אתה מביא 3 ארוחות אם הוא אוכל כמות מספיקה בכל ארוחה. אם הוא מקבל כמות קטנה מהרצוי הזפק מתרוקן מהר יותר ואז יש צורך4776 כתב:שחכתי שהאכלתי את הגדול היום כבר 3 פעמים זאת תהיה ה4,
למרות שצריך 3 כי הוא אכל דיי קצת לדעתי.
מחר זה להביא לו רק 3 ?
אם כן באיזה שעות ?
להוסיף ארוחה. אני מצרפת לך שוב טבלת שעות:
1-4: כל שעתיים
5-7: כל 3 שעות
8-14: 7:00, 11:00, 15:00, 19:00, 23:00
15-24: 7:00, 12:30, 18:00, 23:00
25-34: 7:00, 15:00, 23:00
35-44: 7:00, 19:00
45- גמילה: 19:00
(ממליצה שתעתיק את הטבלה שתהיה לך זמינה ליד האומנת)
זה טבעי הזפק הוא שק שרירי והוא בצורת S, כשהוא ריק הוא לא יראה מעוגל במרכז החזה..4776 כתב: זה קצת נוטה לכיוון אחד של הזפק העיגול של הדייסה זה טבעי ?
מתי להאכיל אותו עכשיו כמעט 12 ומלא לו משעה 8.
אם הקטן מקבל 2-3ML הוא צריך להתרוקן תוך 3-4 שעות מקסימום..
תסתכל בטבלה למעלה ותראה כמה ארוחות כל אחד צריך. הבעיה שאם הם לא רגילים עדיין לאכול מהמזרק, אתה מאכיל פחות ממה שהם4776 כתב: כמה ארוחות כל אחד צריך ?
ומה אני עושה אם לכולם חוץ מ1 הזפק
ריק ?
אמורים לקבל, ואז צריך להאכיל לעיתים תכופות יותר כלומר להוסיף ארוחה/ות..
אם כולם ריקים ואחד לא אתה מאכיל אותם ומחכה שהוא יתרוקן ואז מאכיל, כמו שלהב כתב.
הארוחה האחרונה של כולם צריכה להיות 23:00 והראשונה ב 7:00, 8 שעות זה מספיק לריקון הזפק ואם לא מתרוקן יש בעיה (קיבל אוכל
סמיך מדי, קר מדי, טמפרטורה לא חמה מספיק באומנת..יש הרבה סיבות) או שהזפק ריק ואתה לא מזהה שהוא ריק..
אני מציעה לך לרכוש משקל, תשקול כל גוזל לפני ואחרי האכלה.
הכי טוב לשקול מהבוקר אחרי שהגוזל לא קיבל מזון 8 שעות, תשקול ותראה מה המשקל שלו ולפי זה תאכיל עשר אחוז ממשקלו
וגם לפי זה תדע לפני הארוחה הבאה אם הוא ריק וחזר למשקל שלו מהבוקר או שעדיין יש לו מזון בזפק.
לדלג על ארוחה ובעיקר ארוחת לילה אם הזפק מלא זה בסדר, אבל אם הזפק ריק או כמעט ריק והגוזל לא מקבל מזון ללילה זה לא מומלץ
בעיקר אם זה קורה על בסיס קבוע כי זה ישפיע על ההתפתחות שלו, התזונה חשובה מאוד בגיל הזה במיוחד של הצעיר ושל הבינוניים.
אז כדאי לסדר ארוחות ככה שב 23:00 הוא יהיה ריק ויכול לקבל ארוחת לילה
אני ממליצה גם שתחזיק דפי מעקב ותרשום כמה כל גוזל אכל, מה גילו, באיזה שעה, ומה המשקל, זה יעזור לך לסדר ארוחות ולעקוב אחרי
ההתפתחות שלהם בהתאם לגיל