ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

שאלות רבייה אקלקטוסים

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
gako_ro
בקיעה
בקיעה

שאלות רבייה אקלקטוסים

שליחה על ידי gako_ro »

שלום לכם חברים,

מה המצב?

לחבר קרוב האקטלקטוסית שלו אכלת יד הטילה ביצה ,לא מופרת כמובן.הסברתי לו שהיא מרגישה בטוח והתנאים טובים והיא רואה בו כבן

זוגה.הוא מעוניין להביא לה זכר.השאלה שלי היא כזו זכור לי משהו שהגיל של הזכר צריך להיות מתחת לגיל של הנקבה או בדיוק ההפך

כבר לא זוכר.ושהנקבות יכולות לתקוף את הזכרים

אשמח לפרטים

ירון
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: שאלות רבייה אקלקטוסים

שליחה על ידי eli_lea »

לרוב ישנה חשיבה מוטעית שאומרת "או הנקבה הטילה אז חסר רק זכר שיפרה אותה" אבל זה לא כך, חיבור יכול לקחת זמן ויכולות להיות תקיפות, נקבת האקלקטוס תוקפנית מאוד בעונת הריבוי עד כדי פגיעה בזכר והריגתו ואף כלפי המגדל במקרים מסוימים, לכן הבאת זכר צריכה להיעשות בשיקול דעת, נהוג לומר שיש להביא זכר בוגר יותר אבל לדעתי זה לא חשוב אם הוא בגילה או גדול בשנה, בסופו של דבר זה תלןוי הרבה באו]פיו של התוכי, הוא יכול להיות גדול יותר והנקבה יכולה לכסח אותו וזה לא משנה.
מעבר לכך חברך צריך לקחת בחשון שהקשר לא יהיה טוב כבעבר במידה והיא תתחבר לזכר, לא תמיד אבל זה קורה.
החיבור בין הזכר החדש לנקבה צריך להיעשות בצורה מושכלת ולא להכניס את הזכר לכלוב של הנקבה שבו היא חשה בטוחה ומבחינתה זו תהיה חדירה לטריטוריה שלה ומכן לתוקפנות הדרך קצרה.
יש לשכנם בכלובים נפרדים זה לצד זו לאורך זמן ולחבר ביניהם למפגשים תוך כדי הקפדה והשגחה.
gako_ro
בקיעה
בקיעה

Re: שאלות רבייה אקלקטוסים

שליחה על ידי gako_ro »

כמובן ,החיבור בין האקטלקטוסים יהיה בכלובים נפרדים ,לאט לאט וציינתי בפניו שגם לא יכול להיות חיבור כלל.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”