ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

פינקים חדשים

פורום ציפורי שיר ונוי הינו פורום שיהווה מלבד מענה לשאלות של חברי הקהילה
מאגר מידע על סוגי הציפורים השונים.

מנהל: מפקחים

george
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: יש כינוי

Re: פינקים חדשים

שליחה על ידי george »

אוף איזה מזל נאחס עד שיש לי הטלה ראשונה דווקא הביצה הפוריה נישברה לי עם המזל שלי בטח עכשיו לאף ביצה לא תיהיה פוריות:( :( :( ועל מה שאמרת תיהיה בטוח הם מקבלים את כל הטוב שאפשר.במיוחד פירות ירקות וביצים
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

תמתין בסבלנות, אל תסיק מסקנות נמהרות. בדרך כלל כאשר אנו מאבדים את הסבלנות ומתחילים להתערב אנו גורמים נזק.
אם ספרת 13-14 יום מהביצה השלישית שהוטלה תוסיף לכל ביצה נוספת יומיים לפחות. תעשה את החשבון שוב.
george
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי george »

הבנתי אותך אז ישלי עוד לחכות עד יום רביעי חמישי נעדכן בהמשך תודה רבה אלי נקווה לטוב.. :( :)
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

תוסיף קערת מים שטוחה להעלאת הלחות אם עדיין לא הוספת.
george
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי george »

אתמול ניקיתי את הכלוב הוצאתי את הביצים ואת החוטים שברתי את הביצים והיה בעוד אחד גוזל אבל ממש ממש שחור הוא היה עם החלמון זה ממש לא היה גוזל מפותח לא היה אפשרי להפריד אותו אחרי 19יום אני לא חושב שזה התוצאה שהייתי צריך לראות כנירא קרה משהו לביצים אבל מה?וישלי עכשיו שמתי הכל מחדש והם סידרו תאמת דיי מהר את התא אפשר לומר שזה כבר מוכן,כמה זמן יקח להם בערך להטיל ביצה ראשונה?זה אומר שמתוך 4ביצים בצוך 2היה גוזל אבל אני חושב שזה היה מקולקל,ועוד דבר מאז שניקיתי תכלוב עם עושים רעש מעצבן לא מפסיקים לצפצף אפילו בלילה שהאורות מכובים ממה זה?ועוד דבר קטן עם אני לוקח את הביצים שלהם ושם בתוך מדגרה וזה בוקעה ואז אני מחזיר את הגוזלים לתא הטלה שלי הם לא יאכילו אותם ויטפלו בהם נכון?
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

זה שהיו גוזלים כמובן מעיד שהביצים ( לפחות בחלקן ) היו פוריות. תנסה להסתכל על חצי הכוס המלאה.
הגוזלים שהיו הפסיקו להתפתח כתוצאה מכמה סיבות והעיקרית היא דגירה וחימום לא נכון, או חוסר בלחות. כמובן שיש עוד סיבות אבל לא נלך רחוק מידי. הוצאת את הביצים ועכשיו הם בנו קן מחדש, יתכן שבשבועיים הבאים כבר יהיו ביצים. זה תלוי בזוג וזו הערכה.
הרעש והציוצים יפסיקו, בדרך כלל זה נובע מלקיחת הביצים.
כרגע אין הרבה מה לעשות, תוסיף קערת מים ללחות ותן להם להתחיל סבב נוסף. נקווה שיהיה מוצלח יותר.

לגבי הדגרה, כמובן שאי אפשר להחזיר את הגוזלים להורים, הם לא יטפלו בהם.
george
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי george »

כן אתה באמת אתה צודק אבל מה אתה יכול להגיד לי על זה שאמרתי לך שזה שחור היה בפנים ממה זה נובע? ויכול להיות שהם לא בקעו בגלל הפרעות?כי הכלוב אצלי בחדר אז האור שאני מדליק טלויזיה וזה גם הם מרגישים אז זה יכול להיות מזה?אם הם הטילו 4בייצים אפשר לשאר בערך כמה תהיה הטלה הבאה?ומאתמול בלילה שמתי לב שאחד מהם בפנים הרבה אתמול זה היה הנקבה והפעם הזכר זה מראה משהו?
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

לפי התיאור שלך של הביצה נראה שהגוזל החל להתפתח וההתפתחות הופסקה. לא יודע להגיד לך כמה הציפורים שלך רגישים להפרעות.
אתה יכול להניח על הכלוב מגבת או משהו בסיגנון ובלילה לכסות את הכלוב. לי לא נראה שהאור שבוקע מהטלוויזיה מפריע להם אבל על מנת להסיר ספק אפשר לכסות אותם או לפחות את החלק שבו נמצא הקן.

אי אפשר לדעת כמה ביצים יוטלו בכל סבב. יתכן שאותו מספר ביצים ויתכן שיותר.

לגבי השהייה בקן, יתכן מאוד שהם מתכוננים לעוד סבב.
george
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי george »

אז הינה התקוות חזרו לפני בערך שבוע אולי טיפה פחות ניקיתי את התא שמתי חוטים חדשים ובאותו יום הם הכינו זה היה נירא יפה איך ששמתי ישר התחילו לסדר,אז היום הצצתי בקטנה וראיתי ביצה סוף סוףף..
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

יפה מאוד, מאחל לך סבב מוצלח ופורה, אשמח מאוד לשמוע על בקיעות.
המזון שאתה נותן מעולה, נותר להוסיף קערית מים לרחצה אם האם תרצה ולהפריע כמה שפחות.
שים לב לא להוסיף יותר מידי חומר קינון כדי שהביצים לא יהיו קבורות בתוך חומר הקינון מה שלא יאפשר לאם לחמם אותם בצורה טובה בעת הדגירה.

בהצלחה.
שלח תגובה

חזור אל “ציפורי שיר ונוי”