בגילו כבר היה אמור להיפרד מהחימום לשלום ולהתחיל גמילה במיוחד לאור העובדה שהוא היה מנוצה 100 אחוז אבל זה לא קרה כי הוא חלה ולפי מה שאני רואה עד עכשיו קוקטילים עמידים הרבה יותר שוב אני יודע שגם גוזל קוקטייל לא יכול לשרוד ללא חימום בדיוק כמו שגוזל תוכון לא יכול לשרוד ללא חימום אבל קוקטילים יותר קלים לגידול לדעתי ולהעדפתי האישית ולכן אני מתכוון לעבור לגידול קוקטיילים פשוט התייאשתי מהניסיון לגדל תוכונים שלא צלח כל פעם שניסתי. יותר מזה כמה זמן יכלתי להחזיק אותו בחיים בחימום הרי מצבו לא ממש השתפר גם כשהוא השתפר זה היה לשעה שעתיים ונסיעה לוטרינר הוא לא היה שורד אז מה כבר יכולתי לעשות בשלב מסויים זה כבר לא היה היפותרמיה זה היה כבר המחלה שלו שהחלישה אותו הוא יכל להיות עם חימום או בלעדיו באותו מצב רק שלרוב החימום שיפר במעט את מצבו והוא קם על רגליו ומיד אחרי הארוחה שוב קרס ההבדל הוא שעם חימום הוא שרד אחרי הארוחה ובלעדיו לא אבל אם הזפק היה ריק והגוזל כבר אחרי שהוא לישלש הוא היה בסדר גם ללא החימום רק כאשר היה משהו במערכת העיכול שלו הוא היה זקוק לחימום והזזה ממקום למקום הייתה מחלישה אותו כך שלא היה שורד נסיעה לוטרינר במיוחד שאני אשקלוני והוטרינר היחיד שמתמחה בתוכים נמצא באשדוד כל הזמן שהחזקתי אותו בזמן שהוא היה חולה הסתמכתי על זה שיכול להיות שהמחלה תעבור מעצמה וכשהיא תעבור הוא ילקח לטיפול אצל וטרינר אבל כאשר החימום הוסר ולא בכוונה הוא לא שרד את זה והקלות של הידבקות במחלות אצל תוכונים והמערכת החיסונית היא עוד פרמטר במשוואה שהובילה אותי למסקנה שאני רוצה להפסיק לגדל תוכונים
מצטער על המגילה הארוכה שכתבתי
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
זוג תוכונים ברח ונטש את הגוזלים
מנהל: מפקחים
-
NATANCOHEN
- בקיעה

- שם פרטי:: נתן